קלאוסורה 09 קולומביה: אינדפנדיינטה מדיין אלופה!!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏10/7/09.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז סאגת ג'קסון מרטינס מגיעה לבסוף לסיומה, כשהשחקן הושג רישמית במדי חאגוארס המכסיקנית. ראשי הקבוצה הגיעו להסכם עם השחקן, שככל הנראה יפצה את הקוריאנים. ג'קסון יצטרף ללואיס מוסקרה שכבר הוצג בקבוצה.

http://www.golgolgol.net/images_repository/a9043006c9f775a3be50347754a2bfab.Xxx
    ג'קסון במדי חאגוארס.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

המאמן הרנאן דאריו גומס קרוב מאוד לחתום על חוזה של 5 שנים כמאמן נבחרת אקואדור. מה שנותר כרגע זה הסיכום הכספי, אבל עפ"י כלי התקשורת גומס כבר נתן את הסכמתו והחוזה צפוי להסגר בימים הקרובים. גומס כבר ביקש למנות את עוזריו כשאחד מהם יהיה סיקסטו ויסואטה, מאמן הנבחרת שנכשל להוליך את אקואדור לדרא"פ 2010 ויהיה גם אחראי על הנבחרות הצעירות. גומס כבר אימן בעבר את אקואדור והוליך אותה למונדיאל הראשון בתולדותיה ביפן וקוריאה 2002. ברזומה של גומס כמאמן נבחרות לאומיות יש העפלה למונדיאל 90 ו-94 כעוזר מאמן קולומביה, וב-1998 כמאמן ראשי של קולומביה.

היום נערכה הגרלת המחזור הראשון בליגה שתפתח ב-30-31 בינואר ואיזה קלאסיקו ממתין לנו, הקלאסיקו הגדול ביותר של קוולומביה כשמיז'ונאריוס תארח את נאסיונל. מפגש נוסף בין מדין לבוגוטה יהיה כשהאלופה אינדפנדיינטה מדיין תארח את סנטה פה. רשימת המשחקים (הבולטים מודגשים)

מיז'ונאריוס-נאסיונל
    אינדפנדיינטה מדיין-סנטה פה
    אמריקה קאלי-אתלטיקו הוילה
    קורטולואה-בויאקה צ'יקו
    ריאל קרטאחנה-אונסה קאלדאס
    אנביגאדו-קוקוטה
    פריירה-ג'וניור באראנקייה
    לה אקידד-דפורטס קינדיו
    דפורטס טולימה-דפורטיבו קאלי

3. benos Member

עידן, הנשיא של אקוואדור מודע לזה שגומס חזר לאמן את הנבחרת כדי לשלוח את האנשים שלו עליו?

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הוא מודע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אין ספק כי המקרה אז היה חמור ביותר ואין לי מושג איך הוא עדיין מכהן אחרי שהפרשה התפוצצה ועוד יותר אין לי מושג איך "בוליז'ו" מוכן לחזור ולאמן את אקואדור. אני מאוד מעריך את גומס כמאמן ומאוד רציתי שיחזור לנבחרת אחרי הכישלון ב-2006, אבל יותר מדי פוליטקאים יושבים גם בהתאחדות בקולומביה ו"בזכותם" הוא לא חזר. אחרי הכישלון הנוכחי, יש מספר קריאות גם להחזרת הצמד מאטוראנה-גומס שהעלה את קרנו של הכדורגל הקולומביאנני בתחילת שנות ה-90, אבל הרוב לא ממש מרוצים משיטת האימון של השניים (תולים את ההצלחה בעיקר בדור הזהב ולא במאמנים, אני לא מסכים לקביעה הזאת) ולכן הם לא ימונו ביחד או לחוד ככל הנראה.

ביום ראשון ה-24 לינואר, יתלה השוער האגדי רנה היגיטה את הנעליים באופן סופי (אם כי שום דבר לא סופי אצל רנה) כשקולומביה על שלל כוכבי העבר שלה, תתמודד מול אתלטיקו נאסיונל במשחק הפרידה הרשמי של השוער בן ה-43. בין היתר יהיו כמובן כוכבים כמו ולדראמה, אספרייה, אלבארס, אריסטיסאבאל, איגוארין, לואיס פראה ועוד. הזמנות נשלחו גם לנשיא קולומביה, אלבארו אוריבה, לדיאגו מראדונה, רומאריו ורונאלדיניו על מנת שיגיעו עם עוד כמה אורחים מיוחדים. המשחק ייערך באיצטדיון אטאנאסיו חירארדוט במדיין וצפויים להגיע כ-43,000 איש. המארגנים גם החליטו להתרם לעזרה בהאיטי ויאגרו כ-30 טון אורז על מנת לשלוח למדינה בקריביים.

פלקאו כובש משחק שני ברציפות. אחרי שכבש בתיקו 1-1 מול פאקו דה פריירה ביום שבת, כובש פאלקאו גם מול בלנשש בתיקו 2-2 בגביע הפורטוגלי, משחק שהוכרע לבסוף לטובת פורטו מהנקודה הלבנה.
    ויקטור מונטאניו כבש אמש את שער הניצחון של מונפלייה בניצחון 1-0 על לנס בליגה הצרפתית.

נערך לאחרונה ב: ‏21/1/10
  5. benos Member

"אל קאבאז'ו" בוניז'ה בלמה הקולומביאני של בוקה שלא זכה להרבה דקות משחק יפתח כנראה בדרבי מול ריבר במנדוסה, הכתבה ב"אולה".

אולי הוא יפתור את הבעיות בהגנה? לא חושב שהוא לבד אבל במידה והוא יעיף את קאסרס שהיה גרוע מול ריבר זה כבר שיפור עם איך שהפראגוואי נראה.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קשה לי לחוות עליו דעה מאחר ומעולם לא ראיתי אותו משחק וגם בקולומביה לא ממש מדווחים עליו. הוא הגיע לבוקה מבוקראמנגה מהליגה השניה ומעולם לא שיחק בראשונה. אם בוקה החליטו להחתים אותו הוא כנראה שחקן לא רע, אבל לא הייתי בונה עליו שיחזיק להם את ההגנה. אני בכל אופן אשמח לראות עוד קולומביאני מצליח בבוקה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קולומביה נפרדה אמש מגדול שועריה ואחד הגדולים בכדורגל העולמי, חוסה רנה היגיטה. היגיטה, שפרש בשנה שעברה בגיל 42, הוא ללא ספק מהדמויות הצבעוניות שהיו בכדורגל לאורך כל ההיסטוריה וקיבל אמש את הכבוד הראוי לו באיצטדיון בו גדל, ה"אטאנאסיו חירארדוט" שבמדיין, לשם הגיעו 21,300 אוהדים (רובם של אתלטיקו נאסיונל) כדי להודות למשוגע. היגיטה כבש לאורך הקריירה שלו לא פחות מ-52 שערים, חלקם בבעיטות חופשיות, רובם בפנדלים. בין השחקנים שהגיעו והשתתפו במשחק הפרידה היו כמובן חבריו מהנבחרת - קרלוס ולדראמה, לאונל אלבארס, לואיס קרלוס פראה, פאוסטינו אספרייה, ויקטור אריסטיסאבאל, ארנולדו איגואראן וגם אלכס אגינאגה האקואדוריאני בא לתת כבוד. היו גם שחקני הווה מנאסיונל, מדיין ואנביגאדו שהרכיבו את נבחרת אנטיוקיה ורנה היה גיבור הערב כשכבש צמד כולל בעיטה חופשית נהדרת וכמובן איך אפשר ללא עצירת העקרב המפורסמת, אותה היגיטה שוב כשניידר מוראנטס בחן אותו בבעיטה חופשית. יש גם כמה תמונות מהערב:

http://www.futbolred.com/contenido/liga-postobon/noticias/pretemporada2010/IMAGEN/IMAGEN-7028468-2.Xxx
    רנה מקבל תעודת הוקרה מלואיס בדוז'ה, נשיא ההתאחדות הקולומביאנית.

http://www.futbolred.com/contenido/liga-postobon/noticias/pretemporada2010/IMAGEN/IMAGEN-7028469-2.Xxx
    איזו תמונה! שניים מגדולי הכדורגלנים הגדולים של קולומביה, קרלוס ולדראמה ורנה היגיטה.

http://www.futbolred.com/contenido/liga-postobon/noticias/pretemporada2010/IMAGEN/IMAGEN-7028367-2.Xxx
    שניים מגדולי השוערים של קולומביה בכל הזמנים: רנה היגיטה עם אוסקר קורדובה

http://www.futbolred.com/contenido/liga-postobon/noticias/pretemporada2010/IMAGEN/IMAGEN-7028348-2.Xxx
    שיחזור עצירת העקרב המפורסמת מוומבלי

נקודות ציון במהלך הקריירה של רנה:

31.5.1989-רנה היגיטה מוביל את אתלטיקו נאסיונל לזכייה בגביע הליברטאדורס הראשו ןשל קולומביה אחרי ניצחון על אולימפיה אסונסיון מפאראגואי בדו-קרב פנדלים. היגיטה כובש מהנקודה הלבנה ועוצר מנגד 4 פנדלים.

23.6.1990-קולומביה פוגשת את קאמרון למשחק בשמינית גמר מונדיאל 1990 ולאחר 0-0 ב-90 דקות, רוז'ה מילה מעלה את קאמרון ל-1-0 בהארכה. בדקה ה-109 החליט היגיטה לעזור להתקפת קולומביה ויצא עד קרוב למחצית המגרש, שם הסתבך אחרי מסירה של פראה ורוז'ה מילה העניש אותו כשחטף את הכדור וכבש את השני. קולומביה הודחה לבסוף אחרי הפסד 1-2.

4.6.1993-היגיטה נעצר ונכלא לחצי שנה לאחר שהיה מעורב בהעברת דמי כופר כדי לעזור לחברים. כל תיווך שהוא אינו חוקי בקולומביה והמאסר של רנה גרם לו להפסיד את הקופה אמריקה 1993 ואת מונדיאל 1994.

16.8.1995-המשחק הראשון בחצי גמר הליברטאדורס בין אתלטיקו נאסיונל לריבר פלייט. דקה 7, כדור חופשי מ-23 מטרים לזכות נאסיונל. היגיטה מסובב כדור אדיר למשקוף ופנימה כדי להכניע את חרמן בורגוס. נאסיונל ניצחה בפנדלים בסיכום שני המשחקים ועלתה לגמר, שם הפסידה לגרמיו.

7.9.1995-עצירת העקרב המפורסמת שבוודאי כולם מכירים. במשחק הידידות בוומבלי מול אנגליה, מגביה ג'יימי רדנאפ כדור קשתי לכיוון המסגרת של היגיטה. רנה, במקום לקלוט את הכדור בפשטות, החליט להדהים את הקהל כשקפץ קדימה והדף את הכדור בעקביו!! לאחר מכן אמר היגיטה כי ראה שהקוון הרים את הדגל לנבדל וידע שגם אם לא יצליח במהלך, השופט יפסול את הגול. מאחר והעצירה היתה כה מרשימה, אפילו השופט המשיך במשחק.

23.11.2004-היגיטה נמצא חיובי בבדיקת סמים לאחר משחק קבוצתו אאוקאס מול אולמדו בליגה האקואדוריאנית ומושעה לחצי שנה ע"י ההתאחדות של אקואדור.

22.7.2007-לאחר שנתיים ללא משחק, מחתימה אותו הקבוצה הונצואלית חוארס, אבל היגיטה מחזיק מעמד חצי שנה לפני שמצטרף לדפורטיבו ריונגרו מהליגה השניה בקולומביה ומוביל אותה למקום הראשון.

22.7.2008-האתר הבריטי www.footy-boots.com בוחר בעצירת העקרב כמהלך הכדורגל הגדול של המאה, לפני הסלאלום של מראדונה מול אנגליה במכסיקו 1986.

14.10.2008-רנה מקבל את פרס "רגל הזהב" מפיפ"א על תרומתו לכדורגל העולמי ועל כך שהיה אחד מהכדורגלנים המפורסמים בעולם.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ועל פי המשחק הראשון שלו במדי בוקה שיוצא לקהל הרחב אפשר לראות שמדובר בשחקן שרחוק מהרמה הנדרשת, אפילו לו מתקרב ליכולת של ריבאס שהצטיין במשחקי ההכנה ונעלם אח"כ, עד שאינטר קנתה אותו אבל זה כבר לתיקים באפילה.

נראה לי ברמודס, שהמליץ עליו, לא יוצא פה טוב בעייני האוהדים...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/1/10
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עד היום אף אחד בקולומביה לא מבין איך "טייסון" הגיע לאינטר....כלומר, הוא היה אחלה שחקן בדפורטיבו קאלי ונתן משחקים טובים גם בריבר, אבל מפה ועד להיות שחקן בסגל של אינטר?? לגבי בוניז'ה, כנראה שיש סיבה שהוא לא שיחק בליגה הראשונה ונראה לי שהאוהדים היו מעדיפים את ברמודס בכושרו הנוכחי על פני בוניז'ה....

* מסתבר שאולסאן יונדאי הקוריאנית החליטה "להתלבש" על קולומביה. אחרי סאגת ג'קסון מרטינס שעדיין לא נגמרה (אולסאן פנתה לפיפ"א בנושא) ולאחר שהחתימה את חלוצה של מיז'ונאריוס, כרמלו ואלנסיה, הקבוצה קרובה לסגור עם המגן השמאלי של אתלטיקו נאסיונל, אסטיבן ולס. אסטיבן טס לקוריאה כדי לעבור בדיקות רפואיות ואם יימצא כשיר, יחתום בקבוצה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידן זוכר את הקולומביאני בעל הקריירה המוזרה קרלוס ואלנסיה, זה שהגיע לריבר כנער, עבר לצרפת, חזר לאסטודיאנטס, כבש שער בבכורה שלו (נסיון הרמה כושל) מול אינדפנדיינטה ומיעט לשחק בגודוי קרוס בטורניר האחרון?

