רומא 07/08:: לוריה מגיע מסיינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Un bombón, ‏3/6/07.

1. Gass12 Member

היה פשוט יותר לשלוח אותו לשיעור הראשון במבוא לכלכלה שילמד את הערך הנקרא "רווח תפעולי"

לכל חברה.גוף כלכלי .מפעל או מוסד יש מאזן שנערך על בסיס רבעוני/שנתי. ומבלי להיכנס ליותר מידי
    שורות .סתם ככה בחשבון ערבי ישנה שורת הכנסות ישנה שורת ההוצאות וישנה שורת הרווח
    (הרווח הזה נקרא רווח תיפעולי)..מכאן ועד לראות את הכסף בתאכלס עוד ארוכה הדרך. מאחר ויש גורמים רבים נוספים לדוגמא? מימון רכישות.מיזוגים.או לפעמים הפסדים בחברת בת שמשפיעה על מאזן חברת האם.

הרבה פעמים בעל מפעל שמרוויח .יעדיף ובצדק לרכוש מכונות חדשות בעלות טכנולוגיה חדשנית
    גם אם בטווח הקצר הוא יכנס לחובות ולא ירוויח שקל בשנים הקרובות כתוצאה מהמהלך הזה.אז למה בכל זאת עשה את המהלך? כי ידע שללא ספק הוא ישאר מאחור בתחרות עם מתחריו. או שרצה לשפר איכות המוצר
    או להתייעל מבחינת זמן הייצור למוצר או לחסוך בעתיד על שכר לעובדים .בחשיבה ארוכת טווח מה שנקרא
    בLONG זה מהלך כלכלי נבון. מצטער שהכנסתי מכונות ומפעל כמשל. אבל עכשיו אני בטוח שתפסת
    את הנמשל. (הערת אגב .באיטליה אני הכי אוהב לצפות בכדורגל של רומא כדורגל יפה לעין שובה לב
    ואטרקטיבי אם כי נאיבי מעט.)

2. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

בפעם המי יודע כמה, כל זה טוב ויפה, אבל יש פה יוצא מן הכלל. המכונות החדשות כפי שאתה בוחר לקרוא לזה, במקרה של רומא באות בדמות שחקנים חדשים שמגיעים בכסף שמגיע ממכירת שחקנים אחרים. זאת הדרך של רומא לשמור על ראש מעל לקו המים. כל הכסף שנכנס מזכויות טלוויזיה, מרצ'נדייז, הכנסות ממכירת כרטיסים וכו' - הולך לכיסוי החובות של חברת האם - החברה שבבעלותם של משפחת סנסי, אותה משפחה שמחזיקה ברומא. זה נהדר שאפשר לקחת הלוואה ולהשקיע את הכסף בקניית מכונות חדשות שיבטיחו הכנסה עתידית שתחזיר את ההוצאות, אבל זה לא כל כך נהדר כשיש חוב ענק לבנק שלא נותן לחברה שלך להוציא כסף מעבר להוצאות היומיומיות .

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמתי לב שלא התייחסת להודעה אלא המשכת לדפוק את הראש בקיר בתקווה שהקיר יפול. אתה ממשיך להתווכח אחריי שקיבלת 5 או 6 הסברים מדוייקים מכמה אנשים שונים. אתה מנסה להוכיח דבר לא רלוונטי לקבוצה עליה אתה מדבר וגם אם זה יכול להראות יפה תאורתית, זה בולשיט מוכח. בוא נחזור כמה שנים אחורה, סמואל, אמרסון, בטיסטוטה, מונטלה, קיבו, קסאנו וכו' נרכשו בסכומים ענקיים, התוצאה הייתה מרשימה מאוד בדמות הסקודטו אך מצד שני זאת הסיבה העיקרית לקריסה הכלכלית של המועדון מספר שנים מאוחר יותר! לחזור על אותה טעות פעמיים זה לא משהו שסנסי יעשה כשהמצב הכלכלי הרבה יותר גרוע מהקודם. מקווה לקבל תגובה עניינית בלי כל הפלצנות הדבילית עם "האמת הכואבת" ו"החוסר פיכחות"

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדוגמא שלך טובה לחשיבה של קבוצה בריאה בעלת מצב כלכלי יציב. וגם בעל מפעל מצליח שנמצא בגרעון, יכול להרשות לעצמו להגדיל את הגרעון במטרה להשקיע בפיתוח המפעל. אבל מפעל עם הכנסה גבוה אך גם חובות עצומים שחברת האם שלו קרובה לפשיטת רגל, לא יכול לבצע את ההשקעות עליהם דיברת משתי סיבות :1. מכונות חדשות לא יבטיחו תפוקה יותר טובה מפיתוח ושידרוג המכונות הקיימות (שחקן שיעלה מהנוער יכול לתת את התפוקה של שחקן רכש אם מסתכלים על השקעה לעתיד) ורק יגדילו את הגרעון ואת הסיכוי לקרוס 2. הבנקים לא מאפשרים הלוואות כשחברת האם גם היא נמצאת במצב אנוש.

