קבוצות באירופה 2005/6 ודירוג אופ"א לקבוצות ומדינות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י עומר, ‏21/5/05.

  1. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏12/6/03
    הודעות:
    12,566
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מוזס/משה, הקבוצות שם כמו קלאב ברוז', אנדרלכט, רוזנבורג ועוד כמה, הן קבוצות של חמורים. כן כן, לזלזל בהם אף פעם לא יהיה מותר לנו, אבל להסתכל עליהם כשווים ועוד איך, במיוחד מכבי חיפה. ההצלחות באירופה במילניום החדש (ואצל מכבי חיפה, גם בקודם) הוכיחה שהגענו למצב שבו אל עלינו לחשוש מקבוצות כאלה, כי זה בדיוק מה שהביא אותנו להפסיד להן (ברוז', גראסהופרס) בניינטיז.
    מכיוון שכולם יגידו לי שמנצ'סטר הגיעה עם הילדים לקפריסין, אני אגיד שפעם לא חלמנו לתקוע 3 לאולימפיאקוס אצלם בריזופוליס. לעבור חלק מהקבוצות האלה זה לא בשמיים.
     
  2. Paolo Maldini שחקן ותיקים

    הצטרף ב:
    ‏1/11/03
    הודעות:
    4,350
    לייקים שהתקבלו:
    9
    מין:
    זכר
    לדעתי גם עם הסגל הקיים וגם עם הסגל של העונה הבאה (בלי רוסו המנוסה באירופה, וגם בלי קטן השחקן הכי טוב בארץ) מכבי חיפה לא משתווה לאנדרלכט, וגם לא לרוזנבורג.
     
  3. robson Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/04
    הודעות:
    4,369
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני יודע, לא היה לי כוח לכתוב בהודעה שלי קבוצות רוסיות ואוקראיניות לכן הכללתי את כולן תחת רוסיות..
    להבא אני ארשום קבוצות יוצאות חבר העמים לשעבר...
     
  4. Moses Member

    הצטרף ב:
    ‏1/6/05
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הן לא קבוצות של חמורים, מהסיבה הפשוטה שהן מרכיבות בתוכן שחקנים נהדרים. אני מניח שלא צפית בקבוצות האלו משחקות, וגם אין לך מושג קלוש מי משחק בהן, ולכן אתה מעלה את הקביעה המוטעית הזאת, שעלולה לגרום לכך שאנשים אחרים באמת יאמינו לכך.
    רוזנבורג היא הקבוצה החלשה ביותר שציינת, והיא בכל זאת עדיפה על פני מכבי חיפה(ואל תשווה בין גרסהופרס השוויצרית לבין אף אחד מהקבוצות שציינת-כיוון שזאת השוואה חסרת בסיס, בין קבוצות שונות בתכלית, שלא משתוות מבחינה כלכלית ומקצועית, ובתקופות שונות בתכלית).

    תראה, אני צופה בליגה הבלגית(ואוהד את קלאב ברוז' כבר כמה שנים בין השאר) וארבעת הגדולות, ברוז'-אנדרלכט-גנק-ליאז', הן קבוצות שעולות על מכבי חיפה בכל פרמטר, ומציגות בסגל שלהן שחקנים מוכשרים בהרבה מאלו שחיפה תציג אי פעם. מספיק להזכיר את השמות סימונס, בלונדל וורהיין בברוז', קומפאני, באסג'יו וליגר באנדרלכט, סוטארס, הרון וואנדרברג ואת רונייה, סרחיו קונססאו(שכנראה יעזוב) ומילאן רפאיץ' בסנטנדרד ליאז', בשביל לסבר את האוזן.
    גם ברוזנבורג יש שחקנים מעולים כמו דורסין, יונסן ובארטן ועוד, וכך גם בכמעט כל קבוצה שתציין. למכבי חיפה אין את האיכות להתמודד מול הקבוצות האלו כשווה מול שוות.
    זאת המציאות, אין צורך לעוות אותה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/6/05
  5. robson Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/04
    הודעות:
    4,369
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זאת שטות ממדרגה ראשונה...
    אומנם גם ברוז' וגם אנדרלכט יהיו פיבוריטיות במפגש צפוי מול מכבי חיפה אבל רק מהסיבה שהן יותר פיזיות ומהירות..מבחינת כישרון חיפה לא נופלת מאף קבוצה בארץ הפדופילים!! הכדורגל שם בירידה חדה כבר כמה שנים טובות ומספיק היה לראות את ההופעה המבישה של אנדרלכט בצ'מפיונס בעונה החולפת..גם הכשרונות הגדולים שקיימים בליגה הזאת{קומפני..} הם ילדים בני 18\19 שמושאלים מקבוצות הפאר של אירופה על מנת שיצברו דקות משחק ויתחשלו, שאר השחקנים אולי חזקים ומהירים {כמו שחקני רוזנבורג..} אבל ברגע שאתה מעמיד מולם אתגר ומכריח אותם לעשות דברים יצירתיים הם נעלמים ועושים במכנסיים.
    אני מאחל כל שנה לאלופה הישראלית לקבל בסיבוב השלישי של המוקדמות את אחת הנציגות הבלגיות..יחסית זו הגרלה נוחה...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/6/05
  6. Moses Member

