גביע הקונפדרציות הוא בהחלט קיקיוני. אם נעשה הקבלה לעולם הקבוצות ונניח שהמונדיאל והאליפות היבשתית לנבחרות הם כמו אליפות המדינה והאליפות היבשתית לקבוצות, אז גביע הקונפדרציות הוא כמו הגביע המקומי. טורניר שהקבוצות הגדולות לא כ"כ שמות עליו והקבוצות הקטנות מנסות לגנוב להן את ההצגה, הגדולות עולות עם הרכב משני והשחקנים והמאמנים לא נראים כמו מי שממש חשוב להם להביא את הגביע הביתה. בגלל זה אין שום סיבה לשחוט את ברזיל, ספרד או אפילו איטליה שבאמת נראתה נורא. אם ספרד היתה רוצה מספיק היא לא היתה מפסידה לנבחרת של המדינה שכנראה הכי לא איכפת לה מכדורגל בכל העולם. את ספרד האמיתית נראה עוד שנה בדיוק באותו מקום. בנושא ברזיל, בלי קשר לכן או לא גביע הקונפדרציות, זה די מאכזב לראות שוב את הסלסאו משחקת כדורגל טקטי למדי. זאת מגמה שהתחילה במונדיאל 2006 עם פריירה על הקווים ונמשכה בקופה אמריקה של 2007 עם דונגה. אמרו אז שזה הכדורגל של היום, שהתקפה לא מביאה תארים וכו'. וזאת באמת היתה ההרגשה באותם ימים. שעבר זמנו של הכדורגל ההתקפי. אז מה נגיד היום? בימים שאחרי יורו התקפי ומדהים ואחרי אחת העונות הגדולות בכל הזמנים של קבוצה שהדבר היחיד שהיא יודעת זה להתקיף? למה נבחרת כמו ברזיל עם פוטנציאל התקפי מטורף שכזה מתעקשת לא לממש אותו? אני לא יודע מה איתכם, אבל הדברים האלה בצירוף העובדה שארגנטינה נמצאת בסכנה של ממש בבית המוקדמות והמגרשים בדרום אפריקה שנראים די מחורבנים בטורניר הזה, יוצרים אצלי דאגה לא קטנה לגבי המונדיאל בשנה הבאה. *אתם רואים למה דני אלבס בועט את הבעיטות החופשיות בבארסה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx גם אני, אני פשוט מנסה לתפוס את העמדה של החובב כדורגל שמח, רשמתי שמעמדת ההתאחדות הברזילאית אולי הייתי טוען אחרת, ומעמדת אוהד ברזיל לא יודע מה הייתי טוען אבל לראייה שחלקם (הרוב) יוצאים נגד דונגה גם ברגעים של זכייה. בקופה אמריקה בחצי הגמר ברזיל הציגה כדורגל משעמם ועברה בנס את אורוגוואי, בגמר היא הציגה כדורגל משעמם ודרסה את ארגנטינה, תצוגה של הז'וגו בוניטו בקופה הייתה מול צ'ילה כשבשאר הנצחונות היא לא הציגה כדורגל שמח. אבל זה באמת לא העניין, בהתאחדות הברזילאית לא יגעו בו כל עוד הוא יביא הצלחות, מצד שני לא ברור איך לא ניצלו את המונדיאל כדי להפטר ממנו? לדעתי הוא מאמן טוב אני פשוט לא מעריך את הסגנון שהוא כופה על נבחרתו.
כל הכבוד לברזיל שהיא צריכה 88 דקות בשביל להראות שהיא יותר דומה לאיטליה/גרמניה מאשר לברזיל. פשוט רחמנות על הדרום אפריקאיים, מבחינתי היום אין צדק. אני סגרתי את הטלוויזיה, אלה משחקים שאני פשוט לא מבין איך מאמן יכול להרוס את המשחק שאני כל כך אוהב. ברזיל פשוט צריכה ביום בינוני להציג כדורגל התקפי ולנצח, אפשר לחשוב מיהי דרום אפריקה!?! דונגה לדעתי ניצל היום, אבל למה ארה"ב צריכה בגמר לתקוף? אני מציע לה לא ללכת קדימה, שברזיל תעשה את כל העבודה. במחצית השנייה ברזיל נראתה כמו נבחרת ישראל ביום טוב, פשוט לא ייאמן איך קאקא מסתובב 10-15 מטרים בחצי שלו בשביל לעשות הגנה נגד דרום אפריקה!?! יום עצוב לכדורגל, אבל ברזיל עולה לגמר.
לא רק מבחינתך אלא גם מבחינתי אין צדק היום. לאורך כל המשחק הזה דרום אפריקה רצתה ולא הצליחה, ברזיל בכלל לא רצתה. הברזילאים שיחקו במרבית דקות המשחק הזה בהליכה, לא פחות. אני כבר לא מדבר על צורת המשחק שדיברתם עליה קודם לכן, כי גם כשמשחקים על התקפצות מתפרצות צריך לעשות אותן מהר, מה ששחקני ברזיל לא בדיוק עשו. הדרום אפריקאים מצדם עשו הכל כדי לנצח הערב אך זה לא הספיק. נ.ב היכן משחק booth? בהחלט שחקן שהרשים אותי אצל האפריקאים.
