במשחק הכנה לקופה לא הצליחה ברזיל בביתה לנצח את הולנד. האורחת היתה במחצית הראשונה יותר טובה כשהגיעה למספר הזדמנויות קורצות. אחרי ההפסקה ראינו בעיקר את ברזיל שטיווחה על שערה של השוער השלישי בהולנד. טים קרול שמשחק בניוקאסל מנע מספר שערים. 0-0 בסיום. 10 דקות לסיום היה זה רמירז שקיבל צהוב שני אחרי עבירה גסה על רובן. אם כבר מדברים על רובן. ההולנדי והתגלית החדשה של ברזיל, נימאר, עסקו יותר מדי בצלילות. הגיע הזמן שהתופעה הזאת נעלמת מהמגרשים. נימאר שחקן מוכשר ביותר, אבל ב-3 מקרים הוא פשוט צלל ללא שום מגע. פתרון? אחרי המשחק מרחיקים שחקן שכזה. במקרה של נימאר היה היום בקלות למצוא 3 מקרי התחזות מגעילים. בסה"כ זו היתה משחק הכנה בשביל ברזיל, אבל נגד הולנד בלי בין היתר סניידר, ואן דר וארט, שטקלנבורח, ומרק ואן בומל המארחת היתה צריכה לנצח.
ניימאר מזכיר לי באישיות את כריסטיאנו רונאלדו בתחילת דרכו במנצ'טסר יונייטד. הכישרון, הצלילות, העקבים המיותרים ואפילו התספורת המוזרה.
כן זו גם הייתה ההתרשמות שלי אחרי שהוא התחיל להשתלב בסאנטוס ולהיות חלק מרכזי בה. יש לציין שדווקא בזמן האחרון מאז שמוריסי הגיע הוא הצליח לשמור עליו ולשנות אותו בהתנהגות על המגרש ולגרום לו להיות הרבה יותר מקצוען ושחקן כדורגל מאשר שחקן תיאטרון..אבל כנראה ש "Old habits die hard"' ולשחק בשביל הנבחרת באיצטדיון מלא שרק צורח בשנייה שאתה מקבל את הכדור, עם התקשרות שרק מטפטפת כמה הוא ה-כוכב גרם לו לשכוח את כל ההתקדמות הזו לחזור כמה חודשים אחורה... גם היה לו משחק לא טוב סה"כ. --- סה"כ משחק ידידות אמיתי של סוף עונה.. מאוד לא מרוכז, לא שוטף, איטי ומסורבל מ-2 הצדדים. מחצית ראשונה הייתה עם יתרון של ההולנדים כשהם הגיעו להזדמנויות המסוכנות יותר במתפרצות נהדרות, והשנייה כבר הייתה בשליטה דיי מוחלטת של ברזיל שעם הזמן היו קצת יותר החלטיים עם הכדור ובידדו את השחקנים הנכונים במקומות מסוכנים. כמו שאמרתי לפני, פשוט אפשר לראות כמה שחקן כמו גאנסו שהוא יצירתי, מתוחכם עם יכולת לעשות משהו מכלום חסר ולייצר מצבי הבקעה מהקישור חסר לברזיל.. כשניימאר משחק לא טוב, רוביניו עוד יותר, ופרד ממש בלתי נראה - פשוט היה אפשר לראות את האנמיות של הקישור ואי היכולת ליצור בעצמם כשבשלישייה למעלה אף אחד לא ממש בא לעבודה.. מאנו צריך להתפלל להחלמה מהירה וטובה של הפליימיקר כי במצב כזה הנבחרת נואשת לו. מה שאפשר לקחת לטובה מהמשחק, היה ההגנה של אנדרה סאנטוס שהצליח להסתדר יפה מאוד עם רובן ובאמת נעל את צד שמאל של ההגנה באופן מרשים ומפתיע - אבל מצד שני לא תרם פשוט שום דבר התקפית(גם מפתיע) וגרם געגועים למרסלו. ראמירס שיחק לדעתי משחק טוב והיה היחידי שבאמת נלחם ושיחק כאילו אכפת לו במגרש, וגם היה היחיד שהצליח איכשהו ליזום ולנסות לעשות משהו מהקו האחורי וסה"כ נתן מקום לאופטימיות. טיאגו סילבה היה פשוט מפלצת כהרגלו, למרות המסירה הזאת להולנדים ליד הרחבה הוא נתן יופי של משחק שקט ובטוח, וז'וליו סזאר גם הראה יכולת טובה מאוד בשער. אלאנו יחד עם פרד היה פשוט לא קיים על המגרש, לוקאס היה חלש ונדבק באווירת סוף מסלול שהייתה במגרש עם כמה מסירות מסוכנות באמצע המגרש ובכלל לא הצליח לסייע הגנתית, ניימאר לפרקים הראה מה הוא יודע לעשות - אבל לדעתי הוא שיחק דיי גרוע אפילו שגרוע שלו זה אומר לבלוט מעל השאר כשהוא הלך עם הראש בקיר, היה לא החלטי, צלל בצורה מגעילה ובאמת שיחק כמו ניימאר הישן והרע. בגזרת המחליפים, לוקאס(סאו פאולו) הכניס קצת פלפל כרגיל למשחק במיוחד במשחק "עייף" כזה - אבל עדיין משחק בלי שכל לפרקים יותר מידי גדולים, מסתמך על המהירות והפיזיות שלו ולא שומר על הכדור קרוב לרגל ונוטה לאבד אותו בקלות.. לדעתי טוב יעשה מאנו אם ישלח אותו למונדיאליטו עד גיל 20. סאנדרו עשה עבודה טובה בקישור האחורי בזמן שהיה על המגרש והיה שיפור על פני לוקאס. לאט לאט אני מאמין שנראה משחקים טובים יותר,אינטנסיביות של השחקנים, ובעיקר יותר משחקי צירופים חילופי מקומות תוך כדי המשחק וסה"כ יותר עבודת צוות בחלק ההתקפי כמו שהיה בחלק ממשחקי ההכנה הקודמים - כי כרגע זה החלק שלא ממש מתפקד.
