מאוד מוזר לי הדבר הזה. הונטלאר יכול להשתלב בהרכב של כל קבוצת צמרת באיטליה ועדיין יש יותר התעניינות בחלוץ בינוני + כמו אמאורי או סאוזו בעונה שעברה. הונטלאר יהיה מושלם לרומא שצפויה לעבור ל442 בעונה הבאה וביחד עם טוטי ווצ'יניץ' על הספסל בנוסף לחלוץ צעיר כמו צ'רצ'י או אוקקה, תהיה לרומא התקפה אדירה.
במחיר כזה הוא בחיים לא יגיע, אבל הלוואי זה יהיה נהדר לרומא!! הוא עדיף באמת על אמאורי שכמו שכבר נאמר פה חלוץ בינוני פלוס, וכזכור לי שווה כ8 מיליון יורו, לדעתי השקעה כדאית במצב כזה להציע להם את ווציניץ' ולהוריד את המחיר על הונטאלר ל10 מיליון יורו ולתת קצת קרדיט לאוקקה שמצטיין כרגע במדי מודנה כהמחליף הראשון של עמדת החלוץ ואולי להשאיל איזה שחקן (לא עולה לי שם בראש). בקשר לאקווילאני זה באמת הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לרומא, הוא באמת שחקן מבריק שאם לא היה נפצע כל כך הרבה פעמים היה נחשב (ואני לא מגזים) לאחד מחמשת הטובים בעולם בתפקידו, שום פיזארו לא יכול להחליף אותו.
אני לא אופטימי לגבי ההתמודדות נגד ריאל. אנחנו לא בכושר טוב כבר כמה שבועות , טוטי בכושר נוראי וההגנה השנה לא מי יודע מה בעיקר בגלל פציעות. חואן נפצע המון השנה ופרארי ומקסס כבר הוכיחו שהם ציוות גרוע ביחד. אם הפפונה לא יתעורר מחר אנחנו חייבים את מאנסיני,טאדיי ופרוטה בשיאם. האחרון במיוחד. להבדיל משנה שעברה שהוא הבקיע לפחות 10 שערים השנה כמעט ואין תפוקה מהבינלאומי. בת'כלס אם לא מחשיבים את הגביע אז הצ'מפיונס זה המפעל היחיד שנשאר לנו השנה , אליפות כבר לא תהיה אז השחקנים חייבים לתת הכל ולקוות לטוב כי בת'כלס ריאל עולה עלינו במבחינת איכות וסגל. מה שגם שמעתי את טאדיי מתבטא שקבוצות למדו את רומא וברגע שסוגרים אותם קשה לקבוצה. וזה נכון שרומא לא משחקת את הכדורגל הרגיל שלה אין שום סיכוי לנצחון להבדיל מאינטר היעילה. שיהיה בהצלחה מחר - אני מאמין בבחורים ובספאטלי שהוא שועל לא קטן - השאלה האם הם?
:aa1: מתאו פרארי הודיע היום שיעזוב את רומא בסוף העונה. :aa1: לפי התקשורת האיטלקית סיסיניו ביקש לצרף את עצמו לרשימת העברות.
חבל על פרארי, אבל בסך הכל זה היה צפוי. חובה להביא בקיץ לפחות בלם אחד ברמה של פרארי שיהיה מוכן להיות שחקן ספסל. בקשר לסיסיניו: עד עכשיו הוא היה חלש מאוד במשחקים שהוא שותף בהם. אני אשמח כשהוא יעזוב, אבל גם פה חובה להביא שחקן חדש, רצוי ברמה גבוהה כי המצב אצל המגנים של רומא קטסרופלי (לדוגמא המחצית הראשונה אתמול, רובן נפנף את קאסטי ופאנוצ'י בלי הפסקה)
פרארי בלם מצויין כשנותנים לו לרוץ כמה משחקים בהרכב אבל כשהוא יורד לספסל הבטחון שלו יורד והוא מתחיל עם השטויות. למרות זאת רומא הציעה לפרארי להאריך את החוזה אבל תמורת סכומים קטנים בהרבה מאלה שהוא יכול להרוויח במילאן או יובה. לטעמי הוא הבלם המחליף הטוב בליגה ורומא תצטרך להוציא כמה מליונים כדאי להביא מחליף ברמה גבוה והאמת שאני לא רואה שחקן שיכול להתאים לתפקיד, לפחות לא באיטליה.