קולומביה 2010: אונסה קאלאדס אלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏17/7/10.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הרנאן דאריו גומס מפרסם את הסגל לשני משחקי הידידות מול ונצואלה (3.9) ומכסיקו (7.9), כשהפעם מדובר על תאריכים של פיפ"א ולכן רוב ה"ליגיונרים" זומנו. הזימונים המפתיעים הם של רפאל רובאז'ו, קשרה האחורי של מיז'ונאריוס ושל החלוץ קרלוס דארווין קינטרו מסנטוס לגונה המכסיקנית, שדווקא נמצא בכושר טוב. חזק לי אישית הזימון של ויקטור מונטאניו מראן, לדעתי שחקן שחייב להילקח בחשבון בעתיד וגם פרדי גוארין מפורטו, אבל לגומס התשובות. שימו לב- "הגנה איטלקית" למעט ואלנסיה המקומי.

הסגל המלא:

שוערים-דויד אוספינה (ניס, צרפת), בריינר קאסטיז'ו (אינדפנדיינטה מדיין, קולומביה)

מגינים-כריסטיאן סאפאטה (אודינזה, איטליה), מריו ז'פס (מילאן, איטליה), איבן קורדובה (אינטר, איטליה), חואן קאמילו זוניגה (נאפולי, איטליה), חואן גיז'רמו קואדראדו (אודינזה, איטליה), חואן דויד ואלנסיה (אינדפנדיינטה מדיין, קולומביה).

קשרים-ז'וליאן אנצ'יקו (סנטה פה, קולומביה), ג'ון חביאר רסטרפו (אינדפנדיינטה מדיין, קולומביה), רפאל רובאז'ו (מיז'ונאריוס, קולומביה), ג'ון ויאפארה (לה אקידד, קולומביה), ג'יובאני מורנו (ראסינג קלוב, ארגנטינה).

חלוצים-הוגו רודאז'גה (וויגאן, אנגליה), רדאמל פאלקאו (פורטו, פורטוגל), אדריאן ראמוס (הרטה ברלין, גרמניה), דיירו מורנו (אונסה קאלדאס, קולומביה), דארווין קינטרו (סנטוס לגונה, מכסיקו).

2. benos Member

עידן למה ג'קסון לא זומן? הייתה לו קלאוסורה נהדרת אם אני זוכר טוב, השנה הוא לא כבש עדיין בליגה אבל זה כולה 3 מחזורים מהפתיחה. רציתי גם שחאמס יקבל הזדמנות אבל זה רק גחמה אישית שלי.

האמת היא שממה שזכור לי המצב בהתקפה אצלכם הוא לא רע, בנוסף לג'קסון יש גם את גוטיירס שנמצא בכושר טוב ככה שאולי אפשר להבין למה הוא לא זומן, גומז אחרי הכול עשה משהו בקריירת האימון שלו והוא מבין יותר טוב ממני ככה שאני רוצה להאמין שהוא יודע מה הוא עושה.

----------

אני חייב לציין עוד משהו, בושה שארזואגה לא זומן, גומז תתפטר! הבחור רוקן חצי מהאסאדויות במדיין ולא מקבל זימון, פשוט בושה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/10
  3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בן, אני אתחיל מהסוף - פשוט בושה שארסואגה לא זומן!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ארסואגה הוא האיבן ואלנסיאנו של הדור החדש, שניהם נראים כמו שקי תפו"א רק שלפחות ואלנסיאנו היה כובש בצרורות. אבל ברצינות, מרטין שחקן טוב, לא הטורניר הכי מרשים עד עכשיו במדי מדיין אבל תודה שהיית מחזיר אותו אליכם עכשיו למאבק העלייה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לגבי ג'קסון - כלל לא בטוח שהיה מזומן למשחקים כמו שלא כל הליגיונרים זומנו, אבל הבחור בלי שום קשר פשוט פצוע. הוא אמור לעבור ניתוח בקרסול שישבית אותו לחודש. לטאו נותנים לנצל את היכולת הטובה בטורקיה כדי להמשיך ולהתאקלם לפי דעתי. המצב בהתקפה מצויין, אבל מצד שני אלו אותם (כמעט) שחקנים שגם לא כבשו בכלל במוקדמות המונדיאל ובקבוצותיהן כן כבשו, אז לך תבין...רודאז'גה, וואסון רנטריה (שלא נמצא בכושר), גוטיארס, ג'קסון, פאלקאו, קינטרו, מרקו פרס, קרלוס באקה שנמצא בכושר נהדר, לא חסרים חלוצים טובים.

לגבי חאמס - בוליז'ו הודיע שהוא לא יגע בשחקנים של הצעירה אם הוא לא צריך, כי בקולומביה מאוד בונים על הנבחרת הזו להגיע רחוק (מאוד) במונדיאליטו שהיא עצמה תארח בעוד פחות משנה. אין לי ספק שאח"כ הוא יהיה חלק מהנבחרת ואולי אפילו נראה אותו בקופה אמריקה בארגנטינה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

:aa1: - תוצאות משחקי שמינית גמר הקופה קולומביה (משחק הגומלין, הקבוצות המודגשות עלו):

תקציר: טולימה-איטאגי, מיז'ונאריוס-בוקאראמנגה

מיז'ונאריוס בוגוטה-אתלטיקו בוקאראמנגה 2-1 (3-3 בסיכום, 1-2 בפנדלים)

למיז'ונאריוס: ג'ונתן אסטראדה (47).
    לבוקאראמנגה: בארדו פיארוס (68), חוסה הררה (70).

דפורטס טולימה-איטאגי דיטאירס 2-2 (3-2 בסיכום)

לטולימה: ארמנדו קאריז'ו (22 בפנדל), דבינסון מונסאלבה (30).
    לאיטאגי: לואיס פאאס (13, 77).

אתלטיקו נאסיונל-בויאקה צ'יקו 1-2 (3-4 בסיכום) הצפייה בלחיצה על כותרת המשחק

לנאסיונל: דורלן פאבון (14), מרקוס מונדאיני (50).
    לצ'יקו: לואיס ז'אנס (65)

דפורטיבו קאלי-ג'וניור באראנקייה 2-3 (3-3 בסיכום, 2-4 בפנדלים)

לקאלי: מריו חימנס (4, בפנדל), פביאן קאסטיז'ו (36), ג'ונתן אלבארס (44).
    לג'וניור: חוליאן באראהונה (26), נורביי אורוסקו (74).

קוקוטה דפורטיבו-אתלטיקו לה סבאנה 0-4 (1-4 בסיכום)

לקוקוטה: ג'יובאני גארסיה (47), ססאר אריאס (57), חוסה בואנו (82), הומברטו אוסוריו (90).

ריאל קרטאחנה-אינדפנדיינטה סנטה פה 1-3 (3-3 בסיכום, 3-2 בפנדלים)

לקרטאחנה: אדווארדס חימנס (25), אדינסון פאלומינו (46), לואיס איריארטה (89).
    לסנטה פה: אלביס מוסקרה (11).

לה אקידד-אתלטיקו הוילה 0-2 (2-3 בסיכום)

לאקידד: הנייר מוסקרה (15), לאונרדו קאסטרו (32).

דפורטיבו פריירה-דפורטיבו פאסטו 0-3 (1-5 בסיכום)

לפריירה: יוברניי פרנקו (47), ססאר ריבאס (90), מיגל קואייאר (95).

משחקי רבע הגמר ישוחקו ב-15 לספטמבר (משחק ראשון):
    אינדפנדיינטה סנטה פה-דפורטיבו קאלי
    איטאגי דיטאירס-אתלטיקו נאסיונל
    לה אקידד-דפורטיבו פריירה
    מיז'נאריוס בוגוטה-קוקוטה דפורטיבו

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נאסיונאל התחילה כבר לעלות עם ההרכב הראשון בגביע, או שפאבון הוא בין הבודדים?

תיאום יפה בין מונדאיני ופאבון, גול ובישול...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/8/10
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

האמת שכל הקבוצות עלו עם ההרכב הראשון (5-6 שחקנים ולעיתים יותר) בשילוב עם הרסרבה. ככה זה בד"כ כשמתחיל הנוקאאוט ועכשיו אני מניח שכל הקבוצות יעלו עם ההרכב הראשון ככל שהשלבים יתקדמו. נאסיונל עלו עם 6 שחקני הרכב ראשון כשפסוטי ביניהם (הדוגמן קיבל מנוחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx , צריך לדגמן מתישהו) ומאג'יולו נח עקב פציעה. מונדאיני מקבל הרבה יותר קרדיט מסנטה מאשר קיבל מקאבררו ולמרות שהוא באמת משתדל, לא תמיד זה יוצא לו ואני עדיין תוהה מדוע לא הבאנו מישהו אחר במקומו, לדעתי בגלל שלא רצו להפר איתו חוזה באמצע (נגמר לו בסוף דצמבר).

אפרופו נאסיונל, הקבוצה קרובה מאוד להחתים את החלוץ הבינ"ל וואסון רנטריה, ששיחק בשנה שעברה בבראגה כמושאל (כרטיס השחקן שלו שייך לפורטו) 8והעונה נותר ללא קבוצה. הוא רוצה לחזור ולשחק כדי להכנס לכושר ולהילקח בחשבון לנבחרת ונאסיונל חייבת חלוץ טוב בדחיפות. אני מאוד מקווה שיגיע, מדובר בתוספת מאוד משמעותית עבורינו.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סיפור הטלנובלה בין הרטה ברלין והופנהיים בגין העברתו של הקשר-חלוץ אדריאן ראמוס נמשך, כאשר הרטה דוחה כבר הצעה שניה של הופנהיים על סך 6 מיליון יורו לרכוש את הקולומביאני. (ההצעה הראשונית עמדה על 3.5 מ'). הרטה מצידה, דורשת לא פחות מ-10 מיליון יורו וראמוס עצמו נשמע מאוד מאוכזב בכך שכנראה ייאלץ להמשיך ולשחק בליגה השניה, כשהוא מפחד על מעמדו בנבחרת.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אולי ככל שיקבל יותר דקות מונדאיני יחזיר לנאסיונאל על הסבלנות, לא יודע. ראית את המשחק בגביע או רק התקציר?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא שידרו את המשחק (העדיפו את קרטאחנה-סנטה פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ), אבל אני מאוד מקווה שמונדאיני יחזיר על הסבלנות, כי אתה כן רואה לעיתים ניצוצות של כדורגל ממנו וכמו שאמרת - בעיקר כשהוא משחק באגף. אז חוד שיראה כמו מונדאיני משמאל, רנטריה במרכז ופאבון מימין, יכול להיות קטלני ביותר. בליגה הוא נכנס פה ושם כמחליף, בגביע הוא משחק בקביעות וכבר כבש 3-4 שערים.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בגללו שאלתי כי רציתי לדעת איפה שמו אותו, בתקצירון רואים שהוא מבשל לפאבון את הראשון (מסירה יפה) מהאמצע, כשגם בגול השני הוא כובש מהאמצע. אבל אלו שתי מתפרצות ככה שזה לא אומר לי דבר על תפקודו.

תגיד, מה קורה עם הקשר האחורי הקירח אורטיס ששמתי עליו עין בגמר שנה שעברה, עושה רושם שהוא מתקדם?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

במקרה של אתמול ממה שהבנתי, שיחקנו ב-4-4-2 כשאורלנדו בריו ומרקוס מונדאיני חלוצי חוד ולכן מונדאיני לא תופקד בכנף כמו שהוא רגיל ואוהב, אבל לרוב במשחקי הליגה אפשר למצוא אותם שם באגף שמאל.

לגבי "גאניסה" אורטיס, הבחור עושה עבודה טובה ושקטה במרכז השדה של מדיין ובמקרה נפצע אמש ולא יוכל לשחק בסופ"ש. היום בדיוק התווכחנו בפורום הקולומביאני על הזימונים של בוליז'ו ובין השחקנים שאני הצעתי שארצה לראות, היה אורטיס על חשבונו של ג'ון ויאפארה שמיצא עצמו לטעמי. ההצלחה של אורטיס גם נובעת מהעובדה שהוא משתף פעולה במרכז השדה עם הבינ"ל הוותיק, ג'ון חביאר רסטרפו וזה בוודאי מוסיף לו מקצועית. מאחר והוא שחקן אפור, לא שומעים עליו יותר מדי, אבל מי שרואה את המשחקים, רואה איזו עבודה נהדרת הבחור עושה ושאפו אליאס על ההבחנה גם מבלי להיות כ"כ מעורה בכדורגל הקולומביאני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

12. benos Member

כנראה שזה משתלם בינתיים, הוא כבש נגד ליברפול בליגה האירופאית.

------

מנדוסה לא אמור לחזור עוד מעט אחרי הפציעה בברך?

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

טאו נמצא בכושר נהדר ואין מאושר ממני אחרי התקופה הקשה שבה עבר מאז הגיע למועדון בינואר, גם מבחינה אישית לא רק מקצועית. חבל שטראבזון עפו, אבל מה שחשוב מבחינתי שהוא ימשיך להציג את הכושר הנהדר שהוא מצוי בו, אני מניח שלמשחקים באוקטובר בוליז'ו כבר יזמן אותו.

לגבי מנדוסה, הוא כבר בשלבי סיום מהפציעה הקשה שעבר ןגם האוהדים שלא כ"כ אוהבים אותו (אני אישית מת על השחקן הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) מבינים כמה הוא היה חסר בטורניר האחרון כשצמד הבלמים נראה כמו אנדרס אורוסקו ו-וולטר מורנו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אני מניח שהוא צפוי לחזור בעוד כשבועיים, למרות שסנטה אולי ינסה אותו קודם בקופה קולומביה כדי לתת לו להכנס לכושר.

:aa1: - אגב, לגבי החתמתו הצפויה של וואסון רנטריה, מדובר בסופו של דבר על אופציה של החתמה לאפרטורה 2011 מאחר ועכשיו מצבת השחקנים שלנו כוללת 35 שחקנים רשומים ואין מקום לשחקן נוסף. חבל, כי אנחנו חייב חלוץ ברמה גבוהה בדחיפות ו-וואסון יכול היה לעזור לנו כבר עכשיו, אבל ההחתמה הצפוייה שלו תשמח אותי מאוד, רק שלא יגמור כמו אחיו שנפרד מנאסיונל בטונים צורמים.

אליאס, כמו שאמרתי לך אתמול, סנטה נותן את הצ'אנס למונדאיני ויפתח מול קאלדאס ב-3-4-3 ככל הנראה, מה שאומר שמונדאיני, מאג'יולו ופאבון בחוד. המשחק ייערך בבוגוטה בגלל שהאיצטדיון במאניסאלס עובר שיפוצים.

נאסיונל צפויה לפתוח עם: גסטון פסוטי; קאמילו פרס, ז'וסימאר מוסקרה, סטפאן באריאנטוס; מרלון פיאדראהיטה, חאירו פאלומינו, חאירו פאטיניו, חאיר איגלסיאס; מרקוס מונדאיני, אסקיאל מאג'יולו, דרולן פאבון.

המחזור השביעי ייצא לדרך בסופ"ש עם 4 משחקים בשבת, 4 בראשון ומשחק אחד שנדחה ל-29.9.10.

יום שבת 28.8.10
    אתלטיקו הוילה-דפורטס טולימה (23:30 שעון ישראל, שידור ישיר)
    אמריקה קאלי-דפורטיבו פריירה (02:00)
    אונסה קאלדאס-אתלטיקו נאסיונל (02:20 שעון ישראל, שידור ישיר)
    אינדפנדיינטה מדיין-ריאל קרטאחנה (04:30 שעון ישראל, שידור ישיר)

יום ראשון 29.8.10
    דפורטיבו טולואה-אנביגאדו (23:30)
    אינדפנדיינטה סנטה פה-לה אקידד (23:30 שעון ישראל, שידור ישיר)
    ג'וניור באראנקייה-דפורטס קינדיו (23:30)
    קוקוטה דפורטיבו-דפורטיבו קאלי (01:45 שעון ישראל, שידור ישיר)
    בויאקה צ'יקו-מיז'ונאריוס בוגוטה (נדחה ל-29.9.10)

14. benos Member

אז הוא ישחק בנאסיונאל או בפורטו עד האפרטורה?
    הוא צריך להתחיל לשחק ולהפסיק לנסות לשבור את השיא של אבראו כי הוא בדרך הבטוחה לשם, את המירוץ לנבחרת אני חושב שהוא כבר הפסיד עם כל הכשרונות הטובים שגדלים בקולומביה בהתקפה, לפחות שאת הקריירה שלו ייצב בקבוצה אחת למשך כמה שנים.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עדיין לא ידוע היכן ישחק עד האפרטורה, אבל בכל מקרה לא בנאסיונל. אחד מהכישרונת של הנבחרת עד גיל 20 ב-2005 (היו שם את רודאז'גה, פאלקאו, גוארין, אגילאר, זוניגה) ולמרות שבהתחלה זה נראה מאוד מבטיח (אינטרנאסיונל, פורטו ואז השאלה לשטראסבורג ובראגה), כנראה שהוא לא הצליח למצוא את המקום הקבוע שלו, למרות שבנבחרת הוא היה סביר. הוא עדיין צעיר יחסית, בן 25, לא הייתי סוגר את הסיפור שלו בנבחרת, הוא באמת שחקן טוב, אבל אין ספק שהוא חייב להתאפס על עצמו ומהר, אם הוא רוצה להציל משהו מהקריירה ולחזור לכושר בקבוצה כמו נאסיונל זו החלטה טובה, בתקווה שמשם הוא ייצא שוב החוצה, אם לא לאירופה אז לפחות לליגה הארגנטינאית, המכסיקנית או הבראזילאית.