רומא 07/08:: לוריה מגיע מסיינה

Discussion in 'פורום כדורגל איטלקי' started by Un bombón, Jun 3, 2007.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד סקרן לדעת למה אתה כל כך משוכנע שמשפחת סנסי (סנסיני זה הבלם הארגנטינאי ההוא עם הקרחת) לא ניסתה לדבר עם בנקים ולמצוא פיתרונות. אתה מדבר פה כאילו זה איזה משחק מונופול שאפשר פשוט לבוא ולעשות איזה קומבינה עם הבנקים שתסדר את העניין. אתה חושב שזה כיף למשפחת סנסי שהעסקים המשפחתיים נמצאים בחובות של מאות מיליוני יורו? אתה חושב שזה כיף שהקבוצה שלהם שהם אוהדים ושמייצגת את העיר שלהם צריכה להלחם באימפריות מצפון איטליה ושאר אירופה כשיש להם תקציב רכש של 20 מיליון יורו בעונה (וגם זה מגיע רק אחרי שמוכרים שחקנים בסכום דומה)? יש לי הרגשה שהם מנסים לסדר את העניין קצת יותר מאיך שאתה מציג את זה.

2. THE STRETFORD END Member

Wigan_Athletic

כתבתי לך,אם לא סורוס אז בטח שאפשר למצוא מישהו אחר,מתאים,נוח,השאלה עד כמו משפחת סנסיני באמת פתוחה לעניין.

ביונייטד מוכרים הרבה חולצות של רונאלדו וגם ממשיכים להעלות שחקנים מהאקדמייה,
    רק העונה שיחקו כמה וכמה כאלה בקבוצה הראשונה ויש כמה כאלה שהם יותר מרק על הכוונת להמשך הדרך,
    כלכלה נכונה,חדשה שמותאמת למציאות העכשווית לא חייבת לפגוע בערכים ובנקודות חשובים,
    עובדה,זה פועל,רק צריך לדעת לעשות את זה נכון.

3. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד פעם, למה אתה כל כך משוכנע שמשפחת סנסי (יש לי סיוטי ילדות מהפרצוף של סנסיני, תפסיק להזכיר לי אותו!) לא פתוחה למשקיעים יותר נוחים? אולי כי אין כאלה? לא תמצא הרבה אנשים שיהיו מוכנים להיכנס לעסק שנמצא בכאלו חובות ופשוט לסמוך על אנשים אחרים שיום אחד הכסף יחזור. משקיעים מהסוג הזה, במקרה של רומא, תמיד ירצו להיות קצת יותר משותפים קטנים - הם לא רוצים את האצבע, הם רוצים את כל היד.

4. THE STRETFORD END Member

Wigan_Athletic

לא אני ולא אתה יודעים ומכירים את הדקויות האמיתיים של משפחת סנסני וגם לא של סנסיני הבלם הארגנטיאני עם הקרחת בנוגע לעניין ומעולם לא נדע,
    הכל בגדר שטחי אבל גם נקודת המבט הזו,כפי שמסתכלים על הדברים מהצד,
    זה מה שאני רואה במיוחד כשאני משווה את המצב כפי שהוא כיום לעומת מקומות אחרים,מקומות מצליחים.
    אנגליה כיום משיגה את איטליה לא רק מבחינת הכדורגל אלא מבחינת הניהול,
    ברור שבעולם שכולו ורוד הייתי מעדיף לחזור לימים עברו כשכל מועדון היה מנוהל ומוחזק ע"י איש עסקים אמיד ומקומי אבל מה לעשות,החיים משתנים ושוב,השאלה איפה אתה מעדיף להיות?.
    את אסטון וילה למשל רכש בעלים אמריקאי גם כן ועד עכשיו הוא נותן שם יופי של שקט למערכת והיא מצליחה מכל הבחינות,אפילו הולכת קדימה בכל המובנים יותר מאשר הבעלים המקומי שהיה שם עשרות בשנים עד למכירה.
    ארסנל ממשיכה להישען על העבר כרגע(גם זה בדרך לסוף)והיא מתקשה,
    צריך לדעת למצוא את המכנה המשותף הנכון,את האיזון הנכון,שמירה על ערכים,על העבר אבל יחד עם הקדמה ומעל לכל יש את האוהדים שישמרו כי הדברים הללו ישמרו לעד.

yonmwa
    כן,פורטו בשנתיים שלוש לא עושה הרבה באירופה אבל זה לאחר שנתיים של תור זהב מטורף,
    אל תשכח שרוב השחקנים שהובילו אותה לתהילה נמכרו לקבוצות ברחבי אירופה,
    הם נמצאים בתהליך מחודש.

