את זה ששי וחבריו היובנטינים נמצאים במצב נפשי קשה שמנתק את האחיזה שלהם עם המציאות וכופה עליהם לשהות בעולם דמיוני שבו זוליאני הוא אוטוריטה, עורכי-דין לא מקבלים כסף על מנת להכריז שללקוחות שלהם נעשה עוול ושכל התיק נגדם מגוחך, ונאשמים שמכנסים מסיבות עיתונאים שבהם הם מודיעים שהם מרגישים נרדפים זה "SEEMS LEGIT" - אני איכשהו הייתי מוכן לקבל אם הייתי יודע שהם לא מהווים סכנה לאף אחד אחר פרט לשפיות שלהם. הבעיה היא שלא זה המצב ושעלולים להיות פה קוראים נייטרלים תמימים שעלולים לקחת ברצינות את מצעד הסיסמאות המחריד שהולך פה בימים האחרונים. לסיכום: אני מתחנן, תתעשתו. אתם קרובים מאוד למצב שבו אתם פשוט תישארו פה לבד ותנהלו שיחה עם עצמכם (העמוד האחרון כבר רומז למצב כזה). אתם רוצחים כל אפשרות לדיון אמיתי. תעצרו לרגע ותחשבו אם הגיוני להעיף ככה סיסמאות של "דיקטטורה", "משפט שדה", "לא מקבלים הזדמנות להגן על עצמם" וכו' עוד לפני שחלק מהמשפטים אפילו התחילו. אתם לא יכולים לחכות ולראות איך הכל יגמר? או שאתם פשוט חייבים לרוץ ולצטט כל מה שעורכי-הדין של הנאשמים מקיאים לתקשורת? נ.ב. כמה מכם צריכים באופן דחוף לקרוא קצת על מהות התפקיד והמקצוע של עורכי-דין. אם אתם מתעצלים אני יותר משמח לסכם עבורכם את העניין: הם שקרנים בתשלום. משלמים להם כסף כדי לעוות את המציאות. תפסיקו לצטט אותם, לא משנה אם הם מהצד של התביעה או הצד של ההגנה. הם לא מעניינים אנשים שפויים.
מה לא ברור? האחרון שמה ביקש להוריד את התגובה שלו באנגלית כי קסנופובית וגזענית. סתם לפרוטוקול: אותה עורכת דין של סמפדוריה היא פוליטיקאית מהוללת שהגנה על ג'וליו אנדראוטי (ראש הממשלה לשעבר), סרג'ו קרניוטי (מלאציו, זוכרים?), על סטפאנו בטאריני שלא אהבתי אף פעם, על טוטי ביורו 2004 (פרשיית פולסן), ואפילו על הנסיך מבית סבויה ויטוריו עמנואלה!
אינני מספיק בקיא בפרטים של הפרשה, ולכן, אין אני ממהר לשפוט את קונטה ושאר הנאשמים. אבל, אני מאחל לקונטה וחבריו שייצאו נקיים מהפרשה במידה והם באמת חפים מפשע, מאסנו בשחיתות של הליגה הזו, הקלצ'ופולי פגע רבות בשם וביוקרה של הקלצ'ו וזה לא הזמן לעוד פרשה מביכה שיכולה להוריד עוד ועוד מהערך של הליגה שלנו.
בגאזטה מדווחים שבונוצ'י ופפה יזוכו מחר מכל אשמה, קונטה לעומתם יושעה לעשרה חודשים. עורכי דינו יערערו ככל הנראה על ההחלטה והתסריט "האופטימי" מדבר על בין שלושה לחמישה חודשי הרחקה בפועל. העונה עוד לא התחילה וכבר אין חשק לכדורגל.
יזוכו? איך הם הצליחו להדוף את ההאשמות? זה נוגד את כל מה שהמחנה של יובנטוס ניסה להאכיל אותנו בו. זה משפט שדה זה? איכס, דמוקרטיה.
אנדריי, אתה צודק, ולצערי זה נהיה הרגל מאז הקלצ'ופולי. לוצ'אנו מוג'י הצליח לשכנע אותם שהוא צדיק מעונה ושכולם רודפים את יובה ורוצים לרסק אותה. זה בדיוק מה שהשתקף מאוהדי יובה בפרשה הזו, הם קבעו שהמשפט אינו צודק והוגן ושהתובע רק רוצה לפגוע בקבוצה, עוד לפני שהייתה החלטה בכלל.
באף בית משפט דמוקרטי אתה לא צריך להוכיח את חפותך, אלא מי שמאשים אותך צריך להוכיח את ההפך. סותר עיקרון דמוקרטי בסיסי שכולנו למדנו בבגרות לאזרחות.
שוב הסיסמאות האלה שלא קשורות למציאות... בפועל, כשבונוצ'י ופפה החליטו ללכת למשפט, התביעה נכשלה בהוכחת הקייס שלה נגדם ולכן הם (י)זוכו. איפה הדיקטטורה שאתה מתלונן עליה?
אנדריי, טענות ה"זה הכל קונספירציה נגד יובנטוס" של אוהדי יובה הן מגוכחות בלי ספק, אני הראשון שאסכים - אבל אתה לא יכול להגיד לי שהדרך שבה בית הדין הזה מתנהל, כשאתה הוא זה שצריך להוכיח את חפותך (כשנמצאת אשם על סמך דברים שאדם X או Y אמרו, כלומר בלי ממש ראיות מוצקות כנגדך) היא דרך הגיונית או לגיטימית לענישה.
