היום לפני 25 שנה. רומא הפסידה לליברפול בפנדלים בגמר גביע האלופות. באותו תאריך, 10 שנים לאחר מכן, הקפטן הנצחי אגוסטינו די ברטולומיי שם קץ לחייו בגיל 39. לנו לאוהדים הצעירים אגוסטינו לא מסמל יותר משחקן עבר שהנהיג את רומא להצלחה בשנות ה80'. לדור הקודם, די ברטולומיי היה המלך של רומא, די ברטולומיי היה הטוטי והג'יאניני של אותו דור והסמל הכי גדול של רומא עד אותה תקופה. אותו דור מאשים את ההנהלה שלא נתנה לו תפקיד מקצועי במועדון ,דבר שלטענתם היה מונע את התפרצות מחלת הדפרסיה שלו. אחרי אותה עונה, אגוסטינו לא יכל לשאת עוד את האכזבה ולהמשיך להנהיג את רומא ועזב את הקבוצה. אגוסטינו הספיק לשחק במילאן שבנתה את עצמה מחדש אחרי שנים של אכזבות וירידות לליגה השניה ובקסנה. לזכותו 272 הופעות ברומא ו50 שערים. אגוסטינו זכה עם רומא באליפות ו3 גביעים. היה הקפטן של רומא בשנים הכי מוצלחות שלה עד היום. עם אופיו החזק הצליח לשמור על חדר הלבשה בעל אינפלציית אגו בדתמותם של טנקרדי, אנצ'לוטי, נלה, פרוצו, גרציאני, פלקאו, קונטי, בוניאק, וסרזו, ונחשב לקפטן הכי טוב בכל הזמנים של במועדון. http://www.youtube.com/watch?v=iryYvsWF0R4...player_embedded RIP
וואו מי החטיא את הפנדלים ומי הכניס יש סיכוי שמישהו יגיד לי? הפנדלים האלה היה נראה כאילו זה אתמול ראיתי את כולם פשוט מעצבן עד שמגיעים לגמר
מה הבעיה לבדוק? למי אכפת מזה בכלל אחרי 25 שנים? הזכרתי את המשחק כהקדמה לרעיון המרכזי. טוב נו... http://www.youtube.com/watch?v=nH71Cy4_kvc די ברטולומיי כבש קונטי החטיא ריגטי כבש גרציאני החטיא
כמה זיבולי מוח תקשורתיים על היום הראשון של עונת ההעברות. פרוטה : הודיע לפני כמה ימים שהוא מאוד רוצה להשאר בקבוצה אך רומא לא הציעה לו עד עכשיו הארכת חוזה. השמועות לגבי עזיבתו מתחזקות כשהיעדים הם באיירן מינכן ופיורנטינה. פאנוצ'י : את מי אני מעדיף, פיורנטינה או מילאן? התשובה שלי היא רומא. כצפוי מירקו ווצ'יניץ' האריך את החוזה שלו עד 2013. רומא הגיע לסיכום עם פרוסינונה מהסריה ב' לגבי רכישתו של אדר. קצת פרטים על הבחור : Name: Éder Citadin Martins Nationality: Brazil Born: 1986-11-15 (22 years) City of Birth: Lauro Müller - Brazil Position: Forward Height: 179 cm Weight: 64 kg Club: Frosinone http://www.espacefoot.net/images/eder.Xxx כבש העונה 16 שערים. http://www.youtube.com/watch?v=6A389EUKAWE...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=tQOcdTqpspk...player_embedded טוטי, תומאסי, באלבו, דלווקיו, דה רוסי, נקאטה, סמואל (???), קאפו, זאגו, אלדאיר, זאנטי, זידאן, ויירה, בלאן, ליזארזו וטרזה אישרו את הגעתם למשחק הפרישה של קאנדלה. דה רוסי היה עדיין בנוער כשרומא זכתה באליפות, אבל לא נהיה קטנוניים. קצת צורם לראות את וולטר "לא אשחק באף קבוצה באיטליה חוץ מרומא" סמואל בין המוזמנים. וטרזה, שישחק מחצית אחת עם צרפת ומחצית אחת עם רומא שנראה אם החולצה מתאימה לו =]
עוד מינואר היה ידוע שאדאר יגיע, השאלה היא מה הסכום. פירסמתי פה כמה פעמים שהוא בדרך. בניגוד לשחקנים אחרים בליגה הזו עליו אין לי הרבה ידע.
