קופה אמריקה - הדיון המוקדם

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Nov 12, 2010.

1. Muurad Member

אגב שכחתי לרשום אבל הסגל המורחב של ברזיל ל-2 משחקי הידידות לפני הטורניר נגד רומניה והולנד - שמה-28 שחקנים האלה ינופו 6 וישארו 22 לטורניר עצמו.

במשחק מול רומניה רונאלדו יערוך את משחק הפרישה שלו מהנבחרת וייפרד סופית מהכדורגל

שוערים :
    ג'וליו סזאר (אינטר)
    ג'פרסון (בוטאפוגו)
    ויקטור (גרמיו)
    פאביו (קרוזיירו)

מגנים :
    דני אלבס (ברצלונה)
    מאייקון (אינטר)
    אנדרה סאנטוס (פנרבחצ'ה)
    אדריאנו (ברצלונה)

בלמים :
    לוסיו (אינטר)
    טיאגו סילבה (מילאן)
    דויד לואיז (צ'לסי)
    לואיסאו (בנפיקה)

קשרים אחוריים\מרכזיים:
    לוקאס לייבה (ליברפול)
    ראמירס (צ'לסי)
    סאנדרו (טוטנהאם)
    הנריקה (קרוזיירו)
    אנדרסון (מנצ'סטר יונייטד)

קשרים התקפיים :
    אלאנו (סאנטוס)
    אליאס (אתלטיקו מדריד)
    לוקאס (סאו פאולו)
    טיאגו נבס (פלאמנגו)
    ג'דסון (שאחטאר)

חלוצים :
    רוביניו (מילאן)
    ניימאר (סאנטוס)
    פאטו (מילאן)
    נילמאר (ויאריאל)
    ליאנדרו דאמיאאו (אינטרנאסיונאל)
    פרד (פלומיננסה)

---------------------------------------------

למרות כמה אי הסכמות שיש לי(שאפרט עוד מעט) הסגל הוא סגל טוב - הנקודה החלשה היא לדעתי היא הקשרים ההתקפיים - אבל מאנו השאיר את הדלת פתוחה לגאנסו ולדעתי דיי בונה על זה שיחלים מהר וייכנס לסגל, כי המצב לא אידיאלי כרגע.

עכשיו הבעיות שלי עם הזימונים של מאנו :

- 4 שוערים? מי לעזאזל מזמין 4 שוערים ולמה שהוא יעשה כזה דבר? ממש החלטה הזוייה של מאנו בהתחשב שג'וליו סזאר אם לא ייפצע יהיה השוער הפותח.. גם ככה מזמינים 2 שוערים לטורניר עצמו, ההתלבטות שלו היא מי יהיה אותו שוער שני?

- איפה הילד : הולק.
    אני מבין שהוא לא מתאים לסגנון המשחק של מאנו, וזה בסדר גמור מבחינת ההרכב וגם חזיתי מאז שמאנו לקח את המושכות בנבחרת שלא נראה את הולק פותח בהרכב - אבל להשאיר בנאדם שכבש 35 שערים ובישל 17 העונה באלופת פורטוגל ומחזיקת הליגה האירופית הטרייה מחוץ לסגל? לא לגוון את הסגל בסגנונות שונים עם שחקן שמחוזר אחרי הגדולות של אירופה(ובצדק) בכזו קלות? הולק כמחליף יכול להכניס המון פלפל ולשדרג את ההתקפה של ברזיל עם הפיזיות והמהירות שלו ולגרום למשחק יותר מהיר והחלטי וכמו שאמרתי לגוון קצת ולהציע דברים שהשאר לא יכולים - החלטה ממש הזוייה, לדעתי ההזוייה ביותר.

