מסכים. פינו כמעט ולא שיחק בליגה הקולומביאנית כשהיה במדיין ואז הגיע הסודאמריקנו 2007 שבו הוא "התגלה" ומאז הוא כביכול משחק באירופה. קצת מצחיק לחשוב שפה ושם הוא זומן לנבחרת הבוגרת לפני כמה שנים, כי זה כנראה כבר לא יקרה יותר, אבל הייתי רוצה לראות אותו בליגה חזקה יותר ואולי חוזר לפורמה שלו. בראזילאית זו אחלה ליגה, אבל אני גם לא אתנגד לראות אותו בפוסטובון (אפילו במיז'ונאריוס). באמת שחקן מוכשר מאוד וכמו לא מעט קולומביאנים, דפוק על כל הראש (או לפחות היה).
עוד קצת חדשות: :aa1: - דפורטס טולימה עדיין בעיומה של הליגה, אבל הקבוצה הודיעה על החתמתו של החלוץ הפאראגואי חוסה מאסיאל פרננדס מליברטאד. החלוץ בן ה-28 יגיע בתחילת יולי כמושאל ל-6 חודשים וישתף פעולה עם בן ארצו, רובין ראמירס, לאחר שהשניים כבר עשו זאת במדי ליברטאד ב-2008 עימה זכו באליפות. בן היתר שיחק פרננדס גם בטולוקה המכסיקנית ובקונספסיון הצ'ילאנית. עוד מטולימה, החלוץ המצויין ווילדר מדינה, שכאמור מושעה לשנה עקב שימוש חוזר ונישנה בקוקאין, ביקש הקלה מהנהלת הליגה להפחית את העונש בחודש כך שהוא כבר יחל לשחק באוגוסט, טרם התקבלה תשובה. :aa1: - שורה של החתמות גם בקוקוטה, שהולכת לקראת קרב הישרדות רציני ביותר בטורניר הקלאוסורה. הקבוצה שממוקמת אחרונה בטבלה, החתימה שני שחקנים מקרטאחנה: הבלם הוותיק בן ה-32 אלכסנדר אנאייה, אבל ההחתמה המשמעות יותר היא של הקשר-חלוץ בן ה-23, חוסה נאחרה, כוכבה של הקבוצה. התמוה הוא שקרטאחנה משחררת אותו ליריבתה לתחתית, שכן גם להם יש עוד סיכוי טוב לרדת ליגה. לנאחרה יש אף הופעה אחת בנבחרת, שחקן צעיר ומוכשר. ההחתמה השלישית היא של המגן השמאלי חואן קאמילו אנגולו בן ה-23, שחקנה של אמריקה קאלי שגם עבר בקריירה בטיגרה הארגנטינאית ובשנחאי מסין. שתי החתמות נוספות מגיעות מאורוגואי, הבלם דמיאן מאלרצ'אופה בן ה-27 ששיחק בדאנוביו ובטיחואנה המכסיקנית והחלוץ בן גילו דיאגו מרטניונס, שגם כן שיחק בדאנוביו ובין השאר גם בקוברסל הצ'ילאנית ובלומינג מבוליביה. :aa1: - המו"מ בין ג'וניור באראנקייה לטאופילו גוטיארס נמשך, לאחר בסוכנו של השחקן נפגש עם הנשיא וביקש ממנו לקבל הצעה רישמית לגבי התנאים המינימלים שהשחקן דורש. לפי הסוכן, טאו מאוד רוצה לחזור ולשחק בג'וניור או במועדון קולומביאני אחר, בעיקר מאחר ואשתו צפוייה ללדת בחודשים הקרובים והוא רוצה להיות לידה. כפי הנראה זה הולך בכיוון טוב עבור ג'וניור והאוהדים, אבל כשזה תלוי בטאו, שום דבר עוד לא סגור. :aa1: - אמריקה קאלי אישרה שהיא תפגוש את בוקה ג'וניורס למשחק ידידות ב-16 לחודש בארה"ב. הקבוצה תשחק השבוע את הגומלין מול אוניון מגדאלנה על אליפות הליגה השניה (1-1 בראשון) באיצטדיון פאסקאל גררו שצפוי להיות מלא באדומים. :aa1: - אונסה קאלדאס, שעברה טורניר גרוע במיוחד, צפויה למנות את הארגנטינאי אנחל גיז'רמו הוז'וס כמאמנה החדש (אליאס, מכיר? רשמים?). בתוך כך, דאירו מורנו סיים את השאלתו בקבוצה ויחזור לטיחואנה המכסיקנית. משחקי המחזור הרביעי בפלייאוף: יום שבת, 30.6.2012 דפורטס טולימה-דפורטיבו קאלי (02:10 שעון ישראל) אתלטיקו הוילה-דפורטיבו פאסטו (04:00) יום ראשון, 1.7.2012 בויאקה צ'יקו-לה אקידד (23:45) סנטה פה-איטאגואי (01:45)
אני חושב שהבעיה היא אצל המשקיעים שרוצים החזר כלשהו על ההשקעה בשחקן. לרוע מזלם מי שמחליט לאן טאו ילך, חוץ מהשחקן עצמו כמובן, היא ההנהלה של ראסינג, שאמנם רוצה לעשות כסף אבל כנראה לא תקשה עליו. אבל העסקנים שעזרו להביא אותו לראסינג לא יוותרו ויפעילו לחץ בכל דרך אפשרית על מנת לראות כסף מהעסקה. אני יודע מי זה הוז'וס, אבל לא מכיר את העבודה שלו כמאמן.