מוראד, אל תשכח בבקשה שהולנד שיחקה למעשה עם חצי הרכב מול נבחרת שמתכוננת לטורניר חשוב. העובדה שהחזקנו אותם על תיקו אפס מעודד אותי למרות שבמחצית השנייה ברזיל היתה צריכה בפרוש לגמור את המשחק. לפעמים באמת היתה לי במחצית השנייה את ההרגשה שאוטוטו השער של ברזיל נופל, אבל לצאת עם 0-0 בברזיל זה נורא יפה. אל תשכח שבברזיל חיפשו נקמה על ההדחה שלהם מרגלי הולנד במונדיאל האחרון.
מאיפה המידע?למה LIVE?למה לא ברגיל כמו ב2007? הלוואי ש.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5censored.Xxx
ראיתי אורוגוואי ברזיל חצי גמר (נו באמת, רק להכניס פנדל ולעלות לגמר) בטלויזיה בוודאות וגם את המשחק הראשון של אורוגוואי... את הטורניר עצמו כן, יש מצב שראיתי במחשב אני לא זוכר.
או שגם אפשר לקרוא פה http://sports.walla.co.il/?w=/316/1829841 משחק הפתיחה, חצאי הגמר והגמר בערוץ פתוח (ערוץ 55 יענו) השאר בלייב.
כן זה נכון - מצטער שלא התייחסתי להולנד כמעט פשוט בגלל הדיון חשבתי להתמקד בברזיל ובשחקנים שלה. --- האם זה אומר שכל המשחקים של הטורניר ישודרו בטלוויזיה? חדשות נהדרות אם כן, כשבזמן האחרון ממש יש לי בעיה עם סטרימים.
טוב, אז עכשיו גם תורנו הגיע ואמש הכריז המאמן הרנאן דאריו גומס על 22 השחקנים שיהיו בסגל הנבחרת הקולומביאנית לקופה אמריקה: שוערים דויד אוספינה (ניס, צרפת) לואיס מרטינס (אונסה קאלדאס) אין הפתעות בגזרת השוערים. השוער הקולומביאני המוכשר בן ה-23 שמשחק בצרפת הוא גם השוער הראשון, כאשר לואיס מרטינס שהצטיין העונה במדי קאלדאס יהיה שוער המשנה. גם שוערה של מיז'ונאריוס, נלסון ראמוס, ראוי לזימון, אבל הוא עדיין מצוי במאבקי האליפות. מגינים מריו ז'פס (מילאן, איטליה) כריסטיאן סאפאטה (אודינזה, איטליה) לואיס אמארנטו פראה (אתלטיקו מדריד, ספרד) אקיבאלדו מוסקרה (קלוב אמריקה, מכסיקו) פאבלו ארמרו (אודינזה, איטליה) חואן קאמילו סוניגה (נאפולי, איטליה) ז'וליאן אנצ'יקו (פאצ'וקה, מכסיקו) חואן דויד ואלנסיה (ג'וניור באראנקייה) גם בחוליית ההגנה אין הפתעות. "האיטלקים" שלנו נמצאים בהרכב מלא למעט איבן קורדובה שככל הנראה סיים את דרכו בנבחרת. ההתלבטות היא כרגע לגבי צמד הבלמים, שדי ברור שהקפטן ז'פס יהיה אחד מהם ואו פראה או סאפאטה ישלימו אותו (עדיפות שלי לסאפאטה, אם כי פראה מהיר יותר ומנוסה יותר). סוניגה מימין וארמרו משמאל ישלימו את רביעיית ההגנה, כאשר לשניהם יש יכולת כדרור מצויינת כשהם מצטרפים להתקפה והם נוטים לעשות זאת הרבה, אבל שניהם חייבים לשפר את הדיוק בהגבהות שלהם, בייחוד עם נוגח מצויין כמו פאלקאו. קשרים חואן גיז'רמו קואדראדו (אודינזה, איטליה) אלקין סוטו (מיינץ 05, גרמניה) אבל אגילאר (הרקולס, ספרד) פרדי גוארין (פורטו, פורטוגל) גוסטאבו בוליבאר (דפורטס טולימה) קרלוס סאנצ'ס (ואלנסיין, צרפת) בחוליית הקישור בניגוד לשנים קודמות, אין כאן יותר מדי שחקנים יצירתיים, למעט פרדי גוארין שגם עשה את ההסבה הזו לאחרונה בפורטו. גוארין, שבעברו היה יותר קשר דפנסיבי, נמצא בכושר