- איפה הילד(2) : הרנאנס.
    לא יכול להיות שהכרטיס האדום הזה מול צרפת פשוט חיסל ומחק לגמרי את העונה שהרנאנס נתן השנה בלאציו. בסגל הנוכחי פשוט אין לך שחקן שיכול ממש לתת את הניצוץ או השינוי הזה בעמדת הקשרים ההתקפיים לדעתי - בהתחשב כאמור שגאנסו לא מחלים ונשאר מחוץ לסגל.
    אפילו שלדעתי זו לא העמדה הטובה ביותר שלו, השנה כשתפקד שם בלאציו הוא היה מצויין ומאוד החלטי, ואפילו באותו משחק מול צרפת הוא היה טוב עד שיצא באדום.. לוקאס(סאו פאולו) אני משער שיורד לנבחרת עד גיל 20 בסופו של דבר, ככה שאני לא ממש רואה את טיאגו נבס, ג'דסון אליאס או אלאנו מצליחים להכנס לתפקיד הזה של הקשר ההתקפי ולהשפיע יותר מידי..אם באמת זה רק בגלל הכרטיס האדום ההוא אני ממש מאוכזב מקבלת ההחלטות של מאנו, כי מבחינה מקצועית אני לא רואה סיבה שהרנאנס לא יהיה פה בסגל ואפילו לא ייפתח. עוד שם שאפשר לתהות לגביו אגב הוא קאקא.

- איפה הילד(3) : מרסלו.
    גם פה ממה שאני מבין זה יותר עניין של סגירת חשבונות, כשלפי מה שאומרים מרסלו ביים פציעה באחד מההזמנות למחנה האימונים שמאנו ערך לברזילאים שמשחקים באירופה ומאז מאנו מחק גם אותו - למרות שזו סיבה יותר מובנת, מבחינה מקצועית זו ממש החלטה לא מובנת בשביל כמו ה-2 הנ"ל.. אנדרה סאנטוס בהחלט היה טוב עד עכשיו במשחקי האימון שהיו ולדעתי קנה בצדק את המקום שלו בהרכב, אבל מרסלו שמיתג את עצמו השנה שאחד המגנים השמאליים ההתקפיים הטובים ביותר בעולם, וגם הראה שיפור ניכר בצד ההגנתי שלו חייב, פשוט חייב להיות בסגל אם לא בהרכב לא משנה מה.

בכל מקרה, לגבי שאר הסגל כמו שאמרתי אני חושב שמאנו עשה את הבחירות הנכונות.. לדעתי המון תלוי על ההחלמה של גאנסו, וכמו שציינתי בהתחלה מאנו השאיר את הדלת פתוחה ומשוער ש-7 אנשים ינופו מהסגל אם הוא באמת יחלים.. העמדה הזו היא עמדת מפתח בנבחרת הזו ואפשר לראות מהדברים שלו שמאנו ממש בנה עליו שישחק ויהיה בהרכב. - אבל ההגנה מאוד חזקה(במיוחד מרכז ההגנה), ההתקפה טובה מאוד עם פאטו רוביניו ניימאר ומי שלדעתי יפתיע ויקנה לעצמו מקום בהרכב לקראת או תוך כדי האליפות - ליאנדרו דאמיאאו, והקישור עם לוקאס ראמירס וסאנדרו גם יציב וטוב.

אני משער שבסופו של דבר המנופים יהיו פאביו, ג'פרסון, הנריקה,ג'דסון, פרד - וכאמור גאנסו אם יחלים יצטרף לסגל אז גם לוקאס מסאו פאולו(רק בגלל הטורניר של הנבחרת עד גיל 20 - אם ההחלטה היא מבחינה מקצועית נטו הוא יישאר ובמקומו יודח אליאס\טיאגו נבס - לדעתי נבס).

Last edited: Jun 7, 2011
  2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מהשחקנים הבאמת מוכשרים של ברזיל, הולק עוד נסבל, לא כמו ניימאר שמזכיר לי איזה בחור ממאדיירה, אבל עם הרבה סבל. הוא מצויין ואתלט חזק, מזכיר אפילו את אדריאנו לפני שהתאבל והשתכר ובילה, אך אני חושב שהוא צריך לדעת מתי לשחרר את הכדור לחבר, ולמסור גם שבא לו לכדרר ולעבור עוד שחקן בריצה מטורפת או בכדרור. שווה סגל נרחב אבל בטח לא הרכב פותח.

אגב מה אתה אומר לגבי הגאושו הבליין? יש סיכוי שיחזור גם לאיזה הופעה פרידה או שאפילו זה לא?

3. Muurad Member

אין מצב.

