אתה צודק בזה שליברפול בעלת ההישגים הטובים ביותר באלופות (מהקבוצות האנגליות), אבל יוניטד צלסי וארסנל נלחמות על האליפות בליגה וזה יותר קשה להילחם גם על האליפות וגם על הצמפיונס ..
AGENT ORANGE אני מבין שיש לך קושי בהבנת הנקרא, כתבתי ההרכב של מילאן לא הקבוצה, תבדוק ותמצא ששחקני ההרכב הראשון,כמעט כולם לא שיחקו במשחק הליגה לפני משחק הגומלין נגד יונייטד וכן הופיעו נגד יונייטד. אחרי שתבדוק את זה תחזור אלי ותסביר לי מי מבינינו צריך להשתדל חזק יותר בפעם הבאה!
AGENT ORANGE, הוא לא אמר שלא היה לכם משחקים שבועיים לפני ההתמודדות מולנו, אלא שבכמה משחקים לפני, ההרכב הראשון שלכם נח(מה שקרה, ועוד איך קרה!), בעוד אנחנו נלחמנו על האליפות ועל הגביע האנגלי(שני משחקים צפופים מול בורו ברבע גמר הגביע האנגלי), ולא הייתה לנו הפריבילגיה של לתת מנוחה לכוכבים(והיו לנו גם המון פצועים) כי יתר המשחקים היו לא פחות חשובים מאשר צמד המשחקים מולכם, בשביל מילאן צמד המשחקים מולנו היו חשובים הרבה יותר, זה הכל. ואין לי ספק שגם סטרטפורד תיכף יכתוב לך את אותו הדבר. עריכה: הוא הקדים אותי....
קודם כל, יש רק שבוע בין המשחק הראשון לגומלין, כך שטענת השבועיים מתבטלת בכל מקרה. שנית, יש דבר כזה שנקרא רוטציה, ואני בטוח שפרגוסון מכיר את המילה הזאת גם ולא שיחק עם אותם ה-11 במשך 3 משחקים - השניים נגד מילאן והאחד שהיה לו באמצע. ושלישית, השחקנים ששיחקו גם נגד טורינו וגם נגד יונייטד: דידה, נסטה, פירלו, אמברוזיני, קאקא, סיידורף, ג'ילארדינו. וגם לנו לא היתה את הפריבלגיה, נלחמנו על מקום בצ'מפיונס. בכל מקרה, להגיד שנחנו שבועיים היתה שטות גמורה שלא הגיונית אפילו, וגם אם יונייטד שיחקו באמצע עם 1-2 שחקני הרכב יותר מאשר מילאן (בספק), זה לא אומר כלום.
לא, מי שקורא את זה חושב על השביעיה נגד רומא, על משחק נהדר באולד טראפורד נגד מילאן שלא הספיק לגמר (טאטאה עאלק..) וכן, אפילו על המשחק באולימפיקו ביום שלישי נגד רומא, ששם הראנו - בניגוד אליכם, כדורגל, מה שאתם הראתם פה ושם במחצית הראשונה. בשנתיים האחרונות? לא זכור לי שאתם הפסדתם לבארסה ב-05/06.. לא, כמו צ'לסי בכל המפגשים שלכם נגדם בשנים האחרונות (כולל השער החוקי של לואיס גארסיה), כמו ארסנל אתמול (וסביר להניח שגם שבוע הבא) ועוד כמה משחקים שפרחו מזכרוני.
