קולומביה: גומס לא ממשיך כמאמן הנבחרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏5/2/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סאגת הרנאן דאריו גומס מסרבת לגווע. אחרי שהמאמן הודיע כי הוא מתפטר, כונסה ישיבה מיוחדת של ההתאחדות שדנה במצב ולאחר הצבעה שנערכה, 7 קולות סירבו לקבל את ההתפטרות לעומת שניים שכן קיבלו אותה. יש לציין כי מלבד קולות רבים במדינה ואירגוני נשים, גם החברות המאמצות של הנבחרת דרשו את פיטוריו של גומס וחלק מהמאמנים אף אמרו שגומס לקח החלטה נכונה בכך שהתפטר. במקביל שלחו השחקנים והצוות הטכני מכתב לתקשורת בו הם מגנים כל נושא של אלימות כלפיי נשים, אבל גם תומכים במאמן שלהם והמשך עבודתו בנבחרת. בכל מקרה תתקבל החלטה לאחר המונדיאליטו, האם למנות מישהו אחר או לתת לגומס את הצ'אנס להמשיך.

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

תמיד יש לי את אותה תחושה שכל פעם שיש איזה פרשייה מינית שכזאת, אמצעי התקשורת דואגים לנפח אותה למימדים עצומים.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כאן לא מדובר בפרשייה מינית, כאן מדובר בכך שגומס היכה אישה שהגיעה איתו לאחר ויכוח ביניהם. אני גם לא חושב שהתקשורת ניפחה משהו, גומס בעצמו הודה בסיפור ואף התנצל ובכה כשפירסם את הודעת ההתנצלות ואמר כי מדובר בבושה מבחינתו. גומס עשה שטות, ועם כמה שרציתי לראות אותו ממשיך, אני חושב שלא צריכים לתת לו להמשיך.

4. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מינית כי ארגוני נשים גם פה דאגו ללחוץ ולעשות את הנחוץ מבחינתם. לא? מה יש גם ארגונים שדואגים רק לגברים, בקולומביה?

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זהו, שלא רק אירגוני נשים. גם החברות המאמצות של ההתאחדות דאגו לאיים בפרישה אם גומס ימשיך.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.youtube.com/watch?v=m7A5smuVFs8&feature=related

השיעמומון גרם לי למצוא וידאו נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אחחח איזה פליימייקר אדיר, חבל שאנשים מחוץ ליבשת אמריקה לא נתנו לו את הכבוד הראוי לו.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קלאסה

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סאגת גומס: ההחלטה הסופית תתקבל אומנם אחרי המונדיאליטו, אבל מסתמן ככל הנראה שגומס ימשיך בתפקידו, לאחר שרוב חברי ההתאחדות לא מוכנים לקבל את ההתפטרות. בד בבד, יחל גומס טיפול פסיכולוגי בקליניקה במדיין. עם כל הכבוד, ההערכה והרצון שלי לראות את גומס מאמן את קולומביה, העניין יצא לגמרי משליטה ולטעמי הוא חייב ללכת הביתה. אני לא מכיר כקגע את סעיפי ההסכם עליו הוא חתום מול ההתאחדות, אבל להישאר בתפקיד אחרי שהרבה מאוד אנשים גם כך לא מרוצים מאופן האימון שלו, אחרי פרשה כזו פשוט יעשו לו את המוות.

ללא קשר, ההתאחדות ההונדורית הודיעה כי תפגוש את קולומביה למשחק ידידות ב-3 לספטמבר, בניו ג'רזי, כהכנה למוקדמות הגביע העולמי.

:aa1: - איטאגואי דיטאירס, הפתעת האפרטורה, סוגרת ככל הנראה את רשימת ההעברות לקראת הקלאוסורה עם החתמה מעניינת מאוד וממש לא צפויה: יוהאן וונלאנטן (או פונלאנטן, תלוי איך מבטאים), שנחשב לפני כ-7-8 שנים לאחד הכישרונות הצעירים העולים בכדורגל האירופאי, עשוי לחתום בימים הקרובים. וונלאנטן נולד בקולומביה לפני 25 שנים, אבל האזרחות השווייצרית של סבו, עזרה לו לגדול ולפתח את הקריירה שלו בשווייץ, אותה הוא גם בחר לייצג. שיחק 40 משחקים בנבחרת השווייצרית וכבש 7 שערים, כולל אחד ביורו 2004 מול צרפת, מה שהפך אותו לכובש הצעיר של היורו. שיחק בין היתר באיינדהובן, ברשיה, ברדה, זלצבורג וציריך ואף היה מועמד בשנה שעברה להפועל ת"א ובית"ר ירושלים. וונלאנטן הוא שחקן חופשי כרגע (קצת תמוה לטעמי) כגם מחזיק בהצעה מאוסאסונה הספרדית. הסיכום עם איטאגואי הוא כרגע בע"פ והוא צפוי לחתום בימים הקרובים, אבל הוא כבר מתאמן עם הקבוצה. בפירסום נכתב שהוא הפחית מדרישותיו הכספיות כדי לשחק לראשונה בחייו במולדתו. הלוואי ויגיע, בהחלט יוסיף עניין לליגה לטעמי.