המניות של רומא זינקו היום ב7(!!!) %. הסיבה לכך היא ידיעה שדלפה מהמועדון שעורכי דין של רוזלה התקשרו למשקיעים וביקשו לארגן את ההצעה שלהם מחדש. האם זה אומר שרוזלה השלימה עם העובדה שלא תוכל להחזיק יותר במועדון? כל הכתבות של הבוקר מדברות על קח שרוזלה הסכימה למכור את רומא אך תשאיר אצלה 7% מהמניות ותמשיך להיות מעורבת בניהול המועדון. מדובר בעניין של יומיים-שלושה עד שתתבצע הרכישה. מקווה שהסיפור הזה יגמר כמה שיותר מהר לכאן או לכאן וההנהלה תתחיל סוף סוף להתכונן לעונה הבאה. סוכנו של פרוטה הודיע שהשחקן רוצה להשאר ברומא ושזה עניין של זמן עד שההנהלה תציע לו חוזה חדש. במקביל צצו ידיעות חדשות על כך שפרוטה יעבור או לבאיירן מינכן או לוולפסבורג ושפיורנטינה ירדה מהפרק בגלל שהנהלת רומא לא מעוניינת לעשות עסקים עם פיורנטינה בגלל ההתנהלות החובבנית בעסקת מוטו בקיץ שעבר.
תוקפו של האולטימטום שקיבלה רוזלה יגמר היום. הבנק לוקח את ביצוע המכירה על עצמו - פיורנלי הוא המועמד הבכיר לרכוש את המועדון. אחריו יתקיימו פגישות עם איש עסקים איטלקי (יליד רומא) בשם אנג'ליני, וגם חברת השקעות מלוב הביעה את רצונה לרכוש את חלקה של רוזלה. בינתיים, אצל פראדה וקונטי - אדר, גוברטי, רוזינה וטרזגה נשארו השמות המובילים להצטרף לרומא בעונה הבאה. למרות שסוגיית המאמן נפטרה וספאלטי ישאר המאמן של רומא גם בעונה הבאה, לא ברור לי איך תראה הקבוצה בעונה הבאה. האם נראה את המערך הישן של ספאלטי שהצליח בשנים הקודמות אך נכשל בעונה שעברה? או שיהיה זה המערך שהוציא את הקבוצה מהמשבר והיה אחראי על משחקים מצויינים כאשר מפלס הפצועים היה נמוך יחסית. מה שמבלבל אותי עוד יותר אלה העמדות שרומא מחפשת לחזק שמתאימות לשני המקרים. ריסה מודה לברצלונה על ההצעה אך מעדיף להשאר ברומא.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_king.Xxx (למה אין פה סמיילי משתחווה כמו בשדים?) תודה לקובי שמשאיר אותנו מעודכנים, ושאלה: לגבי הרוכשים, מי "עדיף" ?
גם עכשיו רוזלה לא רוצה למכור, אך לצערה ההחלטה לא תלויה בה יותר. בכל מקרה נהיה חכמים יותר בעוד מספר ימים. הופתעתי לראות את חידוש החוזים של חואן, ווצ'יניץ' ואקווילני בכזאת קלות למרות המצב הכלכלי. עכשיו אני מבין שרוזלה בכל מקרה לא תשלם את הסכומים האלה.
אכן קשה לדעת, אבל אני חושב שעדיף יהיה לספאלטי לחזור ל4-5-1. סגנון המשחק של רומא דורש שחקני אגפים וקצת מרווח בין השחקנים לדעתי, אבל אני מתקשה להאמין ששחקנים כמו טאדיי ופרוטה יכולים להחזיר אותנו לצמרת הגבוהה. לא רואה את טרזגה משתלב במערך של 4-5-1. יש לנו שני חלוצים(ווצ'יניץ',טוטי) שלא הולכים להתייבש על הספסל לפי דעתי, למרות שהם לא ממעטים להיעדר בשל פציעות.