5. THE STRETFORD END Member

Koby Romanista

כמו אוריטוטי גם הטיעון שלך לתאוריה מסויימת,בולשיט,אין ספק שזהו טיעון "מנצח".

ועדיין לא הבנת שזה הרבה מעבר לרק תאוריה מוצלחת,
    זה שברומא לא ידעו לכלכל נכון את המערכת,דברים שאפילו אוריטוטי כתב,אז מה,האם גם הוא דופק את הראש בקיר בתקווה שיצליח להפיל אותו?
    או שאולי הוא בניגוד אליך הצליח להבין את הנקודה שלי?

ולסיכום,
    קבוצות קטנות יותר מרומא,עם משאבים קטנים יותר,הצליחו ומצליחים יותר ממנה באירופה בשנים האחרונות,
    בזמנו כשהודחתם ע"י יונייטד העונה,זה היה הקלף שלכם(אין כסף לשחקנים ולמשכורות גבוהות)ולכן רומא לא יכולה להתמודד,
    בשטח העובדות מראות שיש קבוצות שסותרות את התירוצים הללו
    ושוב,יש כסף גדול שנכנס,פשוט העדיפות של בעלי הקבוצה היא שונה,העיקר שיש גאווה משפחתית.

עריכה:
    אתה מוסיף וכותב לGASS
    "הדוגמא שלך טובה לחשיבה של קבוצה בריאה בעלת מצב כלכלי יציב. וגם בעל מפעל מצליח שנמצא בגרעון, יכול להרשות לעצמו להגדיל את הגרעון במטרה להשקיע בפיתוח המפעל"

מה שמוכיח שעדיין לא הבנת באיזה חוב יונייטד,הגלייזירים נמצאים כיום,חוב שהיה מוחק את רומא מהמפה לגמרי
    וכנראה לא מודע לזה שכשהם רכשו את יונייטד הקבוצה לא בדיוק היתה "בעל בית מצליח" אלא קבוצה בתהליך בנייה מחדש ע"י המנהל(פרגוסון)לאחר חוסר הצלחה בכמה עונות.

Wigan_Athletic
    ברגע שתקרא שוב ותנסה להבין את הנקודה שלי ושל GASS,אני בטוח שאתה תמחוק את השורה הזו
    ואם לא,לא נורא,לא חייבים להבין הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/08
  6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

להסביר לך עוד פעם?

7. THE STRETFORD END Member

Wigan_Athletic
    ברגע שתקרא שוב ותנסה להבין את הנקודה שלי ושל GASS,ברגע שתבין שבעסקים גם מצב אנוש הוא עדיין לא סוף פסוק ושתמיד יש אמצעים ומקומות מימון בכדי להזרים דם חדש ובטח שמועדון ובעלים כמו אלה של רומא מסוגלים לעשות זאת אך מעדיפים אחרת בכל הנוגע לרומא,מעדיפים את הפתרון הקל יותר,אני בטוח שאתה תמחוק את השורה הזו
    ואם לא,לא נורא,לא חייבים להבין הכל.

8. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש 2 אפשרויות.

1. כשאתה מדבר על סדר עדיפויות אתה מדבר על סדר עדיפויות כלכלי ועל רצון (יותר נכון חזון) של מועדון מבחינה כלכלית.
    2. אתה מדבר על סדר עדיפויות של מועדון מהבחינה של התעקשות על הנהלה מקומית ומחסור ברצון למכור למשקיעים זרים.

אז בוא ותסביר לי למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה מדבר על אותם סדרי עדיפויות.

