קופה אמריקה - הדיון המוקדם

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Nov 12, 2010.

1. Landon Donovan Member

אתה יכול לטעון שהשיפור של נבחרת ונצואלה נובע מהמשחקים הספורדים שלה בשנה מול נבחרות טובות יותר?

מצד שני, לפני המעבר לאירופה נתנו הופעה מכובדת במונדיאל והיינו מאוד קרובים לעבור את קולומביה בדרך למונדיאל נוסף. לא הגענו מאז לעוד מונדיאל. האם לא יכול להיות שבתחילת דרכנו באירופה היה לנו דור שחקנים חלש, וצמחו פה שחקנים טובים יותר עם השנים?
    בכל מקרה,אולי הרמה של הנבחרת שלנו השתפרה בזכות יציאה של שחקנים לאירופה ועליית הרמה בליגה, אבל אין שום בסיס לטענה שהעובדה שהנבחרת שלנו שיחקה מול נבחרות טובות יותר היא הגורם לעלייה ברמה.
    מכיוון שאיחוד בין דרום לצפון אמריקה לא צפוי להעלות את הרמה של הליגות במדינות מרכז אמריקה או לשפר את סיכויהם של שחקנים להגיע לליגות גדולות, אני לא יכול להתייחס לדוגמה של ישראל כרלוונטית למרכז אמריקה.

בכל מקרה, אנחנו קצת סוטים פה מהנושא (קופה אמריקה 2011, כן?), נראה לי שהדיון מתאים יותר לנושא האוף-טופיק של הכדורגל העולמי שנמצא במורד העמוד, לא?

Last edited by a moderator: Jan 8, 2011
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

deuce - אם להחזיר את זה לנושא שלנו ולא לנבחרת ישראל, מתוך הנחה שבפורמט שדיברנו עליו פה יהיה מדובר ב-6 הנבחרות הטובות של הקונקאקאף שיצטרפו לקופה אמריקה. התסריט הוא לא כזה קיצוני כמו שהצגת.

3. Landon Donovan Member

הדיבורים היחידים שהיו בנושא (בעיקר דברים תאורטיים שנזרקים באוויר פעם בכמה זמן ע"י חבר דירקטריון קונקאקף כזה או אחר) כללו רמיזות די ברורות לכך שלא יהיה מדובר בטורניר שיחליף את גביע הזהב אלא טורניר בונוס לנבחרות שהצליחו בו. לא רואה את זה קורה, ולא רואה טורניר כלל אמריקני קורה בעשור הקרוב.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

דעתי האישית היא להשאיר כל קונפדרציה עצמאית עם זימונים של אחת לשניה כמו שיש עד עכשיו. אליאס מכיר את דעתי בנושא המוזמנת יפן (למרות שזו לא אליפות יבשתית, אני עדיין מעדיף נבחרת "לטינית" או מיבשת אמריקה מאשר אחת לא קשורה כמו יפן) אבל אני לא רוצה לערבב בין האליפויות אלא להשאיר את 11 הקבועות (10+מכסיקו) ומכסימום להחליף את המוזמנת התורנית. אין לי בעיה של שינוי הפורמט או אפילו אם יחזרו ל-10 נבחרות (למרות שמכסיקו מוסיפה המון), אבל 16 נבחרות לטעמי לא יוסיף יותר מדי לטורניר למעט עוד משחק בין קוסטה ריקה להונדורס.

Last edited: Jan 9, 2011
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם אני לא, אבל לא זו הנק' שהערתי עליה.

בדיון התיאורטי ("טחינת המים") שעשינו פה דיברנו על פורמט בו לא כל נבחרות הקונקאקאף יעפילו לטורניר אחד עם הקונמבול. רק הטובות מבינהן (6?). זה בתגובה לההערה על הבלם הגרוע שיפורפר ע"י פורלן ודומיו. בלמי קוסטה ריקה לדוג', הסתדרו בסדר גמור עם הסלסטה. יותר משחקים מול חלוצי הסלסטה לא יכולים להזיק אלא רק לעזור להם. לא דובר פה על קובה וכאלו, לכן זה פחות קיצוני ממה שתיארת לדעתי.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צ'ילה וארה"ב נפרדות בתיקו 1 באצטדיון ההום סנטר דיפו או משהו דומה. זהו כבר המשחק השני של צ'ילה שמתואר כ"אולי משחקו האחרון של ביאלסה כמאמן צ'ילה". נראה מה יסגר איתו ועם נשיא ההתאחדות החדש שבדיוק נכנס לתפקיד.

