בדיוק מה שאמרתי שאני מקווה שלא יקרה- קורה... האיטלקיות האלה יהרסו לנו את החצאי- גמר, אני מנייאק אם במשחק של אינטריובהמילאן(היא תעלה) נראה יותר משני שערים, ולא נראה איזה בונקר מסריח...
טוב, אפשר לענות על הנושא של הטופיק - איטליה, ובגדול. שמעו, נכון שזה כדורגל מגעיל (בעיקר של אינטר), אבל בכל זאת הם הצליחו לעלות בחוץ. שיקום מישהו אחד ויאמר לי שיובה הרסה את המשחק אתמול. יובה היתה מצוינת לפני ההרחקה, ולאחר מכן לא היתה לה ברירה אלא להתגונן, והיא עשתה זאת מושלם, נדבד נתן באגף כדור לבירינדלי שהגביה בצורה מושלמת לזלאיטה... וברור שבונאנו לא היה עוצר אותו. לדעתי יובה תיקח את הצ'מפיונז השנה. ליפי פשוט גאון, חבורת שחקנים ענקים שמשחקים בצורה הכי קבוצתית שאפשר, קבוצה שלא נשברת, שיודעת לתקוף ולהגן, שיכולה לנצח בקאמפ נואו (כזכור, אף קבוצה אחרת לא עשתה זאת בצ'מפיונז העונה). היא שיחקה יפה אתמול, ואני חושב שצריך לשנות את יחס ההימורים בנוגע לה. אינטר, לעומת זאת, באמת שיחקה מגעיל, נהנתה מטעות חובבנית של ולנסיה וממשחק ענק של טולדו (גם בופון היה גדול בקאמפ). איטליה ניצחה. אומנם לא כל כך בצדק, אבל היא ניצחה, ובגדול. ולמי שמתפלל שמילאן לא תעלה - מילאן היא קבוצה איטלקית שמשחקת בצורה די אטרקטיבית, תתפלאו. בצ'מפיונז היא שיחקה כדורגל נהדר, אבל בליגה האיטלקית זה לא עבד והיא מקום שלישי בלבד. בכל מקרה, אייאקס הפחדנית של קומאן הפרימיטיבי הרבה יותר גרועה לצפיה מאשר מילאן - למען השם, קומאן הרס את המשחק מול ארסנל!!! מול ארסנל, הקבוצה הכי אטרקטיבית באירופה!!
וידוקה כל הכבוד על הדיון אבל הוא מיותר ולכן יינעל. אל תגיד שלא הבהלתי אותך לשנייה.... דיון נהדר השקעה יפה, ועוד יותר האם יש לנו פיוס היסטורי בין אילן לבני? כדאי לעקוב. דיי חבל שהרבה מזה נהרס בגלל שטרזגה לא שיחק אבל לא נורא... עופר בינתיים פגע 2-2. יפה יפה... שימו לב למשהו, השמיצו אותה, השפילו אותה, זלזלו בה ומה שלא תרצו, אבל הליגה האיטלקית כאן ובגדול. אם מה שאני חושב שיקרה יקרה, יהיו 3 נציגות בחצי הגמר, כלומר אחת בגמר ואופציה לגמר איטלקי. למרות שאני לא אוהב את הכדורגל האיטלקי אני חייב להגיד כל הכבוד. ואני מנהל פורום כדורגל איטלקי.