עריכה לאחר שהסברת:
    אני לא מסכים איתך. הפיתרון הקל הוא למכור את המועדון למשקיע זר שיזרים סכומים עצומים של כסף שיכסו את החובות ויאפשרו למועדון עתיד כלכלי מזהיר. אין כרגע אף אחד שמוכן להשקיע ולהביט מהצד. אם היית מעט מעורה יותר בפרטים של כל הפרשה הזאת, היית יודע שמשפחת סנסי הציעה לאותו סורוס (המשקיע) להשקיע כסף במועדון בתמורה לחברות בהנהלה - סורוס סירב לשותפות והוא מעוניין אך ורק בהשתלטות מלאה על המועדון ובהנהלה חדשה שתיכנס מטעמו. הכי קל למכור את המועדון ולזרוק ערכים של עשרות שנים לפח. יותר קשה בכדורגל של היום לשמור על מועדון תחת צביון מקומי עם שחקני בית והכי חשוב - הנהלה רומאית, מבלי להתפתות למכור את הנשמה של המועדון לשטן האמריקאי. הלוואי שלכל מועדון בעולם היה את סדר העדיפויות של משפחת סנסי ורומא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/08
  9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה השלב שבו הויכוח נהיה מיותר. לצד האיטלקי אין מה להוסיף יותר(כמה אפשר לחזור על אותם דברים??!) וגם האנגלופיל התחיל לסטות מהנושא במאמצים עזים לזלזל במי שדעתו שונה (גם כשמדובר על עובדות יבשות). אין לי מה להוסיף יותר אך אתה מוזמן לעיין בפורומים איטלקים (יש כמה טובים באנגלית) שהנהלת הקבוצה זה הנושא שעל סדר יום שלהם כבר כמה שנים טובות.

10. THE STRETFORD END Member

אם משפחת סנסי מצד אחד לא מוכנה למכור את כל המועדון או אפילו אחוז מסויים ממנו(כמו שמספר קבוצות באנגליה עשו)למשקיע זר בעל יכולות כלכליות טובים ואפשר למצוא אחד כזה שמתאים ונוח(לא כמו אותו סורוס)הרבה יותר זה זכותם אבל במציאות הקיימת
    באיטליה שבעלים של קבוצות אחרות אמידים ומוצלחים הרבה יותר(מילאן,אינטר)ובמציאות הקיימת בכדורגל האירופאי
    זה שם משאיר את רומא מאחור ברוב הפעמים,אז גאווה מקומית,יופי,אבל כבר כתבתי אתמול שהמציאות חזקה גם מזה ושיש דרכים אחרות להשיג גאווה ולשמור על המשפחתיות והבאתי דוגמאות לכך.
    ומכאן,החזון העכשווי שלהם,הוא מקובע,הוא אנוכי,להכניס כל גרוש לכיס למען מחיקת החוב
    זו כלכלה ישנה ושוב,המציאות מכתיבה דברים אחרים,חדשים,זה נכון לגבי כל עסק ולא משנה באיזה גודל הוא או מאיזה תחום.

עריכה:לגבי "השטן האמריקאי"
    עובדה שיונייטד תחת הבעלים האמריקאים לא זרקה שום ערכים לפח,כי גם הגלייזירים יודעים שדבר שכזה יהיה גול עצמי,
    שחקני בית יש?יש.
    שחקני בריטים יש?יש.
    שקט וחופש פעולה לפרגוסון יש?יש.
    שמירה על יונייטד וכל מה שהיא מסמלת יש?יש,רק אתמול ערכו יום מיוחד לציון 40 שנה לזכייה הראשונה של יונייטד בגביע אירופה,יש פסל חדש שניצב באצטדיון בדמות שחקני העבר האגדתיים,צארלטון,לאו ובסט,
    כלומר לא שוכחים את העבר אלא רק מנציחים אותו עוד ועוד.
    הנהלה מורכבת משחקני עבר יש?יש.
    שגרירים של המועדון,שחקני עבר גדולים יש?יש(בראיין רובסון)
    מאמנים במערכת,שחקני עבר גדולים יש?יש(סולשיאר,בראיין מקלייר).

אז יש גאווה?יש ועוד איך!
    שומרים על הצביון?שומרים ועוד איך!
    זה בר השגה,רק צריך לדעת לעשות את זה נכון.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין דרך אחרת לשמור על צבין מקומי כמו שיש ברומא. שחקנים מאותה מדינה שמשחקים בהרכב זה נהדר, אפשר לראות אתז ה במילאן שעולה למשחקים עם 6-7 איטלקים בהרכב, אפשר לראות את זה גם בקבוצה שלך. זה גם נחמד שיש כמה שחקנים בסגל הרחב שנולדו בעיר וגדלו במועדון. אתה יכול להבין אבל מה זה ששלושת הכוכבים הכי גדולים של מועדון הם שחקנים שנולדו בעיר, גדלו בעיר ועברו בכל מחלקות הנוער של המועדון?
    אני מנסה גם להבהיר לך שהבנקים שאליהם משפחת סנסי חייבים כל כך הרבה כסף כופים את העברת הכספים הזאת לכיסוי החובות. לא מדובר באנוכיות של בעלים שלוקחים הכנסה של מועדון כדי לשים בכיס האישי. אם הם לא עושים את זה, הם יכולים לשכוח מחברת האם והם יכולים לשכוח מרומא (לא רק אישית - כולם יכולים לשכוח מהמועדון הזה שנקרא AS רומא).