ארסנל קופחה בכך שלא קיבלה פנדל כאשר אלכסנדר חלב הוכשל ברחבה. השופט היה קרוב מאוד וחבל שזה נשמט מעיניו. ההצלה מהקו פחות נחשבת בעיניי, משום ששחקן של ארסנל היה זה שהרחיק את הכדור, ככה שבמקרה הזה לתותחנים לא צריכות להיות טענות. ליברפול השיגה את מה שרצתה, לא להפסיד, והיא עשתה את זה עם שער חוץ. אני לא חושב שזה אבוד מבחינתה של ארסנל, משום שהיא כבר הראתה שהיא מסוגלת לנצח בחוץ קבוצה בסדר גודל של מילאן בחוץ. למרות שצפיתי במשחק של ארסנל מול ליברפול, זפזפתי לא מעט כדי לראות את פנרבחצ'ה מול צ'לסי. הקהל הטורקי פשוט מדהים.
AGENT ORANGE "יש דבר כזה שנקרא רוטציה, ואני בטוח שפרגוסון מכיר את המילה הזאת גם ולא שיחק עם אותם ה-11 במשך 3 משחקים - השניים נגד מילאן והאחד שהיה לו באמצע" אני חושב שכבר המלצתי לך לעשות שיעורי בית לפני שאתה כותב דברים שאין לך מושג לגביהם, הנה השחקנים ששיחקו נגד מילאן במשחק הראשון: Van der Sar, O'Shea, Brown, Heinze, Evra, Fletcher, Carrick, Scholes, Ronaldo, Rooney, Giggs הנה השחקנים ששיחקו נגד אברטון בחוץ לאחר מכן: Van der Sar, O'Shea, Brown, Heinze,Evra (Richardson 56), Solskjaer (Eagles 86), Scholes, Carrick,Giggs, Rooney, Smith (Ronaldo 63 והנה השחקנים ששיחקו בגומלין נגד מילאן: Van der Sar, O'Shea (Saha 77), Brown, Vidic, Heinze,Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Rooney אז מה היה לנו,ואן דר סאר,אושה,בראון,היינצה,אברה(שים לב להגנה שלנו במשחקים הללו,בלי ריו פרדיננד ובלי וידיץ למעט הגומלין בסאן סירו כשהוא חזר מייד אחרי פציעה ולא הכי כשיר) קאריק,גיגס,רוני,רונאלדו,בקיצור,כמעט הרכב מלא ששיחק 3 משחקים ב 9 יום. ואתה מדבר איתי על רוטצייה?איזה,איפה,לא היה לנו את הפריבליגיה! נאבקתם על מקום לליגת האלופות...באמת יופי של השוואה לעומת מאבק על אליפות מול צ'לסי וריצה בגביע האנגלי גם כן. אז..תשתדל חזק יותר בפעם הבאה!
לא להיות בצ'מפיונס בשבילנו הרבה יותר הרסני מאשר שיונייטד לא תזכה באליפות, זה בטוח. אל תגיד שנלחמתם יותר או שאנחנו פחות, כי איך אתה מודד את זה בדיוק?! היו לכם תשעה שחקנים ששיחקו גם בליגה וגם בגומלין, ולנו 7. זה מה שקבע את זה? זו הסיבה שהובסתם 3:0 עם שיתוק טוטאלי של כל המערכות שלכם? לסיכום: אתה אמרת שכל השחקנים נחו שבועיים, אני הראיתי לך ע"י הצגת עובדות שאתה לא היורש של איינשטיין. אין קשר לזה ששחקני מפתח ביונייטד שיחקו טיפ-טיפה יותר, לא התווכחנו על זה מלכתחילה, וזה משהו שברמות האלה לא צריך לבוא לידי ביטוי בכלל. סגרנו.
THE STRETFORD END - ראית אותי מדבר על הליגה ? אמרתי שאנחנו קבוצה טובה יותר בדרך כלל ? אמרתי שאנחנו קבוצה טובה או אם אתה רוצה מצליחה יותר בליגת האלופות מאז שרפא כאן. 04/05 : סיימנו עם זכייה , אתם עפתם בשמינית הגמר 05/06 : עפנו בשמינית הגמר , אתם אפילו לשם לא הגעתם, החוצה כבר משלב הבתים. 06/07 : אנחנו בגמר, אתם עפים בחצי [וכן, זה אירוני שאנחנו תמיד פוגשים במשחק האחרון שלנו במפעל את הקבוצה שהעיפה אותכם ממנו ! הלוואי שזה יקרה גם העונה עם מפגש מול בארסה בגמר]. אז נו, אתה לא יכול לבחור על פי זה קבוצה מצליחה יותר וקבוצה מצליחה פחות בליגת האלופות ? רק לזה התכוונתי. ולגבי ההתבכיינות על הגומלין מול מילאן בעונה שעברה, אני בטוח שלפני תחילת המשחק אתה ושאר האוהדים היו בטוחים בקבוצה שלהם שתעפילו לגמר, רק אחרי שזה נגמר אתם מתבכיינים על הפציעות. ניצחנו את אותה גראנדה מילאן בגמר 05 עם טראורה,ריסה,דודק,קיואל,שמיצ'ר,בארוש וסיסה - אז נו, איך זה קרה ? הרי ההרכב של מילאן חזק יותר, לא ? Bruchian8 - בבקשה, תקרא טוב : " מילאן טאטאה אותכם משמינית הגמר ב2005, עשתה לכם בית ספר ונראיתם כמו אומללים בעונה שעברה נגדם בסן סירו. " טאטאה זה על 2005. וכן, לדעתי קבוצה שמנצחת בבית ובחוץ בלי לספוג שער אחד וועולה שלב אז זה היה קל לה יחסית [2005]. לגבי העונה שעברה, אני בטוח שגם אתה מודה שזה היה אחד המשחקים שנראיתם בו אומללים יותר מאשר כל משחק שלכם אולי בזמנו של פרגסון. לסיכום, מנ.יונייטד קבוצה [הרבה] יותר טובה מליברפול בדרך כלל בשנים האחרונות, אבל בליגת האלופות מאז שבניטז כאן אנחנו מצליחים יותר בליגת האלופות, ועל דיבורי הבונקר שלך נתתי דוגמאות מספיקות. אפילו אתה נתת לי רק 2-3 "משחקים גדולים" שלכם ב4 העונות האחרונות בצ'מפיונס.
Xabi2Gerrard גרסה ראשונה: "מאז שרפא פה אנחנו הקבוצה האנגלית הכי טובה בליגת האלופות, גם מבחינת כדורגל" גרסה שנייה: "אמרתי שאנחנו קבוצה טובה או אם אתה רוצה מצליחה יותר בליגת האלופות מאז שרפא כאן" מצא את ההבדלים, מה קרה שהתקפלת? AGENT ORANGE "לא להיות בצ'מפיונס בשבילנו הרבה יותר הרסני מאשר שיונייטד לא תזכה באליפות, זה בטוח" מה אתה אומר,זה בטוח?יש לך הסבר מנומק והגיוני למשפט הגאוני הזה שלך? "אין קשר לזה ששחקני מפתח ביונייטד שיחקו טיפ-טיפה יותר...וזה משהו שברמות האלה לא צריך לבוא לידי ביטוי בכלל" וואלה,יש לך השקפה "מבריקה" על כדורגל נו בטח,אין שום השפעה שהרכב כמעט מלא שיחק 3 משחקים ב 9 ימים, שזה יבוא לידי ביטוי...מה פתאום... ולפרוטוקול, לא כתבתי שזו הסיבה שהפסדנו למילאן אבל בהחלט יש לנסיבות ולעובדות השפעה לא קטנה.
אה, אז הם רק גרמו לנו להיות אומללים.. איזה שטויות. במשחק הראשון שיחקנו כדורגל נהדר והיינו טובים ממילאן, ובמשחק השני.. זאת באמת היתה הצגה של כדורגל של מילאן. אבל מפה וגרמה לנו להיות אומללים המרחק גדול. סליחה, וכמה משחקים גדולים ליברפול נתנה בליגת האלופות? בארסה, אינטר ו...? בליגת האלופות לא צריך לתת משחקים גדולים, צריך לשחק כדורגל חכם ויעיל, בעיקר במשחקי חוץ.
