ג'ילה הוא שחקן אדיר, אך לצערי הוא פשוט לא מוצא את מקומו בנבחרת (קרי: דל פיירו). שי, את דל פיירו או את טוטי אתה לא תראה יותר בנבחרת, בעיקר בגלל גודל האגו של ליפי שמתחיל באיטליה ונגמר בדרום אפריקה. אם קסאנו, שאפילו לא הוזמן, וד'אגוסטינו שהיה אחד ממצטייני העונה שעברה באיטליה לא משחק בהרכב הראשון, זה אומר את הכל. אולי עכשיו ליפי יקבל קצת שכל, וייפתח במשחק הבא עם רוסי. אף פעם לא אהבתי את טוני, מכיוון שהוא כמעט ולא תורם לנבחרת, הוא סוג של בול עץ, מחכה לקבל כדור, גם אם הוא ייצטרך לחכות 85 דקות. סוג של טרזגה גרוע. הגנה: גרוסו פשוט לא מצליח לעשות פעולה התקפית טובה, וקייליני גם כן איכזב, עשה פאול טיפש של טירון, לא מתאים ג'ורג'יו.
הזמבורות שחילקו ביציע , לעזאזל הם הולכים לחלק את זה גם בשנה הבאה ? בילתי אפשרי לשם ווליום ,איזה עונש פאק! רוסי בסיומת נהדרת ,חלוץ נהדר!
כנראה שכן. לא יודע, יש לי הרגשה רעה לגבי המונדיאל ב2010, דרום אפריקה היא יותר מדינת עולם שלישיית, אנשים שם לא אוהבים כדורגל והמארגנים מאוד מודאגים. במשחק הראשון של דרום אפריקה היה 50 אלף צופים מתוך 61 אלף, זה בושה שלא ממלאים ת האיצטדיון הביתי, נגד ספרד זה כבר היה ממשמביך 21 אלף פחות ממחצית התחולה. דרום אפריקה היא לא מדינה של כדורגל, והאמת האוהדים שם לא מדהימים, הזומבורות המרגיזות האלה, האיצטדיונים גם לא מרשימים עד עכשיו, איפה זה ואיפה גרמניה 06. לדעתי זה היה צריך להתקיים באירופה.
מה שיותר חמור שמדיווחים של עיתונאים הולנדים האבטחה במקום נוראית. אחד מהמדווחים בטעות כמעט התנגש בנדמה לי נשיא דרום אפריקה...לפי אותו עיתונאי השחורים נותנים בכניסה יותר מדי כבוד ללבנים כי איכשהו טראומות העבר עדיין מרחפים באוויר. הם לא עורכים בדיקות קפדניות ובצורה הזאת אפשר להכניס הכל לתוך האיצטדיון. הוא חושש שעם גל של אוהדים מחו"ל גם הביטחון של האוהדים הזרים לא ממש מובטחת. הדברים האלה לא בדיוק יוצאים החוצה, אבל כרגע שנה לפני המונדיאל אני חושב שרק בלאטר חושב שהכל סיפור הצלחה...
אני לא מסכים איתך לגבי זה שהיה צריך להיות באירופה. אם ככה, רוב המונדיאלים צריכים להיות באירופה, כי רוב הכסף הגדול שם, האיצטדיונים יפים יותר, המדינות מפותחות יותר וכו'.... אני לא מדבר ספציפית על דרום אפריקה אבל אתה חייב שתהיה לך חלוקה פחות או יותר שווה גם בין היבשות. אי אפשא שכל המונדיאלים ייערכו באירופה כי התנאים שם טובים יותר. גם בדרא"מ המגרשים לא ברמה האירופאית אז מה? לא נעשה מונדיאל בדרא"מ?? אם תבדוק ממש כל מדינה ומדינה לפי השיקולים של אירוח מונדיאל, תראה שאין לך יותר מדי אפשרויות בעולם, בטח לגבי אירוח יחיד. לגבי אירוח זוגי, זה כבר משהו אחר, שם יהיו לך יותר אופציות. אבל אי אפשר ולא נכון לדעתי לפסול מועמדויות של יבשות שהן לא אירופה.
נכון שצריך לגוון בין כל היבשות אבל עדיין צריך להפעיל קצת מחשבה בנושא בחירת המארחת. הרצון של אופ"א/פיפ"א להיות נחמדים לכולם לתת למדינות מתפתחות לארח קצת נמאס, רוצים לראות מונדיאל/יורו במדינה שחייה כדורגל וגם כמובן מפותחת לא כמו דרום-אפריקה שאנשים שם קופצים על רכבות(אני רציני הם באמת עושים את זה..). הנה למשל יורו 2012 שאוקראינה ופולין יארחו כבר נתקלו בבעיות ומי רוצה לראות יורו בפולין? כבר שווייץ ואוסטריה יותר טוב. פיפ"א נתנה כביכול ב"כוח" לדרא"פ לארח את המונדיאל, ללא ספק היא המדינה האפריקאית הטובה ביותר בשביל אירוח אבל גם זה כנראה לא מספיק. דרום-אמריקה? לא תודה. אני כבר חושש מהמונדיאל בארץ החטיפות ב-2014, לא יכלו לקיים אותו באנגליה/צרפת/ספרד/הולנד? אם אני לא טועה גם המדינה שאותה אתה מחבב הייתה צריכה לארח מונדיאל ופסלו אותה(לא זוכר את הסיבה) ואתה רואה את זה קורה באירופה? יש את המדינות האסייאתיות העשירות וגם את ארה"ב ואפילו את קטאר וכל המדינות העשירות בנפט שיכולות לארח מונדיאל כמו שצריך.