Last edited: May 30, 2008
  5. Gass12 Member

וויגאן אתלטיק..קובי ..ושאר ה"חבר'ה הטובים". ישנם כ"כ הרבה פתרונות יצירתיים שיובילו את רומא
    אל חופש כלכלי ומקצועי בד בבד עם השמירה על הזהות המסורת והערכים. ככה שלהציג את זה רק בצבעים של שחור ולבן זה הכי לא נכון בעולם. לדוגמא.
    1. אפשר להנפיק את הקבוצה בבורסה ע"י הפיכתה לחברה ציבורית ובאמצעות שיטה זו לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. נניח ש60 אחוז בעלות ישארו בידי הבעלים נכון להיום. ו40 אחוז ימכרו לציבור. אני מניח שהגרעין הקשה של אוהדי רומא ישמח לרכוש נתחים קטנים מקבוצתו אהובתו.או סתם עמך איטליה
    שקונה מניות של כל מיני חברות שנסחרות בבורסה האיטלקית.
    2. הנפקת איגרות חוב נושאות ריבית נחמדה לפירעון בעוד 10 שנים. שאותן תוכל הקבוצה לפרוע ע"י
    הפרשה לחובות עתידיים מכספים שיכנסו במהלך 10 השנים הקרובות מליגת האלופות.

אני לא הכלכלן הכי בכיר בסביבה .אבל אני בטוח שלו רצתה באמת ?יכולה הייתה קבוצתך לעשות מעשה
    שינער מעליה את תדמית הקבוצה המסכנה. ובבת אחת להפוך לקבוצה המובילה או הסגנית באיטליה
    תקן אותי אם אני טועה אבל בשתי העונות האחרונות היא כבר שם!!!
    צאו מהקיבעון המחשבתי המעאפן הזה של הלוזריות . השקעה בפיתוח תמיד מחזירה את עצמה.!

לפעמים הדמוי והתדמית יוצרים מציאות.ולא בהכרח ההיפך (מספיק שאפיץ מחר שאתם מועדון עשיר
    ותראה איך שחקנים מהטופ של הטופ העולמי יתדפקו על דלתכם. )החתמת שמות תוביל לבאזז ..שיוביל לתמלוגים גבוהים שיוביל למכירת מנויים שיוביל למכירות גאדג'טים ומרצ'נדייז שאכל לשונרא דנשך לגדיא
    חד גדיא בתרי זוזי :)

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

GASS - רומא כבר רשומה בבורסה כמה שנים טובות. כן, אתה לא הכלכלן הכי בכיר בסביבה ויש לי הרגשה שבעלי הבנקים ובכלל כל מי שמעורב בעניינים בין רומא ובין הבנקים שלהם היא חייבת כסף, יודע קצת יותר ממך ויודע קצת יותר על איזה אפשרויות עומדות בפני המועדון ובפני חברת איטלפטרולי.

7. Gass12 Member

וויגאן? אתה יודע לומר לי על פי איזה ערך בורסאי יושבת כיום רומא?
    וכמה אחוזים הונפקו תמורת כמה כסף?
    מתי הנפיקו?

8. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי שמץ של מושג ואני לא חושב שהנתונים המדוייקים ממש משנים משהו. אף אחד לא מרוצה מהמצב - לא משפחת סנסי ולא הבנקים. אני די משוכנע ששני הצדדים חשבו על כל אפשרות שקיימת ואני די בספק אם אתה (אתה בעצמך טענת שאתה לא הכלכלן הבכיר בסביבה) מסוגל תוך רבע שעה של קריאה בפורום, לחשוב ולעלות על רעיון שיציל את המצב שהגורמים המעורבים עוד לא חשבו עליו.

9. Gass12 Member

לא אוהב את הגישה שלך בכלל. לא הייתי לוקח אותך לשותף :)

אני התחלתי במקום בו אחרים הפסיקו (תומאס אדיסון).
    אומנם אינני בקיא כמוך בפרטי הפרטים אבל זה לא יהיה נכון לומר שאני מכיר את רומא רבע שעה :aaarofl:.
    והנתונים המדוייקים בהחלט משנים ..בהחלט משנים והרבה. ישנן עשרות דוגמאות לחברות בעולם
    שהייתה להם פעילות גבוהה תזרים מזומנים חיובי ורווח תפעולי שעמדו בפני קריסה. אבל בתוכנית הבראה נכונה יצאו מזה
    יש לי משום מה התחושה שהבעלים לא כ"כ רוצה להיפרד מהצעצוע.או חלקו.

