אז כמו שזה נראה כרגע, ג'קסון מרטינס בדרך לקוריאה. השחקן טען כי הסיכויים שישחק בארגנטינה שואפים לאפס לאחר שאף נציג של ריבר או ראסינג לא שוחח עימו והגיש לו הצעה כספית (משהו אותו אליאס חזה, שכנראה אכן הכל היה ספקולציות) וככל הנראה יחצום כבר בתחילת השבוע הבא (לצערי) על חוזה באולסאן יונדאי. לג'יובאני מורנו, הקשר המצטיין של אתלטיקו נאסיונל, יש הצעות מארגנטינה, פורטוגל ומכסיקו. הקשר בן ה-23 ציין כי ישמח הכי להצטרף לליגה הפורטוגזית ובכל מקרה לא צויין אילו קבוצות מתעניינות בו והסכומים שנאסיונל דורשת עבורו. כוכב העבר של הנבחרת, פרדי רינקון, ישמש כעוזרו של ונדרליי לושמבורגו כמאמנה של אתלטיקו מיניירו.
הטלנובלה של ג'קסון מרטינס הגיעה ככל הנראה לסיומה, כאשר היעד של הקולומביאני יהיה חגוארס דה צ'יאפאס המכסיקנית. מסתבר שהקוריאנים חזרו בהם מההסכם הראשוני ו"תיקנו" מספר פרטים, אך מה שעורר עוד יותר את זעמו של השחקן הוא שהקוריאנים שלחו לו את התיקונים בחוזה בשפה הקוריאנית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx . ג'קסון טען כי מדובר בחוסר כבוד כלפיו וכי היעד שככל הנראה סגור ב-99% (כבר אי אפשר לדעת) הוא חגוארס. אינדפנדיינטה מדיין היא הקבוצה הקולומביאנית הטובה ב-2009, כך לפחות לפי המכון לסטטיסטיקה והיסטוריה בגרמניה. הקבוצה של לאונל אלבארס ממוקמת במקום ה-83 בעולם כשאחריה בויאקה צ'יקו במקום ה-127 וג'וניור באראנקייה במקום ה-212. אתלטיקו נאסיונל הגיעה לארגנטינה כדי להתכונן לטורניר האפרטורה 2010. הקולומביאנים יחברו שם למאמנם הארגנטינאי, ראמון קאבררו ולשחקנים, אזקיאל מאג'יולו וגסטון פסוטי. נאסיונל תערוך 3 משחקי אימון מול ריבר פלייט (12.1), בלגראנו (16.1) ודפורטיבו מרלו (18.1). בתוך כך נודע כי הקבוצה תחסר את הבלם הומברטו מנדוסה בשבעת-שמונת החודשים הקרובים, עקב הפציעה הקשה ממנה סבל לקראת סיום משחקי הפלייאוף בקלאוסורה.
:aaarofl: אני כבר מתחיל להתייחס לסאגה שלו כבר באופן קומי.... בכל אופן, למרות שאני חושב שהליגה המקסיקנית היא עדיין לא ברמה של הארגנטינאית (למרות שהיא תסגור פערים אני מאמין ותעבור אותה בגלל הכסף) אני שמח בשבילו על כך שהוא (ככל הנראה) יעבור למקסיקו ולא לליגה שאני מאמין שהיא פחות טובה מהקולומביאנית(לפי מה שהבנתי). בכל אופן, חבל לי שהוא לא ישחק בארגנטינה אבל אסתפק בכך שהוא לא ידפוק לעצמו את הקריירה וישחק בליגה שתוכל לקדם אותו.
אם פשוט נתעלם מספקולציות של התקשורת הסאגה לא תהייה כזאת סאגה, בסופו של דבר הייתה לו רק הצעה קונקרטית אחת (מקוריאה). לא יודע אם הקבוצה הזאת עדיפה בשבילו, אמנם לליגה המקסיקנית יש שם טוב יותר מהקוריאנית, אבל מדובר פה על מועדון קטן.
אני מסכים עם אליאס בשני המקרים. בסופו של דבר, ובכך גם ג'קסון הודה, היה סיכום רק עם הקוריאנים. התקשורת זרקה סכומים על ההצעות של ריבר וראסינג, אבל ג'קסון אמר שבפועל לא קיבל שום הצעה רשמית, כך שבאמת קשה להתייחס לזה כאל סאגה. הדבר השני, כולם בקולומביה שמחים שהוא לא נוסע לקוריאה אבל אם כבר מכסיקו אז היה צריך להגיע לאמריקה, לפאצ'וקה, לצ'יבאס....היה עדיף שנשאר במדיין, הם קבוצה הרבה יותר טובה וגם ישחקו העונה בליברטאדורס. לא נראה לי שלשחק בליגה קצת יותר מתוקשרת אבל במועדון קטן, יעזור לו לעבור לאירופה. אולי לאחת הגדולות במכסיקו ורק אז לאירופה. חבל, אבל זה הרע במיעוטו.
פורטו-ליירה 2-3 (צפייה בתקציר בלחיצה על כותרת המשחק) רדאמל פאלקאו פותח מצויין את שנת 2010 עם צמד שכבש אתמול מול קבוצת ליירה בניצחון הדרמטי והקשה 2-3. רדאמל כבש את השער הראשון בדקה ה-15, ואת שער הניצחון בדקה ה-64. את השער השני לזכות פורטו כבש ברונו אלבס בדקה ה-37 כשבתווך משווה ליירה פעמיים. בכך עולה פאלקאו למאזן של 10 כיבושים וממוקם במקום השני, 3 שערים פחות מאוסקר קארדוסו של בנפיקה.
אינדפנדיינטה מדיין אלפות קולומביה, ממשיכה לחפש מחליפים לשניים מכוכביה הגדולים שעזבו לליגה המכסיקנית, ג'קסון מרטינס ולואיס מוסקרה. המאמן אלבארס מתכונן לקראת הליברטאדורס והאליפות המקומית שתפתח ב-31 לינואר ושניים מהשמות שהוזכרו הם החלוץ הצ'ילאני ריינאלדו נאביה וטרסור מורנו, שמשם מה כנראה עדיין לא סגור בצ'אקריטה בניגוד לפירסומים משבוע שעבר. אין ספק שהחור שהשאירו ג'קסון ומוסקרה גדול מאוד, קשה לי לראות את מורנו ונאביה במידה ויגיעו, ככאלו שיצליחו למלא את החלל. דפורטיבו קאלי לא מצליחה לנצח בשני משחקיה ההכנה הראשונים שלה שתי קבוצות מהפרימרה B. במשחק הראשון הפסידה קאלי לסנטאורוס ויז'אוויסנסיו 0-1 ובמשחק השניה סיימה בתיקו 3-3 מול דפור אגואבלנקה. ג'ון צ'אריה הרכש הטרי ו-ווילמר פארה בשני שערים, קבעו את תוצאת המשחק. הרכש הארגנטינאי החדש, גונסאלו קאבררה, לא שותף.
טרסור מורנו אכן לא הגיע לארגנטינה לתדהמת אנשי צ'אקריטה, תחילה היו שמועות שאינדפנדיינטה הארגנטינאית מנסה לגנוב אותו, אח"כ שהוא נשאר בחופשה בקולומביה ועכשיו זה - אולי מלכתחילה השמועה הייתה נכונה ורק היה מדובר בקולומביאנית ולא הארגנטינאית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx נאבייה?! יש לו כישרון אבל אפס מקצוענות והוא בקושי זז על המגרש, בטטה רצינית ובכלל לא זולה. אני בטוח שהוא יכול להשתלב בליגה הקולומביאנית אבל בהחלט הוא לא יתן הרבה ערך מוסף לדעתי.
קצת מפליא אותי, ג'קסון ומוסקרה שחקנים מצויינים, הייתי מצפה ממדיין שיחפשו שמות גדולים יותר מאשר מורנו ונאביה. אגב, הם כבר החתימו את נלסון באראהונה הפנמי של הוילה. ולנושא שלא קשור לקולומביה ואולי אתה כבר יודע: צ'ופטה סואזו סגר בסראגוסה עד סוף העונה. באמת שחקן גדול, הקירח.
כן בדיוק דיברנו על זה לאחרונה בנושא הספרדי, אני מאוד מקווה שהמעבר לקבוצה חלשה יחסית לליגה הספרדית לא יפגע בו לקראת המונדיאל. אבל מגיע לו לעשות קצת כסף גדול בשלב כזה של הקריירה. בראהונה לא יציב אבל יכול להתגלות כהברקה, גם עדיין צעיר ופונטציאל מכירה ורווח עתידי לדעתי. מה עם נאסיונאל, לא פעילים בשוק?
פעילים אבל לא מרצים אותי. לא ברור לי למה אחרי שיש שחקנים יצירתיים כמו ג'יובאני מורנו, ויאחו פאטיניו והצעירים איבארבו וקארדונה, אנחנו צריכים להחתים קשר התקפי נוסף, סטאלין מוטה. הכוכב של לה אקידד אכן שחקן נהדר, אבל כשיש לנו מחסור בשחקני הגנה והתקפה, דווקא קשר לא היה כזה נחוץ. חוץ מזה הבאנו את המגן הימני של אנביגאדו, ויקטור חיראלדו, שחקן לא רע בכלל אבל פעם ראשונה שהוא ישחק בקבוצה גדולה ואת הבלם אנדרס מוסקרה (שנבחן לפני שנתיים גם בבני יהודה) שיהיה ככל הנראה מחליף לאורוסקו ו-וולטר מורנו, לאחר שהומברטו מנדוסה סיים את העונה עקב פציעה. גם לגבי מוסקרה יכולנו למצוא מישהו טוב בהרבה. נאסיונל עוד מחפשת חלוץ לצד מאג'יולו ועוד קשר, שניהם ארגנטינאים כמובן.
ידיעות מארץ הקפה: :aa1: - כפי שאליאס כבר ציין בדיון הארגנטינאי, קולון סגרה עם הבלם הקולומביאני בן ה-27, חוסימאר מוסקרה, לטורניר הקרוב. מוסקרה שיחק עד כה רק בארגנטינה בגודוי קרוס, אסטודיאנטס, ארסנאל (איתה זכה בסודאמריקנה 2007) למעט בשנה האחרונה ששיחק באל-אהלי מערב הסעודית. בתקופתו בארסנאל היה מוסקרה בכושר טוב מה שגם סלל את זימונו לנבחרת, אך בשנה וחצי האחרונות כמעט ולא שומעים עליו בקולומביה וגם המאמנים הלאומיים כבר ויתרו על שירותיו. :aa1: - וואסון רנטריה, חלוצה של מיניירו, חוזר לספורטינג בראגה לשארית העונה לפחות. רנטריה, שכרטיסו שייך לפורטו, הושאל למיניירו אך לא ממש מצא שם את מקומו וביקש לחזור לבראגה, שם שיחק בעונה שעברה והיה משחקניה הבולטים. העונה בראגה ממוקמת כבר שניה אחרי בנפיקה ובקבוצה מקווים כי רנטריה יהיה התוספת אולי לזכיה באליפות. :aa1: - אתלטיקו נאסיונל מקיימת בימים אלו מחנה קדם עונה בארגנטינה ולאחר שבוטל משחק הידידות מול ריבר פלייט, שיחקו ה"ורדולאגה" מול טיגרה של קארוסו לומבארדי. נאסיונל ניצחה 0-2 משערים של ג'יובאני מורנו (27) והצעיר אורלנדו בריו (78) כאשר שלושה מתוך ארבעת שחקני הרכש החדשים ערכו בכורה: קאמילו פרס שחזר בהשאלה מאנביגאדו, סטאלין מוטה ואנדרס מוסקרה. :aa1: - אז בסופו של דבר הופך כוכבה של ג'וניור באראנקייה, טאופילו גוטיארס, לשחקנה החדש של טראבזונספור הטורקית. לאחר ששמו נקשר למספר מועדונים ארגנטינאים וגם למועדון הטורקי, מגשים "טאו" חלום ויוצא לשחק באירופה. שנת 2009 היתה נהדרת לחלוץ בן ה-24 שכבש 30 שערים וסה"כ 41 שערים ב-52 משחקים מאז החל לשחק ב-2007. אין ספק כי הוא יכול לעזור לקבוצה הטורקית ולהפוך לאחת הרכישות הטובות, הכל תלוי כמובן גם בהתאקלמותו מאחר וזו הפעם הראשונה שהוא יוצא לשחק מחוץ לעיר הולדתו, באראנקייה. :aa1: - לואיס פרננדו מוסקרה הוצג כאחד מארבעת שחקני הרכש של חאגוארס דה צ'יפאס המכסיקנית. קשרה של מדיין, שהיה אחד מהגורמים המרכזיים באליפות בה זכו לפני כחודש, יוצא לראשונה לשחק מחוץ לקולומביה. אני מאוד מקווה שהעובדה שהוא משחק במועדון קטן לא תפגע בו, מצד שני חשיפה כמו שהוא יכול לקבל במכסיקו רק יכולה לעזור לו במידה ויציג יכולת טובה שבוודאי תמשוך את תשומת ליבן של הגדולות ומשם אולי לאירופה. הסאגה של ג'קסון מרטינס כבר מוגדרת כ"גועלית ומשעממת" לפי אתרי האינטרנט בקולומביה. ג'קסון היה אמור להיות מוצג יחד עם מוסקרה בחאגוארס, אבל אז הציגה הקבוצה הקוריאנית, אולסן יונדאי, את הסכם הקדם-חוזה עליו חתם ג'קסון (איזו טעות שהשחקן הזה עשה) והטילו וטו על המעבר מאחר וג'קסון אינו שחקן חופשי. כמו כן איימו לפנות לפיפ"א אם השחקן לא ימלא את התחייבותו. על פי ההסכם, חאגוארס אמורה להציע סכום העולה על 300,000 דולר למדיין בכדי שג'קסון יוכל להצטרף למכסיקנים אך קשה לראות כי המכסיקנים יוכלו לשלם סכום כזה למדיין. במידה וג'קסון לא ימלא אחר החזה, הוא עלול לספוג עונש השעייה כבד מצד פיפ"א ומדיין תיקנס ככל הנראה. חבל שזה מה שקורה לכובש המצטיין של קולומביה דווקא כשהוא נמצא בכושר נהדר וצריך להתרכז בכדורגל. עד כה לא ברור היכן יהיה עתידו של השחקן כשמעבר לקוריאה נראה בעייתי גם כן לאור כל ההכפשות מכיוון שני הצדדים.
יש משהו שאני לא מבין בנושא המעבר של ג'קסון, אם בחוזה נאמר שמדיין יכולה לקבל רק הצעות שגבוהות ב-300 א' מזו של הקוריאנים, אז למה הם מסכימים להצעה פחותה? משהו מסריח בחוזה שנחתם בין מדיין והקוריאנים ולדעתי לא הכל מפורסם... מה התפקיד של מוטה בדיוק, יותר התקפי או יותר הגנתי?
תראה, ההסכם אכן בעייתי. כשהוא פורסם לראשונה התקשורת בקולומביה הגדירה אותו כך: כל הסכם מעל 250,000 דולר (שהוא הסכום הראשוני אותו הציעו הקוריאנים) ומדיין יוכלו למכור אותו לקבוצה אחרת. בכתבה גם נאמר שהוא הסכם קדם-חוזי ובכל מקרה המילה האחרונה תהיה של ג'קסון. ואז הגיעו השמועות מארגנטינה והג'קסון הצהיר שהוא רוצה לשחק שם. הקוריאנים כנראה העלו את הצעתם ל-300,000 ושלחו לו חוזה בקוריאנית עם מספר תיקונים, מה שעוד יותר העלה את חמתו של ג'קסון. אכן אי אפשר לדעת כבר מי חתם על מה, אבל לדעתי ג'קסון לא יוצא כאן טוב בכל מקרה. הנשיא של מדיין אמר שהנושא אמור להסגר בין השחקן לקוריאנים והמכסיקנים הודיעו שהם לא מתערבים כשיש מסמך חתום שהשחקן חתם עליו. בקיצור, הסיפור רחוק מלהסגר וכ"כ חבל לי עליו. אני רק לא מבין מדוע הוא עשה את ההסכם עם הקוריאנים כשנראה כי הוא מעולם לא רצה לשחק שם. בנושא של מוטה, מדובר על קשר התקפי שמשחק בד"כ בצד שמאל. הוא שחקן מוכשר מאוד וכבר זומן מספר פעמים לנבחרת ובכל יום אחר הייתי לוקח אותו. שלא תבין לא נכון, אני שמח שהוא מגיע, בייחוד אם יש כוונה למכור את ג'יו מורנו לקבוצה בחו"ל, אבל למה להביא קשר התקפי בנוסף למורנו, פאטיניו, קארדונה ואיבארבו כשההגנה נראתה כמו גבינה שוייצרית ולמעט מאג'יולו אין לנו מחץ בהתקפה? גם מורנו וגם מוטה יכולים לתפקד כחלוצים שניים, אבל לפחות מוטה אינו סקורר שיכול לבוא על חשבון חלוץ. אולי בגלל שקאבררו בונה על מאג'יולו כחלוץ חוד יחיד הוא לא מביא חלוץ נוסף ברמה. כנ"ל לגבי ההגנה. הבאנו שני בלמים על תקן מחליפים, אבל גם לאורוסקו אין מקום אצלנו, מנדוסה גמר את העונה ו-וולטר מורנו לא שיחק הרבה זמן...... ועדיין, In Cabrero we trust.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
:aa1: - הקשר מקנלי טורס יישאר בסופו של דבר בקולו קולו לפחות עד חודש יוני. בחודש האחרון פורסם כי מקנלי מעוניין לעזוב את הקבוצה הצ'ילאנית כשגם סאנטוס וגם בוטאפוגו התעניינו בו, אבל כאמור בסופו של דבר הוא יישאר לפחות חצי עונה נוספת בצ'ילה וינסה לעזור לקבוצה לזכות באליפות נוספת ולהגיע לשלבים הגבוהים בליברטאדורס. :aa1: - עוד שני קולומביאנים מצטרפים לליגה הפרואנית. חלוצה של מיז'ונאריוס, אוסקר בריסניו בן ה-24, יצטרף לקבוצת אליאנסה אתלטיקו ויחבור שם לבן ארצו, המגן חביאר מרטינס. גם סיאנסיאנו החתימה קולומביאני, את השוער מבויאקה צ'יקו - וולטר נוריאגה. הקבוצה הביאה את השוער לבקשתו של מאמנה הקולומביאני, אדגר אוספינה ונוריאגה יצטרף בסיאנסיאנו לחבריו הקולומביאנים, וויליאם זאפאטה וחוליאן מוסקרה. :aa1: - מכון הסטטיסטיקה לכדורגל פירסם את המבקיעים המצטיינים לשנת 2009 ברחבי העולם, וחלוצה של ג'וניור באראנקייה, טאופילו גוטיארס, הגיע למקום הרביעי כשכבש לא פחות מ-30 שערים בשנה האחרונה. ידיעה זו בוודאי תשמח את ראשי טראבזונספור, שהחתימו את החלוץ בן ה-24 לפני כיומיים תמורת 3 מיליון דולר. למקום הראשון אגב הגיע מארק יאנקו האוסטרי מרד בול זאלצבורג עם 39 שערים, שני הגיע דיאגו פורלאן מאתלטיקו מדריד עם 32 שערים וטאופילו בחברה טובה כשלמקום השלישי הגיע סמואל אטו מאינטר עם 30 שערים גם כן. :aa1: - ארנולפו ואלנטיארה, הקשר הבינ"ל לשעבר, חוזר לשחק בקולומביה בגיל 35 אבל בליגה השניה. לבקשתו של קרלוס ולדראמה, אוהדה של אוניון מגדאלנה, יגיע ארנולפו לסנטה מרטה כדי להצטרף לאוניון. ואלנטיארה עשה את שמו בעיקר בקבוצת אונסה קאלדאס, איתה זכה באליפות ב-2003 והיה מלך השערים של הליגה עם 13 שערים והישגו הגדול היה שנה מאוחר יותר כשהוביל את ה"בלאנקו" לזכיהה בגביע הליברטאדורס 2004. ואלנטיארה שיחק בין היתר בקריירה גם באמריקה קאלי, אל וואהדה (איחוד האמירויות), אל-הילאל (ערב הסעודית), סיאנסיאנו (פרו), פניארול (אורוגואי), ובוליבר (בוליביה). במגדאלנה בוניםך קבוצה שתלחם חזק על העליה לליגה הבכירה, ממנה ירדה בסוף 2005.