מאוד מקווה שאם יבוא בעלים חדש, הוא ישקיע ברכש במשהו יותר שווה מהשמות האלה (אולי חוץ מטרזגה, אבל לא בטוח, חוץ ממנו השחקנים הם שחקנים טובים, אבל לא מספיק כדי להחזיר את רומא לטופ)
מאחורי פיורנלי עומדת קבוצת משקיעים שוויצרית\גרמנית שמוכנה להשקיע סכומים גדולים מאוד כבר הקיץ. לארגן מחדש את רשת השיווק של רומא (שאין לה אפילו אתר אינטרנט בשפה אנגלית) ולהשתוות למועדונים הגדולים באיטליה בכל הקשור להוצאות ורכש. הבעיה היחידה שאני רואה היא תלות אפסולוטית ברווחי החברה המאמצת, דבר שבעתיד יכול להחזיר את רומא למצב הנוכחי (יכול להיות שאני סתם פרנואיד בגלל כתבה שקראתי על ליברפול הבוקר). בכל מקרה חשוב לציין שלא מדובר פה בסוג של רומן אברמוביץ' שמגיע להלבין כספים על התחביב שלו. רוכשים פוטנציאלים אלה ישקיעו הרבה כסף כדי למסחר את המועדון אך ירצו לראות אותו אותו חוזר אליהם בעתיד. על אנג'ליני לא ראיתי פרטים והוא בעצמו אף פעם לא התראיין. הקבוצה מלוב הם בעלי מניות של tamoil, הספונסרית של יובנטוס מלפני כמה שנים. יכול להיות שהצוות המקצועי חושב כמוך וזה מה שמסביר את ההתעניינות ברוזינה וגוברטי. לדעתי הקישור המרכזי יהיה דל מדיי וקבוצה עם מגנים בעלי יכולות התקפיות מצויינות יכולה להרשות לעצמה לשחק ללא קיצוניים טבעים ובתמורה להוסיף עוד חלוץ חוד וקשר מניע נוסף כמו בריגי או פרוטה. הייתי רוצה לראות מערך כזה : ---------------------דוני(??????)--------------------------- ריסה(טונטו או קאסטי)--חואן(???)--מקסס(אנדראולי)--סיסיניו(מוטה) ------בריגי(טאדיי)--דה רוסי(פרוטה)--פיזארו(אקווינלי)------------ -------------ווצ'יניץ'(מנז)----טוטי(באפטיסטה)--------------- -----------------------טרזגה(אדר)---------------------- אך סיכוי גבוה יותר שנראה : ---------------------דוני(??????)--------------------------- ריסה(טונטו או קאסטי)--חואן(???)--מקסס(אנדראולי)--סיסיניו(מוטה) ----------------דה רוסי(בריגי)---פיזארו(אקווילני)--------------- ווצ'יניץ'(מנז)----------באפטיסטה(פרוטה)---------רוזינה(גוברטי) -------------------------טוטי(,אדר)--------------------------- ומצד שני, לא נראה לי שהשחקן הכי טוב שלנו בעונה שעברה ישב על הספסל ומערך כזה גם לא מסתדר לי עם הפגישות של פראדה עם הסוכן של טרזגה.
מערך כזה, אולי. הרכב כזה, קשה לי להאמין. טוטי, ווצ'ניץ, באפטיסטה, ורוסינה בקושי עושים הגנה. פיזארו וסיסיניו לא מהטובים בהגנה. הקבוצה תקרוס בהרכב כזה.
תחליף את רוזינה בטאדיי ותקבל את ההרכב שהיה קרוב 40 דקות לאליפות, שהגיע הכי רחוק באירופה מכל קבוצה איטלקית ולקח את קופה איטליה. תחליף גם את ווצ'יניץ' במנסיני(שגם הוא לא יודע מה זה הגנה) ותקבל עוד עונה מוצלחת עם סגנות, רבע גמר ליגת האלופות וקופה איטליה, כך שמאוד הגיוני שזה מה שנראה גם בעונה הבאה. למרות זאת אני מסכים עם הטענה שלך ומעדיף לראות 3 קשרים במרכז כששניים מהם חזקים מאוד בהגנה.