וואי איזה משחקים עכשיו נגמרו שני המשחקים העולות ברבע גמר השני הן: ריאל מדריד שנצחה את מנצ'סטר 6-5 בסיכום שני המשחקים ומילאן שניצחה את איאקס 3-2 בסיכום שני המשחקים עם סיום פנטסטי למילאן! ובחצי הגמר יהיה דרבי איטלקי: מילאן-אינטר, וואי איזה משחק והמשחק השני, לא פחות חם הוא ריאל מדריד-יובנטוס... מילאן-איאקס(3-2) מילאן שיחקה יותר טוב, והגיע לה לעלות לחצי הגמר, אפילו שזה היה בדקה ה91. אז ככה, אינזאגי כובש 1-0 למילאן בדקה ה30, ומוביל את מילאן ל1-0 עד סוף המחצית, אך בדקה ה63 ליטמנן משווה ל1-1, אך לא להרבה זמן, 2 דקות אחר כך, בדקה ה65 שבצ'נקו שוב פעם מוביל את איאקס ל2-1, אך זה לא הסוף, בדקה ה78 פינאר משווה שוב פעם ל2-2 מגול פשוט, כולם חושבים שזה הסוף למילאן באלופות, אך בתוספת הזמן, הדקה ה91 אינזאגי מגביה מעל השוער, הכדור נכנס לשער, אך כשהוא באוויר עדיין ולא נגע בקו נדחף פתאום תומסון ונוגע בכדור והגול "נחשב" שלו, אך לדעתי ולדעת השדרנים זה גול של אינזאגי, תומסון הנדחף! מנצ'סטר יונייטד- ריאל מדריד(4-3) לא ראיתי את המשחק, אבל מנצ'סטר ניצחה 4-3 אבל בכל זאת ריאל עולה אחרי ניצחון בית 3-1 כשבסיכום 6-5 לריאל...
אני מרגיש מבואס. רציתי בחצי הגמר: יוניטד - ברצלונה ולנסיה - איאקס הכי לא רציתי שהאיטלקיות יעלו עם הבונקר(חוץ ממילאן). מילאן הוכיחה שאפשר להיות קבוצה איטלקית ולא לשחק בונקר,אני מקווה למילאן ריאל בגמר. כמה חבל שאינטר ויובנטוס עלו,שני קבוצות ששיחקו משחק פחדני ומגעיל. עד כמה הבונקר האיטלקי מגעיל,מספיק לראות מחצית אחת מהמשחק היום של יוניטד ריאל ולהבין. נקווה לקבל שני קבוצות התקפיות בגמר: מילאן וריאל,כדי שבגמר נראה משחק פתוח.........
וידוקה, איתי לא מתווכחים! כל פעם שהשמיצו את השמן הוא מצליח! גם לפני המונדיאל אמרתי הוא יתן מונדיאל ענק, ושלא תבינו לא נכון- אני לא סובל אותו, אני לא סובל אף שחקן בריאל מדריד, איכס, אבל עדיין... כל הכבוד לו. אגב, אני רוצה לתקן טעות, כתבתי קודם שאני לא רוצה לקבל איטלקיות, אז אני לא רוצה לקבל איטלקיות, אבל אני רוצה לקבל מילאן, שמעכשיו אני כולי אוהד מילאן, בעיקר בגלל שזה הקבוצה הכי לא איטלקית באיטליה.
שלום לכם ידידיי. קראתי כאן את רוב התגובות בדיון הנ"ל ואני חייב לציין שחוץ מוידוקה אנשים אובייקטיבים אין כאן. אייאקס עושה בונקר בכל רחבי אירופה ובכל זאת כולם בעדם ; ליברפול כל משחק שני מתבצרת הגנה - גם זה בסדר ; ולנסיה שדי מבלבלת את כולם כי מדובר באמת בקבוצה הגנתית לא פעם מתבצרת - גם זה בסדר. אבל קבוצה עם 10 שחקנים שמשחקת באחד האיצטדיונים המפוארים באירופה מול קבוצה חזקה ומסתגרת - זה בונקר. גבי וכולם - זה נובע מחוסר השידורים של הסיריה א'. אתם לא מבינים את המיוחדות של הכדורגל האיטלקי. ישנה הפרדה מוחלטת בין הליגה לזירה האירופית ואת זה אף אחד מבין השונאים הרבים שרכש לעצמו הכדורגל האיטלקי לא יבין. אתם מדברים מתוך תיסכול לא מתוך היגיון. רק אינטר, רק אינטר מקבלת את כל הביקורות בצדק. יובה ומילאן - לא נכון. איזה דרבי מילאנזי גדול ... איזו קלאסיקה ... יהיה משחק ליגה טיפוסי : המון אווירה, המון שערים והמון אקשן. לביתיות לא תהיה שום חשיבות ... במשחקים האלה תבינו ולו קצת מה זה כדורגל מליגה איטלקית. ויובנטוס מול ריאל מדריד ... יהיה קשה. נראה לי הגמר יהיה אינטר ריאל.
