הפועל חיפה לא נראית טוב בינתיים, יותר מידי שחקנים עזבו ופחות מידי שחקנים טובים הצטרפו.. ללא ספק הרכש החשוב ביותר של הקבוצה הוא רן בן שמעון, ואם יואב כץ ייתן לו מרחב מחייה וזמן לבנות קבוצה חדשה אני חושב שהוא וכל אוהדי הפועל ייהנו בסופו של התהליך, מילת המפתח היא סבלנות מכיוון שעל פניו לא נראה שהפועל הולכת להאבק על כרטיס לעלייה לליגת העל..
אולי זמן יואב כץ כן ייתן לו, אבל מרחב מחייה ופעולה הוא לא נתן עד עכשיו ולא ייתן בעתיד. כל דקה שהוא נמצא במועדון הזה עושה לו רק רע. מלבד העובדה שהמשכוורת משולמות בזמן, התנאים שם הם נוראיים. מספיק להיזכר בזה שהשחקנים היו צריכים להתקלח עם מים קרים בחורף, לכבס את המדים בבית ולקנות ארוחות חמות מכספם הפרטי, כדי להבין עד כמה השם של הקבוצה הזאת מתקלקל. שחקן שישמע על הדברים האלו (במיוחד שחקן זר) ייברח משם במהירות. העתיד של הקבוצה הזאת הוא שחור כל עוד כץ נמצא שם.
מרבית השחקנים שלה והסמל והנשמה-אלירן אלקיים עזבו השנה בהפועל חיפה בן שמעון מנסה לבנות את הייסוד מהתחלה עם צעירים מבטיחים כמו בלסטרה ברוקס עם רכש די קטן בדתמותם של רועי דיין ודודו אברהם וכו' הפועל חיפה קבוצה בינונית..לא יותר מזה עוד שנה שנתים בחיפה יכולים לדבר על עליה לא כרגע אולם חיפה ובן שמעון יכולים לגנוב עליה במחזורים הסיום ולהפתיע
רועי דיין ודודו אברהם, פעם במכבי בנו עליהם והם נחשבו לכשרונות גדולים. שניהם הושאלו ללאומית , אכזבו, ו"התפתחו" לשחקנים בינוניים. חוץ מתומר ברוקס, אין שחקן אחד בהפועל חיפה שיכול להיות שחקן לגיטימי בליגת העל. יואב כץ עדיין סוגר את הארנק, ושום רכש רציני לא הגיע. לכן, במקום להסתכל על העלייה, הכרישים צריכים להזהר מתקדימים כמו קריית גת וצפרירים חולון, שיירדו 2 ליגות בעונתיים.
אחד החלשים בליגה לא, אבל גם לא סגל לעלייה. מסכים עם גיל, הרכש החשוב ביותר הקיץ של הפועל הוא רן בן שמעון. 5 לב אדום, חביב על האוהדים, קפטן הקבוצה בעבר, עובד יפה ובשקט, הוכיח את עצמו עם צעירים וזה מה שהולך להיות העונה בחיפה-צעירים. בעיקר צעירים. מכירים את הקבוצות האלה, שהסגל נראה לכם די חלש ולא מפוצץ בכוכבים ,אבל המאמן מחבר את כולם לקבוצה הרבה יותר טובה מהשמות הבודדים? אז זה מה שאני חושב שהולך להיות העונה בהפועל., דבר שיוביל את הקבוצה לצמרת. עלייה נראית לי רחוקה, אבל הכל יכול לקרות. בשער לדעתי הביאו מחליף ראוי לשגיא שטראוס. קובי שאלו שוער מצוין, אני זוכר כמה משחקים שהוא החליף את רפי כהן בפ"ת והוא נתן הצגות מעולות. ההגנה גם כן נראית לי סבירה, ואני סומך על בן שמעון (שהיא בלם בעברו להזכירכם) שהוא עושה את העבודה הנכונה. יובלדיו, ניר סוחר, נתן שקורי, עידן בלסטרה, תומר ברוקס. לא שמות בומבסטיים, אבל שחקנים בהחלט מתאימים לליגה הלאומית. אם חשבתם לרגע שהפועל חיפה המעולה של המחזורים האחרונים בליגת העל תהיה אותה הפועל חיפה שתראו העונה, אתם טועים. כמעט כל ההרכב הראשון עזב. אולי חוץ משי סיבוני, איב יובלדיו, עידן בלסטרה ותומר ברוקס, שגם הם לא היו כל הזמן ב-11 הפותחים. לסיכום, אני יכול לחזור ולומר שהפועל חיפה 2005/06 היא בהחלט תעלומה גדולה. יכולה להיות קבוצה שתדשדש במרכז טבלה ומטה, ויכולה להיות קבוצה צעירה ומפתיעה שתפרוץ קדימה בחזרה למקומה הטבעי-ליגת העל. אני סומך על רן בן שמעון, שיעשה את העבודה. יאללה הפועל!
