ריאל מדריד משלימה את רכישתו של הכישרון הקולומביאני בן ה-17, חואן חוסה נארבאאס, חלוצה של דפורטיבו פאסטו, שערך את הבכורה שלו בליגה כבר בגיל 16. נארבאאס כבר נבחן לפני כשנה בטוטנהאם ובפ.ס.וו., אבל פרננדו מוריינטס וזינאדין זידאן החליטו לרכוש את הכרטיס שלו והוא ככל הנראה ישתייך לקבוצה הצעירה של המועדון.
3.12.2012 - יום עצוב לכדורגל הקולומביאני. במהלך הלילה יצאה פאצ'וקה המכסיקנית בהודעה רשמית שמיגל אנחל קאלרו מת מוות מוחי והוא כרגע מחובר למכונת החייאה, מה שככל הנראה תהיה החלטת המשפחה אם לנתקו או לא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx לאחר שבמשך שבועיים מאז אושפז בגין פקקת בזרוע שמנעה מהדם לזרום למוחו, נלחמו הרופאים על חייו ואף הצליחו לייצב אותו כשהוא מונשם, אתמול סבל קאלרו מפקקת נוספת שזיעזעה את כל המערכות בגופו והפכה אותו ממצב יציב לקריטי, עד שכאמור הגיעה ההודעה המצערת על מוות מוחי, מצב שלמעשה מגדיר את מיגל כמת. אין לי מילים לתאר את העצבות, כאחד שגדל על הדור של מיגל קאלרו, שהיה בין היתר שוערה של אתלטיקו נאסיונל, פשוט לא נתפס ורק בשנה שעברה הוא פרש ממשחק פעיל כשהוא בן 40. עד כדי כך הוא היה אדיר. שיחק בקבוצות ספורטינג באראנקייה (1987-1992), דפורטיבו קאלי (1992-1997), אתלטיקו נאסיונל (1998-2000) ופאצ'וקה המכסיקנית (2000-2011). זכה בשתי אליפות קולומביה עם קאלי ונאסיונל ובארבע אליפויות מכסיקו עם פאצ'וקה. זכה בקופה מרקונורטה עם נאסיונל, ובעוד שישה תארים בינ"ל עם פאצ'וקה. היה בסגל הנבחרת הקולומביאנית שזכתה בקופה אמריקה ב-2001 ובסגל הנבחרת למונדיאל 1998. היה בסגל לטורניר הקופה אמריקה ב-91, 95, 97, 99, 2001 ו-2007, כאשר הוא משחק בטורנירים של 1999 (זכור מהמשחק של קולומביה מול ארגנטינה, כשפאלרמו החמיץ שני פנדלים ואת השלישי קאלרו הדף לו) וכן בקופה ב-2007, שם קולומביה התרסקה בשלב הראשון וספגה 9 שערים בשלושה משחקים. היה השוער של הנבחרת במוקדמות מונדיאל 2006. אין מילים, כל כך עצוב לאבד כזה איש אדיר והוא בן 41 בלבד, סמל למופת גם בקולומביה וגם במכסיקו, שם חי ב-12 השנים האחרונות ואף קיבל אזרחות. Grande Miguel, siempre en nuestros corazones y memorias! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
זהו זה, מיגל אנחל קאלרו רודריגס, מת. CALERO QUE DIOS TE TENGA EN SU SANTA GLORIA DESCANSA EN PAZ! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
עצוב לקרוא מצד אחד, מרגש לראות את כל המחוות והאהבה כלפיו (במדינות שונות) מצד שני. אולי זה לא הזמן הכי מתאים לכתוב את זה, ולכן בהתחלה היססתי ולא ישר כתבתי את הדבר הראשון שעלה לי בראש, אבל מכיוון שאין פה מקורבים או חברים של קאלרו אני אכתוב את זה בכל זאת - המוות המצער משאיר את חאירו פאטיניו לבד בראש הטבלה. QEPD ואם להתייחס לליגה, פאסטו מפתיעה אתמול את ז'וניור, שהאמנתי שהיא זו שתעפיל לגמר מבית A, והופכת את המחזור האחרון בבית זה לחם במיוחד. לפאסטו המפתיעה יש יתרון, שאת המשחק האחרון שלה היא תשחק בבית מול טולימה שאיבדה סיכוי. אם אכן היא תנצח, מי היה מהמר על פאסטו דווקא מבין ארבעת הקבוצות המצוינות האלו?
פאצ'וקה עשתה אתמול טקס מאוד מרגש למיגל והוכיחה את הגדולה שלה, למרות שכל זה מגיע למי ששיחק 11 שנים במועדון והפך לסמל שלו כשהוא נותן את כל כולו. התכנון הוא לקרוא רחוב על שם קאלרו בפאצ'וקה, להוציא את החולצה מס. 1 לגימלאות, אף שוער לא ילבש אותה יותר. הבנתי שגם פסל ייבנה למענו. זה לא מובן מאליו היום, אבל קאלרו שיחק ב-4 קבוצות בלבד ב-25 שנות קריירה - פשוט מדהים ואיש גדול מהחיים. לצערי הוא "נפל" מצד אחד על שוערים לא פחות טובים ממנו בתקופת הזוהר ועל נבחרת הרבה פחות טובה כאשר הוא כבר היה מס. 1, אבל הוא השאיר חותם כל כך גדול בקולומביה, שכל האתרים והרשתות החברתיות מוצפות בוידאו שלו, בתמונות ובהספדים מרגשים. GRACIAS POR TODO IDOLO, QEPD. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484296_10151786558485715_911449111_n.Xxx -------------------------- הפלייאוף עד עכשיו הוא אחד הצמודים שאני זוכר ואין ממש פייבוריטית ברורה. הכדורגל לא גדול, אפילו בלשון המעטה (למרות שאתמול מאוד נהניתי ממיז'וס-טולימה), אבל יש דרמה ואם היום התוצאות לא יכריעו שמדיין תעפיל (אם אנחנו מפסידים היום בקלאסיקו, אנחנו סופית בחוץ), אז יום ראשון עומד להיות חם מהרגיל. שאפו אדיר לפאסטו, שנגד כל התחזיות היא נותנת פייט אדיר כבר שנה שניה ברציפות ונמצאת בגמצב טוב מאוד להעפיל.
מי היה מאמין, מיז'ונאריוס תלוייה בעצמה מחזור אחד לסיום ואם היא מנצחת בבית בראשון את ג'וניור, היא עולה לגמר. ראיתי את המשחק שלהם מול טולימה, ניצחון בדקה האחרונה שכנראה מוכיח על מזל של אלופים. ניצחון שאגב מדיח את טולימה סופית ובעצם מלבדה לכולם עדיין יש סיכוי להגיע לגמר. צפוי להיות חם חם ביום ראשון. משחקי בית B ייערכו ב-22:15 ושעתיים מאוחר יותר משחקי בית A. אצלנו שוב השמטנו 2 נקודות בלקאסיקו ששוב היינו טובים יותר. מדיין כרגע תלויה בעצמה וניצחון שלה בחוץ על איטאגואי, ישלח אותה לגמר שלא מגיע לה. יותר מדי מזל ופחות מדי יכולת לחניכיו של בוליז'ו גומס, אבל מה לעשות, הם צעד מהגמר. אם היינו שומרים עוד 9 דקות על היתרון, היינו אנחנו תלויים בעצמנו לקראת יום ראשון. מה שנותר זה לנצח בבית את לה אקידד ולקוות לתיקו של מדיין באיטאגואי, האופציה היחידה שמעלה אותנו לגמר. חואן קרלוס אוסוריו חייב ללכת בתום הסמסטר גם אם נזכה באליפות. עשה יותר מדי טעויות בהחלטות שלו השנה, שעלו לנו בלא מעט נקודות וכנראה במקום בגמר. גם היכולת המזוויעה של החלוצים שלנו לא ממש תרמה, פרננדו אוריבה יכול היה לגמור את המשחק כ"כ הרבה פעמים אבל החמיץ, עד שהגיע חרמן קאנו והישווה למדיין בדקה ה-81. אתמול ספגה אמריקה קאלי מכה אדירה, כשנראתה כ"כ גרוע במשחק הפרומוסיון הראשון מול קוקוטה והפסידה בבית 1-4, מה שבעצם די סוגר את הסיפור לקראת הגומלין ואוהדי אמריקה ייאלצו לשחק עוד שנה במקומות שכוחי אל בקולומביה. מדהים מה שקרה לקבוצה הזו, שבסמסטר הראשון נראתה כמי שדוהרת חזרהלליגה הראשונה, אבל הסמסטר השני היה כל כך חלש והקבוצה תפספס ככל הנראה צ'אנס העפלה שני תוך שבוע. קוקוטה בתצוגת כדורגל טובה, לא התקשתה ועושה לעצמה את החיים קלים לקראת הגומלין ולקראת ככל הנראה הופעה נוספת בליגה הבכירה.
סיום אדיר ומותח לפלייאוף שבסיומו עולות מיז'ונאריוס ואינדפנדיינטה מדיין לגמר הגדול. במשחק שלנו היינו צריכים לנצח ולקוות לתיקו בין מדיין ואיטאגואי. פרננדו אוריבה כבש פעמיים (1, 89) ונתן לנו ניצחון 0-2 על לה אקידד וכשכבר הרגשנו את הגמר בידיים, הבלם של איטאגואי, סמואל ואנגאס, נזכר לכבוש שער עצמי בדקה ה-92! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx ולתת לאדומים את הכרטיס לגמר. בחצי השני היתה צריכה מיז'ונאריוס ניצחון על ג'וניור או תיקו ביתי, במידה ופאסטו לא מנצחת בית את טולימה שכבר איבדה סיכוי. מיז'ונאריוס החמיצה כ"כ הרבה הזדמנויות ולא השכילה לכבוש והמשחק נגמר ב-0-0. למזלה, גם פאסטו לא השכילה לנצח וסיימה ב-1-1 שמשאיר אותה בחוץ. זהו הגמר הראשון של מיז'ונאריוס בטורנירים הקצרים ומול מדיין היא תנסה לזכות באליפות ראשונה אחרי 24 שנים.
גמר בין מיז'וס למדיין... בעד מי אתה לעזאזל? אתה בטוח שזה היה שער עצמי של ונגאס? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx נ.ב. פפסייייי :aaa021: :aaa021: :aaa021:
שאלה קשה מאוד, שתי הקבוצות השנואות עליי.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx בשביל ההוגנות, מיז'ונאריוס היתה הקבוצה הטובה במדינה מתחילת הטורניר ומנגד מדיין היא הקבוצה שהכי פחות מגיעה לה להעפיל לגמר מבין השמינייה של הפלייאוף, אז גם אני מקווה שלפחות בגמר ייעשה הצדק. תיקון טעות. השער היה של ריי ואנגאס, ממדיין, אני חטפתי את ההלם של החיים באותו רגע וראיתי את השוער סאפאטה צועק שם על סמואל ואנגאס, כנראה על כיסוי לקוי. עברתי למשחק המקביל של מדיין 10 שניות לפני השער, לא האמנתי שזה קורה. כשהגמר היה אצלנו 90 דקות והפסדנו אותו בשניה זה עוד ניחא, אבל כשזו קבוצה שבאמת לא מגיעה לה, זה עוד יותר מעצבן.
לפני הפלייאוף האמנתי שהגמר יהיה ז'וניור - נאסיונאל, לפני המחזור האחרון עדיין לא האמנתי שהפפסי יתגברו על הלוזריות אבל דווקא פאסטו פישלו... אני עם פפסי וגאניסיטה אורטיס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אתה לא היחיד. לפי מה שאני קורא מאוהדים שונים ובפורומים מסויימים, הרוב הנייטרלי הולך פה עם מיז'ונאריוס. גם כי באמת מגיע להם לאחר העונה הפנטסטית שהם עשו וגם כי באמת מדיין שיחקה אנטי-כדורגל לאורך כל השנה ונזקקה להרבה יותר מזל מאשר יכולת. לא שזה לא חוקי או משהו, אבל זה כן מעצבן. מצד שני, יש להם כזה תחת גדול בטורניר הזה ומיז'וס עדיין לא השתחררה לגמרי מתדמית הלוזרית, שאני לא אתפלא אם מדיין תיקח את התואר השישי שלה.
כמה מילות סיכום מבחינה אישית שלי על אתלטיקו נאסיונל והטורניר שהסתיים זה עתה. מבחינת המספרים, אפשר לומר שהמאמן חואן קרלוס אוסוריו הצליח. גם המאזן החיובי של 23 ניצחונות, 14 תיקו ו-5 הפסדים במשך סמסטר וקצת בכל המסגרות וגם העובדה שזכינו תחת הדרכתו בסופר ליגה ובקופה פוסטובון וחזרנו לסודאמריקנה וגם היינו רחוקים מרחק דקה מגמר הליגה והאמת שגם סבלנו מחוסר מזל משווע. למרות זאת, הקבוצה לא הציגה כדורגל משכנע כמעט בכל המשחקים, המון החלטות הזויות על חילופים ושינויים, יותר מדי שינויים בהרכב (לרוב 3-4 שחקנים שמתחלפים ממשחק למשחק, אין המשכיות), התעקשות על שחקנים מסויימים למרות שלא סיפקו את הסחורה. אוסוריו הוא מאמן טוב אבל קצת עקשן מדי (למעט משחק או שניים, תמיד דבק ב-4-2-3-1 שלו) ובכל זאת לפי הדיבור בהנהלה, הצוות המקצועי ימשיך איתנו לפחות עוד סמסטר. מבחינת חילופי שחקנים עדיין לא דובר דבר אבל כן הוחלט על כך ששוער הקבוצה בן ה-37, הארגנטינאי גסטון פסוטי, לא ימשיך לאחר שחוזהו מסתיים בסוף החודש לאחר 3 שנים בקבוצה. אליאס כאן יעיד על כל הנאצות והקללות שהטחתי בפסוטי בתחילת דרכו (ולרוב בצדק), אבל אני שמח שאחרי חצי שנה הוא קיבל עוד הזדמנות להראות איזה שוער הוא באמת, והאליפות שהשגנו ב-2011 רשומה בעיקר על שמו, שנחרט חזק אצל האוהדים ולאחר 3 שנים אפשר לומר בפני מלא שפסוטי ייזכר כעוד אחד מהאלילים של המועדון ובוודאי כאחד הזרים המצליחים שלנו בכל ההיסטוריה. העונה סבל בעיקר מפתיעות שמנעו ממנו לשחק ברוב הזמן, אבל מצד שני איפשר להכשיר את שוער העתיד שלנו, כריסטיאן בוניז'ה, שנתן סמסטר נהדר. GRACIAS POR TODO, GRA/NDE SAN GASTON. לגבי שינויים שעשו בגזרת המאמנים עד עכשיו: לאונל אלבארס עוזב את איטאגואי וצפוי להתמנות השבוע למאמנה של דפורטיבו קאלי. פרננדו קאסטרו לא ממשיך כמאמנה של דפורטס קינדיו לאחר שנתיים בתפקיד. חוסה הרננדס פוטר מאימון ג'וניור באראנקייה לאחר שכשל להגיע עם הקבוצה לגמר. גיז'רמו הויוס הארגנטינאי פוטר מאימון אונסה קאלדאס לאחר הכישלון בטורניר. דיאגו אומניה חוזר לאמן בקולומביה לאחר גלות בפרו ויעשה זאת שוב באמריקה קאלי שתשחק מחר בגומלין הפרומוסיון מול קוקוטה עדיין עם אדוארדו לארה על הקווים, אבל לאחר ההפסד הביתי 1-4, אף אחד לא באמת חושב שהם יהפכו את התוצאה וישחקו בליגה הבכירה בשנה הבאה.