מי מבטיח לך שסורוס או כל משקיע אמריקאי אחר יפעלו כמו הגלייזרים? עובדה שסורוס רצה להכניס הנהלה משלו ושהקו אותו הוא רוצה להנהיג הוא קו של שיווק אגרסיבי במדינות זרות כדי להפוך את המועדון למותג. כמו שאמרתי לפני זה - כשמישהו ירצה להפוך מועדון למותג, הוא יעדיף לשים כסף על רונאלדיניו ולמכור עוד חולצות, מאשר להעלות מהנוער את דלה-פנה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/08
  12. yonmu Member

דה סטרפורט אנד -
    אני ראיתי בעיתון כלכלה מסוים (אני חושב כלכליסט, אבל ממש לא בטוח), לפני גמר ליגת האלופות, שיונייטד לא ריווחית בשנים האחרונות. אולי זו היתה טעות. בכל מקרה, בפועל, רומא משקיעה פחות כסף מיונייטד, ולכן היא מועדון קטן יותר, ולכן היא מגיעה רחוק פחות מיונייטד בליגה ובאירופה.

אגב, איזה קבוצות קטנות יותר מרומא מצליחות יותר ממנה? רומא כבר עונה שניה ברציפות עם זכיה בגביע, מקום שני בליגה, וב8 הגדולות באירופה.

13. THE STRETFORD END Member

אם אני יכול להבין מה זה ששלושת הכוכבים הכי גדולים של מועדון הם שחקנים שנולדו בעיר, גדלו בעיר ועברו בכל מחלקות הנוער של המועדון?

כן,בטח שאני יכול להבין זאת,2 משחקני ההרכב נגד צ'לסי לפני שבוע הם כאלה,
    הקפטן הראשון של הקבוצה שלי הוא כזה,
    יונייטד בעבר,כיום וכמו שזה נראה גם בעתיד תמשיך להיות מועדון ששומר על הדבר הזה.

ואני מנסה להסביר לך שיש מקומות מימון אחרים,לאו דווקא משקיעים זרים אלא גם בנקים,
    לא אלה שמשפחת סנסיני חייבת להם כספים,
    ובתוכנית כלכלית חדשה,מציאותית,עם חזון קדימה,אני בטוח שהם יכולים למצוא יחד איתם פיתרון יצירתי.
    ושוב,אפשר למצוא משקיע זר שיהיה לו חזון משותף,לא אחד שישבור את הכלים,
    לי זה נראה כאילו משפחת סנסיני שומרת את רומא קרוב ללב ויהיה מה,
    האם זה לטובה?כרגע זה נראה שלא.

14. THE STRETFORD END Member

yonmwa

אין מצב שיונייטד הוא לא מועדון רווחי,שנים על גבי שנים,בדרך כלל המועדון הכי רווחי באירופה.

פורטו זכתה בגביע אופ"א,בגביע אירופה לאלופות,בתארים מקומיים והיא לא מועדון גדול יותר מרומא.
    ליון ששולטת בליגה הצרפתית ועושה דברים מדהימים באירופה וגם היא מועדון בסדר גודל בינוני,גם לעומת רומא,
    2 הקבוצות הללו עשו זאת עם הרבה שחקני בית,תוצרת מקומית ושחקני רכש של מהדרגה הראשונה של אירופה.

15. yonmu Member

ליון לא מועדון קטן יותר מרומא, ואפילו אם כן, רומא יכולה לקחת בהליכה אליפות בצרפת (ואגב, גם בספרד של העונה) וליון נאבקה עד המקום האחרון. בליגת האלופות רומא הגיעה גם העונה וגם עונה שעברה שלב אחד רחוק יותר מליון, ופעם אחת היא הדיחה אותה עם 2-0 בחוץ.
    פורטו גם היא נאבקת בליגה קלה הרבה יותר, ובאירופה בעונתיים-שלוש האחרונות היא לא עושה הרבה.