10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שני הפתרונות שהזכרת, הם בדיוק (טוב כמעט 60% שייכים לסנסי בלבד) הצורה בה מתנהל המועדון כבר כמה שנים. אבל כמה שהרעיון הזה בריא לקבוצה, זה לא עוזר אם חברת האם שאמורה לסגור חובות עבר שנבעו מניהול כושל נמצאת בחובות עוד יותר גדולים בעצמה. כך שאין לרומא אפשרות להשקיע סכומים אדירים ברכש. הניהול הטוב של סנסי מתבטא בזה שהקבוצה המשיכה לתפקד כרגיל, הגרעין המרכזי של הקבוצה שמבוקש עד היום בכל העולם נשמר (המכירה של קיבו לא הייתה החלטה כלכלית אלא הרצון של השחקן להרוויח יותר כסף ותארים במקום אחר), רומא הצליחה להעמיד סכום לא רע בסטנדרטים שלה לרכש (לא משתווה לקבוצות מכו אינטר,יובה ומילאן אבל עדיין התוצאות מדברות בעד עצמן), הציגה כדורגל אטרקטיבי טוב, התמודדה עם הקבוצות הגדולות בעולם שווה בשווה, הייתה קרובה מרחק 30 דקות מאליפות והצליחה לקטוף כמה תארים בדרך. הניהול של רומא מצויין לדעתי והפרוייקט של סנסי נתקע כרגע בגלל קריסה כלכלית של איטלפטרולי ומחייב מכירה. אני בטוח שסנסי ימצאו דרך לעצב את המצב הכלכלי ולמנוע פשיטת רגל אבל כמו בפעם הקודמת, אני חושש שזה יבוא על חשבון המועדון.

11. uri מנהלים

THE STRETFORD END

אל תקח את דברי כגידופים או כנסיון התרסה, אלא רק כנסיון להפוך את הדין איתך ליותר נעים. אתה, אולי בלא מודע, נוהג לירות חצים לכל עבר ורק אחר כך להסתובב ולצייר מטרות.

כאשר הדיינו/התווכחנו על למה מנצ'סטר רמה מעל רומא אתה טענת שלכםף אין עניין בכך אלא שפלצ'ר ובראון , קרי שחקנים שגדלו במועדון, הם אלה שעושים את ההבדל. אני לעומת זאת טענתי, בדיוק כפי שאני טוען עכשיו שההבדל בין הקבוצות טמון בפער הכביר שיש בין תקצבי שתי הקבוצות. לא דיברתי איתך על היכולות הכלכליות של סנסי, לא דיברתי איתך על שום עניין כספי מעבר להבדל שמושקע בקבוצה, במשכורות וברכש. כך שהידיעה שממנה התחלת, אין לה שום קשר לדיון שהתפתח בינינו בעבר.

Last edited by a moderator: May 31, 2008
  12. uri מנהלים

אתה לגמרי צודק, שהרי שמכל זווית רציונלית שתיגש לנושא ידוע שעל סנסי יש למכור את המועדון, אולם כאשר הבעלים של הקבוצה הוא אוהד הקבוצה הרבה לפני שהוא הבעלים שלה, כמו באינטר, מילאן, פיורנטינה ונראה לי כל מועדון איטלקי כיום, אז ההחלטות הם אינן רציונליות, אלא מונעות מרגש ואהבה. ואני בטוח שכמוך וכמוני גם סנסי לא ממהר להיפרד ממושא אהבתו.

13. THE STRETFORD END Member

uritotti

פלטצ'ר ובראון היו כהוכחה לזה שיונייטד לא נבנית רק על שחקני רכש בהרבה כסף אלא גם על תוצרת מהאקדמייה,
    בראון העונה שחקן הרכב,פלטצ'ר כשהיה נקי פציעות שיחק בכל המשחקים החשובים,
    הוספתי אז גם את אושה שהוא שחקן סגל לגיטמי,
    וזאת מבלי להזכיר את "הזקנים" סקולס וגיגס וגארי נוויל.

בטח שכסף חשוב ומשפיע,לא זכור לי שטענתי ההיפך,
    אבל לכל דבר יש משקל וכסף כפי שהוכח בעבר בלא מעט קבוצות,לא תמיד מביא הצלחה.

מעבר לזה,וידיץ ואברה למשל,נרכשו בסכומים שפויים ביותר יחסית לשוק כיום,
    הגיעו ליונייטד מהליגה הצרפתית והרוסית,
    כלומר לא תמיד חייבים לחפש שחקנים בסכומי עתק מהליגות הבכירות באירופה,דבר שרומא כיום לא יכולה להתמודד איתו אבל
    אם יונייטד יכולה לשחקני רכש כאלה,גם רומא יכולה,
    השאלה מה עושים שם בשביל זה?

Last edited: May 31, 2008
  14. yonmu Member

אל תשכח שלבוא לרומא זה הרבה פחות אצל שחקנים מאשר לעבור למנצ'סטר או למילאן, ולכן לרומא קשה יותר להביא שחקנים (לאו דווקא בגלל הכסף, אלא בגלל השם).

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.ilgiornale.it/a.pic1?ID=265527 הפתרון המושלם שאף אחד לא ציפה לו. קבוצת רוכשים אמריקאית מעוניינת להשקיע בחברת האם של סנסי, איטלפטרולי שנמצאת בחובות בסך 300 מליון יורו. קבוצת הרוכשים מציע למחוק חלק ניכר מהחוף בתמורה לרווחים עתידיים של החברה. דבר זה לא יאלץ את סנסי למכור את רומא ויעצב את המועדון כלכלית.