איך אמר ריצ'רד מולר נילסן עליו השלום, בתגובה לשריקות הבוז של כמה מסתומי האוהדים של נבחרת ישראל להמנון של ליכטנשטיין? "כל כך התביישתי, חשבתי לעצמי - האם אני בישראל? זה נראה יותר כמו רפובליקת בננות". רפובליקת בננות פר אקסלנס ידידינו הדני. נוח בשלום. דברים לא השתנו יותר מדי.
ממה אתם מתרגשים? נראה לכם שבהתאחדות יצליחו לבטל צו של בית משפט אזרחי כמה שעות לפני המשחק? אני חושב שמכבי הייתה צריכה לפעול לביטול חוק הייצוג כמחאה נגד התנהלות בית הדין ולא ככלי לעיכוב העונש של ראיקוביץ' כי איך שלא נסובב את זה הכוח בידיים שלהם ואני מאמין שכל ההשתנה הפומבית הזאת על בית הדין תוביל רק להפיכת העניין לאישי מבחינת ההתאחדות ולענישה נקמנית מבחינתם. לפני שאנשים מוחים על בית הדין של ההתאחדות צריך להכנס לפרופורציות ולזכור שלא מדובר בבית דין פר אקסלנס, הענישה בהתאחדות מתיימרת להיות מיידית ואי אפשר לפני כל משפט למנות עורך דין לכל נשפט. בית הדין של ההתאחדות זה לא רק מכבי בית"ר או באר שבע אלא כל הקבוצות בכל הליגות לכדורגל בישראל והחקיקה חייבת להיות אבסולוטית, אם כל תיק שיוגש ע"י ההתאחדות נגד שחקן יחייב ייצוג מה יעשו קבוצות בליגה ג' שאין להם כסף לעורך דין? אולי שיקימו סנגוריה ציבורית בהתאחדות? זה רק יוביל להפיכת בית הדין של ההתאחדות לבית משפט לכל דבר, כלומר כל תיק ייקח חודשים במקום שקבוצות ושחקנים יוענשו במקום. זה תחום אפור מאוד ויש חלקים של אמת בשני הצדדים, מי שמושך בחוטים צריך להיות זהיר מאוד כי הוא הולך לקבוע תקדים לכאן או לאן.
מעניין אם בקרוב נראה עוד תרחישים כאלה שהקבוצה פונה יום לפני המשחק לבית הדין, נראה שבוע הבא מה יהיה עם קליימן.
תרחישים של קבוצה פונה יום לפני משחק לבית הדין אני מניח שלא יהיו כי עניין הייצוג יסודר. ופה יש חשיבות רבה להחלטה של שופט המחוזי - אם הוא ישאיר אותה ויקבע שראיקו כן יוכל לשחק - זה אומר שמעכשיו כל אדם שיגיע לבית הדין של ההתאחדות, ומגיעים הרבה כאלה בימי רביעי, ידרוש שיהיה לו ייצוג משפטי בדיון. זה כאב ראש גדול ביותר להתאחדות. אם הוא יהפוך את ההחלטה ויקבע כי הייצוג לא היה קריטי - זה ישאיר את המצב כמו שהוא.
שעה וחצי..אבל זה גם נתון לשינויים. בכל מקרה עד זמן הגשת ההרכבים תהיה החלטה, מעריך שבחצי שעה הקרובה..אבל זה באמת טמטום...כמה הוא כבר יושב על זה?!
שני הצדדים אשמים בפיאסקו הזה. מכבי אולי חושבים שלצאת נגד בית הדין בעיתוי כזה יוכיח לכולם כמה גדולות הביצים שלהם, הם לא מבינים שלעלות עם ליפשיץ היום ולשבור את הראש עם ראיקו גם היה משיג שקט במערכת וגם גורם לליפשיץ שאני מזכיר לכולם שכנראה יעמוד בין הקורות של מכבי עד סוף העונה להרגיש הרבה יותר מוערך. התנהלות חובבנית ומתלהמת מצד המועדון שהתנהל בצורה הכי שונה שיש בשנים האחרונות, החל משריקת הסיום בסכנין ועד עכשיו.
ת'כלס, מה שהכי מפריע לי בכל הסיפור הזה שיש תיקי רצח ואונס שנסחבים שנים, אבל להקפיץ שופטים לדיונים על הרחקה בכדורגל בהתראה של יום אפשרי?
תחשוב בהיגיון. אתה מזכיר לי את הכתבים שבוכים ש״שחקנים כועסים על גארסיה/סוזה/פאקו הם לא מפרסמים את ההרכב עד המשחק״ כשבעצם הם אלה שכועסים שלא מדליפים להם. כולם יודעים שאחד העקרונות הבריאים שנכנסו למכבי בתקופת קרוייף זהו נטרול ההשפעות התקשורתיות בתוך המועדון. אני בספק אם למה שקורה עכשיו יש השפעה על ראיקוביץ׳ או על ליפשיץ. זה לא שיצחקי או סה יודעים מי פותח בהרכב.
העובדה היא שהלחץ יושב על שחקני מכבי וההוכחה היא הדחיפה של ראיקוביץ' והכדור חוץ של מר טב"ח. להגיד שקרויף עושה הכל כדיי לשמור עליהם בצמר גפן יהיה מאוד נכון לומר, אבל בסוף מדובר באנשים בשר ודם (חוץ מזהבי, הוא משם מה נראה לי כמו רובוט) שמרגישים מה קורה בשטח.
אני אישית לא ראיתי משהו יוצא דופן בתוך ה-90 דקות. מן הסתם, שאחרי שתפסיד נקודות חשובת במאבק האליפות ומישהו יעשה את מה שאבוקסיס עשה, אז יהיה כאלה שיגיבו כמו שהגיבו. זה לא עניין של לחץ, זה עניין של אופי. בכל אופן, להגיד התנהלות חובבנית על מכבי בגלל כל מה שקורה זה קצת למתוח את החוט.