:aa1: סוכנו של מקסס הודיע שהשחקן לא חושב על עזיבה למילאן ולא רוצה בשום אופן לעזוב את רומא. :aa1: סוכנו של וארגס אמר שהשחקן רוצה לעבור למועדון הרומאי. "וארגס בילה 2 שנים בקאטניה וכרגע מוכן לעבור למועדון גדול. ההנהלה הודיעה שהיא לא תעמוד בדרכו". רומא מתכננת להציע 3 מיליון דולר.
למקרה שלא שמת לב, אין יותר בכדורגל הצעות מחיר בדולרים. 3 מליון יורו על ורגאס נשמע קצת לא הגיוני, רק לפני כמה חודשים דובר על סכום שמתקרב יותר ל10 מליון יורו. בזמן האחרון יש הרבה ידיעות על מגנים שמאליים שמקושרים לרומא. בתחילת השבוע קונטי הודיעה שרומא רכשה את כרטיסו של אנטונס שיצא בשנה הבאה להשאלה. עוד דובר על הצעה של רומא בסך 5-6 מליון יורו על ג'רמי מטיו מטולוז אך הקבוצה הצרפתית דורשת סכום יותר גבוה. אני ישמח לראות אחד מהם ברומא בעונה הבאה ברוטציה עם טונטו.
אחרי חודשים של הכחשה זה הגיע. באתר הרשמי של רומא פורסמה ידיעה על הצעה לרכישת הקבוצה מאת המליונר ג'ון סורוס. מה אתם חושבים על זה? בעד או נגד גופים זרים בכדורגל האיטלקי? מצד אחד זה יכול לשבור מסורת ויחודיות של הכדורגל האיטלקי ושל רומא בפרט. מצד שני זאת הסיבה היחידה שבגללה הליגה האנגלית קפצה שתי מדרגות בשנים האחרונות. לא הייתי רוצה שנהפוך לצ'לסי שתלויה אך ורק בבן אדם אחד שיכול לעזוב אותה יום אחד אך הדבר יכול להשפיע על קבוצות נוספות שישקיעו יותר כסף בכדורגל ומהלך כזה צפוי להביא שמות כמו הונטלאר,קווארסמה ודייגו לרומא.
מבחינת ההצלחה של רומא כמועדון השואף לתארים זה יכול להיות צד טוב, אבל עדיין יש דבר שנקרא מסורת (מה שאין באנגליה למשל) בכל הנוגע לבעלות על קבוצות. יובנטוס נמצאת תחת הבעלות של משפחת אניילי כבר 100 שנה, כמו גם אינטר ששייכת למוראטים הרבה מאד שנים, מילאן גם קרוב ל-25 שנה. של ברלוסקוני. אין ספק שזה יכול לשדרג את רומא כמועדון, אבל אני לא בטוח עם האוהדים שלה רוצים את זה.
:aa1: שוב אחרי השמועות בחודשים האחרונים על מליארדרים שרוצים לרכוש את המועדון הרומאי (טום היקס, ג'ון פישר) עכשיו עלה עוד שם והוא ג'ורג' סורוס איל הון אמירקאי שנולד בהונגריה (הוא גם יהודי נדמה לי), משפחת סנסי הכריזה היום ואישרה שכן יש התעניינות של משקיע אנונימי לרכוש את המועדון. עריכה: אני רואה שקובי הקדים אותי, אז לדעתי, אין שום סיבה להתנגד, איטליה מדינה ענייה (יחסית), כסף זה הבר ששולט בכדורגל כיום, תראו מה משקיעים מחוץ לארץ עשו באנגליה, אם זאת הדרך להתקדם אז שיהיה, באיטליה לא תמצא אנשים רבים שכאלה לכן ההשקעה צריכה לבוא מחוץ לארץ המגף. אגב, הונו מוערך ב9 מיליארד דולר על פי פורבס.
רומא גם ככה קבוצה גדולה שמלבד 2 עונות פיננסיות תמיד הייתה בצמרת בעשור האחרון והתמודדה יפה מאוד מול קבוצות עם תקציב משולש כמו של אינטר,מילאן,יובה. זה נכון שהסגל לא מושלם אך לדעתי סנסי יכול לסגור את הפערים האלה עם השקעות משלו.
נכון אבל צעד זה יכול לקחת את המועדון צעד אחד קדימה, פרנצ'סקו סנסי לא ישקיע כדי להביא שחקנים דרג ראשון, הוא תמיד חפש שחקנים סוג ב' דוגמת ג'יולי וסיסיניו. אין לדעת איך סורוס ינהל את המועדון וישקיע בו, אבל אם במקרה שהוא יצליח לקנות את המועדון מחברת איטלפטרולי של פרנקו סנסי אני משער שהוא יהפוך את רומא למועדון וורלד קלאס.
