צריך להשתמש בפרוקסי, אני אכתוב על זה הדרכה שבעזרתו של אליאס תהיה בהודעת הפתיחה של הקופה... מכה קשה מאוד לנבחרת פרו, שחואן ורגאס נפצע באימון ועלול להחמיץ את הקופה, כפי שהחמיץ ב-2007. הוא מצטרף למסדר פצועים ארוך הכולל את פאולו גררו, קרלוס סאמבראנו, אלברטו רודריגס, יוספמיר באיון ורנסו רבורדו. כרגע נראה שגררו ורודריגס יגיעו לקופה, השאר יותר בספק. נקווה שהפציעה של וארגאס תהיה קלה מהדיאגנוסה הראשונית. הקונמבול גם החליט משום מה לשנות את סדר המשחקים של המחזור השני, שהמשחק של פרו נגד מקסיקו יעבור לשעה המאוחרת במקום צ?ילה-אורוגואי, שיוקדם.
לבקשת הצ'יליאנים, שאחרי כמה שנים עם ביאלסה רוצים לחזור ולנצל את הלילות לבילויים ומשחקי חברה במלון. שהמשחק מאוחר זה סתם מפריע.
סליחה טעות בחישוב השנים התכוונתי לקופה של 2007 כמובן (בקשר לחבר'ה של הדוד סאם), נכון שלמקסיקו היו 22 שחקנים שכחתי את הפציעה של לאנדין. מי שכן היה עם 23 שחקנים הוא הצ'יליאנים. http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Copa_Am%C3%A9rica_squads
הנבחרת הצעירה של מכסיקו, זו שתשחק בקופה אמריקה, נפרדה אתמול בתיקו 2-2 מול אינדפנדיינטה מדיין הקולומביאנית במשחק אימון. הקולומביאנים שיחקו בהרכבם החזק ואני מניח שגם המכסיקנים, אם כי אני לא מכיר אותם ממש. מדיין עלתה ל0-1 בדקה ה-21 משער של וויליאם ארבולדה, אבל המכסיקנים ביצעו מהפך ע"י חביאר קורטס (36) ומרקו פביאן (44). פליפה פארדו דאג לאזן ל-2-2 בדקה ה-54.
גם שם ארה"ב עם 22. יש טעות ברשימה שהצגת, יכול להיות וכנראה שזה הורטאדו שנערך לתוך הרשימה בתור שוער שלישי ולמעשה היה רק באימונים ולא נרשם (?) לסגל הרשמי, או שאולי זה מישהו אחר. בהצלבה עם הרשימות בפורטוגזית וספרדית הורטאדו לא נמצא. חבל להתעקש, תבדוק בתקנון ותראה שרשום במפורש 22 שחקנים.
אתם חושבים שהסירוב של ביאלסה לאינטר מילאן, קשור לנבחרת איכשהו? אני קונה שנעוף בבתים בקופה הקרוב, ושביאלסה יהיה בנבחרת אחרי הקופה לקראת 2014.
אתה מתבסס על משהו, או שזה הרגשה אישית שלך? כי לא יודע למה, לי יש הרגשה כאילו הוא מחכה למקרה שיהיה כישלון של הנבחרת כדי להחליף את צ'צ'ו בטיסטה.. כי לא מאמין שהוא דחה הצעה מאינטר מילאן ככה סתם כי לא בא לו. בכל מקרה, זו סתם התלהבות שלי.. עוד מוקדם לדעת מה יקרה אחרי הקופה. במיוחד כשיודעים שדון חוליו לא אוהב לפטר מאמנים גם אם הם מבזים את הנבחרת..
כמו שרשמתי, זה מה שאני חושב. המחשבה שלי מתבססת על מספר גורמים - בין היתר על כך שגרונדונה לא מסיים חוזים עם מאמנים מיוזמתו ומתגאה בכך לא מעט. לכן כנראה שבאטיסטה, כל עוד ירצה בכך, יהיה המאמן במונדיאל הבא גם אם לא יצליח לזכות בגביע. בנוסף, ביאלסה הוא לא בדיוק האיש הפופולרי בהתאחדות, שהיא זו שממנה את המאמן. בלי קשר לנבחרת, אלא לכל מקום ששוקל להעסיק אותו, לביאלסה יש המון דרישות מראש והוא לא מוכן להתפשר והאמת שגם דעת הקהל בארגנטינה לא כל כך מאחוריו. ומשהו נוסף ופחות מבוסס, יש לי הרגשה שביאלסה לא כל כך רוצה לחזור לחוויית הנבחרת... אגב, שביאלסה קיבל את האלביסלסטה הוא היה בתחילתו של חוזה בקבוצה, ככה שזה לא קיר.
המזל הרע ממשיך לתקוף את נבחרת פרו (ואת הסיקור שלי), שעכשיו גם קלאודיו פיסארו נפצע בברכו במשחק אימון נגד הנוער של ספורטינג קריסטל, ויחמיץ את הקופה. הפציעה שלו נראית החמורה מבין תשעת הפציעות של שחקני הנבחרת, ואין סיכוי שהוא יתאושש בזמן. לגבי חואן וארגאס העניינים יותר גבוליים, הוא אמור להתאושש בתוך שלושה שבועות, כך שיכול להיות שהוא יגיע, עם כי קשה לי לראות את מארקאריאן מסכן אותו לקראת המוקדמות, שהן המטרה האמיתית. מי שעוד על הגבול הוא הבלם קרלוס סמבראנו, בעוד שאר הפצועים אמורים להגיע לאליפות.
מסכן הקוסם, לקח נבחרת במצב קשה בתקווה לאושש אותה אבל הכל הולך נגדו. לא שלפני האמנתי שפרו תפתיע לטובה בקופה, אבל עכשיו אני די בטוח שהיא לא ואולי אף תאכזב יותר מהצפוי. אתה מזכיר כל הזמן את החשיבות שהאורוגוואי נותן למוקדמות ביחס לקופה, השאלה האם ההתקשורת וההתאחדות רואות זאת כמוהו, או שטורניר כושל עלול לחסל את הקדנציה שלו?
אני יכול לשער שיתנו לו להמשיך למוקדמות בכל מקרה בגלל גל הפציעות הזה. אחרי הכל, פרו לא כ"כ נראתה רע איתו במשחקי הידידות וגם אם לא צפו להם עתיד מזהיר כולל הכוכבים שנפצעו, עכשיו יש למארקאריאן תירוץ מתקבל על דעת. אגב, אני בכל מקרה בידיעה שצריך לתת למאמן לפחות להתחיל את המוקדמות גם אם הוא נכשל בקופה. בניגוד לאירופה ששם יש מוקדמות, פה למאמנים יש שלושה משחקים (במידה והנבחרת שלהם עפה) כדי להוכיח את עצמם וזה נראה לי קצת מדי מכדי גבש דעה. לטעמי מארקאריאן חייב להמשיך בכל מקרה לפחות עד ה6-7 משחקים הראשונים של המוקדמות (תלוי בתוצאות) אבל בוודאי שלא ללכת אחרי הקופה, יהיה מה שיהיה.
אני גם מאמין שצריך לתת לו להמשיך ככה או ככה, אבל מההכרות שלי עם התקשורת הפרואנית, יכולת ותוצאות רעות בקופה עלולות להפוך את סביבת העבודה של מארקאריאן לבלתי אפשרית.