האמת היא שקרית גת לא ירדה ליגה על המגרש אלא הורדה בגלל בעיות משפטיות לליגה הארצית, ואז התפרקה. אבל זה לא נושא הדיון. אני מאוד מסכים איתך שבסגל הזה הם צריכים להסתכל למטה בחשש ולא למעלה בנאיביות. וגם לא רק בגלל הסגל אלא גם בגלל התנאים העלובים שמר כץ מארגן לשחקנים. עד שהקבוצה לא תירכש מידיו האוהדים לא יראו נחת ממנה. איתי- לא התייחסת לקישור ולהתקפה של חיפה שלדעתי הם החלקים היותר חלשים בקבוצה.
הקישור וההתקפה הם דווקא סיברים מאוד בהפועל, זה שהיא לא מפוצצת בשמות זה לא אומר שהיא לא טובה שכחתם שבהפועל נשארו עוד שני עמדות קשר התקפי וחלוץ ששניהם ימלאו זרים שבן שמעון בחן וכנראה יחתים קשר גנאי במרשים באימונים ועוד חלוץ קונגולזי שהרשים באימונים בשם לאסאסי שכמעט חתם עונה שעברה בבאר שבע תוסיפו לזה את דודו אברהם שכל משחק כובש ושי סיבוני שהוא הקשר הבולט של הקבוצה ועמי גילברט קפטן הנוער של הפועל שנחשב לכשרון הגדול בקבוצה להפועל יש קישור והתקפה יחסית לא רעים אף אחד לא מדבר על עלייה... אבל לפחות שתהיה עונה יפה ואני מאמין שזה מה שבן שמעון יתן לנו
אני חושב שלפני בן שמעון.. ולפני יואב כץ.. הפועל חיפה חייבת לעצמה לפתוח את העונה טוב. אחרי עונת ירידה בדר"כ קבוצות או ממשיכות לליגה השלישית או בצמרת הליגה הלאומית ובהרבה מיקרים אפילו עולים ליגה. הפועל חיפה לא קבוצה שיכולה להרשות לעצמה ליתקע כמה שנים בלאומית בטח ובטח לא לרדת ליגה. ולכן פתיחת העונה תיהיה מאוד חשובה עבור הקבוצה הזאת. לפי דעתי עם כל הכבוד לרן בן שמעון.. המשימה פה גדולה עליו. זה לא רק להעמיד קבוצה ולהכין אותה לפני משחק אלא גם הבנה מנטלית להקנות לשחקנים סגנון משחק וכח להתמודד במשך עונה שלמה עם המון מצבים שדורשים ניסיון רב. במידה והכל ירוץ אז כולם יגידו בן שמעון קוסם.. אבל במידה ויהיה קצת חריקות בהתחלה אני חושב שרן בן שמעון לא יהיה האיש שידע להוציא את הקבוצה מהמצב הזה.. מנגד יואב כץ דווקא יוכל להיות זה שיחליף עם צריך מאמן יחליף שחקן כזה או אחר במידת הצורך כי אחרי הכל אף אחד לא מחזיק אותו בכח והוא בעצמו עושה רושם במידה וימשיך ליכשל לא ירצה להחזיק עוד בקבוצה. ולכ אני צופה במידת הצורך השקעה רבה שלו. בכל אופן בהסתכלות על כל הקיץ על כל המרכיבים, הקהל, הסגל, ההכנה כוו' אפשר לומר שהפועל חיפה יש לה קבוצה לא רעה.. למזלה היא סיימה את העונה שעברה בצורה טובה דבר שישפיע על פתיחת העונה הזאת ("כל סוף של עונה זה גם התחלה של שנה הבאה") הקהל של הקבוצה יבוא לדחוף את הקבוצה כולם יבואו עם יומרות עם רצון להצליח. הרבה שחקנים שחזרו הם שחקני בית שחקנים עם ניסיון ויכולת של מעל ליגה לאומית שיכולים לדחוף את הקבוצה הזאת קדימה. במידה והכל יתחבר כמו שצריך ולא יהיה בעיות שלא קשורות נטו לכדורגל אני צופה את הפועל חיפה ברביעייה הראשונה