זה בדיוק ככה. אם ניקח בחשבון שמדובר בשני מועדונים באותו סדר גודל בערך, כלומר מועדוני ענק (יש רק 7-8 כאלה בעולם) - לא לקחת אליפות זה הרבה יותר סביר מאשר לא להעפיל אפילו לליגת האלופות. עניין של כבוד, מסורת, פגיעה בשם המועדון וגם פגיעה כלכלית. מילאן נלחמה על אותו מקום רביעי לא פחות מאשר שהיונייטד נלחמה על האליפות. כמו שאייג'נט אורנג' הראה פה - בין שני המשחקים, כל הכוכבים וכל השחקנים המשמעותיים עלו נגד טורינו. גם הם קרעו את עצמם פיזית בתקופה הזאת של השנה. התירוץ היחידי שלכם זה שהיו לכם שני פצועים בהגנה, וגם זה לא מסביר את זה שמבחינה התקפית לא עשיתם כלום (פרט אולי להחמצה של גיגס במחצית הראשונה). לא מבין למה צריך להתעסק בזה עכשיו...
זה ממש לא בדיוק ככה, כי יונייטד לו לא היתה לוקחת את האליפות היא היתה מסיימת עונה רביעית ללא אליפות באנגליה ועוד אחרי 2 עונות שבהן זכינו רק בגביע הליגה,עם בעלים חדשים שהכניסו את הקבוצה לחוב של מאות מיליוני פאונדים כשהם בלחץ של להחזיר את ההלוואה הגדולה שלקחו מהבנקים,כשהם יודעים שהצלחה על הדשא זו הנוסחה לכספים שיכנסו פנימה להחזר ההלוואה,כלומר היה לחץ אטומי על פרגוסון ומי יודע לאן היו הולכים פני הדברים לו היתה זו עונה שלישית ברציפות שרחוקה מלענות על הציפיות של מועדון בסדר גודל של יונייטד, פני הדברים מבחינה כלכלית,פני הדברים מבחינת היחס של הגלייזרים לפרגוסון שכל נגיעה בו היתה בגדר של מלחמת עולם שלישית! אז עם כל הכבוד לכבוד והמסורת של מילאן בכן ליגת אלופות או לא ליגת אלופות, הלחץ להצליח,הלחץ הכלכלי ביונייטד היה עצום וחוסר הצלחה של מילאן בלהגיע לליגת האלופות כשיש הבדל מהותי בהקשר הכלכלי בין בעלי המועדונים והיחס שלהם כלפי המועדונים,אין מה להשוות אפילו. אני זוכר בוודאות שמילאן נתנה מנוחה להרבה שחקני מפתח לפני המפגשים עם יונייטד, אם זה לא היה בין המשחקים אז לפני המשחק הראשון, בעוד שיונייטד סבלה ממכת פציעות ולא רק בהגנה, מעבר לזה היתה עסוקה עוד לפני המפגש הראשון נגד מילאן במשחק חוזר בגביע האנגלי, היתה עסוקה במאבק על 3 חזיתות, זה לא תירוץ להפסד ולהדחה,בסך הכללי של 2 המשחקים מילאן היתה טובה יותר וראוייה לעבור אבל יש דברים שמעבר שגרמו ליונייטד לא להגיע למפגש הכפול בגישה שווה.
ולך תדע מה היה קורה אם מילאן לא היתה לוקחת את הCL ומסימת מקום חמישי? פיטורים לאנצ'לוטי, העפת חצי סגל, קאקא אולי היה עוזב לריאל, שחקנים לא היו מתים לבוא לקבוצה שלא תשחק בCL עונה הבאה (אחת הסיבות שזלטאן חתם באינטר?), הפסד כלכלי עצום, ועוד.