    הצטרף ב:
    ‏1/6/05
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ברור שהכל יחסי, אבל עדיין הסיכוי של מכבי חיפה להעפיל לליגת האלופות יהיה נמוך במיוחד, מול הקבוצות הבלגיות וגם מול רוזנבורג הנורבגית.
    עושה רושם שאתה תקוע בסטריאוטיפים מאשר צופה או מזהה איכויות של שחקנים, בנוסף לעובדה שרבים השחקנים המככבים היום בליגה הבלגית הם בכלל זרים.
    בכל אופן הקבוצות הבלגיות אכן פיזיות ומהירות, אך הן מקבלות ברק טכני ממגוון שחקנים זרים, אפריקאים ודרום אמריקאיים בעיקר, כשגם יש מספר שחקנים בלגים מוכשרים, שמנווטים את הקבוצות שלהם היטב בחלק ההגנתי ובחלק ההתקפי, גם יחד(הזכרתי מספר שחקנים כאלו בתגובתי הקודמת).
    כמו בכל ליגה, הכישרונות הם שחקנים צעירים. כישרון, הווה אומר, שחקנים שעדיין צריכים להוכיח את עצמם, ושעליהם לפתח אספקטים שונים במשחקם, אך עדיין לא שחקנים שלמים. קומפאני, כמו רבים מהשחקנים הצעירים בבלגיה, רחוק מלהיות שחקן שלם עדיין. וזוהי רק דוגמה אחת שהחלטת לתת, כי אני יכול לתת לך בסיס צעיר רחב הרבה יותר, שמופיע בכל קבוצות הליגה, שמחזיקות באותם שחקנים צעירים(כלומר הם שייכים לקבוצות עצמם ולא לאף "מועדון פאר" כפי שהחלטת לקבוע בחוסר ביסוס מעורר כעס), ומעניקות להם דקות משחק בהתאם להתפתחות המקצועית שלהם(כלומר לא כל שחקן צעיר, מקבל מקום בהרכב הפותח. דוגמא בולטת-אנטוני ואנדן בורה מאנדרלכט).

    ההופעה ה"מבישה" כביכול של אנדרלכט העונה, הייתה ניגוד גמור לעונות האחרונות, שבהן קבוצות כמו ברוז', גנק וגם אנדרלכט, שיחקו היטב באירופה, ייצגו אותה היטב, והעניקו לה נקודות רבות בדירוג של אופ"א.
    רק לשם הדגמה, קלאב ברוז' מדורגת במקום ה-36 מבחינת הישגים באירופה בחמש השנים האחרונות, ואנדרלכט מרוחקת ממנה רק בקצת, ומתייצבת במקום ה-39(רוזנבורג, אגב, שהיא בכלל מהליגה הנורבגית, מדורגת במקום ה-58), בעוד מכבי חיפה מדורגת במקום ה-106. פרופורציות, חברים, פרופורציות.
    ולא רק זה, אם תעמיד כל שחקן בסגל של ברוז', אנדרלכט, גנק וליאז' מול שחקן של מכבי חיפה, תקבל נוק-אאוט כואב לקבוצות הבלגיות, מכיוון שהן פשוט טובות יותר, מכל הבחינות.

    להבא, אני מציע לך להתרכז בדברים שאתה כן יודע, ולא לעסוק בניחושים מעוררי גיחוך, שלא תופסיפ במציאות, ורק מעמידים אותך באור שלילי למדי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/6/05
  7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/3/04
    הודעות:
    13,886
    לייקים שהתקבלו:
    0
    דירוגים והצבת שחקנים זה מול זה לא חוכמה, ככה ישראל בחיים לא הייתה מוליכה את הבית יחד עם צרפת (לפחות עד יום שבת), יש גם עקרון משמעותי של משחק קבוצתי, ועובדה, חיפה הייתה צריכה לעבור את רוזנבורג שמדורגת 50 מקומות מעליה ויש לה שחקנים יותר טובים אם להשוות..
     