יש אישור סופי, טאופילו גוטיארס שחקנה של ג'וניור באראנקייה לחצי השנה הקרובה...איפה המטומטמים האלו היו כשהם היו צריכים חיזוק לליברטאדורס? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
צריך להודיע את זה לאנשי העסקים שמסרבים לקבל את זה ועדיין מנסים למוכר אותו, אני חושב שיהיה פה מאבק משפטי לפני שטאו יוכל באמת לשחק במדי ג'וניור.
האישור אגב זה מפיו של טאו. אתה חושב שיש משהו שהוא לא יודע? בכל מקרה את הידיעה ראיתי כאן (טאו גם התאמן כבר עם הקבוצה, אבל אולי בסוף זה ייגמר בבית משפט, אי אפשר לדעת כלום) http://www.elheraldo.co/rincon-juniorista/...el-junior-72992
ועל זה הכותרת של הידיעה ב-OLE היום הייתה "מילים ריקות" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx העסקנים מחזיקים ב-80% מהכרטיס ורוצים למכור, בעוד ג'וניור כרגע מציעה רק השאלה. זה קצת מסתבך כי ראסינג (20%) מוכנה כנראה גם להשאיל, והיא זו שקובעת יחד עם השחקן על עתידו לפי ההסכם, אבל יכול להיות שמאחורי הקלעים הלחץ יעשה את שלו וטאו יצטרך להביא קבוצה שתרצה לקנות אותו. בכל מקרה, נראה לי ששום דבר לא סופי עדיין ויש סיכוי לסאגה ארוכה
מתאימה לי סאגה ארוכה. טאו זה מסוג השחקנים שאתה לא רוצה בקבוצה שנגדך (והאמת, לא תמיד אתה רוצה אותו בקבוצה שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ), אבל ג'וניור חייבת חלוץ בדחיפות אחרי הפראקאסו בליברטאדורס ובליגה וטאו יהיה שידרוג עצבני. אגב, מדברים שם על אגורן האורוגואי, שכבר כבש פעמיים מול קולומביה במוקדמות האחרונים ושיגיע לחזק את הקישור, רק שאני לא יודע אם הם יצליחו להביא את שניהם.
למרות הקריירה היפה שעשה אני לא מחזיק יותר מדי מאגורן, יש לו ניסיון ובליגה הקולומביאנית הוא כנראה יוכל להחזיק מרכז שדה של קבוצה סבירה ואולי אפילו טובה, אבל לא הרבה יותר מכך. הוא הוציא 100% מהכישרון שקיבל לאורך הקריירה שלו. ההצלחה של הסלסטה עם שחקנים כאלו מדהימה אותי כל פעם מחדש (למרות שבמקרה שלו הוא כבר לא היה ממש בורג משמעותי בתקופת ההצלחות). אגב, מאיפה יהיה להם כסף להביא שחקן כזה? את טאו אני מבין בגלל שהוא רוצה לחזור הביתה ויעזור להם, אבל מה קשור אגורן?
אגב, ראיתי עוד הקלטה של משחק של דארווין אנדרדה ועל הדרך משך לי את העין הקשר המרכזי של איטגואי ג'וני ואסקס, אגרסיבי ומדויק יחסית במסירות במשחק הזה, מה אומר עליו?
בגלל זה אמרתי שאני לא בטוח שיצליחו להביא גם את טאו וגם את אגורן, למרות שג'וניור היא אחת מהקבוצות היציבות כלכלית בקולומביה והם גם הפתיעו ברכש דוגמת סבאס ויארה. לגבי ואסקס, אני לא כ"כ ראיתי אותו משחק בכמויות כדי להתרשם מספיק. בקאלי הוא לא קיבל יותר מדי הזדמנויות, יצא לונסואלה ואז חזר לפרימרה B לפאסטו. בהתחלה חשבתי שאתה מדבר על שחקן של מדיין עם אותו השם, שאותו אני גם מכיר יותר טוב, אבל אין לי יותר מדי רשמים מואסקס של איטאגואי.