ברצלונה רחוקה נקודה מאליפות , בשנה שעברה כשהיא הייתה צירכה את הנקודה הזו היה כדורגל מגעיל מאז שער השיוויון. נקווה שזה לא יחזור על עצמו. לא שמישהו חושב בכלל על זה במסטאייה,אבל ולנסיה צריכה נקודה אחת בשביל להבטיח את אחד מארבעת המקומות הראשונים . ולנסיה מובילה על פני ריאל מדריד השלישית ב2 נקודות (ואם נקח בחשבון את היתרון של ולנסיה על פני ריאל בצמד המפגשים אפשר לקרוא לזה 2.5 נקודות) בעקבות הניצחון של ריאל הערב. אגב , פאבליטו איימאר זה שכולם גמרו לו את המונדיאל כבש היום http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מה אתה מבלבל תביצים? אין שוער בעולם שנקי מטעויות. אבל יש שוער שהוא נקי מטעויות בדר"כ. וזה קסיאס שהוא השוער הכי טוב בעולם בעינים עצומות אפילו, צעיר אנרגטי עם אינסטינקטים מצוינים. מתי פעם אחרונה ולאדז עצר פנדל? כמה הצלות מדהימות יש לואלדז ביחס לקדוש? אוי נו אל תהיה ילד קטן ותאמר שואלדז יותר טוב מקסיאס. עם בלם כמו פויול ואולגור קשר אחורי כמו מארקז, ומגנים כמו סילביניו ואדמילסון שעושים עבודה מצוינת במיוחד אדמילסון ממש לא קשה להגן ככה.. כמות הפעמים שמגיעים לשער שלו היא מעטה וכמות הפעמים אצל קסיאס.. אלוהים ישמור.
טוב, האי ודאות עם ברסה(לפחות על הנייר)תימשך עוד שבוע, לאחר מכן הם יבטיחו את האליפות. ולנסיה סוף סוף חוזרים למקום הראוי. תגידו, ספרדים יקרים, בשנה הבאה מוכל להנות מאוססונה/סלטה או שהם משהו כמו הגרסה פחות משוכללת של ויאריאל? נ.ב לאן נעלם אדון מוריניו?
חמוד אתה. הראל, עוד 2 נקודות לאליפות. צריכים לנצח בסלטה. סרגיי, מדובר ב- 2 קבוצות הגנה. לסלטה אף יש את ההגנה השלישית בטיבה בליגה. אבל, מהם אני דווקא חושב שיש למה לצפות. יש להם התקפה סבירה, והם למדו מההתנסות הלא מוצלחת שלהם בצ'מפיונס לפני מספר עונות. מאוסאסונה, לעומת זאת, אני ממש לא תופס וצופה קריסה מוחלטת אילו יעלו לאלופות.
בוריס, אני לגמרי מסכים איתך שאוסאסונה נמצאת היום היכן שהיא נמצאת בזכות הרבה מזל ומאמן עצום, אבל לא חסרים להם שחקנים טובים, שכמובן בראש ובראשונה נמצא ראול גרסיה, הכוכב החדש בכדורגל הספרדי. חוץ ממנו, יש עוד כמה שחקנים טובים כמו דויד לופז, קרלס קויאר, דלפורט, וואבו וכמובן ואלדו. ועדיין, מבחינת איכות הסגל, הם נופלים בהרבה משאר קבוצות אמצע הטבלה בספרד, כולל ויגו. השאלה היא איזה רכש יעשה שם בקיץ - במידה ואכן אוסאוסונה תעפיל לליגת האלופות. אני מאמין שהנשיא שלהם מסוגל לשפוך כמה גרושים בכדי לחזק את המועדון הזה. כך שתוספת של 4-5 שחקנים איכותיים בהחלט יכולה לעלות את הקבוצה הזאת בכמה דרגות. אני אישית לא רוצה לראות את אוסאסונה או סלטה בעונה הבאה, מכיוון שאין להן פוטנציאל מספיק גדול בשביל להפוך בעתיד הקרוב לכוח משמעותי לא רק בכדורגל הספרדי, אלא גם בכדורגל האירופאי. מנגד, לקבוצה כמו סביליה, שעדיין נותר לה סיכוי להפעיל לליגת האלופות( מרחק 6 נק' מאוסאסונה, כולל משחק חסר ) יש את השחקנים, את הכסף, את הקהל ואת הפוטנציאל להפוך בעתיד הקרוב לאימפריה של ממש.
