בקשר למזרחי כל העונה אתם טוחנים את המוח עד כמה בית"ר חלשה, עד כמה בית"ר גרועה, עד כמה היא "אלופה עלובה" ועד כמה הכדורגל שלה עצוב ואז כשמפטרים את המאמן שדיי אחראי לכך אתם באים ואומרים "למה משחררים אותו הוא הביא אליפות?" תחליטו פעם אחת ולתמיד מה אתם רוצים מעצמכם, תבנו דעה אחת יציבה ולא כל שנייה להתהפך כמו חביתה כי במקרה כזה אתם בעצם דיי פוסלים את עצמכם מכדי לבקר את החביתה שנקראת ארקדי גאידמק.
אני במקום גאידמק רץ להחתים את שום,עם תקציב כמעט אינסופי שומי יכול לעשות קבוצה שתבקיע בכל משחק 4 שערים,ראינו מה הוא עשה מקבוצה הגנתית כמו הפועל ואני בטוח שהקהל בירושלים יאהב אותו מאוד,לא רק זה-שומי גם דובר רוסית וזה טוב לגאידמק,אני לא מבין איך השידוך הזה לא עבד עדיין. בשביל הפועל הייתי מביא מאמן כמו גוטמן,לאוהדים של הפועל אין בעיה עם משחק מגעיל ו1-0 קטן,גוטמן מאונן בלילות על קבוצה כזאת ועל קהל כזה,נראה כמו שידוך מתאים. אוחנה לא צריך להגיע לבית"ר,יש לו עוד לעבור בכמה קבוצות ולהצליח בהן עד שהוא צריך להגיע לקבוצה גדולה.
3 הזרים שהביא מזרחי ביטלו את האפשרות שהוא יבנה קבוצה טובה בקיץ. עם כל הכבוד, כשיש לך את כל הכסף שבעולם, אתה לא יכול להביא 3 ברזילאים שלא שווים כלום (יכול להיות שרמאליו שחקן טוב, אבל לא מביאים קשר אחורי כשזו כבר העמדה הכי חזקה שלך על המגרש) ולצפות שפתאום בקיץ הוא יביא לך שחקנים ברמה של לרואה.
אני חושב שצריך להשאיר אותו כי הוא לא בנה את הקבוצה. הוא קיבל את מה שהיה, למרות שהיה לו שחקנים טובים אבל כנראה לא מתאימים לסגנון שלו. לגבי השאלות: חושבים שמאמן מסוים מתאים לקבוצה מסויימת? בואו ותגידו למה. יוסי מזרחי מתאים לבית"ר, כי הוא מכיר את המועדון יותר טוב מהרבה מאמנים, וגם הוא מאמן די טוב והוא הביא להם אליפות. חושבים שלמאמן מסוים פשוט אסור להגיע לקבוצה מסויימת? פרטו והסבירו. לקשטן אסור להגיע לבית"ר, למרות שהוא הצליח שם והוא מאמן טוב שמכיר את המועדון, כרגע הוא מאמן של הנבחרת, שזה משרה טובה יותר ונוחה יותר מאשר בבית"ר. מי מהבעלים עושה טעות שהוא משחרר את המאמן שלו ומי עושה בשכל? ארקדי גאידמק עושה טעות שהוא משחרר את יוסי מזרחי, את הסיבות כבר הזכרתי למעלה. לשם שינוי, ההנהלה של הפועל עושה בשכל שהיא משחררת את ניר לוין, מאמן בינוני מאוד, שהוריד את הקבוצה שתי מקומות תוך כדי החלטות לא מובנות. זה שהוא זכה בגביע לא אומר כלום, גביע לא מעיד על יכולת. מי מהבעלים שוגה שהוא מתעקש שמאמנו ישאר בקבוצתו ומי פועל לנכון? דניאל יאמר פועל נכון שהוא משאיר את ראובן עטר, שקיבל קבוצה באמצע במרכז טבלה ומטה, והעלה אותה למקום 2/3/4 שמוביל לאירופה לראשונה בהיסטוריה של מכבי נתניה.
חושבים שמאמן מסוים מתאים לקבוצה מסויימת? בואו ותגידו למה. לדעתי גיא לוזון יכול להתאים לאימון הפועל תל אביב. הפועל צריכה מאמן צעיר, מאמן שיחדיר מוטיבציה רבה לשחקנים, ולוזון הוא בדיוק האיש המתאים. גם מבחינת לוזון, הוא היה מספיק שנים בקבוצה ביינונית והגיע הזמן שיתקדם, ושיוכיח שהוא ראוי לאמן גם קבוצות בסדר גודל גדול יותר. חושבים שלמאמן מסוים פשוט אסור להגיע לקבוצה מסויימת? פרטו והסבירו. האמת שלשאלה הזו אין לי תשובה, בעיקר משום שלרוב החלפות המאמנים אני מסכים. לדעתי גם לוזון וגם ניצן שירזי כבר מיצו את עצמם במועדונים בהם היו, ולכן העזיבה שלהם היא נכונה והיא מתאימה. גם יוסי מזרחי, העונה מבחינתי עשה יותר מידי טעויות שהוכיחו שהוא לא מתאים לאמן במועדון בסדר גודל שכזה. מי מהבעלים עושה טעות שהוא משחרר את המאמן שלו ומי עושה בשכל? אין ספק שהפועל תל אביב עשתה טעות שפיטרה את שום, מה גם שברור שהפיטורים לא היו בגלל כישלון מקצועי אלא בשל הרצון של ההנהלה פשוט לראות את שום מחוץ לקבוצה. לגבי יתר הפיטורים, עם רובם הסכמתי אך עם הדרך ממש לא. גם ניצן שירזי היה צריך להגיד שהוא מעוניין לעזוב רק בסיום העונה ולא כשנשארו עוד 3 מחזורים, כך גם ההנהלות שהיו צריכות לחכות עד שתגמר העונה ורק אז להודיע שמאמן X לא יאמן את הקבוצה גם בעונה הבאה. מי מהבעלים שוגה שהוא מתעקש שמאמנו ישאר בקבוצתו ומי פועל לנכון? אני חושב שגם לעטר וגם לאלי כהן, לאחר עונה מוצלחת מגיעה ההזמדנות להמשיך ולאמן את הקבוצה עונה נוספת. אלי כהן, כמו גם עטר עשו את המקסימום מסגל השחקנים הקיים, וכעת יהיה מעניין לראות כיצד הם ייבנו את קבוצותיהם גם בעונה הבאה.
לדעתי המאמן שהכי מתאים כיום לבית"ר ירושליים הוא לואיס פרננדז מכמה סיבות: סיבה 1- הוא קשוח והוא יכול להסתכל בלבן העניים של אוהדי בית"ר ולא לברוח ולהתפטר ומה גם שהוא מאמן יצריתי שמבין עניין בכדורגל האירופאי ויכול להביא את בית"ר למקומות רחוקים. לדעתי ניר לוין מתאים מאוד להפועל תל אביב ואין לי מושג למה הוא התפטר ולדעתי אם הוא היה נשאר הוא היה יכול לבנות בהפועל תל אביב קבוצה טובה שהייתה מסוגלת לעשות חייל באירופה.
הסיכויים קלושים מאוד שפרננדז יגיע, הוא כרגע בבטיס וטוב לו שם, ואי אפשר שלא להבין אותו על זה שהוא מעדיף את הליגה הספרדית על הליגה הישראלית.
אף מאמן שמחזיק מעצמו לא יסכים לעבוד בבית"ר תחת גיורא שפיגל(וחבל שכך, כי זה איש המקצוע מס' 1 בישראל)), לכן האפשרויות הריאליות של בית"ר נשארו עזורי או אוחנה. מה לעשות שהמאמנים אצלנו חושבים שהם יודעים הכל ולא מעיפים מבט לגרמניה או ספרד כדי לראות שככה זה עובד - יש מנהל טכני או מנג'ר או איך שתקראו לזה ותחתיו יש מאמן, המנהל הטכני אחראי על מדיניות הרכש ועל הכיוון הכללי של הקבוצה והמאמן צריך לאמן. בגלל זה אפשר למחוק את האפשרויות של קשטן ושום, הם בחיים לא יסכימו לעבוד עם סמכות נוספת, הרי הם בדרך כלל גם עובדים ללא עוזר. הפועל זה כבר אופרה אחרת. עם הנהלה כזו כל מאמן יתקשה בתפקיד. כל עוד קשטן בנבחרת הם יאלצו להסתפק במאמן זר, אלא אם כן גיא לוזון יעשה את טעות חייו ויחתום שם. בכלל, כדאי לבעלי הקבוצות לתת קצת יותר זמן ואמון למאמנים - הרי גם ככה השוק דל ואין מחליפים ראויים - תנו להם להוכיח מה הם שווים.
