קרב האליפות: ברצלונה שוב? ריאל קוטעת בצורת ארוכה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏24/4/07.

1. Raulito Madridista

תגובה מלאה אני אתן שיהיה לי יותר זמן ומצב רוח, רק מספר נקודות בודדות אדגיש כאן.

מירן:

התגובה של המשתמש שהגיב וטען שיש לריאל מדריד לוח משחקים קל, טעה, ולנו נשאר לוח משחקים בכלל לא קל, אבל מה שאתה אומר כאן זה דיי שטות ודביליות, ואולי אתה שכחת שאנחנו ריאל מדריד ואנחנו פייבוריטים כמעט תמיד, במשחקים של קבוצה נגד קבוצה, למרות שבמאבק האליפות אנחנו לא. בוא אני אספר לך משהו: אתלטיק בילבאו אולי נלחמת על חייה, ואני יודע שיהיה לנו קשה בסאן ממס וזה איצטדיון שלא מעיר לנו פנים, אבל, אולי ישנה סיבה לכך שבילבאו ממש קרובה לקו האדום - יכולת לא טובה. הקבוצה הזו לא מרשימה, ואנחנו עם הרבה יותר כישרון. הבעייה שאני לא בטוח שנילחם וניהיה עם מוטיבציה.
    סביליה ניצחה אכן בביתה את כל הגדולות. לברצלונה בקאמפ נואו היא הפסידה והייתה חלשה, אותו דבר נגד סראגוסה ווולנסיה. היא איבדה נקודות בדקות האחרונות נגד אתלטיקו מדריד ומהיתרון, הפסידה. היא קבוצת חוץ מאוד בינונית והיא מתמודדת בעוד שני מפעלים, לפחות עוד שלושה משחקים "מיותרים". גביע המלך וגביע אופ"א כבר פגע בה ולכן היא לא ניצחה שלושה משחקים רצוף עד למחזור האחרון. בחוץ סביליה עם מאזן כזה: 17 מ-35. רק 4 ניצחונות ו6 הפסדים. זה אפשרי לנצח אותם בברנבאו למרות שדווקא תחושה שלי זה לא ייקרה, לא יודע למה.
    אספניול העונה קבוצה מאוד בינונית והמשחק אצלינו, שוב, אספניול הולכת על גביע אופ"א ובליגה פחות מתאמצת. בקשר לרקראטיבו זה יהיה קשה לשחק שם נגד קבוצה עם קהל טוב ומתלהב, אבל כמובן שלא ננצח את כל המשחקים שנותרו. את סראגוסה אם אתה זוכר ניצחנו 1-0, אבל היינו נהדרים. זה יכל להיגמר ב4-0. וכמובן שעל מנת לזכות באליפות חייבים לעשות מאמץ ולנצח משחקים קשים. בכל מקרה זה לא ייקרה, אליפות לא תיהיה לנו, אבל אני אשמח מסיום עונה טוב עם ניצחונות על סביליה וסראגוסה לדוגמא. אל תשכח יש הפתעות בכדורגל וריאל כבר עשתה במאסטייה את העבודה.

אבירם:

הכדור הבידיים של ברצלונה כמו שאמר גל. ברצלונה אומנם נראתה טוב במשחק האחרון, אבל אחרי הפיגור הם פחות האמינו בעצמם וזה דבר שלא היה בשנתיים שקדמו. ברצלונה השנה קבוצה נהדרת עדיין, אבל חסרת יציבות. מצפה להם גם משחק חוץ קשה נגד אתלטיקו מדריד בקלאדרון, הנאחס של ברצלונה.

גל:

בקשר למשחק נגד ריאל סוסיאדד(משחקה של ברצלונה), אני לא רואה פה יותר מדיי בעיות. עדיין ברצלונה הקבוצה הכי טובה בספרד, לא היה לה מזל נגד ויאריאל, היא לא מפסידה לקבוצות חלשות בחוץ, אלא לטובות בליגה: ריאל מדריד, סביליה, וולנסיה, סראגוסה ואספניול בדרבי. קבוצות התחתית לא סתם במקום האחרון. לסוסיאדד לא הייתה בעיית פציעות לדוגמא, לא היה לה עומס של עוד מפעל(היא הודחה נגד קבוצה מצחיקה בגביע המלך, ולא היה לה גביע אופ"א כמו לסלטה ויגו), היא פשוט סתם מכרה את ניהאט ולא עשתה שום רכש רציני, חוץ משחקן אחד באמת טוב שנשאר אצלה: צ'אבי פרייטו. סוסיאדד אחת הקבוצות החלשות בליגה. גול מהיר של ברצלונה והמשחק נגמר.