בסה"כ רומא תבזבז יותר כסף על הבלם החדש מאשר הארכת חוזה של פרארי. האפשרות הטובה ביותר לדעתי היא להעביר את פאנוצ'י סופית למרכז ההגנה. הוא היה טוב בעמדה הזאת בכל המשחקים העונה ומצד שני גם איבד מהמהירות שלו בתור מגנה (כמו שראינו אתמול נגד רובן). לגבי סיסיניו, עד עכשיו הוא היה טוב מאוד במשחקים שהוא שיחק!!! ונכנס יפה לרוטציה בחודשים האחרונים. הוא חשב שספאלטי לא שיתף אותו מול יובנטוס כדאי לשמור עליו למשחק שהוא חיכה לו יותר מכל נגד ריאל, אבל ספאלטי העדיף לעלות עם פאנוצ'י המנוסה ולא שיתף את סיסיניו גם כשראה שהוא לא מסתדר עם המהירות של רובן. בתחילת העונה לא רציתי לשמוע על סיסיניו, במיוחד אחריי המשחקים המרשימים של קאסטי אבל עם הזמן הוא השתלב בקבוצה ויש לו עוד הרבה לתרום בעתיד. בעניין המגנים, הגיל מתחיל להשפיע על טונטו ופאנוצ'י ויש צורך לקנות מגן שמאלי ברמה גבוה כמו וארגאס של קאטניה שלטעמי המגן השמאלי הכי טוב בליגה. בעונה הבאה הייתי רוצה לראות את ההגנה שלנו בצורה כזאת: ורגאס מקסס חואן סיסיניו (טונטו) (בלם חדש) (פאנוצ'י) (קאסטי)
אני אמרתי כבר שסיסיניו שחקן טוב וכמה אנשים פה התנגדו, ואני חושב(לא בטוח בכלל) שגם אתה היית ביניהם. או שזה היה ג'יאלורוסי. פרארי הוא לא הבלם המחליף הטוב בליגה בדיוק. הוא המחליף הכי טוב כשמקסס או חואן נפצעים לחודש+, לדוגמא כשחואן נפצע הוא היה נהדר, במיוחד בגביע נגד סמפדוריה שם מקסס קיבל כרטיס אדום והוא ייצב את ההגנה בצורה הטובה ביותר שאפשר ולבד. פאנוצ'י חייב לעבור למרכז ההגנה, זה כבר חובה. הוא פשוט לא מצליח לסחוב מחצית שלמה במהירות סבירה למגן(לא שמהתחלת המשחק יש לו מהירות טובה בגיל הזה). הוא מתעייף מהר מאוד ומרכז ההגנה מתאים לו אבל כנראה שזה יגרום לו לרדת לספסל, דבר שאני בכלל לא רוצה שיקרה כי מבחינתי פנוצ'י יחד עם טוטי ודה רוסי אלה המנהיגים של הקבוצה, פשוט ככה.
שינוי התפקיד של פאנוצ'י לא יהפוך אותו לשחקן ספסל. אני מאמין שרומא תמשיך לרוץ בכל המסגרות גם בעונה הבאה ופאנוצ'י בעצמו לא יכול לשחק 2 משחקים בשבוע לאורך תקופה(מה שקרה גם בחודשים האחרונים). לדעתי פאנוצ'י צריך להיות עדיפות 3 במרכז ההגנה. הבלם הרביעי יכול להיות גם אנדראולי אם המצב הרפואי שלו יאפשר זאת. באותו זמן זה נראה הגיוני מאוד. אחריי שרומא נפרדה מ11 מליון יורו, קאסטי קיבל את המקום בהרכב והפציץ כמעט בכל משחק, וסיסיניו דיי איכזב בדקות (אומנם מעטות) שהוא קיבל. עד שהגיע המשחק בסן סירו שבו סיסיניו בישל את שער הנצחון של ווצ'יניץ' והיה המצטיין במשחק. מאז אותו משחק הוא צבר בטחון ושיחק טוב מאוד בכל פעם שספאלטי שיתף אותו.
אנחנו בכל מקרה חייבים לקנות את וורגאס במיקרה טונטו יעשה שוב את 3 הטעויות הרצופות ( שגרמו לשלושת הגולים שקיבלנו) שעשה בסיינה! וגם את מוטו כעוד חלוץ!
אם כבר סיסיניו אני מעדיף אותו כקיצוני ימיני בהתקפה, יש לו יכולות התקפיות לא רעות בכלל והוא בקלות יכול להכנס לרוטציה. לדעתי עדיף להביא מגן ימיני צעיר, שבעונה הבאה ינוע בסירוגין בין ההרכב הראשון לשני, כשהוא "מתחרה" על מקום בהרכב עם קאסטי שבהחלט יכול להחזיק עוד עונה בהרכב הראשון. בעיקרון אני מסכים איתך על זה שצריך להביא מגן שמאלי חדש להרכב, טונטו היה חלש מאוד בלא מעט משחקים (לדוגמא הבזיון בסיינה, שם הוא האשם הבלעדי). על ורגאס אין לי דעה עדיין מכיוון שראיתי מספר מועט של משחקים של קטאניה. הייתי שמח אם עמנואלסון היה מגיע, הוא מוכשר ויכול להתאים (בנוסף לכך שכבר היה מקושר אלינו). פאנוצ'י כבלם שלישי זו אופציה טובה מאוד. הוא באמת היה טוב העונה כשיחק בתפקיד הזה, והרי ברור שזה עניין של זמן עד שהוא פשוט לא יוכל להמשיך לשרוף שטחים כמגן ימיני. מה באמת נסגר עם הפציעה שלו, מתי הוא אמור לחזור?