על הניצחון של ריאל: לא ראיתי את המשחק אבל הבנתי שהיה משחק עם שפע של אקשן. במשחק אחר ההיתי אומר שהניצחון הזה הוא בסך הכל עוד ניצחון מינימאלי מעצבן של 0-1 אך מפאת שהמשחק אתמול שוחק מול קבוצה מאוד קשה ובעשרה שחקנים, הניצחון הקטן הזה שווה הון ביחוד משום שהוא שומר על סיכוים לסיים במקום השני. כבר כשהגבתי למשחק הזה ביום שישי ידעתי שבהעדרו של רונאלדו, באפטיסטה הוא זה שיכול להתבטא טוב במשחק ולהיות זה שיכבוש ואכן הדבר קרה. רק אתמול הבנתי, וכנראה זה באמת נכון שהתקופה הרעה של באפטיסטה היתה כי רונאלדו שיחק בעמדה שלו והוא עצמו הוסט אחורה יותר, מה שלא היה בסביליה- אולי זאת נקודה למחשבה שלשניהם אין מקום ביחד בהרכב כי שניהם באותה עמדה. בדיוק לפניי יומים אמרתי שלאיקר העונה אין עונה גדולה כמו אשתקד אך אני חוזר בי הוא ללא ספק אחד השוערים הטובים בעולם גם אם היו לשם שינוי מספר טעויות קטנות העונה לעומת העונה שעברה שהיתה נטולת טעיות, זה קורה לכל שוער.
תגיד לי, יש לך מושג על מה אתה מדבר? מתי בפעם האחרונה בדקת איך נראה המערך\ההרכב של ברצלונה? מארקז קשר אחורי? אולגר בלם? מגנים כמו אדמילסון וסילביניו?
ניצחון מעולה וחשוב של ריאל מדריד, שייתן לקבוצה מורל להמשך הדרך, רק חבל שחוץ מהפנדל של בפטיסטה לא הגענו לשום מצב וזה מתחיל לעלות על העצבים, למה מי זו אוססונה? איקר קסיאס הציל נפלא פנדל והראה למה הוא השוער הראשון בנבחרת ספרד ובין שלושת השוערים הטובים בעולם בייחד עם בופון ולהאמן כרגע, כאשר כל העונה הוא השחקן מספר 1 בריאל מדריד. זו פעם שנייה שהוא הציל פנדל נגד אוססונה, גם בעונה שעברה בסיבוב השני הוא הציל פנדל, אז ניצחנו 2-1. לא מובן לי על מה הוא קיבל שני צהובים ואדום, מזלינו ששבוע הבא אנחנו נגד ראסינג סנטנאדר. המקום השני הוא לא בהישג יד כבר לדעתי, אבל חשוב היה לפתוח פער של 6 נקודות מסלטה ויגו, ולהבטיח ב90% את המקום שלנו בליגת האלופות. לא מובן לי למה ראול לא בועט את הפנדל, נראה לי שהוא האחרון שייבעט בקבוצה. בפטיסטה נראה טוב מאוד בזמן האחרון, חד מאוד. אני מתאר לעצמי שמשחק הקישור שאף לאפס. גם ללא זידאן ורונאלדו אנחנו צריכים להיראות הרבה יותר טוב, אבל ליכולת אני כבר לא מצפה, לפחות שיגיעו נקודות. לפחות לופז קארו לא התחיל לעשות חילופים הגנתיים מוקדם מדיי. הראל, אתה עכשיו סתם העלת שטויות, ברור לכולם שאיקר עולה על ואלדז בכל פרמטר, ההצלות של ואלדז כל העונה, נכנסות לספר של איקר ב10 משחקים. איקר הוא שוער שעם ההגנת נעליים שלנו(מתי יבוא עוד בלם כמו שצריך???, למה מיצ'ל הכסחן באגף ימין?), עומד בלחץ מתמיד רוב המשחק, נגד הרבה קבוצות. לואלדז יש הגנה הרבה יותר טובה לצידו, וההבדל בין שני השוערים בספיגה הוא של שניים, או שלושה שערים.