אני מסכים עם אליאס, אם דונגה היה מאמן קבוצה אירופאית הוא היה מאוד מוערך, אבל כל עוד הוא מדביק את הסגנון הזה לברזיל לא יעריכו אותו, יש קבוצות שלשחק הגנתי זה פשוט לא מתאים להן. אי אפשר להשוות את הנבחרת הנוכחית לנבחרת של מונדיאל 2002.
לא ממש מדויק, תלוי באיזה מדינה דונגה היה מאמן. בהולנד הוא היה מקבל על הראש. אני מאמין גם בספרד, צרפת ואנגליה. רק בגרמניה ואיטליה דונגה היה מקבל מחיאות כפיים. איך מדינה עם כל כך הרבה כשרון התקפי משחקת למעשה עם 8 שחקני הגנה. פשוט לא ייאמן, חשבתי שדרום אפריקה שיחקה היום בצהוב...פינאר התחפש לקאקא, מסיללה נראה פתאום ברזילאי טוב, מה קרה כאן?
דילמה קשה לגמר, אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל ואמוס דאמפסי קאראחו :aaa021: הרבה זילזלו בארה"ב ודרא"פ במשחקים הראשונים אבל כנראה שלמרות הכל יש להם מה למכור.
דני נוימן בהחלט יצור ויש רגעים שאני חושב שהוא מחליט לחקות את שלמה שרף. שלשום שמעתי אותו אומר "יוצא מן הכלל טוב" (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx) ממש כמו שלמה שרף ואתמול שמעת אותו אומר שמוקואנה (החמצה אדירה) "היה צריך להוריד את הראש כלפי מטה". לדעתי הוא בכלל היה צריך להוריד את הראש כלפי מעלה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx שי, אני חושב שאתה מגזים. קודם כל, זה בסך הכל גביע הקונפדרציות. שיציגו את היכולת הזאת במונדיאל אז יהיה אפשר לומר שזה יום עצוב לכדורגל. כרגע, לטעמי, זה עוד מוקדם מדי. במילא זה לא היה בכל המשחקים בטורניר הזה - נגד ארה"ב למשל הם ממש שיחקו נהדר (את המשחקים נגד מצרים ואיטליה לא ראיתי בשלמותם). אז כן, זה לא נעים לראות נבחרת כמו ברזיל משחקת בצורה כזאת, אבל צריך לקרות עוד הרבה בשביל שיהיה אפשר לקרוא לזה "יום עצוב לכדורגל". ואני חושב שמגיע קרדיט עצום לדרום אפריקה. לפרקים הם מציגים ממש כדורגל סוחף ואפשר להתבלבל מי זאת ברזיל ומי זאת דרום אפריקה. הם היה להם את הרגל המסיימת הם היו יכולים להיות נבחרת נהדרת.
הפרשנות של נויימן הייתה כל כך פתאטית ועלובה עד שהוריד את כל החשק לרואת את המשחק... עד מתי פרשנים ישראלים? השוער של דרום אפריקה פשוט מצויין... יצא לי לראות אותו בכמה משחקים בטורניר והוא הציג שליטה נהדרת בשער. ובכלל אני חושב שדרום אפריקה שיחקה מצויין,ניצלה את הירידה הדי איטית של ברזיל להגנה בעזרת השחקנים הזריזים שלה. פינאר פשוט פנטסטי,ממש התאהבתי בשחקן הזה במהלך הטורניר.
איזה קוון עיוור. בוסקטז 3 מטר לא בנבדל , אבל איזה פצצה של ויאה בכדור החופשי. רחמים על דרום אפריקה , משחק שני ברציפות שהם משחקים טוב וראויים למשחק שילך להארכה ובטח בטח שלא להפסיד , וכמו מול ברזיל שוב מקבלים גול בדקה ה88 ואז ממש אחרי דקה שער מקרי לחלוטין של גוייזה שמנצח את המשחק. עריכה נוספת... אז יש מגיע בכדורגל אמפלה עם פצצה אדירה מ30 מטר עושה צדק ושולח את המשחק הזה להארכה.
מסכנים הדרום-אפריקאים שעזבו את האצטדיון אחרי השני של ספרד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
3-2 לספרד אחרי הארכה. בסה"כ ספרד שיחקה עם ההרכב השני שלה ולכן לדעתי ה'בעיה' היותר גדולה נמצאת בצד של המארחת. שוב פעם ספרד הוכיחה שאם ברזיל היתה באה לשחק על ההתקפה היא היתה מנצחת בקלות. אני לא מתרשם מדרום אפריקה למרות השער הדרמטי היפה בזמן הפציעות. ספרד התאוששה יפה והיא אכן תהיה מועמדת רצינית לקחת את התואר בעוד שנה.