צ'ילה הגיעה בסגל אלטרנטיבי לחלוטין, למיטב הבנתי גם ארה"ב, שכלל רק את אסטבן פארדס מהמונדיאל ולא כלל כמה מהצעירים המוכשרים שבסודאמריקנו בפרו כרגע. אותו פארדס, שמקושר לליגה הארגנטינאית לאחרונה, כבש שער יפה תוך ניצול של הגנה רכה של הינקים. חואן אגודלו הצעיר, שחקן ינקי ממוצא קולומביאני (מכיר עידן?) סחט פנדל אותו ביצע בהצלחה ינקי אחר. ממה שנראה ונשמע בתקציר, למרות שהמגרש היה ריק יחסית, הייתה אוירה טובה ביציעים. או שאולי זו האקוסטיקה.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

Que si, que no, que si, que...

הנובלה של אל לוקו ביאלסה ונבחרת צ'ילה מגיעה לסיומה העצוב (?), המאמן הארגנטינאי נוטש את "לה רוחה" למרות שבידיו חוזה עד לסיום המונדיאל הבא. כאמור, הסיבה נעוצה בכשלון נשיא ההתאחדות שהחתים אותו להבחר שנית, ולאחר מכן כישלונו של הנציג שלו.

במהלך השלוש וחצי שנים שהמשוגע עמד בראש הנבחרת, הוא הוביל אותה לאחת מהתקופות היפות בהיסטוריה שלה ובוודאי בעשורים האחרונים. מאזן מצויין בכל המסגרות, העפלה למונדיאל מהמקום השני עם כדורגל תוסס ומהנה והופעה מכובדת במפעל עצמו. ביאלסה גם נהנה מדור צעיר מצויין שצמח במדינה הארוכה והרזה, אך לזכותו יאמר שהוא גם קידם לא מעט מהם בהצלחה מרובה.

http://img269.imageshack.us/img269/4523/marcelobielsa006.Xxx

בשורה התחתונה, לדעתי, חבל בשביל צ'ילה שההתנהלות הביזיונית של הנבחרת שלה מסביב למגרש עברה מהפכה רצינית לטובה, מעבר לשדרוג המקצועי. חבל גם בשביל ביאלסה שלא נראה לי שישוב עוד פעם לרמות האלו וגם בוודאי לא ימצא משכורת כזו גבוהה כל כך קרוב לבית.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא יכולתי לנסח טוב יותר את המשפט שכתבת למטה: בסופו של דבר שני הצדדים מפסידים וחבל, כי כאוהד נייטראלי צ'ילה מאוד הרשימו אותי הן בנבחרת בצורת המשחק (לטעמי שיחקו את הכדורגל היפה במוקדמות) והן כמהפיכה האדירה שעברו. בקולומביה היו יותר משמחים לראות את ביאלסה אצלם, אבל כנראה שלהתאחדות יש מה לעשות עם הכסף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx במקום להשקיע היכן שבאמת צריך...

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא סתם הרבה כסף, זה היה הרבה מאוד כסף, כזה שלא כל מדינה תהייה מוכנה להשקיע במאמן ובצדק - לא זוכר במדיוק את המספרים עכשיו, אבל ב-7 ספרות של דולרים ינקים לשנה כשלא נראה לי שהספרה הראשונה עומדת על 1. בתחילת הדרך, עשו לו את המוות שם בתקשורת בגלל השילוב: מאמן זר + משכורת עצומה.

