עכשיו אני רואה שטוטי בספק לדרבי בגלל פציעה במפשעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אפילו שלא משתפים אותו כדי שלא ייפצע הוא נפצע.
כן. לא. לפי מקורבים של הבעלים החדש, התוכניות לקיץ הקרוב הם: להביא אנשי מקצוע מוכחים ומוכרים לעמדות הניהוליות (כמו פראנקו באלדיני ואחראי הרכש של פלארמו שרב לא מזמן עם זאמפריני ופוטר). להוציא לדרך בניה של איצטדיון חדש שיהיה שייך למועדון וכך גם הרווחים ממנו. מאמן חדש שיוביל את הפרוייקט שנים רבות (אנצ'לוטי מוביל אך הוזכרו שמות נוספים כמו המאמן של פורטו) ולגבי הרכש, הדיבור הוא על תקציב בסך 80 מיליון יורו אך לדעתי לא יעלה על מחצית מזה. לא הוזכרו שמות פוטנציאלים אך המגמה תהיה לתת דגש על כשרונות צעירים מקומיים (בכל זאת, רומא מחזיקה באחד הסגלים המבוגרים באירופה) ורכישות נקודתיות של הכשרונות הגדולים ביבשת.
במחשבה שניה, לא בטוח. סכומי ההשקעה (כולל אצטדיון) עליהם מדברים דומים מאוד לאלה שהזכירו בקיץ שעבר ביובנטוס. באלדיני הוא האיש המוביל להחליף את פראדה אבל הוא עדיין לא הגיע לשום מקום. ללכת לחפש לך לינק מלפני חודש? נראה לי שתסתפק במה שיש.
אז קודם כל שיהיה לכם בהצלחה. תמיד אהבתי את העובדה שאתם משקיעים הרבה במחלקת הנוער שלכם(חבל שאקווילאני עזב בזמנו) ושיש לכם סמלים אמיתיים כמו דה רוסי וטוטי. אולי אני אפילו בצורה כלשהי מזדהה אתכם. גם כדורגל טוב תמיד היה לכם. ---------------------- לא הבנתי את עניין האיצטדיון. למה יש טעם לבנות איצטדיון חדש אם האולימפיקו מכיל יותר מ-70,000 מקומות? הוא אומנם גם האיצטדיון של לאציו אבל מזה אמור לשנות לכם מבחינה כלכלית?
מאותה הסיבה שארסנל עזבה את הייבורי. איצטדיון חדש שיהיה שייך למועדון יגדיל את ההכנסות כמעט פי 2. החוקים החדשים של הfair play יגבילו את המועדונים לבזבז רק את מה שהם הרוויחו וזהו צעד הכרחי לעתיד המועדון, הרבה יותר מרכש של שחקן זה או אחר. אגב, כמות המקומות באיצטדיון החדש תקטן משמעותית. החלטה שגויה לדעתי מכיוון שבעונה שעברה האולימפיקו היה sold out מדי שבוע כאשר רומא נכנסה למאבק האליפות.
בידיעה שאני שמתי כאן לפני חודש בערך, דיברו עליו כמועמד ויום אחרי זה שהוא הגיע. בכל מקרה אני לא מכיר כל כך את הטיפוס מעבר לזה שהוא עובד עם קאפלו ואני לא יכול להגיד כמה זה צעד טוב. לא סובל לראות משחקים שלנו כשכל היציעים חוץ מהקורבה סוד וההוא מצד שמאל שלו ריקים, עדיף ככה. בעצם, מה זה קטן משמעותית?
שוב לא הבנת כלום...לא משנה. זה הטיפוס שהביא לנו את מונטלה, זאגו, נקאטה, אמרסון, סמואל, בטיסטוטה, אסונסאו, קיבו ועוד רבים וטובים. זה צעד טוב מאוד. כשהקבוצה לא מביישת את אוהדיה - האיצטדיון מלא. בעונה שעברה האולימפיקו היה מלא גם מול קבוצות תחתית. בעוד כמה שנים במצב דומה, 25 אלף ישארו בחוץ.