שלום גם לך. ואני חושב שאתה צודק בכמה דברים וטועה בכמה דברים: ולנסיה היא קבוצה מצוינת,וזה שיש לה הגנה מצוינת לא אומרת שהיא קבוצה הגנתית. מול אינטר ראינו אותה תוקפת ותוקפת ותוקפת,וזה היה ככה בכל ליגת האלופות. היא קבוצה חזקה מאוד בשני צידי המגרש,ואני לא מבין למה היא צריכה להענש על כך. נכון יש לה הגנה מצוינת,אבל השנה בליגת האלופות היא פשוט פנטסטית,ואין משחק שהיא משחקת בונקר. ובדבר יובנטוס,שמע,ביננו,קבוצה שיש לה בקבוצה את דל פיירו,דוידס, טרזגה,די ואיו ונדב צריכה לתקוף בכל איצטדיון. ולהזכיר לך,הבונקר שלה התחיל לפני האדום,מרגע שברצלונה כבשה יובנטוס התגוננה. וגם,בהארכה,היו קטעים קטנים מעצבנים,שמזכירים את הליגה שלנו,בופון הולך לריב עם מביא הכדורים ואז בועט את הכדור לחוץ,כל מיני דברים שקבוצה ברמה הזאת לא צריכה לעשות. יובנטוס שיחקה בונקר,ולא הגיע לה לעלות,אפשר להמציא תירוצים מהיום למחר,אבל הדברים הקטנים האלה גרמו לכל מי שראה את השידור ואינו חובב של הליגה האיטלקית להגיד יאאלה ברצלונה תיתני כבר את הגול ותעיפי אותם מכאן. ושמע,שוב,תקח איך שיובנטוס משחקת השנה בליגת האלופות ואיך שמילאן משחקת,ותראה שתי קבוצות טובות,אבל מילאן משחקת הרבה יותר התקפית. ברור שאינטר עשתה בונקר מגעיל מול ולנסיה,אבל גם על הבונקר של יובה אי אפשר לעבור לסדר היום.
כל עוד הקטור קופר באינטר כל קבוצה בינונית פלוס תתקוף מולה 'גלים גלים'. ולנסיה היינה קבוצה הגנתית שמשחקת בדר"כ עם חלוץ אחד ועובדה שאשתקד מלך השערים שלה היה בכלל בראחה (7). אין ספק שבבית היא קבוצה אחרת לחלוטין. בקשר לטענותייך בדבר יובה - תראה, מדובר כאן בעיוורון מוחלט. אתה נסחף עם הזרם ויורה בלי היגיון. בלי חלוצים, עם 10 שחקנים, באיצטדיון עוין מול קבוצה חזקה, לאחר 80 דקות מייגעות ... ומה אתה מציע - לתקוף ? זה פשוט אבסורד. והבונקר שלה התחיל רק אחרי ההרחקה (דקה 75). גם כאשר בארסה השוותה יובה המשיכה ללכת קדימה ואף שלטה במרכז השדה. ליפי לא רצה הארכה אך לאחר הרחקתו של דווידס זה היה בלתי נמנע. גם שער השיוויון של בארסה הגיע כתוצאה מכך - יובה המשיכה לתקוף למרות היתרון וספגה מיתפרצת. יובנטוס היא הקבוצה האיטלקית היחידה (חוץ מלאציו) שהעונה באירופה לא הסתגרה באף משחק (חוץ מהחצי השעה האחרונה שלשום). תמיד אותה שיטה, אותו מערך, אותה דרך וזה החוזק שלנו (ביחד עם הכוח