אלא אם כן הוא מחזיר את השעון 5-6 שנים אחורה שהוא לא יעשה, הזימון נגד ארגנטינה היה מתוך כבוד אליו בלבד והופעת הפרידה שלו -וזו אמורה להיות ההופעה האחרונה שלו בנבחרת לטעמי.

Last edited: May 22, 2011
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סגל מעניין מעמידים בברזיל, תמיד יש סימני שאלה סביב פרוייקטים של חילופי דורות, אבל בגדול הוא נראה סגל חזק מאוד מאחור ועם הרבה כישרון מקדימה. אני גם רואה בעיה על הנייר בקישור ההתקפי, כמו גם בשפיץ לדעתי. חסר איזה סקורר מפלצת, מה שפאטו אולי יהיה (?) אבל אני לא בטוח לגבי זה עדיין. לא הייתי מוותר על הולק משיקולים מקצועיים, אם יש סיבה אחרת זה כבר עניין של מאנו.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בהחלט סגל מעניין של הבראזילאים, הפייבוריטים לטעמי בטורניר ויסלחו לי החבר'ה הארגנטינאים כאן. מה שכן, גם אני לא הבנתי את 4 השוערים כאן, סביר להניח שאחד בטוח ייחתך אם לא שניים, הוא כנראה רוצה ליצור תחרות ומוטיבציה ביניהם, למרות שאני לא רואה מי לוקח לססאר את המקום. דבר מעניין נוסף, הרבה זמן לא זכור לי סגל בראזילאי עם כ"כ הרבה שחקנים מהליגה המקומית. דיברו על זה בבראזיל, אור? אני יודע שפעם לפחות, פחות אהבו בבראזיל ליגיונרים ותמיד העדיפו לראות את השחקנים שמשחקים אצלם בליגה המקומית מייצגים את הנבחרת. אגב, לפי השמות מדובר בסגל החזק שמאנו יכול להעמיד, לא? וגם אני בדעה של אליאס, יש מקום להולק ב-28 בוודאי, לא כל שכן ב-23.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מאמין שלקופה הנבחרות יגיעו עם 3 שוערים בסוף.

לא שמתי לב באמת שהרבה באים מהליגה. אני חושב שבסגל הסופי האחוז שלהם יהיה נמוך יותר, אבל זה גם מעיד על כמות הכישרון בליגה הזו. גם אם הקבוצות עצמן לא תמיד מצליחות בגביעים, מבחינת שמות זו ליגה חזקה למדי.

7. Muurad Member

קשה לי להאמין שיגיעו 3 שוערים כי זה לא משהו הכרחי, אבל יכול להיות שזה המצב.. לי זה עדיין לא מובן כי עמדת השוער השני לא דחופה וחשובה כמו כמה עמדות ושחקנים אחרים.

לגבי השחקנים מברזיל זה בהחלט משהו שממה שאני מבין אנשים בתוך ברזיל תמיד רצו שיקרה יותר ויותר, והמצב הכלכלי שעוזר למשוך שחקנים כמו אלאנו, או עכשיו לואיס פאביאנו וכו' גם עוזר להכל - ומאנו מאז שהגיע לתפקיד מנסה לשפר את התדמית ולשנות את מה שקרה בעבר והראה שהנבחרת פתוחה לכולם.

אבל בסופו של דבר זה לא יהיה מרשים כמו שזה נראה עכשיו - ולדעתי כמו אליאס רוב המנופים יהיו אלה שמשחקים בברזיל שהוזמנו.. אבל עדיין יש הרבה שחקנים מצויינים בליגה וכמו שאליאס אמר הרמה היא רמה גבוהה מאוד מבחינה אינדבידואלית - כשהבעיה היא יותר הגישה של הקבוצות והמאמנים בקישור כלומר במשחק הלחץ, בכושר הגופני והאינטנסיביות וקצב המשחק, וכמובן הבעיות בצד ההגנתי והטקטי שלמעט שחקנים בודדים כאלה ואחרים הרמה בצד הזה ממש לא גבוהה.

Last edited: May 22, 2011
  8. zoharco Member

אז מי צפוי לפתוח בהרכב במקום פאטו?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

10. Muurad Member

רשמתי כבר בהודעה שלי, הדעה שלי הייתה שליאנדרו דמיאאו ידיח את פאטו או לפחות את מי שישחק את מספר ה'9' מההרכב לפני או תוך כדי האליפות גם כשפאטו היה בריא וכשיר.