דרום אפריקה היא לא המדינה הכי טובה באפריקה שיכולה לארח את הטורניר, למי ששכח מרוקו הפסידו להם בפער לא גדול בכלל, מונדיאל במרוקו היה יכול להיות הרבה יותר טוב לפי דעתי.
אדם, אני גם נגד האירוח המשחקים במדינות המפרץ. אם נעזוב כרגע את העניין הפוליטי הרגיש אל תשכח שבמדינות האלה חוקי השריעה חלים. איך אפשר לקיים פסטיבל של כדורגל במדינה שכזאת? למה הייתי כל כך נגד קיום המשחקים האולימפיים בסין? בלאטר מנסה בכל הכח לתת את המונדיאל למדינות שאו אין להם את הכסף הדרוש (ברזיל) או שאין להם בכלל אקלים נוח וחוקים מערביים וחופשיים (מדינות מפרץ). למה הוא עושה את זה? לדעתי בעיקר בגלל שהמדינות האלו נתנו לו את הקולות הנוספים כדי להשאר בראש הפירמידה...
את האמת? אולי אתה צודק. בכל מקרה אני בטוח שפוליטיקה והחמדנות של בלאטר לעוד קדנצייה בכס המלכות הביאו אותו להחליט לגבי דרום אפריקה.
את קולומביה לא פסלו, קולומביה נבחרה למונדיאל 1986 ופרשה מבחינה כלכלית ואותו דבר כשרצתה לרוץ ל-2014, רק שרוב דרא"מ רצתה את בראזיל. עכשיו בטענה שלך אתה בעצם אומר את מה שאמרתי קודם. מעט מאוד מדינות יכולות לארח מונדיאל ברמה טובה...אז מה, כל הזמן אותן מדינות יארחו?? זה גם לא פייר. צריך לבחור מארחת עם שיקול דעת, אבל לדעתי אני כן בעד סבב יבשות בכל מקרה. לא ייתכן שאירופה, ארה"ב, מכסיקו (עכשיו גם זה לא בטוח) ו2-3 אסייתיות תקבלנה תמיד אירוח רק כי יש להן הכי הרבה כסף.
כרגע זה המצב עד שכל מועמדת תעמוד בתנאים מסויימים. זה לא בלתי אפשרי אבל צריך לפחות את המינימום ולא לבחור במדינה רק כדי להראות שפיפ"א פונה גם ל"פריפריות". מדינה(מתפתחת) שרוצה לארח תצטרך להתכונן לפחות 8 שנים לפני התחרות עצמה כדי שהיא תוכל לבנות מתקנים מתאימים ובאמת לעשות שינוי וכמובן שפיפא תעזור לה.
כל עוד יש דשא סביר, מקום לכל הקהל או לפחות מרביתו במגרש (מצדי בעמידה) זה לגיטימי מבחינתי. רצוי שיהיו מקלחות עם מים חמים (או פושרים) לשחקנים במגרש ושירותים לקהל מעבר לזה העיקר שישחקו כדורגל על המגרש. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אבל מה עם כל האוהדים/תיירים שיגיעו? צריך מקומות גדוליםשל FANZONE בשביל אלו שלא ייכנסו למשחק. וכמובן שצריך מדינה לא אלימה ולא מפוצצת בסמים ובחוטפים ובאירגוני טרור. אליאס, לפי הדרישות שלך אפשר לחשוב כאילו אתה מסתפק במונדיאל אורוגוואי 1930, המתקנים צריכים להיות בהתאם למחירים.
:aaa021: העיקר זה הכדורגל והצופים במגרש, זה מה ששכחו ב-86 ששיחקו ב-40 מעלות באמצע היום בשביל ששעת השידור תהייה נוחה לאירופה (גם ב-94 הסיפור היה דומה), הצגתי את זה בקיצוניות אבל זה רק בגלל שאני מייצג את הדיעה שמתנגדת לרוב. רק להזכיר מה העיקר זה הכל.
דרא"פ ממש לא מדינת עולם שלישי, והיא by far המקום הכי מפותח באפריקה. הכדורגל הוא הספורט השני או השלישי בחשיבותו שם, אבל זו מדינה שחולה על ספורט. יש להם איזה 15 ערוצי ספורט בטלוויזיה רק של רשת אחת! (סופרספורט, פשוט מצויינים). בנוסף, זו מדינה מאוד תיירותית, היחידה באפריקה שיכולה לארח כ"כ הרבה אנשים. והביטחון האישי השתפר שם מאוד בזמן האחרון. גם השעות הן בדיוק כמו בישראל ונוחות לנו מאוד, ומזג האוויר שם בתקופת המונדיאל הוא חורף נעים, שמאפשר לשחק כדורגל כמו שהשחקנים רגילים בליגות בהן הם משחקים. בקיצור, המונדיאל חייב להיות באירופה.