יוגב אף אחד מהשחקנים שהיו אחראים לסיום העונה המצוין של הפועל חיפה נמצא שם היום: אלירן אלקיים, גיל ורמוט, כפיר ליבוביץ', ג'ף טוטואנה, מזואה אנסומבו, שגיא שטראוס, וראובן עובד הם רק חלק קטן מרשימת העוזבים. וממש לא הגיעו מחליפים ראויים. אני חושב שחוץ מקובי שאלו, שהוא שוער לדעתי ברמה של שטראוס, כל שאר השחקנים שהגיעו כתחליפים לעוזבים הם פחות מבינוניים.
שוב, זה שאין שמות נוצצים בהפועל חיפה כמו שיש בהרצליה קרית שמונה והכח רמת גן עמידר זה לא אומר שהקבוצה אינה טובה, הקבוצה מרשימה באימונים, יש אוסף שחקנים שמתאין לליגה הלאומית, שחקנים בעלי ניסיון רב(יובלדיו, שאלו, ניסר סוחר, נתן שקורי) לעומת שחקנים כשרוניים וצעירים (תומר ברוקס, עידן בלסטרה, שי סיבוני, עמי גילברט, רועי דיין) אני מאמין שעם מאמן מצוין כמו בן שמעון הוא ידע לחבר הכל יחד כדי שתהיה עונה מוצלחת להפועל חיפה! :aaarse:
כרגע הסיכויים ממש לא טובים ברור שהוא שווה את המאמץ, הוא השחקן הכי חשוב בקבוצה מהליגה השלישית בגרמניה, שרוצה לעלות לליגה השנייה. האוהדים איימו שאם הוא עוזב הם לא קונים מנויים. המאמן איים שאם הוא עוזב הוא מתפטר. ועכשיו המנכ"ל לוחץ עליו להישאר. נראה מה יהיה ובאותה עונה מדהימה שסיימנו מקום 11 הוא לא שיחק כמעט בכלל כי הוא רב עם גיא לוי והמקסימום שהוא הצליח להגיע איתנו זה מקום 3 תוך הובלת הקבוצה לניצחונות בדרבי, ועל הפועל ת"א, שאלה היו הקבוצות במקום 1 ו2 ועוז מה אתה מבלבל תשכל הסגל עוד לא סגור יש עוד 2 עמדות פנויות, וכרגע נבחנים כמה זרים בקבוצה ויובלדיו ממש לא השחקן האיכותי היחיד שלנו יש לנו את ברוקס בלסטרה סיבוני וגילברט, ושימו לב אליהם השנה כי הם שחקנים מצוינים וגם דודו אברהם, לפי מה שראיתי בנתיים, שחקן מצוין אם נהיה צמרת או אמצע אני לא יודע אבל אני אומר שזה יהיה תלוי ב2 הזרים שבן שמעון יביא אם הם יהיו טובים אני חותם לכל אחד פה שנהיה בצמרת אם הם יהיו אכזבה מנסתם נהיה בתחתית
תשמע אולי הסגל לא סגור, ואולי הולכים להגיע עוד שני תותחי על, אבל בינתיים איך שאני רואה את הדברים- הסגל חלש. כמו שאמרתי- אפילו אחד החלשים בליגה. עם כל הכבוד לשחקנים שציינת- מי אלו? אם אלו השחקנים האיכותיים ביותר בקבוצה שלך, אז המצב יותר רע מכפי שחשבתי. סה"כ גם אני מאוד מחזיק מרן בן שמעון, וזו הסיבה היחידה שאני חושב שיש להפועל חיפה סיכוי להפתיע, למרות הסגל הרע ולמרות יואב כץ. אם הקבוצה הזאת תעלה אז הוא באמת קוסם.
