רומא 07/08:: לוריה מגיע מסיינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Un bombón, ‏3/6/07.

1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב פעם, גם אם ההכנסה של רומא הייתה גדולה מזאת של מנצ'סטר, עדיין זה לא היה מספיק כדי לסגור את החובות האדירים של המועדון. החברה שמחזיקה ברוב המניות של רומא נמצאת גם היא בקריסה וחייבת קרוב ל300 מליון יורו (הסיבה העיקרית למכירה הצפויה בקיץ). במקרה שהקבוצה הייתה נקיה מחובות והרווח הגדול היה הולך כולו לחיזוק וקידום הקבוצה, היה אפשר לחשוב על "השקעה" ברכש. אז סטרפורד אין לך מושג באיזה קשיים כלכליים נמצאת רומא והרווח שציינת הוא מזערי ומשפיע רק מעט על התקדמות הקבוצה.
    ואם כבר דיברת על השקעה באקדמיה. מה יכול להיות יותר עלוב מלנסות לפטות משפחה במעמד בינוני באיטליה שתגרום לילד לעזוב את הקבוצה שגידלה אותו בשביל רמת חיים גבוה יותר? השקעות כמו פיקה ורוסי הן טובות מקצועית וכלכלית אך מנוגדות לדעתי לזהות של מועדון כמו היונייטד שמנגד בוכה בכי תמרורים על שחקן טופ קלאס שהספרדים הרשעים מנסים לגנוב. האם מנצ'סטר קטנה כל כך שאי אפשר למצוא אפילו כשרון גדול אחד? מעניין מה חושבים על זה אוהדים שנולדו וחיו כל חייהם במנצ'סטר.
    אני יודע שזה שיא האוף טופיק אבל הייתי חייב להוציא את זה.

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

נראה לי שהזמנו פה איזה קרב.... :aaasecr:

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה חושב?

לדעתי הליגה האיטלקית טובה יותר מהאנגלית. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

4. uri מנהלים

איזה בולשיט!

מה זה משנה כמה כסף נכנס לבנק, מה שמבדיל בין הקבוצות זה כמה כסף מושקע בתקציב השכר והרכש. אצל רומא כל הכסף הולך לכיסוי חובות.

וההבדל הוא שמיים וארץ.

הנה המשכורות של רומא:

http://www.gazzetta.it/Media/Foto/2007/09/11/guadagni/02.Xxx
    *טוטי מרוויח מהמועדון 2.5 מיליון אירו השער הוא מרוויח ממכירות של פריטים עם שמו.

אני בטוח שרק רונאלדו מרוויח יותר.

וכמה כסף מנצ'סטר שופחת על רכש. רומא חוץ מווצ'יניץ' שעלה 12 מיליון וסיסיניו שעלה 8 לא הוציא בחמש השנים האחרונות יותר מ-6 מיליון אירו על אף שחקן. יותר מזה. רומא לא הוציא בכל עונה יותר כסף ממה שהיא הכניסה ממכירת שחקנים אחרים שלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/08
  5. THE STRETFORD END Member

uritotti

אין ספק שאיזה בולשיט זה טיעון מנצח,קשה להתווכח עם זה.

עדיין לא הבנת שהחובות ב 3 השנים האחרונות של יונייטד גבוהות פי כמה וכמה מאלו של רומא
    ועדיין המדיניות הכלכלית היא שונה,כנראה גם חכמה יותר,ראייה לטווח הארוך יותר,
    משוואה פשוטה,הצלחה = כסף = חיסול החוב.
    המשכורות ביונייטד גבוהות יותר כמו גם הרבה ההוצאות אחרות,פי כמה וכמה,
    אבל השיטה של להשקיע,לסכן תמורת רווח בסופו של דבר בא לידי ביטוי כנראה הרבה יותר טוב
    מאשר להכניס ולא להוציא,
    ושוב,כמו שהנתונים מראים,זה לא שאין כסף,יש כסף ברומא,להיות מועדון בטופ 10 מבחינת הכנסות זה לא משהו שהולך ברגל
    אבל סדר העדיפויות של בעלי רומא שונה!

Koby Romanista
    "מה יכול להיות יותר עלוב מלנסות לפטות משפחה במעמד בינוני באיטליה שתגרום לילד לעזוב את הקבוצה שגידלה אותו בשביל רמת חיים גבוה יותר? השקעות כמו פיקה ורוסי הן טובות מקצועית וכלכלית אך מנוגדות לדעתי לזהות של מועדון כמו היונייטד שמנגד בוכה בכי תמרורים על שחקן טופ קלאס שהספרדים הרשעים מנסים לגנוב. האם מנצ'סטר קטנה כל כך שאי אפשר למצוא אפילו כשרון גדול אחד? מעניין מה חושבים על זה אוהדים שנולדו וחיו כל חייהם במנצ'סטר.
    אני יודע שזה שיא האוף טופיק אבל הייתי חייב להוציא את זה"

אני מסיק מהדברים שלך שאתה מכיר ויודע ויותר מזה,ידעת מה חשבון העובר ושב של משפחות פיקה ורוסי לפני שאלה עברו ליונייטד,נכון?