http://www.futbolred.com/contenido/liga-postobon/noticias/pretemporada2011ii/IMAGEN/IMAGEN-10163805-2.Xxx
    לראשונה עם מדים של קבוצה קולומביאנית. וונלאנטן באימון איטאגואי

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מיכאל אורטגה מושאל לבאייר לברוקזן לעונה אחת עם אופציה לרכישה.
    מה אפשר לספר על הילד?

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

השם הוא מייקל, ומדובר בפליימייקר מאוד מוכשר ששיחק במונדיאליטו שהתקיים בקולומביה והיה אחד השחקנים הבולטים של הנבחרת. החל את הקריירה בדפורטיבו קאלי ועבר מהר מאוד לאטלאס המכסיקנית, שם דוורא מיעט לשחק. בד"כ משחק כאמור כפליימייקר מאחורי החלוצים במרכז, אבל יכול גם להיות מתופקד כקשר ימני. הבחור טכני מאוד ועם ראיית משחק יוצאת מן הכלל. נתן במונדיאליטו כמה מסירות נהדרות, חלקן תורגמו לשערים. יש לו גם בעיטות חזקות מרחוק והאמת שהוא יכול להשתלב לא רע, השאלה אם יקבל את ההזדמנות. לא מכיר את הקישור של לברקוזן, שחקן יצירתי כמו אורטגה בהחלט יכול תמיד להוסיף.

משחק הפתיחה במונדיאליטו מול צרפת. בישולים של אורטגה בגול השני (בישול מדהים עם העקב) ובגול הרביעי.

הניצחון על מאלי, בישול נהדר של אורטגה בשער הראשון

בניצחון על קוסטה ריקה, עוד בישול נפלא של אורטגה בשער הראשון.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

על העמדה שלו משחק משהו שאולי אתה מכיר רנאטו אוגוסטו, ככה שקל לא יהיה לו, אבל אם הוא יצליח לממש את הכישרון שלו הוא בהחלט יזכה לדקות ואז זה יהיה תלוי בו.

12. itay7 Member

אני לא ממש מבין את כל הסאגה הזו. מה, חסרים מאמנים טובים? בשביל מה לדחות את ההתפטרות של גומס, שעכשיו יהיה עליו הרבה מאוד לחץ, ואם יהיו 2-3 תוצאות לא טובות בפתיחת הקמפיין הוא כנראה יילך הביתה, ואז יצטרכו באמצע המוקדמות למצוא מאמן אחר. זה גם לא כאילו הנבחרת תחתיו כ"כ הרשימה, סה"כ היא ממש לא מימשה את הפוטנציאל שלה בקופה, לא רק בהפסד ברבע-הגמר אלא גם בשלב הבתים ציפו ממנה ליותר כדורגל, הגם שהיא סיימה במקום הראשון.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הבעיה היא אחרת. הרוב סבורים שלא רוצים לשחרר את גומס, כי מאטוראנה הוא המנג'ר בהתאחדות וחבר קרוב מאוד של גומס וגם כי לדעת הרוב בהתאחדות גומס עשה עבודה טובה (אלו אנשים שאי אפשר להסתמך עליהם בשיט). הנושא של מאמן זר אינו רלוונטיו כי ההתאחדות מצד אחד לא רוצה לשלם הרבה (ביאלסה היה צריך להגיע אלינו לפני צ'ילה וזה נפל על עניין כספי) ומצד שני אין הרבה אופציות בשוק הקולומביאני לטעמי, של מאמנים שראויים לקחת את הנבחרת. בפורום הקולומביאני בו אני פעיל, הייתי אשכרה הבנאדם היחיד שתומך בגומס (ללא קשר לתקיפה כמובן), כנראה בגלל חסד הנעורים משנות ה-90, אבל אם להיות אובייקטיבי, הוא חייב להתפטר, כי ימצצו לו את הדם עם קשית. אגב איתי, אני לא כ"כ מסכים שקולומביה לא הרשימה. היא בוודאי לא מימשה את הפוטנציאל שלה, אבל בפועל היא היתה טובה יותר מיריבותיה בכל המשחקים ותעיד העובדה שלושה שוערים של היריבות נבחרו לאנשי המשחק מול קולומביה. אז בניגוד לנבחרות המשעממות של לארה ופינטו במוקדמות של 2010, כאן ראינו קצת יותר כדורגל, יותר הזדמנויות, אבל סיום לקוי כרגיל.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/11
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

נכון שאפשר למצוא נקודות אור בהופעה בקופה, אבל הציפיות היו גבוהות יותר מבחינת יכולת ואולי גם תוצאות. עכשיו, שכולם נגדו, העבודה תהייה בלתי אפשרית.

עידן מעלה נקודה חשובה, שאולי אין תחליף ראוי, מכיוון שאני לא בקיא מספיק אני לא אתמודד עם הטענה הזו. אבל מבחינתי התגובה של איתי מסכמת יפה את הנושא, אם באמת אין מחליף פוטנציאלי זה משהו אחר, אבל קשה לי להאמין שאין אפילו מועמד סביר אחד.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, להגנתו של גומס אפשר לומר שמהרגע הראשון שהוא הוחתם, כמעט כולם למעט אנשי ההתאחדות היו נגדו. מה שאסף דיבר בנוגע ל"פאיסה" - החברה שמגיעים מחבל אנטיוקיה, זה נכון. משום מה לא אוהבים אותם במדינה, גם בגלל שפאבלו אסקובאר, ברון הסמים, היה כזה ותמיד היה מקושר למועדון אתלטיקו נאסיונל ומכאן גם האנטי נגד מאטוראנה וגומס, שכביכול הטענות שתמיד העדיפו שחקנים ממדיין גם אם לא הצדיקו את מקומם. אני לא חושב שזה נכון, אבל שוב, לגומס לא נתנו לעבוד בשקט מהדקה הראשונה ואחרי כל משחק ידידות ביקשו את ההתפטרות שלו, כך שאני בספק אם הגעה לחצי או לגמר היתה משנה את זה. מבחינת שוק המאמנים הקולומביאני, לטעמי, יש אולי עוד מועמד אחד או שניים וגם זה בלחץ (אוסוריו המאמן של קאלדאס ולאונל אלבארס העוזר של גומס).

לגבי מועמד סביר? כמובן שלעולם אי אפשר לדעת, יכול לבוא מאמן אלמוני להצליח כמו שיכול לקרות ההיפך. עצם העובדה כשאחד המועמדים של ההתאחדות אחרי הסיפור של גומס היה אדוארדו לארה, לטעמי המאמן הגרוע בתקופה המודרנית של קולומביה, רק מראה לך את החשיבה העקומה שם בהתאחדות וכמה המטרה היא לחסוך. מבלי שעשיתי סקר, הרוב בקולומביה רוצה מאמן זר נקודה. המאמן הזר האחרון שהיה לנו היה בילארדו ב-1980 ואחרי שהם רואים את ההצלחה של מרטינו, מארקאריאן וביאלסה, הם רוצים מאמנים בקאליבר כזה גם לקולומביה, אבל פה צריך גם לפתוח את הארנק. היה מרטינו מועמד אחרי הסיפור עם גומס - למה לא להחתים אותו מיד? כמו שאמרתי, הסיפור שם לא פשוט אבל לטעמי אילולא המקרה הזה גומס היה צריך להשאר בתפקיד גם אחרי הכישלון בקופה אמריקה. אמרתי את זה לאיתי לגבי מארקאריאן לפני הטורניר, שלא צריך להחליף מאמן לאור התוצאות בקופה (למעט ארגנטינה ששם באמת דובר על כישלון צורם) ואני עדיין חושב שהיה צריך לתת לו את המוקדמות. שלא תהיה טעות - אני חושב כמוך, איתי, שאין כאן מה לדחות את ההתפטרות של גומס, אני רק רוצה להציג את הדברים כמו שהם באמת מתנהלים שם.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/11