כמעט כל מאמר שקראתי בנושא מציין שעיסקת הרכישה כמעט ודאית, מהסיבה הפשוטה שסנסי לא נמצא במצב שבו הוא יכול לסרב לכזאת הכנסה (לפחות 200 מיליון יורו). המצב הכלכלי של המועדון 'AS Roma' טוב. הוא כבר שנתיים מקבל הכנסה גבוהה מאוד מליגת האלופות, ותקרת השכר שמונהגת במועדון מונעת מההכנסה להתבזבז על תקציב שכר השחקנים. מדיניות הרכש גם היא מתנהלת בשיטה שלפיה אין הוצאות כל עוד אין הכנסות בהתאם. אז איפה הבעיה? אין בעיה. לפחות לא ברומא. הבעיה היא אצל פרנקו סנסי שנמצא תחת חובות כבדים. המצב הכספי שלו לא מותיר לו ברירה אלא למכור את המועדון. הוא ורוזלה עוד ניסו להוביל מהלך שבו סורוס ייכנס רק כמשקיע והבעלות על המועדון תישאר אצל משפחת סנסי, אבל סורוס דחה את זה על הסף. המזל של המועדון, האוהדים ומשפחת סנסי עצמה, הוא שמדובר במשקיע שמודע לרגשות שמעורבים בכדורגל האיטלקי ושהברדק שהולך עם בעלי הקבוצות הזרים באנגליה לא יכול להתקיים גם באיטליה. בזמן שרוזלה סנסי הכחישה במשך לא מעט זמן את העובדה שיש כוונה של סורוס לרכוש את המועדון, סורוס דיבר על כך בפתיחות והביע בקיאות במה שהולך בעיר ובמועדון. את המחקר שלו הוא כבר עשה, גם במישור הכלכלי שבו הוא קיבל אישור מבנק השקעות בעל שם שההשקעה במועדון כדאית, וגם במישור התרבותי, שבעקבותיו הוא הבין מה זה רומא ומה המשמעות של המועדון לאוהדים. רומא במצב הנוכחי נמצאת בעמדה שממנה יהיה לה קשה להתקדם. היא לעולם לא תוכל להגיע לרמה הכלכלית של שלושת הגדולות מהצפון תחת בעלות של סנסי. גם הכנסות מזכיות רצופות בליגת האלופות יופנו אל עבר כיסוי חובות המשפחה וחברת איטלפטרולי. השאלה היא, למרות הבקיאות, עד כמה סורוס מבין שלרומא יש מסורת מסויימת של כדורגל התקפי וגידול שחקני בית מקומיים ועד כמה הוא ידבוק באותה מסורת גם כשיגיעו זמנים קשים.
חדשות ניפלאות ! רומא זקוקה לכסף,שכדי שתוכל להיתחזק ולתת פייט אמיתי בליגה ובאירופה,ספאלטי ממש עושה קסאמים עם הסגל שלו,שמורכב בעיקר משחקנים (למעט טוטי ודה רוסי) שהם לא מהטופ של הכדורגל האירופי,ורובם היגעו לרומא בהעברה חופשית או בהשאלה (סיסיניו מיקרה חריג). רומא הייתה אמורה להירכש ע"י משקעים זרים,חברת נפט רוסית ליפני כימעט 4 שנים,אבל בסוף העיסקה נפלה,אני מקווה הפעם העיסקה תיצא לפועל. עם יותר כסף בחשבון,רומא תוכל להיתחזק להיתחרות בקבוצות הגדולות בשוק העברות על שחקנים מהשורה הראשונה,ולא להיסתפק בשחקנים שניפלטים מהקבוצות הקודמות שלהם שלהם (סיסיניו וג'יולי הם דוגמאות טובות).
כעת לסורוס יש תחרות,כנראה שרומא אכן הולכת להימכר אבל כבר אי אפשר לדעת למי. קבוצת משקיעים ערבים הכפילה את ההצעה למשפחת סנסי וכעת לא ברור אם סורוס יחכה עוד כדי לרכוש את הקבוצה.
מהלך שיכול להצליח בגדול. עם בעלים חדש וכיס פתוח לגמרי, סוף כל סוף תהיה את האפשרות למועדון להתקדם ולהפוך מקבוצה טובה וסימפטית לקבוצה גדולה שלוקחת תארים. משפחת סנסי נתנה הכל לרומא, אבל אין ביכולתם להביא שחקנים ברמה הגבוהה ביותר ולהוציא 20 מיליון יורו על שחקנים, וזה גורם שהרכש שמגיע הוא לרוב בינוני (להוציא את ז'ואן). אם העסקה אכן תצא לפועל, צריך להביא חיזוק איכותי וחכם לעונה הבאה שיסייע לזכות בתארים, ולא לזרוק מיליונים על עמדות שבכלל לא צריכות חיזוק (כמו שקרה בהרבה קבוצות שנרכשו על ידי מיליארדרים)
ההצעה הערבית בעייתית כרגע בגלל 2 סיבות: 1. לא ברור עד כמה הם מעורים בנושא הזהות כמו שסורוס הבהיר שהוא מעורה. 2. סורוס רצה לסגור את העניין בשבועיים הקרובים (כלומר לפני סיום העונה), כדי שרומא תוכל לתכנן בקפידה את המארקטו הקרוב ולהיות מעורבת בו בצורה רצינית. המקרה הכי גרוע מבחינת רומא עכשיו הוא מלחמת הצעות שתיגרר אל תוך הקיץ. אפשר לקוות אולי שסורוס באמת יתקפל לנוכח ההצעה של קבוצת המשקיעים הערבים ושהערבים (מאיפה הם? אמירויות? ערב-הסעודית? קטאר?) ילכו על קו דומה של תיכנון המארקטו מראש.
זה פשוט גדול שמשקיעים עם כסף רב יקנו את רומא .. זה יכול לפתוח בפני רומא עידן חדש עם הרבה תארים וגם לעלות לגמר ליגת האלופות עוד בעונה הבאה מה שרומא עצמה לא הרגישה הרבה זמן את הרגשת גמר ליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
מה שלא יהיה, רומא חייבת להשקיע את הכסף שתקבל בחלוץ מהטופ העולמי. חסור האונים של רומא בלעדי טוטי הוא מפחיד.