2. Barcik Member

משהו שכתבתי לפני המשחק מול ויאריאל:

המטרה הראשונית שלי אחרי הקלאסיקו הייתה 80 נקודות. אז, היו 3 משחקי מוקש רציניים באופק, כאשר נצחון באחד מהם או תיקו בכל השלוש ונצחונות בשאר המשחקים, מביאים את ברצלונה ל- 80 נקודות. כאמור, את השניים הראשונים האלופה הפסידה. כעת, כדי להגיע ל- 80 נקודות, ברצלונה צריכה לנצח את כל המשחקים. כפי שהעונה נראית כרגע, גם 77 (כלומר, הפסד לאתלטיקו מדריד) יספיקו. ריאל מדריד יאבדו נקודות ב- 4 המשחקים הקרובים, וסביליה לטעמי תסיים ברדיוס של 2-3 נקודות מה- 70. בסך הכל, שלושה נצחונות רצופים כעת - כולל המכשול הרציני בדמות סוסידאד בחוץ - אמורים להספיק. יריבה אחת לפחות תצא מהמירוץ בעוד שבועיים, ורק עם הקבוצה המנצחת שם תקטוף 6 נקודות גם ב- 2 המשחקים האחרים, אז הנסיעה לקלדרון הופכת להיות למשחק בו ברצלונה תזכה או תאבד אליפות.

3. BugSniper Member

נשארו עוד 21 נקודות בקופה. מעשית ברצלונה תצטרך 14 נקודות בלבד מתוכן כדי לזכות באליפות. כלומר, מאזן של 4 ניצחונות, 2 תוצאות תיקו והפסד יספיקו. כשהיא פוגשת את שלושת האחרונות בליגה, ואת הקבוצה מהמקום ה-16, אני לא רואה את זה לא קורה. ריאל מדריד לא חיברה יותר מ-4 ניצחונות רצופים העונה. ברצלונה וסביליה לא חיברו יותר מ-3. ככה שאני רואה אותן מאבדות עוד הרבה נקודות. אוואט יעצור את סביליה וריאל מדריד על אפס שערים, וכבר אתה יכול להוסיף עוד שתי נקודות פור לברצלונה, ואולי גם 3 אם ההתקפה האנמית של לה-קורוניה תסכיל לכבוש. (ב15 מחזורים העונה מתוך ה-31 אוואט לא ספג, ללה-קורוניה ההתקפה הגרועה בליגה הספרדית ואחת ההגנות הטובות. נתון מעניין: ב-10 הניצחונות האחרונים שלה, מלבד הניצחון הראשון, לה-קורוניה ניצחה על האפס. שש ניצחונות 1-0 וארבעה ניצחונות של 2-0. מסקנה: בלי דודו אוואט הם בליגה השניה)

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/07
  4. Pipe Member

הנייר לא אומר הרבה בכדורגל, אבל איתו או בלעדיו, אני לא רואה את בארסה לא מנצחת את כל משחקי הבית שלה,כשהמוקש היחידי יכול להיות אספניול(כי לדרבי..... תשלימו לבד). לטעמי היא יכולה להרשות לעצמה להפסיד בקלדרון, hell, אפילו בסוסיאדד, ועדין לזכות באליפות.(לא רוצה להגיד "אפילו להפסיד לנאסטיק". במחזור האחרון לטרגונים לא יהיה מה לחפש בליגה, ואם בארסה באמת תצטרך לנצח, היא תעשה את זה).

המעידות האחרונות בויאריאל וסראגוסה אמנם ידחו את החגיגות במחזור אחד או שונים, אבל כמו שאמרתי לבוריס לפני חודש, אם אני אוהד בארסה, אני לא דואג. התואר ישאר בקטלוניה.

למהלא ולנסיה? כי עם 11 הפסדים מתוך 31 משחקים, חוסר עקביות, החוסר בקילר אינסטינקט והחוסר המובהק בווינריות ברגעים גדולים של העונה, יש גבול למה שולנסיה יכולה להוציא מהעונה הזאת.מבחינת כישרון, היא עולה לטעמי גם על ריאל. בפועל? בעונה רגילה בפרימרה(וברגילה אני מתכוון לעונה "קצת" יותר חזקה מהעונה הזאת, שרק בה 8 משחקים ללא ניצחון,מכת פציעות אדירה, וכאמור 11 הפסדים, עדין משאירים אותך רק 6 נקודות מהמקום ראשון) היא הייתה נלחמת על מקום באופ"א(דבר שלא רחוק גם כיום).

למה לא ריאל? כי עם כל הסימפטיה לקאפלו,ורצון נסתר לראות אותו מסיים את הקדנציה השניה בריאל עם איזשהוא תואר,(על המגרש הקבוצה השנה sucks, אבל מה שהוא בנה, והסדר המקצועי שהוא עשה, עוד ישתלמו לריאל בשנים הקרובות),וסתם כי בא לי לראות את ראול מניף גביע נוסף, אני עדין אומר לעצמי שלא יכול להיות שקבוצה כל כך מוגבלת תיקח תואר אליפות, ובהתחשב בכך שיש לה נסיעה למגרש הנאחס שלה בסן ממס, ביקור ברומרדה,משחקים עם דפור וסביליה ומוקש פוטנציאלי ברקראטיבו, אני כמעט משוכנע שאני מנחש נכון.

למה לא סבילייה ? כי אני מסכים עם בוריס בנושא סבילייה. הרצון של ראמוס/דל נידו להעדיף את אופ"א יתנקם בהם בסופו של דבר, ובלוח המשחקים שלהם יש יותר מדי משחקים עם פונטציאל לאיבוד נקודות.