אני לא חושב שזו מכה כ"כ קשה כמו שחושבים, לדעתי דאמיאאו עדיף בעמדה הזו על פאטו ויוכיח איזה חלוץ הוא באליפות, הוא פשוט קלאסי לעמדה הזאת ולמערך וצורת המשחק של מאנו, עם הגובה שלו, משחק הראש, הפיזיות ובשילוב היכולת שיש לו ברגליים עם היכולת לשחק משחק צירופים ליד הרחבה(בעיקר עם ניימאר ורוביניו שזה יהיה תאווה לעיניים) ולהיות פיבוט ביחד עם הסיומת הנהדרת שלו ברחבה הוא לדעתי יהיה ההפתעה של הטורניר.

המעניין הוא מי יגיע כמחליף לסגל במקומו... למרות שאמרו שהוא ייעדר חודש ימים שזה שבוע לפני שהטורניר בכלל מתחיל.. אם מאנו אמר שהוא מחכה לגאנסו אני לא רואה סיבה שהוא לא יחכה גם לפאטו וישאיר אותו בסגל כדי להרוויח אותו בהמשך הטורניר.

Last edited: May 23, 2011
  11. 亚历山大帕托 Member

:aa1: אין סיבוכים בפציעה של פאטו ואין צורך בניתוח. הוא יהיה בחוץ במשך 4-5 שבועות ונוכחותו בקופה אמריקה תלויה בהערכות של רופאי מילאן ונבחרת ברזיל שייעשו בסוף יוני.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בסגל של בוליביה למשחקי ההכנה האחרונים לקראת הקופה לא מופיעים הרבה לגיונרים, אבל בין מעט השמות שמשחקים מחוץ לארצם מופיע זימון טרי - אדבאלדו רוחאס, שחקנה הברזילאי של נאבאל מפורטוגל, שמסתבר שיש לו אמא בוליביאנית. לא מכיר אותו, אבל קשה לי להאמין שזה החיזוק שיעזור לבוליביה.

שאר הלגיונרים הם מרסלו מורנו (גם הוא חצי ברזילאי) משחטאר דונייצק, ריקארדו פדריאל מסיבאספור הטורקית וצמד האקס-ליגת העל קרלוס אריאס ורולאנדו ראלדס שמשחק היום בארגנטינה (קולון).

Last edited by a moderator: May 26, 2011
  13. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

נמשיך?

מכסיקו כידוע לא חלק מקונמבול והסגל החזק והמנוסה שלה כרגע מתאמן בארצות הברית לקראת גביע הזהב שיתחיל עוד קצת יותר משבוע. לקראת הקופה אמריקה הצוות הטכני של הFemexfut החליט להזמין סגל נרחב של הכשרונות המכסיקנים שמשחקים בליגה המקומית, שאותם יובילו כאמור חמישה שחקנים שעברו את גיל 22.
    היחיד בסגל שנולד בשנות השבעים, הוא השוער המנוסה של גוואדאלחארה, לואיס ארנסטו מיצ'ל שעוד מעט ישלים 32 אביבים. עוד חאליסיינסה (מאזור גוואדאלחארה) הוא יוני מאגאיון המגן שכבר היה בונסואלה בקופה הקודמת. שחקן הגנה נוסף הוא פאול אגילאר שהיה חלק מהסגל של אגירה במונדיאל. בני 27 ו29 הם החלוצים אוריבה פראלטה (סנטוס לאגונה) רפאל מארקס לוגו (מונארקס מורליה). שני לגיונרים די מפורסמים שיבקרו בארגנטינה הם קרלוס ולה וז'ונתן דוס סאנטוס.