Last edited by a moderator: Feb 6, 2011
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כן אני יודע שזה הרבה כסף, כי לפני המינוי שלו בצ'ילה, הוא היה המועמד המוביל אצלנו ולפחות לפי ההתאחדות, המינוי ירד כי הוא פשוט היה יקר מדי...כשאני רואה את התוצאות שלנו במוקדמות והמאמנים שאימנו אותנו לעומת ביאלסה....זה אפילו מעליב לעשות את ההשוואה ביניהם ביאלסה שווה כל דולר ויש לי הרגשה מאוד חזקה שבצ'ילה יצטערו מאוד על הצעד המטופש.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נראה, זה מאוד תלוי במחליף. בארגנטינה פירסמו שפקרמן ברשימת המועמדים של המדינה השכנה, הוא דווקא אופציה מעניינת להמשיך את הפרוייקט הזה. למרות שציינו גם שמות פחות רציניים.

יש פה גם את השאלה שתמיד נמצאת סביב סיפורים כאלו בענף - כמה זה השחקנים וכמה המאמן? היה פה שילוב של דור צעיר מאוד מוכשר של צ'ילה (מונדיאליטו 07), פלוס סקורר בשיא כושרו (צ'ופטה) עם מאמן כריזמטי שלא פחד לנקות את ההשפעות הרעות מחדר ההלבשה. יכול להיות שעכשיו, עם הדור המוצלח הזה, גם מאמן עם שם פחות גדול ובלי ההילה של ביאלסה יצליח (?)

כמוך, גם אני מקווה שלפחות הסגנון משחק ישמר.

Last edited by a moderator: Feb 6, 2011
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בצ'ילה עדיין מחפשים מאמן ומסיבה לא ברורה, מלבד ההצלחה עם ביאלסה, השמות שעולים בתקשורת הם בעיקר מארגנטינה. השם החם עכשיו הוא קלאודיו ביצ'י בורגי, שלדעתי למרות המערך הדומה הוא בדיוק ההפך מביאלסה.

בארגנטינה ההכנות למפעל מתנהלות בעצלתיים, אך המתקן המודרני ביותר בארגנטינה כבר ערך בכורה מסויימת לעיני נשיאת המדינה:
    http://www.youtube.com/watch?v=LahQnW19uYU...player_embedded

האצטדיון של לה פלאטה כבר היה בשימוש לאורך כמה שנים, אבל לאחרונה הוא נכנס לעוד שיפוצים ועכשיו מספרים שמדובר באחד המתקנים המודרנים ביבשת. לא רק חיצונית, אלא גם מבחינת מה שהוא מציע מאחורי היציעים ומתחתיהם, בחדרי ההלבשה, המסעדות, התאים וכו'. אני התרגלתי להשתין במדרגות בסילינדרו, ככה שכל שיפור מזה הוא כבר מודרני בשבילי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. itay7 Member

אז באופן רשמי צ'ילה מינתה את מאמן בוקה ג'וניורס לשעבר, קלאודיו בורגי, למאמן הנבחרת עד לסוף המוקדמות. מעניין מאוד מה יקרה בנבחרת הזו, שכן כמו שאליאס אמר, הוא וביאלסה מאמנים מסוג שונה לחלוטין, והקבוצות שלהן לא נראות דומה. קשה לי להאמין שהוא יחליט להאט ולסדר את המשחק הצ'יליאני, אחרי ההצלחה של האנרגטיות ושיטת הלחץ בתקופת ביאלסה, אבל נקווה שהוא יהרוס אותם :aaarse:.

Last edited: Feb 25, 2011
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לאחר שבארגנטינה חנכו מחדש את האצטדיון בלה פלאטה, שיארח את משחק הפתיחה, לאחר שהסתיימו השיפוצים, מגיע תורו של אצטדיון נוסף. הפעם מדובר בבכורה של האצטדיון הביסנטנאריו שבסאן חואן שבפנים ארגנטינה, אשר נבנה מאפס. האצטדיון יחנך במשחק אימון בין נבחרת ארגנטינה (סגל על בסיס הליגה המקומית) וונצואלה. מדובר על תכולה של כ-25 אלף צופים.

כמה תמונות מהאצטדיון החדש:

http://img232.imageshack.us/img232/8035/0000023223.Xxx http://img714.imageshack.us/img714/7134/07125252.Xxx http://img62.imageshack.us/img62/9802/0000023225.Xxx

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי