קונפדרציות: הגביע של ברזיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Yaniv, ‏6/6/09.

1. Sergio Ramos Member

אני תוהה אם זאת נבחרת ספרד שאני מכיר. ארה"ב הפתיע אותי לטובה, משחק מעולה של ההגנה שלה, ספרד נראת משותקת ועייפה. מלבד ההזדמנות של טורס לקראת סיום המחצית והבעיטה של פברגאס, חושך מוחלט, נראה כאילו היא וויתרה על המשחק. הקישור לא מספיק יוזם וגם וויאה וטורס ביום חלש להחריד נבלעים בקלילות למרכז ההגנה של האמריקאים. חסר לי מאוד אינייסטה, הוא בדיוק האס למשחקים בהם כלום לא עובד. האופציות בספסל לא כ"כ מדליקות אותי, אבל לא יזיק אם קאסורלה ייכנס לאגף הימני המיותם, השלישייה במרכז המגרש מיותרת לאור הצפיפות של האמריקאים שמקשה מאוד על הקישור.

משמח לראות שראמוס חזר לכושר האופטימלי שלו לאחרונה, גם במשחקים הקודמים ובמחצית הזאת הטא היה מהבולטים במגרש.

דני נוימן בהחלט מביך, אני חושב שמצאנו רשמית יריב הוגן לאיציק זוהר.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/09
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי מה אמרתי? שאני מריח הפתעה...אומנם אמרתי בפנדלים אבל אמרתי שאני מריח הפתעה!

מה אתה אמרת? ספרד ב-90

אתה רוצה לחזור על זה שוב

אני שמח מהעובדה הברורה שהשיא לא ישבר וזה מה שחשוב!

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוי סרחיו ראמוס...
    איך הוא בכלל חושב על לעצור כדור בתוך ה5 ??!?!

דל בוסקה חיבי להמר עכשיו להוציא את אחד הבלמים תמורת חלוץ.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מה הורסקי רוצה מפיקה? בישול גדול של סרחיו ראמוס, אני כל כך שונא את השחקן הזה, כל כך שמח לראות כל טעות שלו, בן אדם קטן, שחקן... בסדר, לא יותר.
    טעות ענקית שלו.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו מה אמרתי? ספרד בסה"כ מזייפת כל המחצית השנייה, סרחיו ראמוס שפשוט כבר דקות ארוכות מזייף נשאר במגרש ובסוף ספרד אולי אפילו בצדק אוכלת אותה.

אם היא מפסידה ליבי באמת עם הספרדים, אבל התסריט הזה כל כך מזכיר את מה שאני הייתי צריך לעבור מספיק פעמים עם הולנד או אייאקס. ספרד דוגלת במשחק יפה, אבל לפעמים צריך גם לשחק מכוער...הנה אף אחד לא ציפה לתסריט שאנחנו רואים עכשיו ואניי להבטיח לכם שמחר ברזיל עולה לגמר וגם תזכה עכשיו בטורניר. למה? כי היא לא מתביישת לשחק דקות על הגנה ולצאת למתפרצות. ספרד כמו הולנד רוצה 90 דקות לשלוט, לתת שואו לכולם, אבל אם לא הולך לך אתה צריך גם הגנה חזקה. כבר במחצית הזהרתי אתכם שספרד בבעיה מאחור והנה התוצאה.

זה היה יכול להיות 1-1 אם השופט היה שורק לפנדל, אבל מה ספרד עשתה חוץ מזה? האם נבחרת כל כך כשרונית לא אמורה לחורר את הרשת של ארה"ב? הווארד תפס יום, אבל גם השוער המצרי עשה את אותו דבר...כנראה שברב הזמן קבוצות יותר הגנתיות לוקחות את הטורניר ומבחינתי ברזיל תחת דונגה היא לבטח לא הנבחרת של 1982...(לדעת רבים הנבחרת אולי התקפית אי פעם של ברזיל). היא מזכירה לי את אותה נבחרת של ארה"ב 1994 שדונגה היה חלק ממנה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ספרד מזייפת כל המשחק...לא רק במחצית השניה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, אתה מסתכל לדעתי דרך 'משקפיים איטלקיות'. מה זה אומר? לא כדורגל עם 60 אחוז אחזקת כדור, אלא שערים ותוצאה סופית. ספרד מנסה כל המשחק לתקוף, אבל היא פשוט לא יכולה להגנה בלבן. אני בטוח שאם אוהדים ספרדים קוראים את מה שאנחנו אומרים הם הולכים איתי, האמן לי בשבילם ספרד היתה צריכה לנצח היום...עניין של פילוסופיית משחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאריונדה בהחלט פשוט מגוחכת הורסת לארה"ב משחק מושלם. הכרטיס האדום הזה מזכיר לי את הכרטיס האדום המגוחך שנתן פוצו הצ'ילאני לאמריקה במשחק הראשון.

9. JR-Riquelme Member

:aaa021:

חבל שלא נקבל גמר בין ספרד לברזיל(ברזיל גם ככה לא תעלה מול אפריקה).

מה אתה רוצה מצ'אבי? נראה כמו בכל משחק של ספרד. מארגן מצוין את המשחק, הפעם שחקני ההתקפה לא חדים.

ספרד נתנה משחק לא רע, היה חסר לה קצת מזל, וגם חדות של חלק מהשחקנים. אפשר להפסיד לפעמים, לא קרה כלום, אפשר לראות שזה בסה"כ הפסד מקרי ולא יותר...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/6/09
  10. Becks Member

ארה"ב לא מפסיקה להפתיעה. אחרי שעלתה לחצי הגמר היא מנצחת את אלופת אירופה עם תצוגה נהדרת של הגנה. לדעתי איש המשחק היום הוא הווארד, תצוגת שוערות מעולה של האמריקאי. ספרד לא הייתה מספיק טובה היום, למרות שבמחצית השנייה היה שיפור גדול לעומת המחצית הראשונה. אני עוד רוצה לציין שארה"ב הרסו היום לספרד לקבוע שיא של 36 משחקים ללא הפסד.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר אולי להאשים את סרחיו ראמוס או דויד ויאה, אבל אני לא חושב שהם טעו בצורה כזו נוראית. לספרד פשוט לא היה מזל. הם הגיעו בקלות לרחבה, אבל התקשו משם. ארה"ב שיחקה מצוין בהגנה וזה היה נראה כאילו גם אם יקשרו להם את העיניים, הם ידעו בדיוק היכן כל אחד צריך להיות.

אגב, צ'אבי שחקן ענק.

12. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההגנה האמריקאית פעלה כיחידה אחת. היא גרמה לטורס ולוייה להראות כל כך מגוחכים שלא האמנתי לנגד עיניי איך נבחרת בינונית כמו ארה"ב עושה את זה לנבחרת שרק לפני שנה הוכתרה לאלופת אירופה אחרי טורניר נקי מטעויות מבחינתה. לא רק החדות של חלוצי ספרד היא זו שהכריעה את המשחק, תוסיפו לזה יום ענק של האוורד ובכלל של כל ההגנה האמריקאית ועוד טונות של מזל ברחבה וארה"ב שכולם כבר שלחו אותה הביתה אחרי המשחק מול הברזילאים נראית פתאום כנבחרת שמסוגלת להפתיע ולזכות בטורניר. גם דל בוסקה וחילופיו התמוהים משהו תרמו לניצחון האמריקאי. ברור שזו לא נבחרת ספרד של היורו ומידת הרצינות למשחקים לא קרובה אפילו למשחקים בטורניר מכריע אבל מדהים איך ההגנה הזו נראתה היום ואיך היא נראתה לפני שנה מול גרמניה, רוסיה ואיטליה. דל בוסקה אחראי לכך בין היתר.

13. George Best Member

ראמוס לא טעה בצורה נוראית?
    אני אבין אם תגיד שהוא לא הסיבה להפסד, אבל א' ב' של שחקן כדורגל, בטח ובטח של שחקן הגנה, זה להעיף כדור מתיבת ה-5...
    טעות סופר נוראית...

אגב, אלונסו שוב סוחט אדום.
    בליברפול העונה הוא סחט 6 או 7 אדומים רק בליגה, מדהים.

וכן, צ'אבי במשחק נפלא.

14. riquelme1 Member

עומר, השינאה שלך לספרד נופטת מימך..

לוזרים.

15. REAL MADRID Member

אין אף שחקן בנבחרת ספרד שאפשר להגיד עליו מילה טובה. אפילו קסיאס, המנייה הבטוחה ביותר בכדורגל העולמי אשם במקצת בשער הראשון של ארצות הברית. הבולטים במשחקם הרע לפי דעתי הינם צ'אבי, ויאה וטורס. אני מצפה מצ'אבי להרבה יותר, משחק הרבה יותר חכם, בפועל מה שאני רואה זה יותר מידי חוסר החלטיות, קבלת החלטות לקויה, מסירות לקויות ופחד לבעוט לשער. איך אנחנו מגיעים למצב שסרחיו ראמוס, פויול ואלונסו מאיימים על השער יותר מויאה וטורס. צמד החלוצים הספרדים במשחק מזעזע, אני לא מופתע מהיכולת של ויאה, למרות השערים שכבש הוא אינו בדיוק הגיע לטורניר וברור לכל שהיכולת שלו מושפעת מגורמים שאינם קשורים ישירות למשחק. אבל טורס? זכינו לראות היום את הילד העלוב מאתלטיקו מדריד שהיה משתין במכנסיים בהגיעו לסנטיאגו ברנבאו ולא את החלוץ הטוב בעולם - זה לא טורס של ליברפול, נו טוב, גם לחלוץ הטוב בעולם יש ימים רעים.

משחק ההגנה של נבחרת ספרד היה מופקר. עוד מתום היורו, לאחר ההצלחה האדירה של מרקוס סנה, חשבתי על כך שלקראת 2010 לספרד יש בעיה. סנה אינו נעשה צעיר יותר ולספרד אין אף שחקן שיכול למלא את הנעליים שלו. קיבלתי בהפתעה את ההחלטה של דל בוסקה לעלות את צ'אבי אלונסו כקשר אחורי יחיד בטורניר הזה - היה לי ברור מההתחלה שמערך כזה הוא טוב ויפה נגד נבחרות כמו ניו-זילנד, אך מול נבחרות חזקות נבחרת ספרד בעייה. לא תיארתי לעצמי שארצות הברית תהיה זאת שתשבור את המערך הספרדי, מגיע לשחקנים שאפו גדול, בעיקר למאמן. נחזור למשחק ההגנה, הרביעייה האחורית במשחק חלש ולא אופייני לה. נתחיל מימין לשמאל, סרחיו ראמוס עבר עונה בינונית-חלשה בריאל מדריד ולא הייתי מופתע אם היו אומרים לי שהוא ביצע טעות נוראית שעלתה לספרד בשער, אך דווקא במשחק כ"כ טוב שלו מבחינה התקפית? דווקא במשחק שהיה עבורו כל כך טוב הוא מבצע טעות שכזו? חבל. פיקה לא פטור כלל מאחריות, לאורך כל המשחק הטעויות הקטנות שלו עיצבנו אותי. לא זוכר מתי ראיתי לאחרונה שמירה כ"כ לקויה בהגנה של נבחרת ספרד, יש לו אשמה בשער השני, אל תנסו לפטור אותו מאחריות. פויול בינוני מאוד לאחרונה ולמעשה ציפיתי לראות את אלביול עולה בהרכב. משחק בינוני של הקטלוני, מאוד לא מדוייק וכמו פיקה - השמירה שלו על שחקני ארצות הברית לקתה בחסר. מקפדווילה בעיקר התאכזבתי מכך שלא תרם למשחק ההתקפי כמו בדרך כלל, מבחינה הגנתית הוא אף פעם לא היה להיט גדול.. הוא האשם העיקרי בשער הראשון של ארצות הברית.

דל בוסקה איכזב אותי בקבלת ההחלטות שלו. קזורלה הוא אוברייטד, ולא ברור לי איך הוא בדיוק מועדף על פני חואן מאטה (שהחליף את ריירה שדווקא היה מצוין במחצית השניה לאחר מחצית ראשונה נוראית) ובעיקר דוד סילבה. ססק לא השפיע כלל על המשחק וכך גם קזורלה, אך ססק בניגוד לקזורלה מסוגל לעשות זאת בכל רגע נתון - ומכאן לא ברור לי למה דווקא הוא נכנס במקום השחקן של ארסנל. צ'אבי אלונסו אינו מסוגל להחזיק קישור אחורי לבדו, הוא לא קשר אחורי - משחק סביר שלו בסה"כ. האמריקאים העמיסו את מרכז השדה בשחקנים (בעיקר במחצית הראשונה) והקשו על צ'אבי אלונסו לשחק. הוא איים מספר פעמים יפה על השער אך גם מסר לא מעט כדוקים ברשלנות וביצע עבירות מטופשות.

לא נורא, נבחרת ספרד עדיין אחת הנבחרות החזקות בעולם, ואולי אף החזקה שבהן. צריך לזכור שאנדרס אינייסטה לא היה שותף לטורניר הזה ושספרד הפסידה את המשחק פחות בגלל היכולת שלה אלא יותר בשל חוסר מזל. עדיף שההפסד הזה יגיע עכשיו ויפיקו את הלקחים הלאה.

ויוה אספניה.