זה דיי פשוט, על באפטיסטה נעשתה העבירה שגרמה לפנדל וכנראה הוא גם התעקש לבעוט, ככה זה תמיד שמישהו הגורם לעבירה יש לו יותר רצון לבעוט. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
מה זה משנה? אתה נתפס לתפל, הוא אוהד ריאל ולא בארסה. קסיאס יותר טוב מואלדז בכל פרמטר, גם ריינה שוער יותר טוב ממנו וקניזארס והוא אולי די שווים ביכולת אבל לא יקחו לקניזארס את המונדיאל האחרון שלו.
מה זה שכונה פה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx אגב, יכול להיווצר מצב מאד מעניין, שתגמר העונה ולסביליה יהיה סיכוי להיות במקום הרביעי, אם תנצח את בארסה ב20 למאי, משחק בו כל השחקנים הבינלאומיים, כולל שחקני נבחרת ספרד, לא ישחקו. דני, יש לך הסבר להפסד של אתלטי? רצו אירופה, לא? גם פסלו גול לפיסקוליצ'י, שיש מצב שהוא חוקי.
ראיתי ממש עכשיו את תוכנית סיכום המחזור ויש לי כמה הערות להוסיף: *במשחק של אוססונה נגד ריאל מדריד, המארחים לא הגיעו לכל-כך הרבה מצבים כמו שחשבתי, אבל ריאל לא הבריקה, בפטיסטה היה היחיד שהגיע למשחק. *הכרטיס האדום שקיבל קסיאס נגד אוססונה, היה בגלל שפעם אחת הוא התווכח עם שופטים וזה עלה לו בצהוב, ובפעם השנייה בגלל שהרחיק את הכדור וביזבז זמן. לדעתי היה אפשר להבליג על הצהוב השני, מה גם שהכדור לא עבר את הקו החוץ והוא רצה להעיף זה בסדר, היה אפשר להזהיר, מקווה שריאל תערער. *לצרפתי של אוססונה דפלרמט אם אני לא טועה בשם, יש יכולת סיבוב מעולה, איזה כדור חופשי גדול הוא הדביק לקורה, ומזל שרק לקורה. *קאדיז הייתה טיפה פחות טובה מברצלונה, אטו נראה רע מאוד, החמצת פנדל עם חוסר ביטחון, לא הצליח לשים עוד שני מצבים לגול, האם תואר הפיצ'יצ'י ייברח לו גם העונה? זה יהיה מאוד מעניין. אני מקווה שקאדיז לא תרד, קבוצה עם כדורגל בסדר גמור. *נמאס מהשופטים שעזרו לברצלונה בשני המשחקים האחרונים. לשבשנקו נגד ברצלונה פסלו גול חוקי, וגם לקאדיז פסלו גול חוקי, למרות שאני חושב שגם אם השופט היה מאשר את השער, שללא ספק לא הייתה נגיעת יד, ברצלונה הייתה מנצחת. לדעתי זה משהו פסיכולוגי, הוא לא מאמין בעצמו שהוא יכול להבקיע, איזה מן חלוץ לא יירצה לבעוט פנדל?