הטוב בחייו והיה לטעמי מהגורמים החשובים של פורטו בעונה הנפלאה שזה עתה הסתיימה. מלבדו זומנו גוסטאבו בוליבאר (זימון בכורה מפתיע) מטולימה, קרלוס סאנצ'ס ואבל אגילאר (כולם משחקים כקשרים דפנסיבים, למעט אגילאר, לו יש יכולת טכנית טובה יותר); חואן קואדראדו הוא מגן ימני שעשה הסבה בנבחרת לקשר ימני הרבה בזכות המהירות והדריבלים הנהדרים שלו מהאגף, מבלי שיצטרך לדאוג שהצד שלו פתוח כשהוא עולה להתקפה. בד"כ נכנס כמחליף במחצית השניה עם הרעננות שלו וגורם לכאבי ראש למגינים השמאליים של היריבות. גם אלקין סוטו חוזר להרכב, בעיקר לאור החצי השני של העונה שעבר במיינץ והיה לאחד משחקניה המצטיינים. משחק באגף שמאל, טכני מאוד עם בעיטות תותח וכבר כבש כמה כאלו בקריירה. עתיד לתפוס את הצד השמאלי, אלא אם גומס יעדיף את אדריאן ראמוס על פניו, מה שלא נראה סביר כרגע. גומס מתלבט בין 4-1-4-1 לבין 4-4-2 כאשר כנראה יבחר בשיטה הראשונה. מבחינה זו זה אומר שכנראה שסאנצ'ס יהיה הקשר האחורי, גוארין ואגילאר יתפסו את האמצע, סוטו ישחק באגף שמאל ודאירו מורנו כנראה יעבור לצד ימין. לא בטוח, אבל זה כבר הרכב שנוסה ע"י גומס כמה פעמים. השחקן הבולט ביותר בחוליית הקישור שלא יהיה כמובן בקופה, הוא כוכבה של ראסינג קלוב הארגנטינאית, ג'יובאני מורנו, שנפצע בפברואר במשחק ליגה בארגנטינה ואולץ להעדר מהמגרשים כ-4-6 חודשים ולמרות התקוות שהיו לו, הוא כמובן עדיין לא כשיר לשחק ולכן לא זומן, לשמחתם, אגב, של הרבה מאוד קולומביאנים שלא אוהבים את סגנון משחקו בנבחרת ואת העובדה שהמאמן גומס מזמין אותו בצורה "עיוורת" ולא על סמך יכולתו במדי הקפטרוס שעד כה לא היתה מרשימה בלשון המעטה. אכזבה נוספת היא מאי זימונו של חאמס רודריגס הצעיר מפורטו, שעדיין מחכה לזימון בכורה, אם כי זו לא הפתעה כי גומס אמר לא אחת שהוא עוזב את רודריגס לטובת הנבחרת הצעירה שתארח את אליפות העולם כמה ימים לאחר סיום הקופה אמריקה. חלוצים רדאמל פאלקאו גארסיה (פורטו, פורטוגל) טאופילו גוטיארס (ראסינג קלוב, ארגנטינה) הוגו רודאז'גה (וויגאן אתלטיק, אנגליה) אדריאן ראמוס (הרטה ברלין, גרמניה) ג'קסון מרטינס (צ'יאפאס חגוארס, מכסיקו) דאירו מורנו (אונסה קאלדאס) לא טעיתי בפורום הקולומביאני כשהימרתי שגומס יזמן שישה חלוצים ואלו השמות שנקבתי בהם. לא הפתעה גדולה, אם כי אולי גם לוואסון רנטריה הנפלא מקאלדאס היה מקום, אבל 7 זה באמת יותר מדי, למרות שגם מורנו גם ראמוס וגם רודאז'גה, לפעמים מתופקדים כקשרים התקפיים. השם הבולט ביותר הוא כמובן פאלקאו, שיחד עם גוארין עבר את עונתו הטובה בקריירה, כאשר כבש 38 שערים ב-42 הופעות בכל המסגרות(!) כולל 18 שערים ב-16 הופעות בליגה האירופאית, ששבע את שיא כל הזמנים של יורגן קלינסמן האגדי. אין צורך להציג אותו, אני מניח שרוב האנשים כאן כבר מכירים אותו מהופעותיו באירופה, ומסתמן שהוא ככל הנראה יהיה חלוץ החוד הבודד של הנבחרת. במידה ויחליט גומס על חלוץ נוסף לצידו, גוטיארס/רודאז'גה/מרטינס, אחד מהשלושה יצטרף אליו שככל הנראה ההעדפה