הייתי רוצה להיות עכשיו מאלה שגומרים קריירות ללא סיבה. הלוואי ואתבדה, רגלי הזכוכית של אלברטו ידועות מזמן
הסגל למחר: Aquilani Artur Bertagnoli Brighi Cicinho De Rossi Filipe Loria Marangon Menez Mexes Montella Okaka Panucci Perrotta Riise Taddei Tonetto Virga Vucinic ההרכב הצפוי: דוני, סיסיניו, מקסס, פאנוצ'י, ריסה, דה רוסי, בריגי, פרוטה, טאדיי( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx ), מנז ווצ'יניץ'. Juan, Tonetto, Pizarro, Baptista, Totti, Cassetti יעדרו מהסגל.
הייתי מעדיף שויציניץ' ישחק בשמאל כי במשחק מול ר'גינה הוא לא היה טוב לבד בחוד וראו שהוא העדיף יותר לפרוץ מצד שמאל. שיתן צ'אנס לאוקקה ושיעף את טאדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
אני באמת לא חושב שההגנה החלשה של רומא תעמוד מול 3 חלוצים מהירים וקטלניים כמו סקולי,דייגו מיליטו וגספרוני שחוזר לסגל של גנואה, ועוד עובדה שמקסס לא כשיר ב100% אחת הקבוצות היותר מוכשרות של הסריה A העונה היא גנואה, מאמן שחושב לשחק רק התקפה..
true.. המשחק יהיה תלוי ברובו בהגנה של רומא. מקסס יתן את המקסימום גם אם הוא לא כל כך כשיר לצידו של פאנוצ'י שנמצא בכושר נהדר מתחילת העונה. היכולת ההגנתית של ריסה וסיסיניו מפחידה אותי הרבה יותר. ווצ'יניץ' היה מצויין נגד רג'ינה, סיכן פעם אחר פעם את שערה של רגי'נה. בפעמים שהוא הלך שמאלה הוא לקח איתו את המגן הימני ואת הבלם של רג'ינה ואיפשר למנז לפרוץ למרכז. שימשיך ככה ואין לי ספק שגם השערים יגיעו. אוקקה קיבל מספיק צ'אנסים גם בחוד וגם באגף והוכיח שהוא לא יותר מגיבוי נחמד, כרגע הוא לא יכול להתחרות לא עם מנז ולא עם ווצ'יניץ' ובטח שלא עם באפטיסטה וטוטי כשיחזרו מהפציעות שלהם. לגבי רודריגו טאדיי, מגיעה לך כאפת שטות מצלצלת. הברזילאי הוא אחד השחקנים היותר חשובים במערך של ספאלטי שמאזן את שני האגפים בין ההתקפה להגנה. כרגע הוא נאבק כדי לחזור לכושר אחריי פציעה ארוכה ושיחק לא רע בכלל נגד רג'ינה וגם בישל את שערו של פאנוצ'י. נעזוב לרגע שאין לו תחליף ברומא, איך אפשר לקטול שחקן שתרם כל כך הרבה ב3 שנים האחרונות אחריי משחק וחצי בינוניים כשהוא רק חזר מפציעה שהשביתה אותו קרוב ל5 חודשים ולא נמצא בכושר אופטימלי? איך אפשר להאשים אותו במשחקים בתוצאות הגרועות של רומא כשכל הקבוצה לא מתפקדת?
כן, הוא תרם, אבל אני חושב שהגיע זמנו להיפרד מהקבוצה. זה לא רק המשחק וחצי שהזכרת. הוא פשוט לא השחקן שיכול לעשות הבדל בין עונה בינונית לעונה טובה. או בין עונה טובה לעונה מצויינת. הוא שחקן משלים שעובד בעיקר טקטית וסוגר את המגן שלו. אם רומא רוצה לעשות עוד צעד קדימה, צריכים לשדרג את העמדה שלו. לדעתי צריכים מישהו טוב יותר.
