זה אמור להיות בינו לבין הנריקה. חוץ מזה שהנריקה פותח היום אין אידיקציה לדעת מה יקרה, לדעתי בסופו של דבר העובדה שמאנו מכיר את אנדרסון מגרמיו תעבוד לטובת אנדרסון והוא יישאר.
לגזור, לשמור ולהכין שעונים מעוררים. זמני המשחקים בקופה אמריקה http://www.sport5.co.il/Minisites/joinus/WeekLoader.html
משחק הפתיחה ב 21:30?!? 3 משחקי בתים ב 22:00 ששניים מהם של ברזיל, עוד 2 משחקי רבע הגמר ומקום השלישי והגמר זה אומר שאיזה שעה זה יהיה בארגנטינה? 15:00-16:00? כי אני זוכר שהגמר נערך בחצות אמרו שהשעה שם היא 17:00 לא יאמן איך כל דבר הופך להיות עבד של הטלויזיה ובשליטת האירופאיים...לי אישית זה עדיף שיהיו משחקים יותר מוקדמים אבל מה עם הקהל שם? מה עם אווירת משחק? לדעתי עדיף היה אם השעות הנורמאליות ששם...
איזה שעונים מעוררים? משחק ראשון שלנו ב-21:30 ומשחק שלישי ב-22:00 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אני קצת אחלוק עליך בנושא הזה. לשניהם לא היתה עונה טובה, אבל בניגוד לפביאן שגם לא מופיע למשחקי הנבחרת, דווקא אבל משחק לא רע לצידו של גוארין, לפחות במשחקי הידידות האחרונים. הוא גם עולה יותר להתקפה ומאיים על השער. מביניהם גם אני הייתי מעדיף את אגילאר ואם לומר זאת בעדינות, נראה לי שפביאן סיים את הסיפור בטריקולור. אגב, לגבי הזימון המפתיע של גוסטאבו בוליבאר, באותה מידה הייתי מעדיף שיזמן את חואן אסטבאן אורטיס שמשחק על אותה משבצת ונותן יופי של טורניר במיז'ונאריוס.
עידן, יכול להיות שבנבחרת אבל אגילאר משחק בסדר גמור, יכול להיות שהוא גם בכושר יותר טוב מוארגאס, אבל הנקודה המרכזית שלי היא שעל רקע קישור אפור שכזה (באופן יחסי) וארגאס יכול לשמש כאופציה גם לתפקיד האחורי ובמידת הצורך גם לשחק מתחת לחלוצים. מה שאבל אגילאר, ממה שאני ראיתי ממנו, לא יודע לעשות טוב במיוחד אם בכלל. אמיר - לא הסתכלתי על לוח המשחקים והשעות, במידה ומדובר בימי ראשון (או אפילו שבת) שעות הצהריים הן האידיליות, אבל אם מדובר באמצע שבוע אז אכן מדובר במשהו שלא יעזור למשוך קהל ניטרלי של חובבי כדורגל למשחקים. אבל מצד שני, בחלק מהמקרים מבחינת הטמפרטורות יש הצדקה לשחק בשעות מוקדמות יותר על מנת להקל במעט על השחקנים והקהל בחורף הארגנטינאי. בקיצור, כל משחק לגופו.
דווקא הייתי רואה לא מעט שנים ליגה ארגנטינאית ולמרות שהיו כן משחקים בשעות המוקדמות (שהבנתי שזה למיגור אלימות וכו') היו גם משחקים מאוחרים
משחקים בשעות מוקדמות גם בלי קשר לאלימות ולאזלת היד של כוחות הביטחון, אבל בימי ראשון ולעתים בימי שבת (להוציא ימי חג בהם עורכים מחזור). לגבי הקופה אמריקה, שעות הצהריים בסופ"ש זה הגיוני לחלוטין, בטח שבחורף. שעות הצהריים באמצע שבוע זה כבר דבר בעייתי, אבל בעיקר במשחקים של ארגנטינה ואולי חלק מהשכנות, שאר האוהדים שיבואו עם הנבחרות מחוץ לארגנטינה לא בדיוק עסוקים בשעות הצהריים (מלבד אלו שרק חוצים את הגבול למשחק וחזרה) והפגיעה היא בעיקר בקהל הנייטרלי שרוצה להגיע למשחקים בשביל הכיף.
זה לא קצת אנדרסטייטמנט? שניהם מגנים עד כדי כך התקפיים עד שבאיטליה הם בקושי נחשבים כמגנים ושניהם משחקים בקבוצות שלהם כשחקני קו לכל דבר במערכים שכוללים 4/5 קשרים. כמה פעמים קרה בעבר ששניהם פתחו ביחד בהרכב כבלמים? האם במצבים כאלה הנבחרת כולה פשוט שיחקה כדורגל סופר התקפי, או שהמערך נבנה בהתאם במטרה לחפות עליהם (שחקני הקו בקישור מאוד אחראיים או עודף קשרים אחוריים למשל)? אני עם קולומביה וברזיל בקופה הזה. אני מניח שזה לא עד כדי כך סביר, אבל יכול להיות נחמד מאוד לראות את מריו מניף גביע כקפטן. בחור נפלא שאהוד מאוד בחדר ההלבשה של מילאן. בכלל, קולומביה חזקה מזכירה לי את הילדות ושנות ה-90' (למרות שפיספסתי במעט את השיא בחצי הראשון של העשור). ממש טוב לראות את הנבחרת הזאת מגיעה עם סגל איכותי.
