ראש בראש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י John Barnes, ‏17/10/05.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי זה לא העניין של אם קלינגר מאמן רע או טוב אלא יותר מה במכבי מצפים,כמו ששי הוכיח
    לפחות לדעתי,קלינגר מאמן טוב סך הכל יש לו אליפות יש לו העפלה לליגת אלופות עם סגל לא הכי נוצץ
    וגם בליגת האלופות הוא עמד בכבוד ברוב המשחקים.
    אבל במכבי שואפים ליותר ובגלל זה אני מתעצבן שהאוהדים שלהם תוקפים את האוהדים של חיפה
    על זה שהם שורקים בוז לשחקנים שלא מתאמצים..
    במכבי השאיפה זה לזכות בתארים ולזכות בסטייל-ז"א עם כדורגל יפה ועם עליונות על הליגה[כמו שגיא רשם
    ,לבוא כשהקבוצות מוכנות להפסד מראש]
    אז הקהל מצפה לניצחונות של 3-4 מול 0 של היריבה,הוא מקבל 0 של היריבה אבל במקרה הטוב
    הוא מקבל גול של מכבי...
    בהתאם לתפיסה של מכבי שהם רוצים את הטוב ביותר או לפחות טוב מאוד בכל מה שנוגע לקבוצה,
    אז קלינגר מאמן טוב אבל לא טוב מאו,לזכות קלינגר יאמר שהוא בין המאמנים הטובים בליגה
    וחוץ מקשטן ולוזון ואולי רוני לוי מבחינת תארים אין מישהו שעולה עליו בליגה.

בנוגע למה שגיא אמר על ארז מסיקה,אני ממש לא מסכים איתך,הורדת את היכולת שלו בהרבה,נכון
    שהוא לא מצא קבוצה בליגה הלאומית אבל ממתי שהוא הגיע למכבי הוא הצדיק כל דקה שלו על המגרש
    ונתן עונה שעברה מצויינת,זה בכלל שחקן שאני מאוד מחזיק ממנו.

וכל הכבוד על הרעיון ועל הכתיבה שלכם. :aaa025:

2. שגיא Guest

אני גם בקבוצה שנמצאת באמצע, אולם עם נטייה קלה לכיוון הכשלון. קלינגר לא מאמן גדול, ואת זה ניתן לראות. הוא לא מצליח ממש לבנות שיטה לקבוצה שלו וכל הזמן משנה ומנסה ומעביר ולא תמיד מצליח. נכון, הנתונים היבשים אמנם לא רעים בכלל, אבל הכדורגל, פה יש מקום לשיפור. גם עם שלל הכוכבים שהגיעו העונה אנחנו עדיין לא רואים דורסנות. חמישה משחקים עברו והמשחק הכי מרשים של מכבי היה מול נצרת עילית, שגם הוא נגמר ב0-0 אחרי אינספור החמצות. מלבד המשחק הזה, מכבי לא מגיע להרבה מצבים, לא משחקת מהר כמו שהיא צריכה ולא עומדת נכון על המגרש, בדברים האלה, מן הסתם, לקלינגר יש חלק, ואת זה הוא עדיין לא הצליח לשנות.

ניתן לו צ'אנס עד סוף העונה? ניתן גם ניתן. אחרכך נחליט.

3. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאוהד מכבי חיפה אני יכול לתת לו צ'אנסים עד 2015.
    לגבי זה שאמרתם שיש אפשרויות קיצוניות ולא אפשרות שהיא באמצע, האם לקבוצה הכי מעוטרת בארץ (עדיין) מתאימה דרך שהיא באמצע? איפה ה"מכביזם" שאתם חופרים לנו עליו? איפה הווינריות? השאיפה למקום הראשון ולא אחד מתחתיו, מה שמזכיר גם את השאיפות של הקהל הירוק מהכרמל. בשביל קבוצות כמו אשדוד יש אמצע, בשביל קבוצות כמו מכבי חיפה ומכבי ת"א אין אמצע. בגלל זה אכזריים הם חייו של מאמן כזה. גם בנבחרת זה ככה, ואתם רואים את זה בימים האחרונים.

4. John Barnes Member

לדעתי, מסיקה מייצג את המהפך (לרעה) שחל על מכבי ת"א, זה סוג השחקנים שקלינגר מאוד אוהב. ועם אחד מהם זה הצליח לו והוא "פרץ". שחקן ללא טיפת טכניקה, אבל ממש כלום, גם ההגבהות שלו לא משהו יחסית לקיצוני שמאלי. נכון שהוא נותן את הנשמה בכל משחק, ויש לו יתרונות (המהירות ואולי גם האגרסיביות). אבל זה הספיק לו להיות "באנקר" בהרכב של קלינגר, ואם הוא פותח קבוע ב-11, אז מצבנו רע מאוד.

כמו שאומרים: עלה כיתה, אבל לא בבית ספרנו.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש מצב שהוא לא צריך לפתוח אצלכם,אבל בתור שחקן מחליף הוא כל פעם מחדש משנה את המשחק של
    מכבי,אתם צריכים שחקן כזה..

