אפילו שמדובר כאן על שלושה מקרים שונים (שזה בדרך כלל הרבה), זה ממש לא מספיק כדי לקבוע עובדה שכזאת. ליגת האלופות היא מדד לכלום ושום דבר. תסתכל גם על ליברפול וגם על מילאן של השנים האחרונות, שזכו שתיהן בצ'מפיונס, ותראה איך הן נראות.
סטרטפורד: רומא עושה את אותו הדבר מבחינת נוער. יש לה בהרכב שלושה שחקני בית ברמה עולמית (ובניגוד למה שאמרת רק טוטי הוא זה שלא כל כך צעיר) ויש לה גם עוד כמה מושאלים בעלי פוטנציאל גבוה, כשבנוער מתפתח שחקן שאומרים שיהיה כוכב ענק בשם דלה-פנה. שוער המשנה קורצ'י (היה לא רע בשלב הבתים באולד-טראפורד) הוא גם כן שחקן בית. אתה טועה כשאתה מאשים את המאמן בזה שרומא קונה כביכול "חוטבי עצים". הוא לא בוחר להחתים אותם - נכפה עליו להחתים אותם, כי יש הגבלת תקציב. בוסר או לא, נאני ואנדרסון הם 2 מהכישרונות היותר גדולים שאפשר למצוא כיום בעולם הכדורגל והיונייטד שילמה עליהם בהתאם. שילמה עליהם סכומים שרומא לא יכולה להרשות לעצמה. זה לא שהיא מצאה 2 ילדים שעלו 15 שקל ואיכשהו צוות האימון המדהים והמהולל של מנצ'סטר יונייטד עשה מהם הרבה יותר ממה שהם... זה ממש לא נכון להציג את זה ככה. רומא, לנוכח המצב הכלכלי שלה, עומדת יפה לדעתי מול קבוצות כמו ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד שיכולות להרשות לעצמן הרבה יותר מבחינה כלכלית. אני אגיד את זה ככה - הפער המקצועי קטן יותר מהפער הכלכלי בין 2 שני המועדונים. זאת הנקודה.
Wigan_Athletic "רומא, לנוכח המצב הכלכלי שלה, עומדת יפה לדעתי מול קבוצות כמו ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד שיכולות להרשות לעצמן הרבה יותר מבחינה כלכלית." אמת ויציב, האמת שאני מאוד אוהב את רומא, אפילו יש לי מדבקה שלהם על הדלת שקיבלתי עם חולצה(מדהימה) מלפני כמה עונות, כיף לראות את המשחקים של הג'ילארוסי, כדורגל אטרקטיבי ויחסית לכסף הגדול של המועדונים באירופה וגם בליגה הם עושים עבודה פנטסטית. אבל למה זה קשור?למה זה צריך לגמד את ההישג של היונייטד?הרי הקבוצה שלנו מציגה את הכדורגל היפה באירופה, כובשת הכי הרבה שערים, מציגה הגנת ברזל ופשוט כיף לצפות בה.למה פתאום שאנחנו בשיא שלנו אנשים מזכירים את הכסף?הרי הכסף תמיד היה... עדיין לא הבנתי מה הפואנטה של דנידין, ובעיקר את טענותיך וטענותיו של אורי - מצד אחד מעריכים את יונייטד כקבוצה נהדרת, הטובה באירופה, מצד שני הכסף הגדול עוזר לה והכריע את ההתמודדות בינה לבין רומא, מבולבלים?גם אני.
כולנו בוכים על כך שהכסף הפך בשנים האחרונות לדבר המרכזי בכדורגל והרוח הספורטיבית הפכה שולית, זה כואב לכל אוהד כדורגל אמיתי. שהייתי באנגליה הרבה אנגלים אמרו לי שהם לא צופים בכלל בפריימרליג למרות שהם שרופים על כדורגל ומלווים את הנבחרת לכל מקום בעולם. הם צופים בליגה השניה והיחסית טהורה מבצע הכסף.
מי אמר שזה מגמד את ההישג של יונייטד? ניצחון חוץ קשה מאוד - דיברתי לא מעט פעמים על כמה שקשה (גם בליגה) לנצח באיצטדיוני הענק באיטליה כשהם מלאים (סן-סירו, סן-פאולו, אולימפיקו) - ניצחון מרשים. תכחישו גם כמה שאתם רוצים - זה היה כדורגל איטלקי במיטבו (כמעט, היו 10 דקות של ברדק בתחילת המחצית השנייה, אבל זה מתקבל על הדעת). אותי אישית הרבה יותר מרשים המצב שלכם בליגה המקומית, שם אתם מובילים על כמה קבוצות שנמצאות במצב כלכלי דומה לשלכם ובכל זאת לא יכולות לכם.
דרך אגב, חשבתם על זה שיונייטד לא קיבלה את כל הכסף בבום? זה לא כמו צ'לסי שיום בהיר אחד רכש אותה מיליארדר (הגלייזרים הם ממש לא כאלה, אורי טוטי), אלא ההפיכה לקבוצה חזקה מבחינה כלכלית הייתה הדרגתית, בעזרת ניהול נכון, מדיניות רכש נכונה (אני לא מדבר על מה שקרה בקיץ, אלא על מה שקרה בשנות התשעים למשל-בזמן שקבוצות כמו אינטר הפציצו ברכש ונכשלו, פרגי בד"כ עשה רכישות מינוריות), שיווק נכון (גם את זה צריך לדעת לעשות, וכאן צריך לתת קרדיט גם לג'ודאס קניון) והצלחות על המגרש. כך שזה קצת בעייתי לבוא בטענות ליונייטד.