מעבר לזה,אתה פשוט לא מודע לחוקים החדשים זה מספר שנים באנגליה,חוקים טיפשים לדעת רבים כשההתאחדות מגבילה מועדונים באנגליה מלהביא שחקנים מקומיים ברדיוס המרוחק מעבר ל 90 ק"מ
    מעיר המועדון אבל לעומת זאת החוק הזה לא חל על שחקנים מחוץ לגבולות אנגליה,
    לכן רואים בשנים האחרונות מועדונים באנגליה שקל להם יותר להביא שחקנים ממעבר לים מאשר שחקנים מאנגךיה עצמה,אז לא שבירת זהות אלא קושי חוקתי!
    ועדיין,דני סימפסון מגן ששיחק העונה במדי יונייטד כמה וכמה פעמים(כולל נגד רומא!)יליד מנצסטר.
    דני וולבק,חלוץ צעיר שהוקפץ העונה היישר מהנוער לקבוצה הבוגרת,יליד מנצ'סטר.
    מממ...אז אין ספק,זה מאוד מעניין מה חושבים על זה האוהדים שנולדו וחיו כל חייהם במנצ'סטר.
    אז אני באמת משתתף בצערך שהיה לך כל-כך הרבה תסכול בפנים ואני שמח שסוף סוך הקאת זאת החוצה
    אבל אופס,התסכול נבע מחוסר ידע לגבי מה ולמה,
    אז קח עצה חינם,כשלא יודעים,שואלים,זה היה חוסך לך הרבה כאבי בטן!

6. uri מנהלים

אף אחד לא התווכח שמנצ'סטר יונייטד הוא מועדון שמתנהל יותר טוב מרומא בצורה כלכלית. אנחנו דיברתו על כך שלמנצ'סטר כקבוצת כדורגל יש יתרון כלכלי עצום המאפשר לה להביא שחקנים במחירים שרומא לעולם התקרבה עליהם ולשלם להם משכורות ששחקני רומא רק חולמים עליהם. לא דיברנו על למה זה קורה ואיך. דיברנו שהיתרון המקצועי של מנצ'סטר במגרש נובע מכך שהסגל שלה רבוי בשחקנים מעולים שעליהם היא שילמה מיליונים, מיליונים שרומא לא משלמת, ואותם הכוכבים מרוויחים סכומים שרומא לא יכולה לשלם. אף אחד כאן לא כתב שמשפחת סנסי היא דוגמה לאיך מועדון כדורגל צריך להתנהל, דיברו איתך על התכלס ההבדלים העצומים שמושקעים בקבוצה, קרי במשכורות וברכש.

7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש פרק שלם בלימודי פסיכולוגיה שמדבר על הקושי האנושי להביעה דעה מסוימת, להבין את הבעיתיות שלה ולמרות זאת להשתחרר מהדעה הלא מבוססת בגלל שננעלים עליה.
    חברי הפורום שלא בקיאים בפרטים יכולים להסיק מדבריך שלרומא יש את האמצעים והם בוחרים לא להשתמש בהם ולהמשיך לדרוך במקום. הרי זה עניין של גישה וחשיבה. וכל זה בגלל טבלה שמראה הכנסות בלבד??? לא שמת לב לכל הרעש על מכירת הקבוצה בזמן האחרון? למה נראה לך שמשפחה כל כך חזקה כמו סנסי דחוקה לקיר עד כדי כך שהיא מחוייבת על ידי הבנקים למכור את הקבוצה כדי לסגור את החובות ואין שום סיכוי בעולם שליונייטד יש חובות שמתקרבים לאלה של רומא ואיטליפטרולי מהסיבה הפשוטה שגרעון במיימדים האלה גורם לסנקציות ועיקולים מצד הבנקים.

לגבי קבוצות הנוער, אם אני מבין נכון, שטח שנמצא בתוך תווך של 90 קילומטר נקרא עדיין מנצ'סטר לא? ולזה בדיוק התכוונתי כשדיברתי על זהות של המועדון עם העיר, דבר שאני לא מצפה מקבוצה כמו ארסנל אבל יונייטד זה הרי סיפור אחר לא? חוק דומה באיטליה לא היה משנה דבר, לפחות לא ברומא. מכל הקשקשת על כאבי בטן לא הבנתי האם אתה בעד המדיניות של "גנבת" שחקנים צעירים ממחלקות נוער שלא שייכות ליונייטד?. החוק שהזכרת לא משנה דבר ואם נחזור לאיטליה, רומא לא תחפש שחקנים בטורינו ומילאנו אז למה שיונייטד תעשה את זה?

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי,
    ההנהלה של רומא עשתה פלאים בשנים האחרונות. להזכירך, פיורנטינה, לאציו ופארמה היו במצב כלכלי דומה לזה של רומא. "פלורנטינה ויולה" הספיקה לבלות בסריה צ'י ואף אחד לא זוכר שפארמה ולאציו היו פעם קבוצות צמרת. רומא ספגה עונה אחת מזעזעת אבל אחריה ידעה לצאת לדרך חדשה בדרך לטופ. יצא לי להכיר כמה חובבי קאלצ'ו צעירים שלא ראו את רומא הגדולה של תחילת העשור והם טוענים שרומא של ספאלטי הפכה מקבוצה קטנה לקבוצת צמרת. להנהלה מגיע קרדיט יותר מהשחקנים והמאמנים, לך תדע אם ההנהלה המושלמת של יונייטד הייתה מתמודדת עם מצב כזה.

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

סדר העדיפויות ברומא הוא דבר ראשון להשאיר את המועדון עומד על הרגליים. כפי שצויין, פיורנטינה, פארמה ולאציו הראו בדיוק מה קורה כשלוקחים סיכון גדול מדי ומשקיעים כסף שאין, רק בשביל הסיכוי שהוא יחזור כשתגיע ההצלחה. מלבד זאת, גם אם רומא הייתה רוצה לקחת את הסיכון הזה, היא לא הייתה יכולה. כל כסף שנכנס למועדון, הולך ישר לכיסוי החובות של חברת האם. בגלל זה רומא יכולה להוציא רק סכומים שמגיעים ממכירת שחקנים, סכומים שחייבים לצאת כדי לשמור על הסטטוס של המועדון כמועדון שמכניס כסף מהופעות טובות בליגת האלופות. מנצ'סטר יונייטד (יותר נכון הבעלים שלה), לוקחים הלוואות מהבנקים כדי לממן הוצאות על רכש, מתוך מחשבה שהכסף הזה יחזור בכל מקרה בגלל ההצלחה של הקבוצה והשיווק המקומי והבינלאומי שלה. רומא לא יכולה לקחת הלוואות כאלה. הבנקים לא נותנים לה. רומא מכניסה הרבה מאוד כסף, אבל זה לא אומר כלום אם חברת האם נמצאת בחובות של מאות מיליוני יורו.
    איטליה מדינה מאוד גאוותנית ולאומנית. לא אוהבים שם לערב זרים בעסקים ה"משפחתיים". בגלל זה אין אף קבוצה באיטליה שנמצאת תחת בעלות זרה ואף קבוצה לא רוצה להגיע למצב כזה שבו יהיו זרים בהנהלות. היחידה שהייתה קרובה לזה הייתה יובנטוס עם עיסקאות החסות עם חברת הדלק של קדאפי. משפחת סנסי לא רוצה למכור, אוהדי רומא לא רוצים שהקבוצה תימכר. אז למה בכל זאת המועדון הולך להימכר? כי הבנקים לא שואלים אף אחד. אם הבנקים לא היו צד בסיפור, רומא אומנם לא הייתה יכולה להשקיע כסף ברמות שהיונייטד משקיעים, אבל היא לבטח לא הייתה נמצאת תחת מגבלות כל כך חמורות כפי שהיא נמצאת תחתיהן כיום.

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

דבר אחד אני לא בטוח מדבריך יותם וזה עניין תגובת האוהדים לכל העניין סביב סורוס, רואים ואפשר גם לקרוא היטב מתוך העיתונות האיטלקית וגם מאתרי האינטרנט שהאוהדים משוועים להגעתו של סורוס והכסף הגדול שלו. נראה לי שאוהדי רומא מוקירים מאוד את משפחת סנסי אבל הם לא פחות מכך רוצים לראות את סורוס בקבוצה.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

יניב, תקרא בזמנך הפנוי את הטור הבא שמגיע מאחד הבלוגים. טור מרגש שסחף תגובות מאוד אוהדות משאר האוהדים.