אני אגיד לך את האמת, לפחות לגבי סוניגה, מדובר לדעתי בשחקן עם יכולות התקפיות טובות יותר מאשר הגנתיות, כאשר ארמרו נחשב למגן טוב יותר ממנו. שניהם אגב אינם בלמים ומעולם לא שיחקו כך לא בקולומביה וממה שראיתי גם לא באיטליה. סוניגה נוסה לא פעם אף כקשר ימני כדי לנצל את יכולותיו ההתקפיות מבלי לדאוג שהאגף שלו יהיה פרוץ. אגב, שחקן נוסף של אודינזה, חואן גיז'רמו קואדראדו, הוא בעצם מגן שבנבחרת עשו לו הסבה לקשר בגלל תכונותיו ההתקפיות. הבחור גורם כ"כ הרבה כאב ראש למגינים עם יכולת הכדרור והמהירות שלו, שגומס פשוט ויתר עליו כמגן כדי שלא יתעייף וישאיר חורים. ציינתי את תכונותיהם של ארמרו וסוניגה, אבל כמובן שלא כל משחק או כל התקפה הם יעלו למעלה. סוניגה שמגיע מקבוצתי נאסיונל, היה עולה להתקפה המון, אבל בנבחרת הוא קצת יותר מאופק. ארמרו היה השחקן המצטיין במגרש כשהפסדנו 0-1 לספרד, הוא פשוט הרג את הספרדים מהאגף שלו וגם סחט מקאסיאס כמה עצירות טובות. בכל מקרה הם שחקני הקו הפותחים של הנבחרת כאשר לצד מריו כבלם ההתלבטות היא בין פראה לסאפאטה. לגבי המערך שנבנה, במקרה כזה הנבחרת שיחקה עם 4-3-2-1, שאומר שלושה קשרים הגנתיים או השיטה שהיא כנראה תשחק בקופה, 4-1-4-1, שאומר קשר הגנתי אחד שמלפניו שני קשרים עם אופי של קשרים הגנתיים כמו אגילאר וגוארין. שחקני הכנף בקישורים דווקא כן צפויים להיות בעלי אופי התקפי כמו דאירו מורנו מימין ואלקין סוטו או אדריאן ראמוס משמאל, מה שאומר שאולי גומס יגביל קצת את העלייה של ארמרו וסוניגה להתקפה. בכל מקרה אין מה לדאוג, גומס לא מתכוון לשחק סופר התקפי בטח לא מול ארגנטינה, מול בוליביה וקוסטה ריקה עד גיל 23, הייתי מצפה ממנו למחץ בהתקפה. מהפה שלך לאלוהים. אני גדלתי על קולומביה מאז המשחקים עם ישראל, עוד לפני שעלתה "לגדולתה" עם ה-0-5 על ארגנטינה ומאוד רציתי לראות את ואלדראמה מניף גביע מה שלא קרה, אז הסתפקתי בלראות את איבן קורדובה עושה זאת ב-2001 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מתאים לי לראות את ז'פס עושה זאת ואני מאוד מעריך את הבחור שגם בגילו עדיין נמצא ברמות הכי גבוהות, הן בנבחרת והן ברמת המועדון, לאחר שאת רוב שנותיו בילה בנאנט, פ.ס.ז'. וקייבו. לקולומביה יש סגל מאוד איכותי שאינ אישית מאוד אתאכזב אם לא נגיע ל-4 האחרונות, בייחוד אחרי העונה המופלאה גם שעברו גוארין ופאלקאו כשכל קולומביה סומכת על השניים האלו שיצעידו את הנבחרת קדימה. הואלדראמה ואספרייה - גרסת 2011.
דויד וייה בכדור חופשי מצויין בדקה ה-5, פדרו בדקה ה-20 וצ'אבי אלונסו עם כדור חופשי נהדר משלו בדקה ה-45 קבעו את תוצאת המשחק.
הסגל של ברזיל: Portieri - Julio Cesar (Inter, ITA), Victor (Gremio). Difensori - Daniel Alves (Barcelona, ESP), Maicon (Inter, ITA), AndreSantos (Fenerbahçe, TUR), Adriano (Barcelona, ESP), Lucio (Inter, ITA), David Luiz (Chelsea, ENG), Luisao (Benfica, POR), Thiago Silva (Milan, ITA). Centrocampisti - Ramires (Chelsea, ENG), Lucas Leiva (Liverpool, ENG), Sandro (Tottenham, ENG), Elano (Santos), Elias (Atletico Madrid, ESP), Ganso (Santos), Jadson (Shakhtar, UKR), Lucas (Sao Paulo). Attaccanti - Neymar (Santos), Robinho (Milan, ITA), Fred (Fluminense), Pato (Milan, ITA).
ממש לא ברור לי ההתעלמות מהרנאנס, אולי הקשר ההתקפי הטוב ביותר באיטליה. מוראד, אני לא יודע מה הסיבה האמיתית של מנזס אם בכלל, אך אני בטוח שזה לא בגלל הכרטיס האדום ההוא. אני לא רואה בסגל אף קשר ברמתו או אחד שמתקרב אליו. אלאנו מוסיף את הניסיון וזה בסדר גמור, גאנסו שחקן מוכשר ומנזס לא רוצה לוותר עליו למרות הפציעה, אבל אפילו לא לכלול את הרנאנס בסגל על פני אליאס וז'אדסון שכרגע כמה רמות מתחתיו זה פשוט מתסכל אותי כאחד שמחבב את השחקן.