המנטאלי שיכול לרמוס כל קבוצה). ליפי לא משנה מערך ע"פ היריבה ... וגם בברנבאו נשחק כפי שאנו משחקים בליגה מול קומו. ומילאן כלל לא יותר התקפית מיובה. תשאל את פיימן. זה מין דיעה קדומה חיובית שהומצאה בעקבות התקופה האדירה מסוף שנות ה-80 ועד אמצע שנות ה-90. למילאן יש יותר שחקנים אטרקטיביים בהתקפה - אבל היא לא יותר התקפית. בדרבי המילאנזי תראה רמת משחק שלא הורגלת אליה אפילו בליגת האלופות. אפשר להגיד על הליגה האיטלקית הרבה דברים אבל כולם יסכימו איתי שרמת המשחק שמה היא פשוט עליונה. חכה לאקשן ... רק אז תבין שאין דבר יותר איכותי מאשר משחק בליגה האיטלקית - למרות כל הדיעות הקדומות.
פאבל מסכים איתך.. אינטר אינה מייצגת את הכדורגל האיטלקי, ולא צריכים לקחת אותה כדוגמא. הרעיון מאחורי הטקטיקה של קופר זה רק הגנה ועוד הגנה, ורק בזכות הגנה יבוא הניצחון. אולי אני ישמע פסיכופט לכמה אנשים פה, אבל אני בהחלט אוהב את האנטי-כדורגל הזה, וקשה לי להסביר למה. אבל נעזוב לרגע את אינטר, אני שומע אנשים שטוענים שיובה עשתה בונקר מגעיל. ואני לא מבין מה אתם מצפים מקבוצה שמשחקת בחוץ ב-10 שחקנים ועוד במגרש ביתי כמו בקאמפ נו. אני לא חושב שקבוצה אחרת בעולם הייתה עושה אחרת, וגם לא ריאל מדריד. יובה, ברוב משחקיה בליגת האלופות השנה שיחקה פתוח וניסתה לשחק כמה שיותר כדורגל, אז אותם שונאי כדורגל איטלקי שיושבים שם למעלה ובכל היזדמנות שיש להם מנסים להשמיץ אותו, אל תתנו להם להשפיע עליכם, הכדורגל האיטלקי הוכיח השנה והחזיר את כל המבקרים לחורים, 3 נציגות בחצי הגמר, זה מבחן התוצאה, זה מה שרצינו בתחילת העונה שכל כך קיוונו שתחזור השליטה לכדורגל האיטלקי, וכך קרה..הגאווה חזרה
אני גם מסכים עם יובהפאן. אני מן הסתם לא ראיתי משחקים בליגה האיטלקית, אבל ראיתי את המשחקים של שתי הקבוצות האלו מול ניוקאסל (אני זוכר פאבל שניבאת שניוקאסל תסיים אחרונה בלי שום נקודה... טעית.). אינטר, במיוחד במשחק מול ניוקאסל בסאן-סירו, שיחקה בונקר מגעיל ואילולא מופע בידור של טיטוס בראמבל הייתה מפסידה. בסנט. ג'יימס פארק הסיפור נגמר אחרי כמה דקות, אבל עדיין במחצית השנייה מול 10 שחקנים העדיפה אינטר לשחק בונקר מובהק ביותר במקום לנסות ולהגדיל את היתרון. מול יובנטוס זה היה אחרת: המשחקים היו פתוחים, היו הרבה מצבים, המשחקים היו יפים לעין למרות שנכבשו בהם פחות שערים...
בק לקבוצות האיטלקיות לדעתי יובנטוס היא היחידה שם שיודעת לשחק התקפי (חוץ מקייבו כמובן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ), ויסלחו לי כל אוהדי מילאן, קבוצה שאתמול היתה הפעם הראשונה שהם הבקיעו יותר מגול במשחק צ'מפיונס ליג מאז אוקטובר.... על אינטר לא נדבר - רק נגיד שהפועל ת"א לידם זה נבחרת ברזיל כזאת קבוצה שלילית שנים לא ראיתי. עכשיו נראה אותם גונבים גולים מכוערים בלי "בובו" השור הזועם המכונת שערים הזה.... אחים שלי לכדורגל האיטלקי אין עתיד בגדול כי המנטליות שלהם דפוקה: על כל קשר איטלקי יצירתי ניתן להביא 5 קשרים שאמורים להיות שחקני כנף, שמעצם הגדרתם צריכים לדעת לתקוף, אבל באיטליה הם נהפכו ןלמגנים מכסחים. שחקנים כמו זמברוטה, שכל קשר בינו לבין משחק הכדורגל המקרי, או כריסטיאנו זאנטי או סרג'יו קונססאו (לא איטלקי אבל משחק כמו אחד), שלא לדבר על הקשרים ההגנתיים הכי מסריחים בעולם, בעיקר טאקינארדי מיובה שהוא פשוט כסחן-על (7 צהובים עד כה בצ'מפיונס ליג). לסיכום: האיטלקים זונות
אמממ...לא מסכים איתך ויירה להגיד שכל הכדורגל האיטלקי מחורבן בגלל הצגת בונקר של אינטר ביום שלישי, לא דרך נכונה. קודם כל בוא נפריד בין צורת התייחסות של הקבוצות האיטלקיות לסרייה ולליגת האלופות, יש הבדל עצום. הליגה האיטלקית קשוחה מטיבה, מדובר בהרבה רצון ושאיפה לנצח, ולפעמים הכדורגל היפה נעלם בצד, אבל לא תמיד, בתור אחד שמצליח לעקוב אחרי משחקים למרות שלא משודרים בארץ, אתה רואה שיש הרבה משחקים עם כדורגל טוב ופתוח והרבה הנאה לצופה. בליגת האלופות צורת התייחסות שונה, במיוחד שמדובר בשלבי הכרעה. במשחקי החוץ הקבוצות מתבצרות בהגנה ויוצאות להתקפות מתפרצות ובעזרת המהירות והחדות גם כובשות, אתה לא יכול להגיד שהמשחק של יובה ומילאן בשלב רבע הגמר שאירחו בבית היה הגנתי?...המשחק היה פתוח והתקפתי, וגם בשאר משחקי הבית של הקבוצה. בגלל אינטר אני מבקש לא ליצור הכללה, הכדורגל שאינטר מציגה בהחלט זוועתי והוא לא רק מהיום אלא זאת פשוט הקבוצה של קופר, ככה זה שאין לך שחקן יצרתי אחד בקבוצה, דלאמט נעלם לגמרי וכל הכדורים פשוט נשלחים לויירי שהוא כבר יודע מה לעשות איתם, ככה עובדת השיטה של אינטר ועד עכשיו היא מצליחה לא רע, וכמו שארבל אמר : "קופר הוא גאון אם הוא מצליח לעלות לחצי הגמר עם חבורת השחקנים הזוועתים האלה" תגיד ראית אתמול את אמבורסיני?...הוא הציג משחק פשוט יוצא מהכלל, במקרה יצא לך לראות את פירלו השנה, השחקן שהוסת להיות קשר אחורי והפך להיות פליימיקר מצוין ומציאה גדולה למילאן והוא מושבת רק בגלל פציעה. ועוד תיקון קטן, אמרת שכרסטינו זנוני הוא שחקן כנף וזה טעות כי הוא קשר אחורי..
