לא תמיד זה נטו בגלל ויתור סתמי או התעקשות מיותרת לסמוך על שחקנים מבוגרים ומנוסים יותר. ברוב המקרים מדובר בשחקנים צעירים שלא ממלאים את הפוטנציאל שלהם ולכן משוחררים או מועברים הלאה. בדיעבד, הם פורצים 3 שנים אחר-כך, רק כדי ש"מומחים" מבחוץ יבקרו את אותם אנשי הנהלה שהיו אחראים על השיחרור. כשד'אגוסטינו דישדש במסינה - גם חשבתם שפראדה (או כל אחד אחר) אידיוט משום שויתר עליו?
שמועות : פגישה בין סנסי ולפיורנלי מקרבת עוד יותר את המכירה הצפויה. קונטי ינהל את מחלקת הנוער. פראנקו באלדיני יחזור לקבוצה ויחליף את פראדה. ונאמר אמן.
הכל נשמע סביר פרט לקטע על באלדיני. למה לו לנטוש את קאפלו וחוזה מרופד במאות אלפי ליש"ט (אני מעריך...) באנגליה? דרך אגב - מעניין אותי למה הסוכן של בריגי מתבכיין. יש לו חוזה עד 2012, ולמרות שאין לי מושג מה גובה החוזה, אני לא מבין מה דחוף להם לעשות שיחות עכשיו עם הנהלה שגם ככה אמורה להחזיק מעמד רק עוד מספר ימים בראש המועדון.
בריגי חתם על הארכת חוזה בקיץ הקודם. המשכורת שלו נעה בין 1.3 - 1.5 מליון יורו לעונה. מכיוון שבריגי הפך לשחקן הרכב והשחקן המצטיין של רומא העונה, הסוכן שלו טוען שמגיע לו משכורת גבוה יותר. לדעתי הוא צודק ב100%. סוכנים של שחקנים מנסים להשתמש במצב המעורער של ההנהלה ולהחתים את השחקנים שלהם על חוזים גבוהים יותר ביתר קלות (חואן, ווצ'יניץ', אקווילני) מהסיבה שלא הבעלים הנוכחית תשלם להם את המשכורת בפועל. לגבי באלדיני, כמעט כל שנה יש שמועות על כך שהתפקיד הבא שלו יהיה ברומא. יכול להיות שהבעלים החדשים יוכלו לספק לו משכורת דומה.
גם אם הדוגמא הספציפית על ד'אגוסטינו לא מוצאת חן בעיניך, זה לא משנה את הנקודה הכללית - שהיא השמרנות שמאפיינת כל כך את רוב המאמנים האיטלקים והפחד לתת לילדים המוכשרים שיש בקבוצות שלהם הזדמנויות. נכון שיש הרבה שחקנים שפורחים מאוחר, בכל מיני השאלות ולא בקבוצות האם שלהם, אבל לרוב המאמנים האיטלקים אפילו לא סופרים את אותם הילדים כשחקנים משלימי סגל כשמסתיים עידן הפרימברה שלהם, ומעדיפים לשלוח אותם להשאלה/בעלות משותפת סתמית כלשהי, שגם בה רוב הסיכויים שהם לא יקבלו את ההזדמנות. אתה חושב שמישהו בברצלונה באמת האמין שאינייסטה יהיה כל כך טוב? שפויול יהפוך מכסחן מגושם (בתקופת ואן חאל, עם המספר 24 על הגב למי שזוכר) לאחד משחקני ההגנה הטובים בעולם? אפילו דוגמא פחות קיצונית מברצלונה ששם באמת מדובר באידיאולוגיה, דארן פלטצ'ר שהפך לאחד משחקני המפתח של היונייטד והשתפר מעונה לעונה נטו בגלל שהמנג'ר שלו האמין בו ולא היסס לתת לו צ'אנס. יש המון דוגמאות כאלו בכל רחבי אירופה, חבל מאוד שבאיטליה התמונה שונה ואפשר לשנן בעל פה את מספר שחקני הבית המובילים בקבוצות שלהם. ספאלטי, ככל הנראה המאמן הכי מהפכן ויצירתי באיטליה מבחינת חשיבה וסגנון משחק, מעדיף לעלות שחקנים חצי פצועים למשחק מול יובנטוס (באפטיסטה ומנז) ולא לתת צ'אנס לשחקן צעיר (ד'אלסנדרו), זה פחות או יותר מסכם את הנקודה שלי.
אתה צוחק? אף קבוצה לא תוציא בקיץ הקרוב יותר מ50 מיליון בלי שהיא תכניס בדרך כלשהו, אני אסתפק ב15 מיליון כשאני יודע שאין חובות, ושיש בעלים שכן מוכן להשקיע לטווח הארוך.
אם יש למישהו בעיה עם ההתנהגות הספורטיבית של באולוטלי אז הוא מוזמן לפרט, אם יש למישהו בעיה עם צבע העור שלו זאת כבר בעיה של הטיפשים שמתלהבים מכך. אין לזה מקום כאן וזו גם אזהרה לאותו כותב שחשב שזה מצחיק מישהו.