אלה השחקנים שהגיעו השנה לבנתיים ניר סוחר נתן שקורי ליאור לינדר רועי דיין יוסי ג'אנח רועי סבג אסי בוזגלו דודו אברהם קובי שאלו רמי עאמר מתוך כל אלה, רק קובי שאלו, דודו אברהם ורועי דיין (לא בטוח) יהיו בהרכב כל השאר יהיו שחקני ספסל נעבור שחקן שחקן בהרכב קודם כל זה ההרכב הצפוי: -----------------קובי שאלו------------------- ---------סוחר---------------יובלדיו---------- --בלסטרה-------------------------ברוקס---- -----------גילברט--------סיבוני-------------- ----------זר------------------אברהם-------- --------------זר-----------דיין-------------- קובי שאלו- פתח שנה שעברה כמה משחקים בפ"ת וממה שראיתי הוא לא פחות טוב משגיא שטראוס ניר סוחר- בלם חזק ומנוסה שמכיר את הליגה הלאומית. יובלדיו- שחקן מצוין, שהוא הצטרף שנה שעברה הוא הביא שינוי גדול, ובלי ההתעקשות של רן בן שמעון, הוא היה היום בבית"ר בלסטרה- שחקן צעיר, הוכיח את עצמו שנה שעברה בליגת העל במשחקים שבהם הוא קיבל קרדיט. נמנה על סגל הנבחרת הצעירה. ברוקס- שחקן צעיר, הוכיח את עצמו שנה שעברה בליגת העל במשחקים שבהם הוא קיבל קרדיט. נמנה על סגל הנבחרת הצעירה. כמעט עבר להפועל ת"א אבל בסוף נשאר. גילברט- עוד שחקן צעיר. לא קיבל את הצ'אנס שלו שנה שעברה בגלל שהוא היה מסוכסך עם ורמוט. עמי גילברט הוא קפטן נבחרת הנוער, והוא שחקן מוכשר מאוד. סיבוני- פתח שנה שעברה בהרבה משחקים, והוכיח את עצמו כל פעם מחדש. הוא שחקן נשמה שאוהב את המועדון, והוא מוכשר מאוד. בקיץ הוא קיבל הצעה מק.שמונה של 19 אלף דולר + רכב + דירה, לעומת 9000 דולר מהפועל חיפה, ולבסוף החליט להישאר בבית. נשמה כבר אמרנו? אברהם- בנתיים במשחקים שראיתי אותו הוא באמת שחקן טוב מאוד, ויחד עם עוד זר הוא יהווה את הקישור ההתקפי. רועי דיין- לא בטוח שיהיה בהרכב, אבל אני לא מכיר אותו מספיק כדי להגיד עליו משהו. לגבי הזרים- כרגע עומדים על הפרק גנאי, קונגולזי, בלגי וארגנטינאי, וכמובן אניצ'יץ' שעדיין הנושא שלו לא סגור, ובנתיים הזרים שציינתי הרשימו, ומביניהם יוחתמו 2. הזרים אצלנו השנה לדעתי יהיו ההבדל בין צמרת לאמצע, יש לנו בקבוצה הרבה שחקנים צעירים תוצרת בית, מוכשרים, שיתנו עצמם למועדון, וישרפו את הדשא בשביל להוכיח את עצמם, שישחקו לצד שחקנים ישראלים וזרים מנוסים.