http://farm5.static.flickr.com/4024/4630653698_ecb6edf91e_z.Xxx

קוסטה ריקה המוזמנת השנייה מקונקאקאף נמצאת בבעיה, עקב ההתעכבות עם האישור הסופי של פרישת היפנים. עושה רושם שהמארגנים בהתאחדות המקומית יצטרכו לאלתר נבחרת צעירה עם כמה שחקנים מנוסים או אפילו זה לא. בניגוד לעשרת הנבחרות הדרום אמריקאיות, לקוסטה ריקה לא תהיה את פיפ"א שתוכל לכפות על הקבוצות לשחרר את הקוסטריקנים שמשחקים מחוץ למדינה כדי שיתכוננו לטורניר שיתקיים בארץ הכסף. אם איכשהו יהיה להם מזל, נוכל לראות כמה שחקנים שמשחקים באירופה. לפי העיתונות המקומית, הסיכויים קלושים: רוי מילר בלמה של ניו יורק רד בולס לא ישוחרר, בדיוק כמו ראנדאל אסופייפה (גנצ'לירבירלי) ומייקל באראנטס (אולסון).

14. itay7 Member

סרחיו מארקאריאן הקדים ופרסם את הרכב נבחרת פרו, שתשחק ב-1 ביוני ביפן נגד הנבחרת המקומית, במסגרת קופה קירין. ה?קמפיין? שלי ושל אליאס מניב פירות, ורינאלדו קרוסאדו ייפתח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

ההרכב: סלומון ליבמן (אליאנסה לימה); רנסו רבורדו (אוניברסיטאריו), סנטי אקאסייטה (אלמריה), וולטר וילצ?ס (ספורטינג קריסטל), חסוס ראבאנאל (אוניברסיאריו); אדאן באלבין (סן מרטין), רינאלדו קרוסאדו (אאוריץ?), לואיס רמירס (קורינתיאנס); לואיס אדווינקולה (ספורטינג קריסטל), כריסטיאן קואבה (סן מרטין) וג?פרסון פארפאן (שאלקה).

על הספסל ייחכו: ראול פרננדס (ניצה);  יאנקרלו קארמונה (סן לורנסו), כריסטיאן ראמוס (אליאנסה לימה); יוספמיר באיון (ריבר פלייט), קרלוס לובאתון (קריסטל), מייקל גווארה (ספורט בויס), יושי יוטום (קריסטל); וויליאם צ?ירוקה (אאוריץ?), ראול רואיסדיאס (אוניברסיטאריו).

סה?כ המטרה של הטורניר היא להכריע לגבי הסגל לקופה ולתת הזדמנות לשחקנים צעירים או לכאלו שבלטו בליגה לתפוס את אחד מהמקומות הלא מוכרעים. לגבי ההרכב לקופה, המשחקים אמורים לעזור להכריע את הסוגייה של שתי העמדות שעדיין לא סגורות - השוער והקשר האחורי. בעוד בשער יש התלבטות חיובית בין ליבמן (שצפוי לעבור לקרוס אסול ממקסיקו השבוע) לפרננדס, ששניהם משחקים מצוין בתקופה האחרונה, ההתלבטות בעמדת הקשר האחורי היא מחוסר ברירה, בין שני שחקנים לא מרשימים, בעמדה שתהיה לוודאי נקודת התורפה של הנבחרת. 

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בקולומביה קבעו שני משחקי ידידות אחרונים לקראת הקופה אמריקה. ב-22 ליוני תתמודד הנבחרת מול מכסיקו, שתגיע לפריירה בהרכב משני. 3 ימים מאוחר יותר תשחק הנבחרת במדיין מול נבחרתה של סנגל.

מחר תתמודדנה בסיאטל נבחרות מכסיקו ואקואדור, כל אחת מתכוננת לטורניר שלה. אקואדור לקופה אמריקה, מכסיקו לגביע הזהב שייפתח בשבוע הבא. הרכבים משוערים:

מכסיקו - גיז'רמו אוצ'ואה; אפראין חוארס, ריקארדו אוסוריו, פראנסיסקו רודריגס, קרלוס סאלסידו; רפאל מארקס, חרארדו טוראדו, אנטוניו נאלסון סינייה, אנדרס גוארדאדו; אליאס הרננדס, אנחל ריינה

אקואדור - מרסלו אליסאגה; נייסר ריאסקו, לואיס צ'קה, איסאק מינה, דיאגו ארמנדו קאלדרון; סגונדו קאסטיז'ו, כריסטיאן נובואה, וולטר אז'ובי, אדיסון מנדס; פליפה קאיסדו, כריסטיאן בניטס