קולומביה: גומס לא ממשיך כמאמן הנבחרת

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Feb 5, 2011.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מאמן הנבחרת עד גיל 20, אדוארדו לארה, הודיע אמש על 21 השחקנים יקחו חלק במונדיאליטו שייערך בקולומביה בוף החודש וגרם לביקורת קשה כלפיו בכך שהשאיר בחוץ כמה שחקני מפתח של הבנחרת בשנתיים האחרונות כשהבולט ביניהם הוא אדווין קארדונה. בדעה הרווחת היא כי לקארדונה היו בעיות משקל ומשמעת, אבל מדובר באותו קארדונה שהיה השחקן המצטיין של הנבחרת הזו ורק לפני חודש הוליך אותה יחד עם חאמס רודריגס לזכייה בטורניר היוקרתי של טולון. המון כעס על לארה, בעיקר מצד נאסיונל, קבוצתו של קארדונה, שלא יכולה היתה להשתמש בו כמעט מאחר וכל שבוע התייצב לאימוני הנבחרת בשנתיים האחרונות. גם סטפאן מדינה, בלמה של נאסיונל שהיה מהגורמים לאליפות של הקבוצה בטורניר האחרון, לא זומן למרות שנחשב לבלם הטוב בקולומביה בגילאים הללו. גם אנדרס אסקובאר, חלוצה הנמוך והזריז של דפורטיבו קאלי, לא זומן לנבחרת לאחר שהיה חלק אינטגרלי ממנה בשנים האחרונות. החלטות מאוד מאוד תמוהות.

הסגל המלא:

שוערים: אנדרס מוסקרה (בוגוטה פוטבול קלוב), כריסטיאן בוניז'ה (בויאקה צ'יקו), חואן סבאסטיאן ויז'אטה (מיז'ונאריוס)

הגנה: פדרו פראנקו (מיז'ונאריוס), ג'ייסון מוריז'ו (גרנאדה, ספרד), סנטיאגו אריאס (ספורטינג ליסבון, פורטוגל), הקטור קיניונס (דפורטיבו קאלי), לוסיאנו אוספינה (הוראקן, ארגנטינה), ג'ון מוסקרה (אנביגאדו), חואן דויד דיאס (דפורטיבו פאסטו)

קשרים: חואן דויד קאבסאס (דפורטיבו קאלי), דידייה מורנו (אינדפנדיינטה סנטה פה), סבאסטיאן פרס (אתלטיקו נאסיונל), ג'רסון קאנדלו (דפורטיבו קאלי), חביאר קאז'ה (אינדפנדיינטה מדיין), מייקל אורטגה (אטלאס, מכסיקו), חאמס רודריגס (פורטו, פורטוגל)

חלוצים: דובאן סאפאטה (אמריקה קאלי), חוסה אדולפו ואלנסיה (אינדפנדיינטה סנטה פה), לואיס פרננדו מוריאל (אודינזה, איטליה), פביאן קאסטיז'ו (דאלאס, ארה"ב)

Last edited: Jul 15, 2011
  2. Muurad Member

ביאסת אותי לגמרי עכשיו עידן.. איך אפשר להעיף את קארדונה מהסגל.. אפשר להתווכח שהוא שחקן יותר משמעותי לנבחרת שלכם אפילו מחאמס.

לפחות אורטגה שם, אהבית אותו בסודאמריקאנו... אבל בלי קארדונה הסיכויים שלכם נופלים דיי משמעותית.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא הייתי אומר משמעותית, עדיין לקולומביה יש סגל נהדר, אבל הם כן פחתו. השילוב של קארדונה עם חאמס היה נהדר בטולון ועכשיו לארה האידיוט בלי שום סיבה מוצדקת, או לא כזו שהוא שיתף את התקשורת בה, גורם לכך שאחד הכישרונות העולים בכדורגל הקולומביאני לא ייטול חלק במונדיאל הביתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
    אני עדיין לא נרגעתי מההחלטה השערורייתית הזו, כאשר עוד 3-4 שחקנים טובים שהיו חלק אינטגרלי מהנבחרת, גם כן לא זומנו.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לדובאן סאפאטה תוכל לשנות את תוכן הסוגריים בקרוב מאוד, צפוי לחתום באסטודיאנטס.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וואלה? לא קראתי כלום על כך בקולומביה. שחקן מאוד כישרוני, מהבודדים של אמריקה בטורניר האחרון. הוא זה שהישווה לקראת הסיום בגמר בטולון ששלח את המשחק לפנדלים. חלוץ רחבה חזק, קצת מזכיר את נאסארית. אני רואה שרוסו חזק עם קולומביאנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

