טוב, נמאס לי כבר לקרוא את השמועות בנוגע לשחקנים חדשים כי כל יום יש משהו חדש. היום מפורסם כי פרננדו מפורטו קרוב לרומא מתמיד, וזאת לאחר שפורסם כי רומא ירדה ממנו לפני כשבוע והחליטה ללכת על קאיזמירו. פורטו מורידה משמעותית את הסכום שהיא דורשת עליו (רוצה עליו כ-15 מיליון אירו). השחקן לא נרשם לסופרקופה הפורטוגלי והוא בעצמו נחוש לעזוב לרומא או לצ'לסי.
לא הבנתי את ההתלבטות בינו לבין קאזמירו מבחינת האנשים ברומא אם הדיווחים נכונים, כי הם ממש לא אותו סוג של שחקן. בכל מקרה אם באמת תציעו את הכסף הוא שלכם, בפורטוגל מדברים עליו ועל אלבארו פריירה כמועמדים הבאים לעזוב את הקבוצה. בשביל 15 מיליון יורו הוא רכישה מאוד איכותית לטעמי.
דה רוסי הוא זה שמאפשר לצוות המקצועי לבחור האם לרכוש קשר הגנתי קלאסי כמו פרננדו (ואז דה רוסי יקח על עצמו תפקיד התקפי יותר) או קשר 50-50 כאשר דה רוסי ישחק מאחוריו ויתרכז יותר בהגנה.
----פרננדו---- -דה רוסי--ויויאני- קאזימרו נראה לי עדיין לא מוכן. תג המחיר שלו חסר פרופורציות והוא עלול עוד לפגוע בהתפתחות של פדריקו. פרננדו נראה מניה הרבה יותר בטוחה אחרי שתי עונות נהדרות עם פורטו וחבל גם לבזבז את דה רוסי על גליצ'ים.
מסכים. השאלה הייתה בעיקר לגבי התיפקוד של דה רוסי, כי בין קאזמירו לפרננדו הרמה כרגע ברורה בתפקידים שלהם אם מסתכלים על תוצאות מיידיות. הוא הושאר פעם נוספת בספסל אגב במשחק של פורטו כרגע.
קובי, מה שאני יודע על ויויאני הם מדברים שכתבת עליו ועושה רושם שהוא השחקן המוכשר ביותר שיש לרומא להציע. יחד אם זאת, לא מוקדם מדי לפתוח איתו כבר עכשיו במקום פיזארו שלדעתי יוצר שילוב נהדר עם דה רוסי? אני חושב שעדיף לרומא להביא קשר עושה משחק כדוגמת לוצ'ו גונזאלס במקום פרננדו. למרות מה שרשמתי, גם קישור של פרננדו-דה רוסי-ויויאני יכול להתברר כמוצלח. יש עוד שחקנים צעירים שצפויים לקבל הזדמנויות בקבוצה במקום לצאת לשאלות? ועוד נקודה, יכול להיות שאני טועה אבל בויאן מיועד לשחק כקיצוני? קראתי בכמה מקומות שהוא משחק הכי טוב כחלוץ בחוד.
כשקראתי את הדיון באתי לשאול את אותה שאלה כמו אור ואני גם מאוד מסכים עם הניתוח של קובי למרות שאת דה רוסי הוא בטוח מכיר יותר טוב ממני.
נאור, רשמתי את שמו של ויויאני מכיוון שהוא זה שאמור לפתוח את העונה ולא פיזארו הפצוע שיחזור להתאמן רק בעוד מספר שבועות. גם זאת אפשרות (לדעתי פחות טובה מהסיבה שציינתי) אבל לא כשהמועמד הבכיר הוא ילד מכוער בן 19 שהתקשורת הברזילאית החליטה על סמך כלום שהוא כוכב גדול ששווה 20 מיליון יורו. אנריקה העלה 4 שחקנים מהפרימברה - אנטיי, וורה, ויויאני וקפרארי. דבר שאף מאמן איטלקי לא עשה לפניו. יש נכונות לבנות קבוצה צעירה לטווח ארוך אבל עד כמה הם ישתלבו תלוי בעיקר בהם. אני מעריך שקפרארי יפתח את העונה בהרכב עד שלאמלה יחזור מהפציעה\חופשה שלו. אנטיי ימלא את המקום של בורדיסו הצעיר בתור בלם רביעי\חמישי, ויויאני יהיה המחליף הראשון לדה רוסי ופיזארו שמרבה להיפצע לאחרונה. את וורה אני לא ממש מכיר מכיוון ש"קפץ כיתה" מקבוצת ה"אלייבי" (נוער) ישירות לקבוצה הבוגרת עם מספר הופעות בודדות בפרימברה. אין לי מושג איך תראה ההתקפה בעונה הקרובה. אתמול הוא שיחק באמצע ונע הרבה אחורה כאשר כל הבעיטות שלו לשער היו מחוץ לרחבה. במשחקי הידידות הוא שיחק באגפים בדומה לווצ'יניץ'.
יש דיווחים על כך שתשלמו לא פחות מ-15(!) מיליון אירו על אוסבלדו. מסימני ההפקרות הכלכלית בשוק באירופה. על מה ולמה סכום שכזה? וחשבתי שסבאטיני מומחה בהגשמת התנאים. מעניין אם יש אמת בדבר. הסוכן של בוריילו אישר שהשחקן עומד למכירה. ברכותיי רומאניסטות.
אני מקווה שזה רק עוד אחד מהתרגילים של סאבטיני ולא נראה את אוסבלדו אצלנו אלה קראקר הרבה יותר רציני. אם בוריילו הולך אז צריך 2 חלוצים?
כן, באמת יהיה מאכזב אם סבאטיני ייקנה את אוסבאלדו תמורת אותו הסכום שבו הוא מכר את מירקו. אבל אין הרבה זמן למיקוחים ולהשתהות כאשר חלון ההעברות ייסגר בתום החודש. לגביי בוריילו, אל תמסור לנו את ברכתך לפני שיימצאו קבוצה שמוכנה לקנות אותו. פרט ל-PSG שם לאונרדו שכבר אימן אותו במילאן ואוהב אותו אין קבוצה אחרת שתהיה מוכנה לקנות אותו בחלון ההעברות הזה, אז נשאר לנו רק לקוות שלאונרדו יילחץ על השייחים בפריז לקנות אותו.
יניב תפסיק להיות שוקיסט. זה הסכום שאתלטיקו הציעו וסבאטיני היה חייב להשוות את ההצעה כדי לזכות בשחקן. אם היה מתחיל ומסיים את מסע ומתן המחיר לא היה עולה על 11 מיליון לכל היותר.
טוב אז כנראה צריך להתרגל לאוסבלדו בתור שחקן רומא. קובי, מה דעתך על ההחתמה? ותביא כמה היילייטס מהשנתיים האחרונות שלו - אני מקווה שאני אופתע. אוף כמה רציתי חלוץ רוצח בחוד שחסר לנו כבר כך - מישהו כמו לואיס סוארס כזה.