כריסטיאנו זאנטי שחקן כנף ימני, לא? אני חושב שהבעיה נעוצה בשיטת הנוק-אאוט*. קבוצות מתגוננות בבית במטרה לא לספוג, ורק אם הן בפיגור אנחנו מקבלים כדורגל התקפי. לדוגמה, במשחק הגומלין מנצ'סטר - ריאל, מאן יו תקפה בגלל שהיא ידעה שאין לה ברירה אלא להבקיע. הבקיעה 4, אבל זה עלה לה ב3 שערים. בשיטת הליגה יש פחות משמעות לשערים שנספגים, ולכן קבוצות יכולות לשחק יותר חופשי. הצעד שאופ"א תעשה, שבו יחליפו את שלב הבתים השני בשלב נוק-אאוט, הוא טעות. היה עדיף לצמצם אותו לכדי משחק אחד מול כל קבוצה. כך, שלושת הנקודות של כל ניצחון תהיינה יותר משמעותיות, וקבוצות יתקפו יותר. *כמובן, שיש יוצאים מן הכלל. אינטר למשל.
משה, אתה טועה, ובגדול. בארסה היתה מול 98 אלף צופים, במומנטום עצום, תוקפת ללא הפסקה, לעומת יובה, שהיתה ב-10 שחקנים בחוץ. מיותר לציין שוב את המאזן של בארסה בבית לפני המשחק הזה (מושלם). אפילו את אינטר הם מחצו 3:0 שם. אף קבוצה בעולם לא היתה תוקפת ב-10 שחקנים בקאמפ נואו. אז מה ליפי עשה (באמת שאחרי המשחק הזה אני מאד מחזיק ממנו)? פשוט חיכה לקראת סיום ההארכה, כשבארסה כבר היתה על סף עילפון מרוב עייפות בגלל ההתקפות הבלתי פוסקות, לעומת שחקני יובה שרק נשארו מאחור, שלח את נדבד, שנתן לבירינדלי, חופשי באגף, עם הגבהה פשוט מושלמת לשחקן שסיים אותה בקור רוח. זה היה המהלך היפה בכל המשחק. הכדורגל שאתה רוצה לראות הוא כדורגל מופקר, אבל צריך לפעמים גם קצת מחשבה. אני מאז ומתמיד אמרתי שאייאקס של קומאן היא אחת הקבוצות הפחדניות באירופה - איזו עוד קבוצה מתגוננת בביתה לאורך כל הצ'מפיונז?? שלושה נצחונות, זה כל מה שהיה לה!! ופאבל, אני מסכים איתך חלקית בקשר לולנסיה - היא לא קבוצה עם אופי קבוע, כמו של אינטר (הגנתי) או של ריאל (התקפי). כשהיא צריכה לתקוף, היא תוקפת, וכשהיא צריכה להגן, היא מגינה. אבל בד"כ היא מגינה, בזה אתה צודק. בעניין ליברפול אין מה לדבר בכלל, היא יותר גרועה מאייאקס, ואני לא שמעתי מעולם על מישהו שאמר שהקבוצה מהמרסיסייד אטרקטיבית. אולי חוץ מקינג אואן. וחבר'ה, אתם שוכחים משהו - אם אינטר וריאל יעלו לגמר, כמו שפאבל חיזה - כן כן, רונאלדו יפגש עם הקבוצה ששונאת אותו מכל. ריאל מול מילאן יהיה משחק התקפי, ריאל מול אינטר יהיה משחק מעניין. וזאת כמובן מבלי להוציא את סיכוייה של יובה. ובקשר לדרבי המילאנזי - אני לא מומחה גדול לליגה האיטלקית, אבל כמדומני מילאן הציגה יכולת אדירה בצ'מפיונז ליג, הסגל שלה עדיף והיא ניצחה פעמיים את אינטר העונה. בעצם יש לנו חצי גמר מהנה מאד, אני לא רואה סיבה להתלונן. נ.ב חחח..