6. ozi Member

הסקר הוא בכוונה בנוי בצורה קיצונית וללא שטח אפור באמצע כי אם אתה שם את האמצע ברור שרוב המצביעים ילכו על הדעה הזאת. אם רוצים לדעת באמת מה הנטייה של הדעות שלהם (גם אם היא קלה) חייבים ללכת בדרך הזאת.

לא כל התצוגות היו כאלו נוראיות. היה את המחצית השנייה מול בית"ר שהיה בה באמת כדורגל מצוין, וכמובן הניצחון בדרבי על הפועל. להזכירך, גם מקימת שיטת הגלאקטיקוס- ריאל מדריד, פותחת כמעט כל עונה לאחר רכישת הכוכבים גרוע. תנו לו צ'אנס לפני שאתם צולבים. העונה הזאת יכולה עדיין להסתיים בהצלחה, ואז הרבה כובעים ייאכלו ברחבי המדינה.

קלינגר רצה כל שחקן שהגיע למכבי. איזה שחקן לדעתך הוא לא רצה? נימני? ברקוביץ'? רוסו? לא ראה לי. ולמה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר הרכב פחדני? איזה הרכב אתה היית מעלה? הרכב יותר התקפי מזה (שכולל את כל הכוכבים) לא יכול להיות.

עמית אתה בטוח שלא היית רוצה מאמן מסוגו בקבוצתך? הרי אתה תמיד אומר שאתה מעדיף לשחק מגעיל ולנצח כדי לברוח מהליגה שאתם נמצאים בה. אתה היית שמח אם הוא היה מביא את התוצאות והווינריות שלו כדי להעלות אתכם ליגה, גם אם זה יהיה תוך תצוגות מגעילות.

רבים אמרו בעבר שזה לא פחות קשה לתמרן בין חבורת כוכבים מאשר לאמן קבוצה חסרת כוכבים. אם עדיין לא נשמע בתקשורת ציוץ בנושא מלחמת אגואים בקבוצה של קלינגר, זו נקודת זכות גדולה שלו. נמאס כבר להזכיר מה אלי גוטמן עשה עם קבוצת הכוכבים הביתרית שלו, אבל ההשוואה מתבקשת. השקט שקלינגר נותן לעומת הלחץ שהיה אמור להיות שם הוא הרבה יותר ממה שאני ציפיתי שיהיה.

7. דוקטור Member

כל מילה זהב

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

חכה חכה אנחנו מחזור מספר 5. תן לזמן לעשות את שלו ואני מבטיח לך שהעיתונים יהיו כל כך רוויים שזה כבר ימאס. מה שכן, כבר עכשיו אפשר לראות שמכבי ת"א מביאה למשחקי הבית פחות ממספר המנויים שהיא מכרה, לאט לאט האוהדים יתעוררו כמו בשנים האחרונות, השחקנים יעשו מה שציפו מהם (מחוץ למגרש) ואז קלינגר יתחיל את המעגל מחדש ויזרוק את כל הכוכבים כולל נימני. שוב. כל זאת בהנחה שלא זורקים אותו קודם.

9. הרצליה Member

בינתיים טוב לי עם פרדי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx .

לדעתי הוא לא יודע לבנות קבוצה.
    לדוגמא:להביא חלוץ אחד שנפצע אחרי שבועיים ולהזעיק שחקן צעיר שכבר החל להתאמן ולהתכונן לעונה בקבוצה אחרת.

לאמן קבוצה עם סגל סגור כנראה שהוא יודע,לבנות קבוצה ממש לא.

10. נדב מיכאלי Member

אם תעשו דבר כזה על אלי אוחנה אני מנדב את עצמי לכתוב למה קריירת האימון שלו היא כישלון אחד גדול.

11. Ampelmann Member

כמובן שלהסתכל על התוצאות זו ההערכה הראשונית של מנג'ר, אבל מצד שני, יש גם דברים שהם לא בשליטתו, כמו טעויות שיפוט, החמצות מזוויעות של חלוצים או כרטיסים אדומים בדקות הראשונות, לכן, חד-פעמית, בואו ננסה רגע להסתכל על הצד שכן בשליטת המאמן:
    קלינגר קיבל ליידים קבוצה עם הרבה יותר כשרון ממה שקודמיו קיבלו או החזירו, לכן אין להשוות את התוצאות שהוא הביא לתוצאות של קודמיו (למה למשל לא משווים את הפועל חיפה של אלי גוטמן לפני 8 שנים להפועל חיפה של היום ואומרים שהמאמן היום הוא כשלון נחרץ?!). ניר, אגב זכה גם לתקציב גדול בהרבה, בעיקר בגלל שנת המאה אותה רצו לחגוג במועדון עם תארים.
    מדד נוסף של מאמן, הוא הטיפול בסגל ובכשרונות הצעירים, ראובן עובד וברוך דגו יסכמו את הדעה שלי בנושא.
    לסיכום, יחסים עכורים עם הסגל (מקרה נימני בנין, המחנאות וכו'), הישגים נמוכים מהאפשר, טיפול לקוי בצעירים וחוסר איזון די בולט במכבי השנה (איפה ההגנה וכו') הביאו אותי לבחור דווקא באפשרות השניה בסקר ולקוות שלמכבי יבוא שינוי...