לפי איך שאני רואה את זה, האוהדים האמיתיים ממש לא רוצים לשמוע על מכירה. יש את הפנטזיסטים שרוצים לראות מכירה כי נמאס להם לחיות על מציאות ונמאס להם מהחשש התמידי שאחד משחקני הבית יעזוב למועדון שישים יותר כסף, בין אם זה בגיל הנוער ובין אם זה שחקן בית שהוא תוצר מוגמר.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אכן טור מדהים.מאוד מרגש לראות שיש אוהדים כאלה בעידן של היום.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני נוטע להאמין שרוב האוהדים הם לא גלורי האנטרס, אחרת היו בוחרים קבוצה עשירה מהצפון. אבל גם לותיקי הקורבה סאד יש פחד שיום אחד הרכבת תעצר. יום שבו סנסי יהיה חייב להקריב את הקבוצה כדי לא לפשוט רגל. היום הזה הגיע ומכאן יש רק דרך אחת והיא הדרך למטה. לאף אחד לא אכפת מסורוס ומהכסף שלו. האוהדים רוצים להמשיך לראות את הקבוצה שלהם משחקת ולא נעלמת מהמפה כמו כמה קבוצות שהתרסקו בשנים האחרונות. המסורת יכולה להמשיך גם עם משקיע זר, המועדון הוא מעל הכל והיה יפה ומיוחד גם לפני פרנקו סנסי. שחקני הפרימברה מוכנים להתפרץ ולהמשיך את דור הרומאים שהתחיל עם אמדאו אמדיי, פרוצו, קונטי, די ברטולמיי ונמשך עם טוטי, דה רוסי ואקווילני. המשקיע החדש חייב לדעת את זה ואין סיבה שיעצור את הרכבת הרומאית.

14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז זהו, שיש סיבה. סורוס רוצה להפוך את רומא למותג עולמי ולבסס את ההכנסות על שיווק. מה לדעתך ישווק טוב יותר במזרח הרחוק - דלה-פנה או רונאלדיניו?

15. THE STRETFORD END Member

uritotti
    הנקודה שלי היא שיש כסף גדול שנכנס למועדון,ספונסרים,קהל,ליגת אלופות,מה שזה לא יהיה,עובדה,זה כתוב שחור על גבי לבן,
    הבעלים של רומא מעדיפים לכסות את החובות,זכותם,הם מעדיפים לא לשלם משכורות גבוהות או לא לרכוש שחקני רכש בסכומים גבוהים יותר,זכותם אבל שוב,זה לא שאין כסף שנכנס,הוא פשוט הולך למקומות אחרים
    ועל זה היה אחד הויכוח העיקרי שלנו(נזכרתי שזה היית אתה) בשלב שיונייטד גברה על רומא העונה.
    מעבר לזה,היו מספיק דוגמאות בשנים האחרונות שהראו שלא רק הכסף הגדול,משכורות עתק ושחקני רכש
    בסכומים גבוהים זה קלף היחידי בדרך להצלחה,פורטו,מונאקו,פנרבחצ'ה,מועדונים בסדר גודל גדול בארצם אבל בינוני ומטה בהשוואה לגדולות של אירופה,זה לא מנע מהם להגיע רחוק יותר מאותם מועדונים גדולים בשנים האחרונות בליגת האלופות.

Koby Romanista
    תרשה לי לא להתייחס לפסיכולגיה בגרוש שלך,
    מעבר לזה,כמו בעבר תרשה לי שוב לשלוח אותך לקרוא פעם נוספת את מה שכתבתי בתקווה שהפעם תבין את מה שכתבתי כי
    אין לי חשק לחזור על הטענות שלי פעם נוספת כמו תוכי והרי כתבתי דברים ברורים אבל אתה או לא מספיק פיקח בכדי להבין אותם ובגלל זה ממשיך לכתוב על דברים שעניתי לך עליהם והבאתי דוגמאות או שאתה פשוט מעדיף להתכחש לדברים שזו גם כן דרך להתמודד עם האמת הכואבת מבחינתך.

Wigan_Athletic
    באנגליה ראשי המועדונים עד לא מזמן והאוהדים כמובן לא פחות משפחתיים או גאוותנים מאשר באיטליה לגבי הקבוצה שלהם
    אבל המציאות והכלכלה החופשית כיום חזקים יותר ויש 2 ברירות,
    או להתקדם עם המציאות החדשה או להתקע מאחור,
    זה עניין של זמן עד שסוג של אולגרכים או בעלי הון יכנסו גם לכדורגל האיטלקי,
    ויש דרכים אחרות בכדי לשמור על הזהות ועל הגאווה,
    כשהייתי במוסקווה ראיתי 5 שחקנים תוצרת בית ו 9 שחקנים בריטים בסך הכל בסגל של יונייטד למשחק,
    ראיתי את בובי צארלטון שגריר של המועדון מוביל את השחקנים בדרך להרים את הגביע,
    הדברים הללו חזקים יותר מכל בעלים כזה או אחר שנמצא שם אך ורק בגלל היבט כלכלי גרידא.