חוץ מזה, איצטדיון חדש תמיד מעלה את מספר המנויים והאוהדים שבאים בכל משחק. השנה אני משער שיש ממוצע של כ-40,000 למשחק, באיצטדיון החדש הממוצע יעלה לפחות ל-50,000 (שזה גם מספר המקומות המתוכנן לאיצטדיון החדש). אני חושב שצריך איצטדיון של 60-65 אלף מקומות. עם זאת, כואב לי לראות את סופו של האולימפיקו האגדי. אני אוהב את האיצטדיון הזה ואת המבנה שלו, גם אם הוא מאוד מיושן. כיף לראות את האיצטדיון כשהוא מלא, פשוט חווייה. אגב, אם מדברים על מאמן אני בעד המאמן הצעיר של פורטו. את אנצ'לוטי אני לא אוכל לסבול במשך כמה שנים. את המאמן של פורטו צריך להביא ולתת לו שקט לכמה שנים, שייבנה קבוצה איך שהוא רוצה. העניין שאף אחד לא ממש מכיר אותו כי הוא מאמן כדורגל רק שנתיים. בפורטוגל מדברים עליו כבר כמוריניו הבא. לי הוא נראה יותר כמו גווארדיולה, מאמן צעיר שישר הוקפץ לקבוצה גדולה, דוגל בהתקפה ומביא הישגים טובים (למאמן של פורטו יש כרגע 86% הצלחה במשחקיו, 39 ניצחונות, 3 תיקו ו-3 הפסדים, בהחלט נתונים מדהימים).
הפרימברה שהפסידו השבוע בגמר טורניר נייק בפנדלים ממשיכים לעשות חיל בליגה הדרומית של איטליה עם ניצחון 3-2 על אסקולי ממהפך בתוספת הזמן של דיאמה ומונטיני, עם עוד שער של פאלסקה לפני זה. מקום ראשון, 9 נקודות יותר מקטאניה שבמקום השני. לא שהמיקום אומר משהו בליגות הנוער בד"כ אבל בלי קשר עושה רושם שכרגיל יש לנו קבוצת נוער איכותית, ששולחת כמה שחקנים לספסל בדרבי מחר.
הכוכבים הגדולים (פטינארי, קפרארי, סאבלי) לא לקחו חלק במשחק בגלל שישבו היום על הספסל בדרבי. אני לא ממש תופס מדיאמה אבל טוב לדעת שיש גם חלוץ מחליף שעושה את העבודה מצויין. תיקון טעות - הג'ובניסימי (מתחת ל15) הפסידו לפני כמה ימים לפארמה בפנדלים בחצי גמר טורניר נייק (ניצחו לפני כן את אינטר, ומילאן) ולא הפרימברה. היה זה ההפסד הראשון שלהם העונה בכל המסגרות.
בסוף רק סאבלי ייפתח על הספסל. בכל מקרה גם הוא וגם קפרארי כבר כמה שבועות, מאז מונטלה פחות או יותר מתאמנים עם הקבוצה הבוגרת ובכל זאת הנוער ממשיך להוליך את הליגה בקלות. רוב קבוצות הנוער האיכותיות במחוז השני, לא? אינטר, פיורנטינה, טורינו, מילאן, יובנטוס אני מניח שיש להם גם קבצה איכותית.
בקופה איטליה אין מחוזות, כולם משחקים שם. רומא בגמר מול פיורנטינה. קראתי היום כתבה על כך שבוריילו לא יסכים להמשיך ברומא בתור שחקן ספסל ורומא תנסה לצרף חלוץ חדש. בקוריירה הוסיפו שיובה תנסה לצרף אותו בקיץ, ונאמר אמן. אה וכרגיל :