רומא הציעה 3 מליון יורו תמורת מחצית כרטיסו של אנדראה אספוזיטו. מנצ'סטר סיטי מעוניינת בבאפטיסטה שמצידו נבהל מההצעה והכריז שרוצה להשאר ברומא. אני מאוד מעריך את באפטיסטה שבעונתו הראשונה הציג יכולת אישית מעולה וניצח לרומא לא מעט משחקים בכוחות עצמו. מצד שני, רומא קנתה אותו ב9 מליון יורו ואחרי עונה טובה שלו אפשר לדרוש מהערבים סכום כפול מזה אם לא יותר.
העובדות מדברות אבל בעד עצמן - רוב הכישרונות האלה, גם כשמקבלים הזדמנות, לא פורחים "בזמן". כמה כישרונות איטלקים אתה מכיר שפרצו בגילאי 18-21? טענת הנגד הראשונה תהיה שהם לא יכולים לפרוץ אם הם לא מקבלים הזדמנות - אבל אני אגיד את זה ככה: רובם התחילו לקבל הזדמנויות בהשאלות למיניהן בגילאים 21-23/4 ולא הצליחו לפרוץ כמו שצריך. אז אם בגיל הזה הם לא הצליחו עדיין להטביע את חותמם, למה כל-כך ברור מאליו שבגיל 19 הם כן היו תורמים משמעותית? מעצבן אותי ששחקן איטלקי צעיר לא מקבל את העדיפות על זר בינוני שבמקרה גם פצוע, אבל אני יכול להבין מאיפה מגיעים כל הויתורים על שחקנים שלוקח להם שנים לפרוץ ולהתקדם. קל לנו בדיעבד לצלוב את פראדה וגליאני, אבל אני חושב שברגע ההחלטה היינו נוהגים בדיוק כמוהם.
הסוכן של גוברטי טוען שהעסקה עם רומא נסגרה והחתימה הרשמית תתרכש בשבוע הבא (ביום שני). רומא ממשיכה להיות מקושרת לשחקני אגף בנוסף לגוברטי כשבנוסף לרוזינה, התווסף גם שמו של מרקיוני. אז כנראה שספאלטי לא ישמע להצעתי ויחזור למערך הישן שלו עם שני קשרים קיצוניים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
צ'לסי עוקבים אחרי שוערה בן ה-18 של רומא ולריו פרסקה אבל השוער הצעיר דווקא רוצה להישאר ברומא ולשחק עבור מועדון הבית שלו. פרסקה עדיין לא עלה לסגל הבכיר אבל קרלו אנצ'לוטי מכיר בכשרונו והיה רוצה להביאו ללונדון והסוכן מרחיב על כך, "זה ברור שהעניין של מועדון כזה חשוב עושה טוב אבל הוא לא המועדון היחיד שפנה אלינו, יש לנו הצעה נוספת ממועדון מעבר לים אבל פרסקה רוצה להמשיך לשחק עבור ברומא. אנחנו מקווים שהשנה הוא יצטרף לסגל הבכיר. http://www.ilromanista.it/images/apertura_jwz4tp38FRASCA_1_255965.Xxx רוצה ללבוש את האפודה של רומא ורק של רומא.
הייתי מאוד רוצה שפרסקה יעלה לסגל הבוגר ויהיה השוער השלישי אחריי דוני ושוער איטלקי מנוסה שאמור להצטרף בקיץ. אך כפי שאני מכיר את הצוות המקצועי, ספאלטי יעדיף את ג'וליו סרג'ו אותו כינה בעבר "השוער השלישי הטוב בעולם" (ממש מחמאה). פרסקה בטח ישלח להשאלה בסריה בי וגם הפעם נצטרך לחכות כמה שנים טובות שכישרון צעיר יענה על הציפיות.
שמועות : :aa1: רוזלה "הסכימה" למכור את הקבוצה. פיורנלי ואנג'ליני ילחמו ראש בראש עד סוף יוני אז תתבצע הרכישה. שניהם מציעים 300 מליון יורו והבנק ינסה למשוך אותם עד סוף החודש בתקווה שתגיע הצעה גבוהה יותר. אתמול בבוקר הגיע קאדפי (שליט לוב) לרומא והתקשורת קישרה אותו לרכישה אפשרית של המועדון. מאוחר יותר, האוהדים נשמו לרווחה כשנציגו של קדאפי הכחיש את העניין. :aa1: יובנטוס מעוניינת במארקו מוטה. לרומא יש אופציה לרכוש אותו בסכום נמוך אך חייבת להגיש הצעה עד שבוע הבא. מכיוון שרוזלה לא מסוגלת להחתים שחקנים והמכירה של הקבוצה לא תתבצע לפני סוף החודש. רומא עלולה לאבד את מוטה שמצידו לא רוצה לשמוע על מעבר לקבוצה אחרת. :aa1: יונייטד מעוניינת במירקו ווצ'יניץ'. "פרגסון ביקש חלוץ שיכול לשחק גם בכנף שיחליף את רונאלדו". :aa1: שבצ'נקו הוצע לרומא בחינם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx