קופה אמריקה סנטנאריו -צ'ילה שוב זוכה; מסי מודיע על פרישה מהנבחרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏30/5/16.

1. RGB Member

וואו, וואו, וואו

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

כשהשדרן של קאראקול אומר לקואדראדו "vamo' mi negro" הוא מתכוון לשחור מחמד, אני מניח, לא? זה תקין פוליטית?:huh:

טוב, אז המחליף פאברה לא הצליח לשמור על היריבים שלו וצ'ילה ניצלה את הרבע שעה הראשונה עד שקולומביה התעוררה מהמקלחת הקרה הזאת והתחילה להכנס למשחק לאט לאט. אבל בהתקפה נדמה לי שקואדראדו וחאמס די עצבניים וחסרי סבלנות, מרטינס פעיל אבל אין עוד משהו שיעזור לו, אולי באקה יכנס להציל את המצב?

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מחצית מרגיזה. להוציא את ה-10 דקות הראשונות שבו הנבחרת היתה בהלם וההגנה לא תיפקדה, בסה"כ המשחק שלנו טוב, מניעים כדור, מגיעים למצבים, אבל חוסר ריכוז וגם בראבו מצד שני, מונעים מאיתנו לפחות גול אחד שהיינו שווים. למרות השיפור ולמרות שיש עוד מחצית, כבר לא נראה לי שנצליח להפוך את זה וחבל. זה הלך קל מדי לצ'ילה בהתחלה מבלי שהם התאמצו. למה דווקא במשחק הכי חשוב נפצעו לנו גם דיאס וגם באקה? למרות שבמקרה של באקה, אני מרוצה דווקא מרוג'ר. משחק טוב, מוכיח שהמקום שלו מוצדק. פאברה זו אופרה אחרת. פשוט אסון. איפה אתה, פאריד?!

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה סלנג דיבור בקולומביה, לא משהו גזעני. ככה הם מדברים שם. מעבר לזה, מה שציינת נכון. קואדראדו וחאמס נכשלים בפעולות פשוטות ורוג'ר די לבד. קארדונה נעלם בשלב הבתים. זה כנראה הזמן למארלוס מורנו, אין לנו מה להפסיד.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בעקבות סופת ברקים שמתקרבת לאיצטדיון, כרגע יש עיכוב של כחצי שעה עד פתיחת החצי השני (אם בכלל) והורו לצופים לתפוס מחסה.

6. DRORIKO Member

לא ראיתי את המשחק
    מה היו יחסי הכוחות?
    איסלה חזר להרכב?

7. Roma מנהלים

איסלה שיחק 90 דקות בעמדת המגן הימני. מהקצת שראיתי היה שקול נוטה לקולומביה שרדפה אחרי צ'ילה אחרי הצמד המהיר בפתיחה ללא הצלחה.

שחזור הגמר של שנה שעברה.

אלכסיס כובש את הפנדל המכריע ומעניק תואר ראשון לצ'יליאנים. בק טו בק?

ManUnd ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא תרגום טוב, לשחור מחמד יש קונוטציות שליליות (?) כמעט בכל קונטקסט, למה שהשדרן אמר לדעתי אין במקרה הזה. אני מתייחס פה לרוב היבשת בתגובה שלי, אבל מניח שיש הבדלים. תקין פוליטית זה תלוי את מי אתה שואל, בחלק הדרומי של היבשת הרוב המוחלט יגידו במקרה הזה שכן, תקין. אני מאמין שגם בקולומביה זה עובר אבל פחות מכיר. זה מאוד תלוי קונטקסט ו-Negro כשלעצמו לא נתפס כמשהו פוגעני בהכרח.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גם בקולומביה זה תקין. זה מאוד שכיח גם לשמוע את זה בליגה, זה אף פעם לא נתפס שם כמשהו גזעני.

לגבי המשחק אני מאוד מאוכזב. אין לי כוונה לתרץ כלום כי הסופו של דבר צ'ילה היא זו שכבשה וזו שעלתה. יכול להיות שאם היא לא היתה כובשת אז גם המשחק היה מתפתח אחרת. אבל בסופו דבר כשמנטרלים את עשר הדקות הראשונות, שיקנו כדורגל, הגענו להזדמנויות והיינו יכולים לעשות את זה. צ'ילה כבשו לא מהברקה שלהם כי אם מטעויות שלנו, טעויות שעושים בבי"ס לכדורגל, לא בחצי גמר קופה ולא פעמיים בתוך עשר דקות. לא אשמת הצ'ילאנים, הם רק ניצלו את המתנות שהם קיבלו. המחצית חודשה אח"כ רק אחרי 3 שעות, ואז כבר כל העוקץ יצא ממנו. זה היה כבר נראה כמו משחק אימון, גם מבחינת רמת המוטיבציה של השחקנים והאוהדים, גם מבחינת המגרש שהיה ספוג וגם מבחינת כולם כולל השופט שהיו פשוט עייפים (המשחק רק חודש ברבע ל-11 בלילה שעון מקומי). עכשיו חוזרים למציאות של המוקדמות כאשר מבחינתי הדאגה הגדולה ביותר היא העדר מחליף ראוי לפאריד דיאס בעמדת המגן השמאלי. ראינו הלילה מה קרה וזו לא פעם ראשונה של פאברה שהוא מפשל ככה. נקווה לסגור עם טעם טוב בניצחון על ארה"ב והמקום השלישי.
    מבחינת ארגנטינה, עדיף היה לה לפגוש אותנו. עכשיו יהיה לה יותר קשה ואם אני מהמר, אני הולך עם צ'ילה כזוכה בפעם השניה ברציפות. איזה הבדל מדהים בין צ'ילה של הבתים לצ'ילה של הנוקאאוט.

10. RGB Member

צ'ילה הנבחרת הטובה בעולם מבחינתי. עם דגש על נבחרת. זה כאילו הם נולדו לשחק ביחד.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה נראה לי קצת ציטוט יומרני, אבל אין ויכוח שהם נבחרת מצויינת.

12. DRORIKO Member

לא יודע אם הכי טובה אבל בלבל הראשון, ולבטח טובה יותר מכל מיני אובריטדיות כמו בלגיה ואנגליה

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

משחק פתוח עם המון מצבים מסתיים ב-0-1 לטובתנו משער של באקה מול ארה"ב והמשמעות היא שאנחנו מסיימים טורניר טוב פלוס במקום השלישי.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הלילה\הבוקר ב-03:00 שעון ישראל יצא לדרך הגמר של הקופה סנטנאריו, שהוא שחזור של גמר הקופה האחרון.

ארגנטינה מסתמנת כפייבוריטית מתוקף היותה ארגנטינה ובשל היכולת שהציגה בטורניר, כולל ניצחון על צ'ילה בשלב הבתים. מרטינו, שצפוי לעזוב לאחר הטורניר תהייה התוצאה אשר תהייה (החלטה מהצד שלו), יזכה לסגל כמעט מלא בגמר. הספק היחידי להרכב הוא באנגה קשרה של סבייה, שאמנם התאמן באופן מלא באימון המסכם אבל לאחר מכן חש בכאבים בשריר ומקומו בהרכב בספק. בשל הפציעה של פרנאנדס בחצי מרטינו יצטרך למצוא מחליף שונה למדי מבאנגה במידה וזה יחסר, כשהפייבוריט הוא לאמלה. די מריה צפוי לחזור להרכב.

הרכב משוער: רומרו; מרקאדו, אוטמנדי, פונס מורי, רוחו; באנגה (לאמלה), מסצ'ראנו, ביגליה; מסי, היגוואין, די מריה

אולי מסומנים כאנדרדוג, אבל הצ'יליאנים מגיעים לטורניר כאלופי הקופה, תואר אותו ישמרו לא משנה איך ייגמר המשחק מסתבר, ואחרי תצוגות גדולות בשלבים האחרונים. המאמן הארגנטינאי, כמיטב המסורת המתפתחת בצ'ילה, פיצי, ישמח לקבל חזרה לסגל את אל צ'ולו דיאס שלא היה כשיר במאת האחוזים לחצי ואת וידאל המוצהב. שאר ההרכב אמור להשאר זהה, כשעל הספסל לא ישב פאבלו הרנאנדס שנפצע בחצי מול קולומביה. מעניין הקרדיט שממשיך לקבל פואנסלידה, שחקן שלא מצא את עצמו בליגה הארגנטינאית בעונה האחרונה.

הרכב משוער: בראבו; איסלה, מדל, חארה, בוסנז'ור; וידאל, דיאס, אראנגיס; פואנסלידה, וארגס, אלכסיס

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בגלל הבלאגן בהתאחדות?