קוקוטה דפורטיבו נשארת בליגה הראשונה למרות הפסד במשחק הגומלין 1-2 לאמריקה קאלי, אבל ניצחון של 3-5 בסיכום שני המשחקים. אכזבה עצומה מאמריקה, לאחר שלקחה בקלות את הטורניר הראשון של ה-B, אף אחד לא באמת חשב שהיא תפספס שתי הזדמנויות לנהעפיל חזרה לליגה הראשונה, אבל לאוהדיה הרבים לא נותר אלא לבלות עוד עונה במגרשים בואז'דופאר, פופאייאן ופריירה.
אינדפנדיינטה מדיין-מיז'ונאריוס 0-0 התפאורה היתה מושלמת, הכדורגל הרבה פחות. המשחק הראשון בגמר הליגה הקולומביאנית סיפק לנו אווירה נהדרת באיצטדיון "אטאנאסיו חירארדוט" שהיה מלא ב-45 אלף צופים, אבל על המגרש שיחקו שתי קבוצות די מפוחדות שפחדו לקחת סיכונים. אם את מיז'ונאריוס עוד אפשר להבין מאחר וזה היה משחק חוץ, לא ברור לי מה ניסה להשיג הרנאן דאריו גומס בתיקו ביתי, כאשר גם מעט ההזדמנויות הטובות שנפלו, היו של הכחולים. מדיין גם סיימה ב-10 שחקנים לאחר שבדקה ה-85 הורחק הקפטן ג'ון ויאפארה בצהוב שני מוצדק לאחר צלילה ברחבה, מה שימנע ממנו לשחק בגומלין. בסופו של דבר התוצאה מצויינת למיז'ונאריוס וניצחון מינימלי בבוגוטה ביום ראשון ייתן לה אליפות ראשונה מאז 1988! מדיין לעומת זאת, תנסה לדעתי להסתגר ולעקוץ במתפרצות, או פשוט להגיע לפנדלים שאולי יקנו לה בדרך נס אליפות ראשונה מאז 2009, אליפות שממש לא מגיעה לה. :aa1: - לפני 3 שנים חזר אנטוני דה אבילה בן ה-46 לשחק באמריקה קאלי והאמת הציג יכולת סבירה לגבי גילו. היום, יומיים אחרי שאמריקה קאלי הפסידה לקוקוטה ותמשיך עוד עונה בליגה השניה, נודע כי אחד השחקנים שיחזקו(?) אותה בשנה הקרובה יהיה פרדי רינקון בן ה-46, אחד השחקנים הגדולים ביותר בהיסטוריה של הכדורגל הקולומביאני, כשאליפות קולומביה היחידה שיש לו הושגה עם הקבוצה ב-1992. את הסיבה הציג רינקון, אוהד הקבוצה, בילדיו. "הבן הקטן שלי מעולם לא ראה אותי משחק והבן הגדול אוהד של אמריקה קאלי, לכן אני עושה זאת בשבילם", אמר רינקון שפרש ממשחק פעיל לפני 8 שנים. הוא כבר דיבר עם המאמן אומניה והוא נמצא באימונים כדי להציג יכולת טובה. מעבר לרינקון, אומניה מעוניין גם בקשר חיימה קורדובה, בחלוץ הסורר, ג'ונייר מונטאניו ובשוער האורוגואי, אלכסיס ויארה, כולם שיחקו בעבר במועדון.
יאללה, רינקון עונה אחת מעלה אותם ובעונה הבאה עובר לפאסיפיקו. מונטאניו חוזר לקולומביה? אני בספק. אמנם עברה עליו שנה לא טובה בסן-מרטין, אבל הוא לא חושב מהראש, לא מהלב, ואפילו לא מהתחת, אלא מהבטן... אגב, מתי הגמר ביום ראשון? תסדר שעה נוחה פעם אחת...