6. Bujuga Member

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

Bujuga, כתבה נחמדה, אבל דבר ראשון היית חייב להכניס את חאמס רודריגס הנפלא מפורטו, קפטן נבחרת קולומביה. הוא יהיה הדבר הבא באירופה בקרוב. דבר נוסף, אדווין קארדונה נופה מהסגל ולא יהיה עם הנבחרת.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מאמן הנבחרת, בוליז'ו גומס, מסתבך. בסוף השבוע, בעת ששהה בבאר בבוגוטה, ככל הנראה הקניטה אשה אחת את המאמן בנוגע לענייני כדורגל או לגבי הכישלון שלו בקופה אמריקה ובתגובה היכה אותה המאמן פעמיים. גומס כבר שלח התנצלות פומבית בתקשורת ואמר שהוא מתבייש במעשיו, להם לא היתה שום הצדקה ולא משנה מה האשה אמרה. את תגובת ההתאחדות טרם קיבלנו, אבל אין ספק שגומס, שגם כך לא היה אהוד במיוחד, יצר לעצמו עוד יותר מתנגדים וחברת קונגרס כבר ביקשה לפטר אותו מתפקידו. יהיה מעניין לראות איך הסאגה הזאת תסתיים, חודשיים לפני פתיחת מוקדמות הגביע העולמי.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בהמשך לבלאגן של גומס: לאחר לחצים כבדים שהופעלו מצד החברות המאמצות את הנבחרת ואירגוני נשים במדינה, הרנאן דאריו גומס שם את המפתחות והולך הביתה. חודשיים לפני פתיחת מוקדמות המונדיאל, גומס הולך לשמחת רוב אוהדי הכדוגל במדינה שגם כך רצו את פיטוריו. עדיין אין אישור רשמי, אבל רוב הסיכויים שלאונל אלבארס ימונה למאמן הנבחרת החדש.

10. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אם יגיע מאמן אחר שמאמין באותה השיטה של גומס, יש סיכוי גדול שההבדל יהיה קריטי, כלומר בין ההעפלה למונדיאל לבין מקום שישי-שביעי-שמיני עוד פעם?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

רוב הסיכויים שהעוזר לאונל אלבארס יהיה המאמן ואז זה בעצם לא כזה הפסד שכן הם עבדו ביחד. בקולומביה מנתחים בינתיים את השנה שהנבחרת כביכול הפסידה ועכשיו צריכה להתחיל תהליך מחדש. אישית לא הכי יפריע לי המינוי של אלבארס, למרות שכמעט ואין לו ניסיון. מצד שני ולאור העובדות בעבר, אולי כדאי באמת למנות מאמן זר לנבחרת (משהו שתמיד התנגדתי אליו נחרצות). הבעיה שלהתאחדות אין ממש רצון להשקיע כ"כ הרבה כסף כמו צ'ילה בביאלסה ולצערי אני לא רואה מאמן קולומביאני מספיק טוב לקחת את התפקיד. יש שמועה שגם טאטה מרטינו בין המועמדים ואולי איתו העתיד ייראה ורוד יותר. בכל מקרה יש בלאגן לא קטן כרגע.

12. itay7 Member

בפרו מדווחים שדייגו אומאנייה מועמד להחליף את גומס. איזה צרה נחתה על הנבחרת הקולומביאנית משום מקום...

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מרטינו לא היה יקר במיוחד לפאראגוואי, אבל עכשיו קרנו עלתה וכך גם הדרישות כנראה. מקצועית הוא נראה לי אופצייה מצוינת.

אני לא הייתי מתנגד ללאונל אלבארס, ואפילו הייתי שמח על כך, אך ורק בשל התספורת הקלאסית שלו אם זה מי שאני חושב שזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, זה מי שאתה חושב שזה.....לאונל הוא מאמן צעיר ולדעתי מאוד מוכשר, שבעונתו הראשונה כמאמן זכה עם אינדפנדיינטה מדיין באליפות. אבל עם כל הכבוד להישג הזה, אימון נבחרת זה דבר אחר לגמרי, שם אין קלאוסורה כדי לתקן. כמו שכבר כתבתי, אני לא רואה כיום מאמן קולומביאני מלבד בוליז'ו, שיכול לקחת את הנבחרת וזו בעיה. איתי, לא קראתי בשום מקום על האופציה של אומניה, אבל עם ההתאחדות הזו הכל אפשרי. אישית אני לא אוהב את אומניה וגם לא חושב שהוא מתאים. אני חושב שאין מנוס מלשים קצת כסף ולהביא תותח, כי שחקנים טובים יש לקולומביה, שכנראה צריכה מאמן עם סגנון אחר ממה שיש למאמנים הקולומביאנים להציע. בפעם האחרונה שהיה לנבחרת מאמן זר זה היה במוקדמות למונדיאל 1982, אז קרלוס בילארדו הארגנטינאי כשל להוביל את קולומביה לספרד. אכן מכה לא צפויה לנבחרת, אבל כמו שכתבתי, רוב האוהדים מאוד מאוד שמחים היום לאור ההתפטרות. לא אוהבים שם את הצמד מטוראנה-בוליז'ו.

http://www.futbolred.com/contenido/mustang/noticias/fecha4finalizacin08/IMAGEN/IMAGEN-4433794-2.Xxx
    אליאס, אני מניח שהתכוונת אליו. השחקן האהוב עלי בקולומביה יחד עם ואלדראמה. כמעט ואין עוד שחקנים כמו אלבארס היום, שחקן עם אופי כמו שאתה אוהב, אליאס, אחד שבא למגרש, משחק קשוח ומשאיר את הלב על הדשא עם מלחמה. לא סתם הוא נחשב לאחד מהקשרים הדפנסיביים הטובים בדרא"מ ולטוב ביותר בקולומביה. פשוט מלך.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx :aaa8:

עם תספורת כזו אתה פשוט לא יכול להכשל כמאמן ראשי של נבחרת...

וברצינות, גם מאמן זר זה לא ערובה להצלחה, מסתובבים להם לא מעט מוכרי עשן (בעיקר ארגנטינאים) ביבשת ומצפון לה, שלדעתי רק חלק צנוע מהם גם יודעים לאמן כהלכה. אני כמובן מאמין שלא צריך להיות טאבו נגד מאמן זר, אבל למצוא אחד טוב זה לא פשוט בדיוק כמו שקשה למצוא גם מאמן מקומי טוב.