טונטו מוסיף המון לסגל של רומא בלי קשר לטעויות מול סיינה. העונה מקס מחזיק בכמות הגדולה ביותר של דקות משחק ובשילוב עם הגיל שלו והעמדה שמחייבת כושר גופני ומהירות, הוא נחלש מאוד בזמן האחרון ואם לא יקבל מנוחה הוא ימשיך היכולת מסיינה. אולי זה הזמן לתת הזדמנות לאנטונס, או להעביר את קאסטי לשמאל(למרות שהוא פחות טוב מבימין) ולתת לסיסיניו לפתוח. לעונה הבאה ווארגס צריך להיות ההחתמה הראשונה של רומא גם אם הוא יעלה 10 מליון יורו.
בקשר לטונאטו, אסור לשכוח את היכולת הנהדרת שהוא הציג בתחילת העונה. לקראת סוף דצמבר היכולת ירדה דרסטית, אבל לפני זה הוא לא הרבה לעשות טעויות בהגנה, הספיק לעלות וגם לרדת במהירות סבירה ותרם התקפית בצורה די טובה. עומס המשחקים עושה את שלו וטונאטו איבד מהכושר שלו. בגיל 33 טונאטו לא יכול לעשות גם התקפה וגם הגנה, פשוט לא יכול. במשחק נגד סיינה הגול השני אני חושב היה בגלל שהוא לא יכל לרוץ כמו שצריך. הוא היה בדרך לרדת להגנה, באותו זמן. דה קגילה עשה את שלו ופירפר את טונאטו בזמן שהמגן היה בריצה להגנה ולא הספיק לרדת מספיק. לאחר מכן טונאטו לא הצליח לרוץ ולסגור את הבעיטה של ורגאסולה וגול. טונאטו אף פעם לא היה שומר על אותה מהירות 90 דקות, אבל לפחות היא לא הייתה פוגעת ככה במשחק של קבוצתו(הכי זכור לי מלצ'ה שאני מאוד מחבב שהוא פשוט היה אחד השחקנים המבריקים בהגנה). פאנוצ'י עד לפני שנה ידע לרוץ הלוך-חזור ושזה לא ישאיר את האגף שלו פרוץ. היום הוא כבר פחות עולה כי הוא מבין, וזה בדיוק מה שטונאטו צריך לעשות, כמה שאני לא אוהב שמנסיני מחזיק אגף(ומנסיני מאוד אוהב). במשחקנים נגד קבוצות קטנות, סטייל סיינה צריך לתת לאנטונס הזדמנות. הוא רעב, מהיר והרבה יותר התקפי מטונאטו כרגע. אמנם בהגנה יש מה לשפר, אבל זה עדיף תמיד מאשר שטונאטו ישחק בלי כושר. ורגאס הוא אחד מהשחקנים שיותר עקבתי אחריהם מהקבוצות הקטנות. בכלל קטאניה קבוצה חביבה מאוד שמשחקת כדורגל טוב. הוא מאוד מזכיר לי את קיבו בכמה תכונות: בועט יופי של מצבים נייחים, בעיקר בעיטות חופשיות רק לא בדיוק בזוויות שקיבו אוהב אלה הוא אוהב להפציץ מרחוק. גם הוא בועט יופי של בעיטות מרחוק, פשוט מדהים. והתכונה שאני הכי אוהב אצלו זה שלא משנה אם הקבוצה בפיגור של 3-0 בדקה 70 הוא ימשיך לתת את המקסימום כדי לתת עוד גול, עוד איזשהו כבוד. הוא תמיד מאמין ובמילה אחת קוראים לזה נחישות. מצד שני ההגנה שלו זה הצד היותר חלש שלו(לא שהיא לא טובה, אבל היא אפשר להשוות אותה למגנים אחרים בליגה כמו קיבו, קילאני ופיסאנו(שהוא לדעתי המגן השמאלי הטוב ביותר שרומא יכולה להביא). גם ורגאס הוא אופציה מצוינת אבל לדעתי פיסאנו, שהוא שחקן פחות התקפי אבל באמת מהטובים בהגנה יביא יותר שקט להגנה של רומא וזה מה שסוף סוף אני כל כך רוצה.
:aa1: סימונה לוריה מועמד להגיע לרומא בעונה הבאה במקומו של מתאו פרארי. לדעתי הוא בלם מספיק טוב כדי להיות בלם שלישי ברומא, אבל הגיל שלו (31) בעייתי.
לא רוצה לראות את זה קורה. מצד אחד הוא בלם עם ניסיון, שחקן טוב בסגנון של מתיו פרארי. מצד שני יש את הגיל והחוסר יציבות. אמנם הוא לא יהיה בלם פותח, אבל גם בתור מחליף הוא יכול להיות הופעה אחת מצוין ולהיבחר לשחקן המשחקן והופעה אחרי זה להיות איום ונורא ולהכניס גול עצמי. הוא יודע להיות שקט אבל זה כמעט אף פעם לא קבוע.