אם היו מגבילים תקציב הכדורגל היה הופך למעניין יותר, תחרותי יותר וצפוי הרבה פחות (אז היינו רואים גידול שחקנים, למי יש נוער טוב באמת וגם יותר שחקנים מקומיים שזה דבר נפלא ומחזיר את הנשמה של השחקנים להלחם על משחקים). אותם קבוצות גדולות רוב הזמן מגיעות לשמינית הגמר. זה הפך לליגה של כמה קבוצות עשירות ביבשת שנהנות לשחק עם עצמן ואנחנו תמיד יושבים ורואים את אותם המשחקים בדיוק לפי החליל שלהם. איכסה.
אם היו מגבילים את הכסף זה היה אסון. לא היינו מתקדמים לשומקום אי אפשר להגביל דבר טוב, אי אפשר להגביל משהו רק כי לאחרים אין.. אלה החיים לטוב ולרע.
לא קשור לכאן, אבל בקשר לנושא הנוכחי.. אני אוהב בכל לבי את הפועל. אני יודע שאין לה סיכוי להתמודד עם הכסף של גאידמק, ובטח שמשנה הבאה גם עם הכסף של שניידר. לשחר אנחנו עוד קצת מצליחים להיצמד למרות כל זה אני יודע שזה צעד שגוי לעשות הגבלת שכר, או הגבלת תקציב, או הגבלות של זרים וכד' כי זה מוליך את הכדורגל צעד אחד אחורה. כדורגל זה לא רק "ספורט". זה מזמן הפך לעסק בפני עצמו ולמרות שזה לפעמים גורם לו להיראות רע ומלאכותי, אני יודע שזה עושה לו גם טוב.. ושאסור לבלום את הסחף.
הגבלות תקציב זה דבר מיותר. תקרת שכר לעומת זאת יעשה רק טוב לכדורגל. למה שחקני כדורגל ואני מדגיש, שחקני כדורגל, שבסך הכל משחקים כדורגל, מרויחים בשבוע את מה שאדם ממוצע מרוויח בשנתיים? אני בטוח שהם עובדים פחות קשה מכל חקלאי שמגדל ירקות ומרוויח 7 אלף שקל בחודש. ככה גם תיהיה יותר תחרות - מועדונים עשירים לא יוכלו להציע פי שנים ואף שלושה לשחקנים בולטים ממועדונים קטנים יותר, ונוכל לראות שחקנים כמו כ. רונאלדו גם בקבוצות כמו ליון או אייאקס (אני לא מדבר ספציפית על רונאלדו כמובן)
הנקודה שלי עם שחקני הבית היא שאם אין מספיק כסף בכדי לקנות כוכבים,תייצרו אותם! ווסטהאם מועדון כדורגל בסדר גודל קטן יותר אני חושב מזה של רומא,הכסף לא זרם שם בכמויות כשהם גידלו דורות של שחקנים כמו פרנק לאמפארד,ריו פרדיננד,ג'ו קול ועוד, יונייטד ולמרות הכסף הגדול תמיד ועדיין שמה דגש על שחקנים תוצרת בית,את בקהאם אף אחד לא קנה, גם לא את סקולס,גם לא את פלטצר. לא צריך בעל בית עשיר בכדי שמחלקת הנוער תהיה מצליחה, צריך דרך,צריך תוכנית עבודה,צריך גב מההנהלה,צריך סבלנות. Wigan_Athletic אם כרגע לרומא בסגל יש רק שלושה שחקני בית כשטוטי שחקן ותיק אז זו נקודה בעייתית,במיוחד אם אין יותר מדי כסף לשחקני רכש מהרמה הגבוהה ביותר. לגבי נאני ואנדרסון,זה שידעו שהם בעלי פוטנציאל זה בוודאי אבל ההתפוצצות שלהם לטובה, בגיל כזה צעיר,עם כזה חוסר נסיון,פה יש נגיעה משמעותית ביותר לפרגוסון והצוות שלו, לא רק מבחינת כדורגל נטו אלא מהכל, כמוהם יש הרבה מאוד כוכבים צעירים מבטיחים שלוקח להם זמן הבשלה. לגבי האם ההופעה של יונייטד היתה "איטלקית" או לא, אני לא זוכר קבוצה איטלקית שמגיעה לאנגליה ותוקפת כשצריך ואפשר עם 6,7 שחקנים באיזור הרחבה של היריבה! העונה למשל לא ראיתי זאת לא,מרומא,לא ממילאן,לא מאינטר ולא מפיורנטינה.
העונה מילא, אבל עונה שעברה מילאן לא תקפה את מנצ'סטר כמו שצריך? את באירן? רומא קבוצה נחותה ממנצ'סטר, ולכן אי אפשר להשוות אותה אליהם, ואגב זה מה שעושה את הבונקר של מנצ'סטר עוד יותר מגעיל. קבוצות שבאות למשחק חוץ ועולות להתקפה קבוע עם 7 שחקנים - מאיזה קבוצה כן ראית את זה? בכל מקרה, סטיגמת ה"כדורגל איטלקי = בונקר" ממשיכה להתנפץ.
מי שפיצח את הגנת יונייטד בעונה שעברה באולד-טראפורד היה קאקא,כמעט לבדו! יונייטד,בונקר מגעיל,אתמול.... טוב נו,נחזור לפורום האנגלי.