  8. Moses Member

    הצטרף ב:
    ‏1/6/05
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אז זהו שאין לה. הסיבה היחידה שרוזנבורג נראה איך שהיא נראתה בצמד המשחקים מול חיפה(כלומר קבוצה בינונית למדי), היא זילזול ובעיות הסתגלות של מספר שחקנים חדשים בקבוצה.
    רוזנבורג טובה יותר מחיפה, לא משנה איך שתסתכל על זה, אינדבדואלית-קבוצתית-מקצועית-אירגונית, ולהגיד את ההיפך, תהיה שטות.
    אבל כמו שאמרתי כבר קודם, באופן יחסי, רוזנבורג היא בין הקבוצות הכי חלשות שחיפה יכולה לקבל, כיוון שמולה יש לישראלית סיכויי ממשי לעבור. מול ברוז' ואנדרלכט ממש אין לה, עקב העובדה הפשוטה שהן קבוצות הרבה יותר טובות ואיכותיות ממנה, מכל הבחינות, מעמדת המאמן ועד אחרון השחקנים.

    אני נתתי את הדירוג של הקבוצות, כדי להראות ל"רובסון", שהכישלון היחסי של אנדרלכט שנה שעברה, היה בניגוד גמור לעונות האחרונות, שהיו מוצלחות והישגיות עבור מגוון הקבוצות הבלגיות, בכל הגביעים האירופאיים.

     
  9. robson Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/04
    הודעות:
    4,369
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מר Moses הנכבד..
    עם כל הכבוד לדרוג של אופ"א הוא לא עושה עלי רושם כהוא זה, קבוצה כמו אברטון מדורגת בתחתית הדרוג אז מה?..זה אומר שאנדרלכט או ברוז' יעברו אותה אם הם ייפגשו במוקדמות?..סבורני שלא לכן אני בהחלט לוקח הכל בפרופרוציות הנכונות..
    אני מודה שאין אני שולט בעובדות הקשורות לכדורגל הבלגי ולכן אני לא אתווכח איתך בקשר לפרטים שוליים כמו מיהו בעל הכרטיס של קומפאני לדוגמא אבל אני כן יכול לחוות דעה על כך שלמרות הדרוג ה"גבוה" של הבלגיות באופ"א לא זכורה לי אף עונה של הצלחה בלתי רגילה של אחת מהבלגיות, תקן אותי אם אני טועה.
    שוב אני חוזר ואומר שבכל מפגש של קבוצה ישראלית מול קבוצה בלגית הקבוצה הבלגית תהיה פיבוריטית הטענה שלי היא שלא צריך ואף יהיה טיפשי לבטל מראש את הסיכויים של הקבוצה הישראלית ובמקרה הזה מכבי חיפה. כמדומני במפגש היחיד בשנים האחרונות בין קבוצה ישראלית לבלגית ידה של הישראלית {הפועל חיפה} הייתה על העליונה והיא הדיחה את ברוז' {אם זכרוני אינו בוגד בי..}.
    עכשיו בוא נחשוב ביחד מה מהדברים האלה מוציא אותי באור שלילי?..אולי העובדה שטענתי שהכדורגל הבלגי נמצא בירידה תלולה בשנים האחרונות, אני חושב שכאן גם אתה חייב להסכים איתי..
     
  10. shachtiur Member

    הצטרף ב:
    ‏31/5/05
    הודעות:
    183
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כול מילה בסלע !
    אתה צודק בהחלט אין למכבי חיפה את האיכות להתמודד עם אחת הבלגיות ואני רציני מאוד
    מכבי חיפה היא לא קבוצה שיכולה לעמוד למשל מול אנדרלכט
    אני גם עוקב לפעמים אחריי הליגה הבלגית ( בעיקר ביורוספורט בלווין בתקצירים ) ויש להם התקפה קלאסית התקפה שיכולה לגמור מהלך בתוך 3 שניות .
    וציינטת את ורייאנט וכלוב ברוז דווקא הוא לא שחקן שצריך לפחד ממנו הוא כבר סבא שבקושי זז .
     