היא על גוטיארס, שנתן טורניר טוב מאוד במדי ראסינג, בה יש לו עד כה 9 שערים ב-14 הופעות. השאלה איך יתפקד פאלקאו עם "9" נוסף לידו, מאחר ועד כה שיחק כחלוץ יחיד או עם רודאז'גה ששיחק כחלוץ, אבל מעט מאחורי פאלקאו. אישית אני מעדיף אותו כחלוץ יחיד, בסגנון שהוא שיחק בפורטו, כאשר הולק מימין ו-וארלה/רודריגס משמאל פיטמו אותו בכדורים, חוץ מהעובדה שהיה לו מרחב פעולה גדול יותר. בכל מקרה גם ג'קסון שחזר מפציעה לא פשוטה לא מזמן, ישר החל להפציץ בחאגוארס ועשוי להיות אופציה מעניינת מהספסל בגדול אני מאוד מרוצה מהזימונים, סה"כ לכולנו (הקולומביאנים) היה ברור פחות או יותר שזה יהיה הסגל לקופה, סגל שלטעמי שווה על הנייר לפחות חצי גמר, אבל הנייר לא זה שצריך להגן ולכבוש. לא רואה מצב שאנחנו לא לקוחים 6 נקודות מקוסטה ריקה ובוליביה, ארגנטינה זה כבר סיפור אחר. בנוגע למאמן גומס, קשה מאוד למצוא אנשים בקולומביה (לפי תגובות, ביקורות שקראתי ומשיחות עם קולומביאנים) שאוהבים את המינוי הזה וקושרים אותו בכך שמטוראנה הוא מאמן העל של הנבחרות ומינה את חברו הטוב גומס, ומאחר והפכתי לסניגור הבלתי רשמי של המאמן, גומס הוא האחרון שהביא אותנו למונדיאל ב-1998, לקח את אקואדור למונדיאל 2002 ולדעתי יכול להצליח עם הדור המוכשר הזה, מוכשר הרבה יותר מזה שהיה לו לפני 15 שנים, להוציא את ולדראמה שלו אין מחליף ואולי להוציא גם את אספרייה המצויין. http://futbolcolombiano.com.co/wp-content/uploads/2011/03/Colombia1.Xxx SUERTE, MUCHACHOS!
ההרכב המשוער של ברזיל היום למשחק מול רומניה : --------------------------ויקטור---------------------- ----------------דויד לואיז----------לוסיו--------------- -אנדרה סנטוס-------------------------------מייקון---- -------------------------סאנדרו---------------------- ----------------------------------הנריקה------------ -------------------אליאס----------------------------- ---ניימאר------------------------------------רוביניו-- --------------------------פרד----------------------- כשרונאלדו ייכנס בדקה ה-30, כנראה במקום פרד, וישחק 15 דקות עד סוף המחצית, וזה כאמור יהיה משחק הפרידה שלו מהנבחרת(וכנראה הפעם האחרונה שנראה אותו על מגרש כדורגל). מייד אחרי המשחק מאנו יודיע מי המנופים מהסגל ואת הרשימה לקופה אמריקה.
איך שפרד היה נראה מול הולנד(או לא נראה ליתר דיוק) עוד יחזירו את רונאלדו לסגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
הקישור קצת דליל ונראה לי שהיה מקום לעוד קשר על חשבון חלוץ, אבל כמו שאמרת אפשר לשחק קצת עם התפקוד של השחקנים שרשומים כשחקני התקפה. קשה לי לבקר או לתמוך בזימונים כאלו או אחרים בגלל שאני לא עוקב אחרי מרבית השחקנים, אבל נראה לי יותר הגיוני לזמן את פאביאן וארגאס מאשר את אבל אגילאר. לשניהם אמנם לא הייתה עונה טובה ווארגאס אף שיחק פחות מאבל אגילאר, אבל לפחות הקשר של אלמרייה יותר מגוון ויכול לשחק קדימה יותר מאשר אבל אגילאר.