ובכן הבחור חתם ברובין קאזאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אתה תבוא לבקש חתימות בבלומפילד?

האמת שהידיעה נשמעת לי מאוד לא אמינה אבל מצוטטים אותה בכמה מקורות בימים האחרונים, זה אפילו יותר מגוחך שכן גודוי קרוס שיחררו אותו מכיוון שלא היה מספיק טוב, הם לא מכרו אותו אלא פשוט שיחררו אותו.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חחחח אני בספק לגבי החתימה, אבל רק שתבין שאת כל הידיעות עליו אני מקבל ממך. בקולומביה כותבים עליו שורה אחת וגם זה בלחץ אם בכלל, כממו שגם לא כותבים על קולמה. לא ראיתי שום ידיעה לגביו ככה שאני חושב שההתרגשות תחלוף לי כשהוא יגיע לכאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אם אתלטיקו נאסיונל רוצים להגיע למשחק אימון, אני הראשון שאתייצב בשדה תעופה.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אגב, למרבה האירוניה, לא הייתי במשחק של ישראל וקולומביה בר"ג, משהו שאני אוכל את עצמי עליו עוד הרבה זמן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx אז הייתי בן 9 ואומנם התעניינתי בכדורגל אבל הייתי בעד ישראל ולא כ"כ עניין אותי לפגוש כל מיני שחקנים עם רעמות שיער שונות..............קיבינימט.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עידן, יצא לי לראות במשחקים האחרונים בתדירות די גבוהה את א.ראמוס ואני חייב להגיד שהילד הוא סוג של ילד פלא. לאחרונה אם הוא לא כובש הוא מאפיל על זה בבישולים ובמעורבות ישירה בשער. ברגע שהוא יעבוד על חסינות הגוף הוא יהיה עוד יותר טוב.

בכל אופן אולי צומח לכם אספירייה חדש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא הייתי נסחף לכיוון של אספרייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx (אם כי מבחינת אישיות, הוא ממש לא פסיכי כמו טינו) אבל אדריאן בהחלט שחקן נפלא וב-2008 נבחר לשחקן השנה בקולומביה אחרי שהוביל כמעט לבדו את אמריקה קאלי לזכיה באליפות. גם בנבחרת הוא רשם הופעות פה ושם שבוודאי יהפכו לרבות יותר כשחלק מהדור של תחילת שנות ה-2000 פרש אחרי הכישלון במוקדמות. אני מבין שבהרטה הוא מתופקד יותר כחלוץ, בנבחרת המאמן העדיף אותו כקשר תוקף מהאגפים מאחר והוא אינו 9 טבעי ומצד שני הזריזות והשליטה הנהדרת בכדור מאפשרת לו גם לבשל לא מעט שערים. בכל מקרה כולם בקולומביה עוקבים אחריו ומחזיקים אצבעות שיצליח בגרמניה, אני שמח שהתרשמת ממנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ובתקווה ששנה הבאה קבוצה גדולה יותר תיקח אותו.

14. Zico Member

האמתי שהוא משחק בהרטה לפני החלוץ המרכזי היווני.
    משהו כמו חלוץ תומך. לפחות במשחק שאני ראיתי אותו (שבוע שעבר).

שחקן מאד נייד, בעל הבנת וקריאת משחק טובה ונראה שלמרות גילו הצעיר הוא בוגר בראש.

הוא בנבחרת הבוגרת? מה חושבים עליו בקולומביה?

והאמתי שאם הרטה לא תשרוד בליגה הבכירה, אז בהחלט יהיה אפשר לדבר על מעבר למועדון אחר. במידה והיא תשרוד, אני לא חושב שיוותרו עליו מהר מאד.
    בפורום הגרמני קראתי שאוהדי הרטה כבר עכשיו חולים עליו.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כמו שכבר כתבתי, הוא קיבל את ההזדמנות להיות בסגל הנבחרת הבוגרת לקראת סיום המוקדמות שלא מזמן הסתיימו ואף כבש שער במשחק האחרון מול פאראגואי. אני מניח שלקראת הקופה אמריקה בארגנטינה ומוקדמות המונדיאל ל-2014 הוא כבר יהפוך לשחקן דומיננטי בנבחרת. בקולומביה הוא פרץ בעיקר ב-2008 וגם נבחר לשחקן השנה. מאוד מעריכים אותו ועוקבים באדיקות אחרי הצלחתו בגרמניה. גם אני חושב שבהרטה לא יוותרו עליו בקלות, מצד שני אני חושב עלינו ומקווה לראות את גוסטבו אדריאן ראמוס ברמות הגבוהות ביותר.

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/10