  11. Moses Member

    הצטרף ב:
    ‏1/6/05
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    0
    שוב אני אומר, נתתי את הדירוג בשביל להראות לך שהקבוצות הבלגיות לא כשלו בשנים האחרונות באירופה, כפי שטענת, אלא להיפך. חמש השנים האחרונות היו בין המוצלחות בעידן החדש, שהדיח את בלגיה מקדמת הבמה של הכדורגל האירופאי.

    בכל אופן, כמה הצלחות יפות בחמש השנים האחרונות, שיהוו תיקון לדברייך:
    בליגת האלופות:

    2000/2001:
    אנדלכט מדיחה את פורטו בשלב המוקדמות השלישי ומעפילה לשלב הבתים, שם היא פוגשת שלוש קבוצות, כשביכול עדיפות עליה, מנצ'סטר יונייטד, פ.ס.וו איינדהובן ודינאמו קייב. אנדרלכט מסיימת במקום הראשון עם 12 נקודות(שני ניצחונות על פ.ס.וו, אחד על מאן-יו ואחד על קייב). בשלב הבתים השני, שוב הופעה מכובדת, עם מקום שלישי ושש נקודות בבית שכלל את ריאל מדריד, לידס יונייטד ולאציו(ניצחון על לאציו ועל ריאל מדריד).

    2001/2002:
    אנדלכט מעפילה לליגת האלופות אחרי שהדיחה את הלמשטד. הפעם היא מתקשה יותר, לאחר מכירת כוכבים רבים, אחרי שהוגרלה לבית קשה עם ריאל מדריד, רומא ולוקומוטיב מוסקבה. היא השיגה 3 תוצאות תיקו, שניים מהם בחוץ(מול רומא ולוקומוטיב), ואחד בבית(מול רומא). העונה מוכתרת כהצלחה, עקב העובדה שהיא מוצבה כעונת מעבר ותו לא, שממנה לא ציפו להישג כלשהו.

    2002/2003:
    קלאב ברוז' מדיחה את שאחטיור דונייצק עטורת הכישרון בסיבוב המוקדם של ליגת האלופות, ומוגרלת בבית בינוני-קשה, עם שלוש קבוצות שעל הנייר עדיפות ממנה, ברצלונה, לוקומוטיב מוסקבה וגאלאטסראיי. למרות זאת היא מסיימת במקום השלישי, עם חמש נקודות מכובדות, כשעד המחזור האחרון נאבקה עם לוקומוטיב על מקום בשלב הבא(הפסידה במשחק האחרון ללוקומוטיב והודחה).
    היא השיגה שתי תוצאות תיקו, מול לוקומוטיב וגאלאטסראיי, והשיגה ניצחון הירואי בבית מול הטורקים, משם הם המשיכו לגביע אופ"א.
    גם גנק העפילה לליגת האלופות, לאחר שהדיחה קבוצה עדיפה ממנה, ספרטה פראג, בסיבוב המוקדמות.
    היא ייצגה את בלגיה בכבוד, תוך כדי שהיא משיגה 4 נקודות, עם תוצאות תיקו מול אא"ק(פעמיים), ריאל מדריד ורומא.

    2003/2004:
    אנדרלכט מדיחה את ויסלה קראקוב, בעוד ברוז' עושה סנציה אמיתית ומדיחה את בורוסיה דורטמונד, עדיין ללא קשיים כלכליים ומכירות חיסול, בסיבוב המוקדמות השלישי. שוב שתי קבוצות בלגיות בליגת האלופות.
    במפעל עצמו, שתיהן עושות חיל.
    אנדרלכט שובצה לבית אכזרי עם באיירן מינכן, ליון וסלטיק. למרות זאת היא השיגה 7 נקודות, ורק בגלל יחס שלילי בין המשחקים בינה לבין סלטיק, לא סיימה במקום השלישי שמוביל לגביע אופ"א. אנדרלכט השיגה תוצאת תיקו אחת, מול באיירן מינכן, ושני ניצחונות מול סלטיק וליון. הפסד במחזור האחרון לבאיירן מפנדל שנוי במחלוקת(0-1 לבאיירן בסיום), עם שלל החמצות מזוויעות, מיצבו אותה במקום הרביעי בבית.
    גם קלאב ברוז' עשתה תוצאות יפות, בבית לא פחות קשה עם מילאן, סלטה ויגו ואייאקס.
    היא סיימה במקום השלישי, שהוביל לגביע אופ"א, עם שמונה נקודות, תוך כדי הצגת כדורגל נהדר, שהניב לה שתי תוצאות תיקו מול סלטה ויגו, ניצחון חוץ הירואי מול מילאן, וניצחון משכנע מול אייאקס. היא סיימה במרחק של שתי נקודות מהמקום הראשון.