חושבים שמאמן מסוים מתאים לקבוצה מסויימת? בואו ותגידו למה. גיא לוזון מתאים בדיוק להפועל ת"א. לוזון הביא את את פ"ת להישגים יחסית לקבוצה והגעתו להפועל רק תעזור. לוזון מאמן עם הרבה מוטיבציה, אמביציה, מאמן מצוין שהדרך עוד ארוכה לפניו, ומאמן צעיר כמו גיא לוזון יכול להוביל את הפועל להישגים. חושבים שלמאמן מסוים פשוט אסור להגיע לקבוצה מסויימת? פרטו והסבירו. אי אפשר להצביע על מאמן ולהגיד "הוא לא מתאים". כל מאמן מתאים איכשהו קבוצה ורק החלטת ההנהלה קובעת האם להביא את אותו מאמן לקבוצה או לא. יש בהחלטה גם הימור קטן. מי מהבעלים עושה טעות שהוא משחרר את המאמן שלו ומי עושה בשכל? הנהלת הפועל ת"א עשתה שטות גדולה שגמרה לה את העונה בפיטורי יצחק שום. פשוט חבל, שומי הוביל את הפועל לצמרת ואם הוא עדיין היה נשאר, הפועל הייתה חזק במירוץ לאליפות. בקשר לפיטורי יוסי מזרחי, אני מסכים אך לא עם הדרך. ארקדי גאידמק לא היה צריך להודיע לפני משחק אליפות שיוסי מזרחי הולך הביתה בסיום העונה, אל בסופו של דבר החלטתו לשלוח את מזרחי הביתה נכונה. אמנם הוא הביא אליפות אחרי 9 שנים עקרות, אך קבוצה עם תקציב גדול כמו של בית"ר צריכה להציג כדורגל טוב כמו שאלופה צריכה להראות וכנראה שארקדי והאוהדים לא אהבו זאת אז ארקדי שלח אותו הביתה. גם ההחלטה עם ניר לוין נכונה. ניר לוין הגיע הלפועל ת"א במחזור ה-20, כאשר הקבוצה הייתה ממוקמת במקום השני וחזק בתמונת האליפות. מרגע שליון הגיע, הוא השיג ארבעה ניצחונות רצופים, כאשר באחרון העלה את הקבוצה למקום הראשון אחרי זמן רב. לאחר מכן, הגיעו שבעה משחקים ללא נצחון, מתוכם ארבעה הפסדים שככלו תבוסות למכבי חיפה ולמכבי הרצליה, ולכן אין סיבה יותר מוצדקת לפטר אותו. נכון, אמנם לוין זכה בגביע, אבל עם כל הכבוד, לא חוכמה לעבור קבוצות חלשות כמו מרמורק, הפועל ירושלים ולנצח בפוקס בגמר את הפועל אשקלון. אני בטוח שעוד שניה אתם קופצים עלי ואמורים שעוד כמה שנים לא יזכרו שהפועל ניצחה במזל והעיקר שהיא זכתה, אבל עדיין. לזכות בגביע ולסיים מקום רביעי בליגה עם סיבוב כ"כ חלש, לא מתאים לקבוצה צמרת כמו הפועל ת"א. מי מהבעלים שוגה שהוא מתעקש שמאמנו ישאר בקבוצתו ומי פועל לנכון? אין שום ספק שלוני עושה נכון שהשאיר את אלי כהן לעוד עונה. אלי כהן עשה בעונה הנוכחית עבודה מרשימה בכל הקשור להעמדה של צוות השחקנים, נצול יכולותיהם ובניית תשתית מצויינת לעונה הבאה. בנוסף, כהן שיתף צעירים שהיו חלק חשוב מהקבוצה העונה ואיתר זרים ברמה גבוהה. כמו כן, אלי כהן לקח את מכבי עם תקציב קטן משאר העונות, סגל שחקנים בינוני ואחרי הריסות עונת הגלאקטיקוס בשנת המאה של המועדון, והביא אותה לצמרת. המטרה של מכבי מתחילת העונה הייתה להגיע לצמרת וכיום היא ממוקמת במקום השני, בהחלט הצלחה ומגיע לאלי כהן להצעיד את הקבוצה עונה נוספת. כנ"ל על ראובן עטר, הביא את הקבוצה לאירופה ויש לו עוד הזדמנות לסיים כסגנית אלופה, הישג גדול.
והם קיבלו אותם לא? מזרחי לא בנה את הסגל, והביא לקבוצה אליפות עם לא מעט נגרים. אני בטוח שאם היו נותנים לאיש והזיעה לבנות קבוצה לעונה הבאה, היא הייתה נראית מצוין. זה גובל בחוצפה לפטר את מזרחי. טוב, ככה זה בארץ.תרבות וישראל ממש לא הולכים ביחד, כידוע.
יוסי מזרחי הביא את שוונקי, רמאליו וטוטו(אני מעריך שאלה הנגרים שאתה מתכוון אליהם). יש לבית"ר ירושלים סגל יוצא מן הכלל, בכל עמדה יש להם גיבוי מצוין, ולמרות זאת עושה רושם שבחלק גדול מהמשחקים בית"ר ניצחה בגלל יכולתם האישית של שחקנים כמו בואטנג וזנברג. כמו כן, מזרחי עשה את חילופיו מאוחר מדי ובכל משחק שינה את ההרכב ולא הצליח למצוא הרכב שירוץ כל העונה. יוסי מזרחי שיחק יותר מדי סגור, הגנתי, פחד לשחק יותר על התקפה ומקבוצה כמו בית"ר אתה מצפה ליותר, במיוחד ארקדי גאידמק.
העץ היחידי שהיה לו בסגל היה פינטו וגם ככה הוא לא ראה יותר דשא אצלו, בכל שאר העמדות היו לו את טובי השחקנים. פביאני שוחרר למרות שהיה טוב מ3 השחקנים שמזרחי הביא. החילופים של מזרחי לכל אורך העונה היו תמוהים\מאוחרים\מקובעים, ההרכב שלו מקובע מדיי, הוא היה חייב ללכת.
אני עדיין לא מבין למה לא רוצים את יוסי מזרחי? משהו יכול לצטט אותי ולהסביר לי בבקשה? או שאני בנאדם מטומטם או שאני לא יודע מה. יוסי מזרחי אחרי פרשת "ארלדיס" יוסי מזרחי לקח את בית"ר למקום 1 ולאליפות מתוקה שכבר 7 מחזורים לפני סיום העונה זה היה ברור שהם לוקחים אליפות,בית"ר ירושלים ניצחו פעמים את מכבי ת"א בבלומפילד את מכבי חיפה בקרית אליעזר 3-0 מה עוד?!. אנחנו כבר בסיום העונה נשאר רק מחזור 1 בלבד,בית"ר כבר 13 נק' מעל מקום 2 מכבי ת"א,בית"ר ירושלים עם 52 שערים קבוצה הכי התקפית בליגה ומצד שני הקבוצה הכי הגנתית בליגה 23 שערים שספגו. יוסי מזרחי הביא יחסית שקט אבל לגאידמאק זה לא מספיק הוא רוצה מאמן אחר "שלא יהיה לו משעמם". אז שמישהו בבקשה יסביר לי למה ארקדי רוצה להעיף את מזרחי,מה ש 9 שנים לא הצליחו בית"ר לעשות בא מזרחי ועשה אליפות בסטייל. אז מה האינטרס של מר ארקדי גאידמאק.
זה היה ברור שהם יקחו את האליפות מאמצע העונה. לגבי השאלה, גאידמק ראה שהאוהדים לא נהנים מהכדורגל שהקבוצה שלהם משחקת והחליט שגם הוא לא נהנה, אז הוא החליט להאשים את המאמן.