פאנדב חיזוק ראוי, אבל עם לאבצי, האמשיק, מסקארה וסאנטנה אני חושב שהיה יותר נכון מצד נאפולי להביא חלוץ שיודע להיות יעיל בתוך הרחבה ויוכל להחליף את קבאני כשזה לא יוכל לשחק או יזדקק למנוחה.
פאנדב הוא שחקן טוב כשהוא מחליט למסור. כשהוא הולך ראש בקיר, הוא יכול להיות השחקן הכי מעצבן שקבוצה יכולה להחזיק. יש לו דריבל לא רע, סיומת טובה וראיית משחק טובה גם, אבל הוא בדרך כלל מחליט לא למסור ונוטה לרשלנות. עם זאת, הוא שורף שטחים רבים ובסך הכל הוא שחקן טוב אבל אני לא אבכה שהוא עוזב את אינטר.
בימים האחרונים הוא קושר לאודינזה בתקשורת הארגנטינאית, באולה מוסרים גם על הצעה כלשהי מישראל, אבל בסופו של דבר נאפולי תהייה ככל הנראה זו שתזכה בשירותיו של איגנאסיו פידלף! לפחות אם לא תהייה לה בעייה להפרד מסכום של 1.5 מ' אירו. מי?! בלם ארגנטיני צעיר בן 22 מניואלס, שעד לסוף של הטורניר האחרון מעולם לא הצליח לבסס את מקומו כשחקן הרכב ושימש כמחליף הוא שחקן רוטציה. ראיתי אותו משחק פה ושם ולא זכור לי שהוא הותיר רושם לכאן או לשם. נראה כמו סתם רכישה לעבות את הסגל.
עוד מהלך קטן שסביר להניח שחמק מהעין אבל עלול להיות משמעותי בעוד כמה שנים כששוב פעם נדפוק את הראש בשולחן/קיר ונתהה איך זה ששוב פעם שחקן צעיר פורץ ומגלים שהוא שייך בצורה כזאת או אחרת לאודינזה: הפריוליאנים רכשו מחצית מכרטיסו של הבלם דניאלה מורי מאמפולי, שישאר בטוסקנה לפחות בעונה הקרובה.
אני מאוד מאוכזב מפארמה. אני משער שהמאמן לא חשב שבוריני ראוי למקום בהרכב ולא ישחק הרבה ולכן נעשתה העסקה, כי אם הכוונה הייתה לשחק איתו אז זו עסקה של מועדון שלא חושב קדימה בכלל ולא רוצה לנסות להתקדם. להשאיר אותו אצלם עונה שתיים היה מאפשר להם למכור אותו בכפול, אני בטוח. אני מחזיק מהילד הזה וחושב שהוא יצליח, חבל שההתקדמות שלו תעצר עכשיו. ציפיתי לראות אותו משחק על בסיס קבוע עם פארמה.
תהיה לו בעיה להתחרות עם טוטי, בויאן, קפרארי ואוסבלדו, אבל נראה לי שהוא יקבל עדיפות על בוריילו ואוקקה שלא נמצאים בתוכניות הקבוצה. במערך של 3 חלוצים זה לא כזה נורא.
+1 לא מבין את פשר ההחלטה הזו, אני הייתי בטוח שהם בונים עליו שם, הם לא הצליחו גם לסכם עם אמאורי אז בשביל מה לשחרר אותו? מצבת החלוצים שלהם בינונית להחריד, פשוט שטות לא מובנת.
סיפור קצר על עוד ההעברה שהתבצעה אתמול שאולי תתברר כמשמעותית בעתיד. זוכרים את הוידאו הבא? ובכן הילד, ז'יאן שרה(שין, לא סין) הוא כיום נער בן 16 - והוא אקטואלי לדיון הנוכחי מיכוון שהוא חתם אתמול על חוזה רשמי ל-3 שנים אצל (suprise suprise) פריציוזי וג'נואה, עם אפשרות להאריך את החוזה בשנתיים נוספות. מאז אותו וידאו הוא עבר לסאנטוס, וסומן ישר מההתחלה ככוכב והיהלום של מחלקת הנוער בכל הגילאים השונים ביחד עם ניימאר(כיום בן 19), וגבריאל(כיום בן 14), כשהמועדון מתייחס אליו בכפפות של משי, דואג למשפחתו, ובגיל 13 נותן לו חוזה חסר תקדים לילד בגילו בו הרוויח כמעט 150 אלף יורו לשנה לא כולל ההטבות השונות. מסתבר שהילד לא ממש הצדיק את ההייפ האדיר סביבו כשגדל על המגרש, והוא לא זומן לנבחרות ברזיל השונות בגילאים הצעירים(למרות שלפי הבנתי בגילאים האלה הזימונים מגיעים נגועים בהמון אינטרסים שלא תמיד קשורים לכדורגל), ולאחרונה אפילו התקשה למצוא מקום של קבע בקבוצה עד גיל 17 של סאנטוס(קבוצה שהוא מתאמן איתה לפני שמלאו לו 15). כשהגיע הזמן לחתום חוזה רשמי עם סאנטוס, דבר שאפשרי רק כשלילד ימלאו 16 שנים, אביו(הדמות הדומיננטית בקריירה של בנו והמנהלו האישי) דרש מהמועדון לשלש(!) את משכורתו הנוכחית ל450 אלף יורו לשנה עם העלאה הדרגתית בכל שנה, בנוסף להבטחה להתחיל לשלבו בקבוצה הבוגרת בשנים הבאות, כמו גם לתת לו דקות קבועות בקבוצה עד גיל 17 - כל זה כאמור לילד שעוד לא מלאו לו 16!. תחילה היה פיצוץ רציני במו"מ ונדמה היה שיעבור לקורינתיאנס בתיווכו של רונאלדו, אח"כ נדמה שהעניינים הסתדרו ושהייתה פשרה מכל צד והילד יישאר עם סאנטוס כשאפילו נעשתה עליו כתבה בביתו כשהוא ואביו אומרים כמה הם שמחים שהכל מאחוריהם עם החוזה החדש בסאנטוס, אבל לבסוף אי הכללתו במשחק U17(כנראה בכוונה מצד סאנטוס שהתחרטו על גודל החוזה שסוכם) היה הקש ששבר את גב הגמל מבחינת אביו של הילד, שהודיע שז'יאן לא ישחק יותר בסאנטוס ולא יחתום על החוזה אלא יסכם בקבוצה אחרת. כאן פריציוזי נכנס לתמונה, כשהוא מטיס את הילד והוריו לפגישה באיטליה וסגר איתם מהר מאוד את העניינים עם חוזה יוקרתי בו יקבל 400 אלף יורו לשנה במשך 3 שנים, כאמור עם אפשרות להאריך את החוזה בשנתיים נוספות בבוא העת. כמובן עולה השאלה איך הוא רשאי לחתום ולעבור כילד בן 16 מברזיל כשהחוק אומר שרק שמלאו לו 18 הוא רשאי לעבור למדינה אחרת - ובכן מלבד הדרכון האיטלקי שהילד קיבל מלפני כמה ימים, פריציוזי ניצל פרצה באותו חוק שאומרת שהמעבר המוקדם יתאפשר אם הוריו של הילד יתגוררו באותה מדינה בגלל סיבות שלא קשורות לכדורגל - והוא הציע להוריו של ז'יאן עבודה בתפקיד שקרכלשהו במועדון. יהיה מעניין לעקוב ולראות מה יהיה איתו ואיך יתפתח באיטליה והאם באמת נראה אותו ברמת הבוגרים. כי אפילו שסאנטוס לא הסכימה לדרישותיו והילד לא הצליח לזכות במקום בקבוצה עד גיל 17 שלנו ובסגל נבחרת ברזיל הצעירה - עדיין שילמו עליו המון כסף ודיברו עליו רבות ונצורות במהלך השנים, וכן ניהלנו משא ומתן ארוך איתו - כלומר כן רצו שהילד יישאר במועדון במידה מסויימת והיו מוכנים לשלם לו סכום גדול משמעותית משאר הילדים בגילו. נוסיף את חוזה המטורף שהוא מקבל בג'נואה שאני משער שלא הגיע בגלל הוידאו הנ"ל, ככה שאני מתקשה להאמין שהוא באמת רק הייפ בלי איזשהו תוכן. התנהגות גועלית של האבא שיורק בפנים של הומעדון שהאכיל אותו ואת משפחתו כל השנים ודאג להם, וזה באמת מעצבן שכנראה יצא שלא נקבל שקל מכל ההשקעה שלנו בילד מגיל 9 והתמיכה בו ובמשפחתו. הילד כנראה לא ממש צד בעניין ואין מה לאחל לו כישלון, אבל אני כולי תקווה שאיכשהו האבא לא יראה שקל מההצלחות של בנו ושהכל יתפוצץ לו בפנים כשהוא חוזר עם הזנב בין הרגליים לברזילhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://e.imguol.com/esporte/futebol/2011/05/25/pai-de-jean-chera-celso-chera-se-reune-com-enrico-preziosi-presidente-do-genoa-1306343259300_300x300.Xxx האב החמדן, סלסו שרה, ופריציוזי כשסוכם החוזה.
זה לא שסאנטוס השקיעה בילד כסף מסיבות הומניטריות, היא רצתה לעשות רווח עליו והתכנית התפוצצה לה בפנים בגלל שגם המשפחה (אני אתייחס אליהם, אב והבן, בתור מקשה אחת לצורך העניין) חיפשה למקסם את הרווח שלה. המועדון דאג לאינטרסים שלו וכך המשפחה. להתחשב בכך שמהתיאור שלך מדובר בשחקן ללא עתיד, רווח היא לא הייתה עושה עליו ודווקא עכשיו אולי היא תחזיר חלק קטן מההשקעה בתביעה לפיפ"א (שלא פעם קובעת פיצוי סמלי, כמו במקרה פאצ'קו ולס-אתלטיקו לדוג').
שחקנה של ג'נואה, שכרגע מושאל לבארי, דיאגו פולנטה, מבוקש ע"י כמה מהקבוצות הגדולות של היבשת. לפי אובאסיון האורוגוואי, אל ההתעניינות של מילאן וברסלונה בעבר, התווספה התעניינות מצידה של צ'לסי שמאמנה עוקב אחרי השחקן מזה זמן מה. כך לפחות ע"פ האתר האורוגוואי. ראיתי שהוא לא שיחק עוד (כמעט) באיטליה, אבל הוא היה השחקן הבולט באורוגוואי הצעירה בשני הטורנירים האחרונים שלה. נראה לי כמו שחקן ששווה לעקוב אחרי ההתפתחות שלו, בעיקר אם ימשיך לשחק בעמדת המגן השמאלי שהשוק לא מלא בכאלו.
באמת תהיתי במהלך הקיץ מתי תגיע ההתעניינות לרכישת חצי הכרטיס שלו מהגדולות אחרי ההופעות הנהדרות שלו. יופי של שחקן שאם פרציוזי חכם הוא נותן לו במה בקבוצה ועושה עליו קופון גדול יותר בעוד שנה שנתיים.
יש לי שאלה שלא ממש מצאתי עליה תשובה - הייתה \ יש התעניינות במאוריסיו איסלה? אם כן, כמה אודינזה דורשת עליו ומי המעוניינות?