    2004/2005:
    קלאב ברוז' אומנם מודחת במוקדמות הסיבוב השלישי מול שאחטיור דונייצק, אבל אנדרלכט מדהימה את בנפיקה ליסבון(שכזכור זכתה בסוף השנה באליפות פורטוגל), ועולה על חשבונה לליגת האלופות, שם היא אכן מציגה הופעה מבישה למדי, שכללה 0 נקודות, בבית קשה במיוחד עם אינטר, ורדר ברמן וולנסיה.
    היא סבלה מחוסר מזל משווע, ושמטה לפחות שתי ניצחונות ביתיים, מול ברמן וולנסיה.

    גביע אופ"א:

    1999/2000:
    ללא ספק כישלון, לאחר שקלאב ברוז' הודחה באכזריות, ע"י שערי חוץ, מול הפועל חיפה, קבוצה חלשה הרבה יותר, בסיבוב הראשון. את הכישלון סיווגו לשנת המעבר של ברוז', שכללה החלפת שחקנים משמעותיים בסגל, ובסופו של דבר גם החלפת מאמן.
    גם לירסה לא הצליחה במיוחד(הודחה מול ציריך), ואנדרלכט הודחה כבר בסיבוב השני, מול בולוניה האיטלקית.
    שנה שראוייה לשיכחה.

    2000/2001:
    לפני שהודחה בסיבוב השלישי מול ברצלונה(הפסד ביתי ותיקו חוץ), הצליחה קלאב ברוז' להדיח את סנט-גאלן, שבנתה באותה עונה את אחת הקבוצות החזקות בתולדותיה, ששיתקו בין השאר את צ'לסי.
    בסה"כ עונה בינונית, כשגם גנק מעפילה לסיבוב השלישי, למפגש חסר סיכוי מול ורדר ברמן.


    2001/2002:
    סטנדרד ליאז' מדיחה את שטראסבורג הצרפתית אך נכנעת לצרפתית אחרת, בורדו, בסיבוב השני.
    קלאב ברוז' ממשיכה קצת יותר רחוק, ונעצרת רק בסיבוב השלישי, אחרי הפסד לליון הצרפתית, בשערי חוץ(ניצחה 1-4 בבית, אך הפסידה 0-3 בחוץ).
    שוב, עוד עונה בינונית.

    2002/2003:
    אנדרלכט מגיעה עד לשמינית הגמר, שם היא נעצרת מול פאנתינייקוס(2-3 בסיכום שני המשחקים). היא הדיחה בין השאר את בורדו הצרפתית.
    קלאב ברוז' מודחת בסיבוב השלישי, אחרי שהיא נוחתת מהצ'מפיונס, מול שטוטגארט הגרמנית, אשר עדיפה בהרבה.
    עונה מוצלחת יחסית בגביע אופ"א.

    2003/2004:
    לוקרן מודחת בסיבוב המוקדם מול מנצ'סטר סיטי, בעוד ברוז' נוחתת מהצ'מפיונס ליג ומתקדמת שלב אחד, לשמינית הגמר.
    בשלב הזה היא מודחת ע"י בורדו הצרפתית.
    שוב, עונה מוצלחת יחסית.

    2004/2005:
    לשלב הבתים בגביע אופ"א מופיעות סטנדארד ליאז'(סיימה אחרונה בבית קשה עם בילבאו, סיטאווה בוקראשט, פארמה ובשיקטש) קלאב ברוז'(שמאכזבת לאחר שסיימה במקום הרביעי, בבית שכלל את דנייפטרובסק, סארגוסה, אוסטריה וינה ואוטרכט) וס.ק. בוורן(שמתרסקת בבית שכולל את שטוטגארט, בנפיקה, הירנביין ודינאמו זאגרב).
    עונה חלשה יחסית בגביע אופ"א, למרות שצריך לזכור שהקבוצות עברו את השלבים המוקדמים בשביל להעפיל לגביע.

    בסה"כ הישגים נאים מאוד, בעיקר בליגת האלופות, שמאפילים על רוב ההישגים של הקבוצות הישראליות בתקופה הזאת, למעט הפועל ת"א(מכבי חיפה השיגה את המקום השלישי שלה עקב צירוף נסיבות מקל במיוחד, בנוסף לכך שהוגרלה באחד הבתים הקלים אי פעם, עם לברקוזן מפורקת, אולימפיאקוס מגוחכת ומאן-יו מגמגמת).