קבוצה מצליחה לא יכולה להתקיים בלי שחקנים שיעשו עבודה הגנתית גם בחלקו היותר קדמי של המגרש. טאדיי משלב בתוכו המון עבודה שחורה אך גם לחץ על ההגנה של היריב. בנוסף לזה יש לו תכונות התקפיות מצויינות והוא מרבה להשתתף בהתקפות גם בתור צלע שלישית, יודע לתת את המסירה האחרונה לשער ולכבוש שערים בעצמו והדבר החשוב ביותר, הוא יציב בצורה יוצאת דופן ולא נעלם ברגעים המכריעים גם במעמד הגבוה ביותר. האם היית מלכלך עליו בצורה כל כך עלובה בלי לנמק את דעתך ("לא השחקן שיכול לעשות הבדל", לא אמרת בזה שום דבר) אם היה לו שם נוצץ יותר, למשל, חואקין? האם אתה מודע לעובדה שטאדיי הוא חלק בלתי נפרד מההצלחה של רומא בשנתיים האחרונות? האם אתה חושב שיש בסגל שחקן יותר מתאים לפתוח באגף ימין למשחק מול ג'נואה כשאתה שם סמיילים כועסים ליד השם שלו בהרכב? האם נראה לך הגיוני לשפוט שחקן שלא שיחק קרוב לחצי שנה ולהאשים אותו בבינוניות של הקבוצה כשהוא קורע את עצמו על המגרש ועדיין לא בכושר לשחק אפילו שעה אחת? אשמח אם טענה על השאלות האלה בצורה עניינית ולא ב"בלה בלה בלה זאת דעתי, אתה לא חייב לקבל אותה בלה בלה"
לפעמים נדרשים לעשות שינויים. ישנם מקרים שבהם השחקן מיצא את ה-100% שלו במועדון וצריך להמשיך הלאה. טאדיי, לטעמי, מיצא את עצמו במועדון וצריך לשדרג את העמדה שלו. נכון, יש שחקנים שעושים עבודה שחורה, אבל אם טאדיי, שהוא חלק חשוב(לטוב ולרע) בהתקפה של רומא לא יוצר מצבים ולא יוזם שום דבר, זאת בעיה. ספאלטי נותן הרבה חופש פעולה להתקפה של רומא וטאדיי לא עושה עם זה יותר מדי לצערי. לא הבנתי את השאלה כל כך, אבל אם אתה מזכיר את חואקין כבר, מבחינתי אין שום משמעות לגודל השם. מודע בהחלט, אבל בשביל להתקדם עוד צעד אחד קדימה צריך לשפר. אתה רוצה לדרוך במקום? סיסיניו יכול לעשות עבודה התקפית מצויינת ולסגור את המגן לא פחות טוב. אבל סיסיניו יותר מגן מאשר קיצוני. אני לא שופט אותו ע"פ משחק אחד, וכל הכבוד לו שהוא נותן 100 % מעצמו, אבל אולי זה לא מספיק לנו. כשהוא יפתיע אותי ויתחיל לשחק טוב, הוא יקבל ממני גם מחמאות.
כל מילה מיותרת, רומא לא עמדה במבחן והפסידה לגנואה 3-1 במשחק מחפיר של ההגנה, מה שגם ההתקפה לא משהו ואיבדתם את דה רוסי למשחק הבא, אולי השחקן היחיד שעושה משהו על המגרש..
מנשה, כבר אמרתי לך משהו על חצי שנה של פציעות מרגיזות. מאז שהתחלתי לראות את טאדי עוד בסיינה, החזקתי ממנו רבות. ועכשיו במיוחד שהקבוצה שלכם קורסת מפציעות, למי היית נותן לשחק במקום טאדיי?
כל השערים היו טעויות של ההגנה. למרות שקצת מרגיז ששער של פאנוצ'י במצב של 2-1 לגנואה נפסל בטענת נבדל שלא היה קרוב בכלל להיות נבדל. אבל בכל זאת, למה לעזאזל פאנוצ'י צריך להיות זה שיכבוש את השערים ? בשביל מה יש חלוצים ? זה רק מראה עד כמה המצב ברומא עגום.