למה לא סראגוסה? כי היא ברשימה הזו בטעות. סראגוסה לא תזכה באליפות, אני אפילו מוכן להמר שהיא לא תגיע למוקדמות ליגת האלופות.

5. shalom89 Member

ברצלונה הסגל הטוב ביותר מבין כולם לוח המשחקים הכי קל שנשאר לה
    היא כבר עברה את כל המכשולים מה שנשאר לך זה לסגור עם הקטנות לאחרות יש עוד משחקים לשחק אחת עם השניה כמו ריאל עם סיבליה וגם סארגוסה וולנסיה הכל נוטה כאן לברסה 90% אני הולך איתה אם היא לא תזכה לאור המצב שאנו נמצאים בוא עכשיו זאת תהיה הפתע הענקית!!!

6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אם כבר, בארסה זוחלת לאליפות. זחילה עייפה ומייגעת.

השאלה היא לא מה טוב כאן לאוהד הספציפי, השאלה היא מה טוב לכדורגל הספרדי. האם אליפות של סביליה תעשה אישהו שינוי באירכיה ומין פריצת דרך?. סליחה על ההמשלה שאני עומד לעשות לליגה שאני עוסק בה, אבל המצב מאוד דומה. זכייה צפויה של אלקמאר באליפות הולנד תכניס אותה למעשה לביג טריי של הולנד ולכותרת "קבוצה גדולה"(בליגה כן..). השאלה אם דבר דומה יעשה לסביליה. בארסה וריאל יהיו תמיד הגדולות ביותר, אין ספק, אבל האם אליפות כזו תכניס את סביליה למועדון הגדולות של ספרד, סטייל ולנסיה, את מדריד ודומיהם שלא כל שנה יאבקו על התואר אבל תמיד יהיו שם? או ששוב, מדובר באיזשהי הברקה דו שנתית או אפילו תלת שנתית ואחרי זה נחזור למציאות(קשה להשוות לויאריאל, אבל יש דימיון). כמובן שזה תלוי ברמה הכספית וכו'. העלייה הצפויה לליגת האלופות תשנה את מאזן הכספים שם ואמור לתת דחיפה מאסיבית להפיכתה של סביליה למשהו גדול בכדורגל הספרדי במשך השנים הבאות ובכדורגל האירופאיי בכלל.

זאת לדעתי הבשורה הגדולה, ולכן, לדעתי, צריכים החובבים הגדולים של הליגה והנייטרלים שבהם לרצות בסביליה(מעבר לזה שהיא מציגה כדורגל חיובי וכו' וכו'). זכיה כזה יכולה בסופו של דבר לשדרג את הכדוגל הספרדי כולו. יכולה.

זה בטח עדיף, לדעתי, מעוד אליפות לאוסף של בארסה או של ריאל. מה גם שבארסה באמת עושים הכל השנה כדי לא לזכות ובכל זאת מתעקשים להכתיר אותה. שנה אחת בלי אליפות לא תהפוך הרים וגבהות ולא תדרדר את בארסה לתחתית, יש כאן הזדמנות מצויינת להוסיף קבוצה מצויינת למאזן הכוחות הספרדי. חבל יהיה להפסיד אותה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/07
  7. King Kenny Member

גם אם סביליה לא תזכה, היא כבר אחת מהגדולות של ספרד בשנים אלו. להיאבק על אליפות עם בארסה וריאל וולנסיה ולא ליפול מאף אחת מהן, זה הישג לקבוצה בלי מסורת כמו סביליה.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

המבחן של סביליה בקשר לקבוצה גדולה יבחן בשנה-שנתיים הקרובות .

אם לא יתפתו למחירים שיציעו על שחקניהם וישמרו אותם כדי לבנות קבוצה שתתמודד על תארים אז אפשר לקחת בחשבון אותה כאחת מהגדולות.

9. Raulito Madridista

קרב האליפות בספרד - לכו להמר ולהצביע במארקה - לחצו כאן
    http://www.marca.com/futbol/1adivision/imgs/pastillaPronostico.Xxx
    לפניכם כל המחזורים שנותרו עד תום העונה, כולל המחזור הנוכחי. אתם מהמרים את התוצאה בכל משחק כמו בשיטת טוטו רגילה, ובסוף אתם לוחצים על הכפתור למטה, שמציג את הטבלה לפי מה שאתם הימרתם, כל קבוצה עם מספר הנקודות והמיקום. אני עשיתי וזה נחמד מאוד. זה גם לוקח בדיוק שתי דקות.

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/07
  10. Bensh Member

אבל כל הכיף הוא להראות מה יצא...

1º Barcelona, con 78 puntos
    2º Real Madrid, con 73 puntos
    3º Sevilla, con 72 puntos
    4º Zaragoza, con 67 puntos
    5º Valencia, con 66 puntos

11. King Kenny Member

אני טיפה השתגעתי בקטע של בארסה ושל ריאל:

1º Barcelona, con 81 puntos
    2º Sevilla, con 75 puntos