    אם אתה לא בקיא בעובדות, אז עדיף שלא תאמר אותם, כי ככה אתה רק טועה ומטעה אחרים, ומקלקל את הדיון.
    אני לא ביטלתי לגמרי את הסיכויים של מכבי חיפה, ולמרות שהקצנתי מעט את המצב, הצבתי את מראת המציאות: הקבוצות הבלגיות טובות יותר ממכבי חיפה, וכך גם רוזנבורג, שמפגרת קצת מאחוריהן.
    הסגל של הבלגיות, צוות האימון, הרמה הכלכלית שבה הן מתפקדות, עולות על פני אלו של חיפה. אין לחיפה שחקן אחד שהיה נכנס להרכב הראשון של קלאב ברוז', למעט יניב קטן. חלק מהשחקנים היו נמצאים על ספסל, והרוב הבולט כלל לא היה מוצב בסגל. אלו עובדות שאי אפשר להתעלם מהן.

    בשנים האחרונות הכדורגל הבלגי נמצא בעליייה גדולה מאוד, גם מבחינת תיאוריות הכדורגל וגם מבחינת איכות השחקנים.
    הירידה התלולה שעליה אתה מדבר התרחשה בשנות התשעים האפלות, שייבשו את ביצת הכדורגל הבלגי, עקב חוק בוסמן והכניסה של הקפיטליזם הגס אל הכדורגל.
     
  12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    מוזס אתה צוחק נכון? ביום שבכדורגל הישראלי יזרמו שנה אחרי שנה התקציבים שזורמים בברוז', אנדרלכט, גנק וליאז' קבוצות ישראליות יהיו בשלבים מאוד מתקדמים...יחסית לישראל ולנעשה בככדורגל 2 העפלות לצ'מפיונס עם הופעות מכובדות ורבע גמר אופ"א של הפועל...זה הצלחה לא ק'טנה במיוחד כשעל הדרך יש את הפועל חיפה שמתקדמת יפה באופ"א...
     
  13. Moses Member

    הצטרף ב:
    ‏1/6/05
    הודעות:
    27
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מעולם לא טענתי שהקבוצות הישראליות הצליחו יפה בסה"כ בגביעים האירופאיים, אבל להעמיד אותנו מול הקבוצות הבלגיות תהיה שטות, כיוון שהן עדיפות מכל קבוצה ישראלית בנמצא.

    כמו שציינת, התקציבים של קלאב ברוז', אנדרלכט, גנק וליאז' גבוהים הרבה יותר מהתקציבים של הקבוצות הישראליות, ולכן, באופן יחסי, הם יותר מצליחות מהן.
    בגלל הפער התקציבי הזה, לקבוצות האלו יש שחקנים טובים יותר ומערכי אימון טובים יותר, שמעמידים אותם כפייבורטים ברורים מול כל קבוצה ישראלית.

    הסקירה האירופאית שנתתי, מטרתה הייתה להראות ל"רובסון" שהבלגיות לא נמצאות בירידה תלולה כפי שטען, אלא להיפך, ולכן הגרלה מול אחת הבלגיות, עלולה להיות בלוק חוסם לשאיפות הצ'מפיונס של מכבי חיפה.
     
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    אין ספק שהבלגיות נמצאות עדיפות על הישראליות...אולי בעונה האחרונה יש ירידה ברמה של הקבוצות הבלגיות, אבל ל פי מה שאני יודע ברוז' תעמיד קבוצה חזקה בשנה הבאה בשביל להגיע לליגת האלופות.

    אבל זה לא רק התקציבים...אל תשכחו שבלגיה באיוד האירופאי משמע הם יכולים להביא 12 שחקנים גרמנים לדוגמא...אצלנו אפשר 5 זרים רק...זה גם משהו...אחרי הכל אין המון שחקנים בלגים מוכשרים לא כמו בגרמניה/צרפת/איטליה וכו'...
     
  15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    רק עוד 7 ליגות. נשארו עוד 7 ליגות ביניהם דנמרק, פולין, מולדובה, אזרבייג'אן נשארו בשביל לקבוע סופית את רשימת הקבוצות שישחקו באירופה בעונה הבאה!

    אחרי שזה יקרה נתפנה לכל הגביעים ונראה מי מדורג ואיפה.