הטענות נגד התנהלות בית הדין ועל חוסר ראיות נגד קונטה הן חלק מהתעמולה של יובנטוס. כאשר פפה ובונוצ'י סירבו לעסקאות הטיעון, התיק הלך למשפט ושם התביעה נכשלה בהוכחת אשמתם. קונטה קיבל את עסקת הטיעון (שנדחתה מאוחר יותר) כדי שהמקרה לא יגיע למשפט ובמסגרתה הודה באשמה. איך אפשר לטעון משהו לגבי משפט לא הוגן ("אתה אשם, תוכיח שלא") בטרם התקיים?
כהרגלך בקודש, אתה טועה ומטעה. (על פי הדיווחים) ההגנה הצליחה להוכיח את חפותם של בונוצ'י ופפה בכך שהפריכו את עדותו של מסיילו ובדיוק בגלל זה ההצעה של ההתאחדות לעסקת טיעון הייתה מגוחכת (מ3 וחצי שנים הם עברו ל3 חודשים, מדהים, לא?) - ככה בית המשפט עובד, אתה צריך להוכיח שאתה חף מפשע. זה לא נכון. לצערי, כמו בכל תחום בחיים, ה"זיכוי" מקבל פחות חשיפה מאשר ה"אישום" ובגלל זה פחות אנשים נחשפים לפרטים הקטנים (למשל:עיתון מפרסם כתבה ראשית, מסתבר שהיא טעתה, היא מפרסת את הטעות בעמוד 6 במלבן של מילימטר על מילימטר). תחזור קצת אחורה ותקרא על המשפטים האחרונים שהיו, אולי לא תראה שם שמוג'י צדיק מעונה (כי ברור שהוא לא), אבל אתה תראה שהוא פחות גרוע ממוראטי/פאקטי ואנשי מילאן. המשפט הזה מסריח מכל כיוון וNereo Beretta-Rocco (שחוץ מגיבובים ושטויות לא אמר שום דבר לעניין; אתה בהחלט מוזמן להשאיר אותנו לבד בדיון הזה): 1. התביעה נגד קונטה מתבססת על עד שנמצא דובר שקר ב10 עדויות מתוך 11 (וגם העדות האחרונה עדיין לא הוכחה כנכונה). 2.לעד יש סיבה מצוינת לשקר (בניגוד למה שאוהדי מילאן טענו, האינטרס שלו לשקר מוכח בעונש שהוא קיבל). 3.חוקי משפט בסיסיים לא מתקיימים בהתאחדות (לא שופטים את כל האשמים, אין זמן להציג טענות של ההגנה, אתה צריך להוכיח את חפותך, התובעים עושים זיגזג וכו...) כנראה שזאת לא פעולה אנטי-יובנטית אלא היא סתם נפגעת בדרך עקיפה, אבל בהחלט יש פה משהו מסריח ואת זה יגידו לכם כמעט כל הנאשמים בפרשה (כנראה שכולם חוץ מקארוביו). מישהו מופתע שגם זה לא נכון? (קונטה לא הודה באשמה; עסקת טיעון עם ההתאחדות אינה אומרת שהודת באשמה)
קבלת עסקת טיעון לא אומרת שמישהו מודה באשמה? ברצינות? מה אתה מנסה להגיד? שקונטה לקח את עסקת הטיעון מכיוון שלא יכל להוכיח שהוא לא אשם? אם הוא לא יכל להוכיח שהוא לא אשם זה לא אומר שהוא בעצם........ אשם
התביעה מעלה עד שאומר ככה וככה, ההגנה מציגה למה זה לא קביל. איך אתה חושב שזה מתנהל במשפט "הוגן"? הנאשם לא צריך לעשות דבר כאשר יש עד שנותן עדות מפלילה? אז מהי עסקת טיעון אם לא הודאה באשמה שמטרתה להימנע מהעונש המירבי במשפט? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
נראה לי שנתחיל שבמשפט "הוגן" בן אדם ששיקר ב10 מתוך 10 פעמים שהעיד לא נחשב עד אמין ולא שופטים בגלל עדות שלו אף אחד. עכשיו, תחכימו קצת: (ת' monis מהפורום שאסור לכתוב את השם שלו פה): סעיף מספר 23 בחוקת הספורט של ההתאחדות לכדורגל ובתי הדין שלה, קובע את הדבר הבא: "עסקת טיעון במסגרת הסכמת הנתבע והתובע בתביעה לפני הגעת לבית הדין - אינה הודאה באשמה". במילים פשוטות: כל גורם שקשור בכדורגל האיטלקי אשר בוחר לחתום על עסקת טיעון, הוא בעצם לא מודה באשמה אלא בוחר לקבל עונש מופחת בגלל הספק בראיות נגדו. כמובן, שעסקת טיעון במישור האזרחי היא הודאה באשמה באופן חלקי. סעיף 23 זה, מבהיר את הסיבה שמרבית העומדים לדין בוחרים לא להילחם בבית המשפט אלא לחתום על עסקת טיעון על-מנת לקבל עונש מופחת. מהסיבה שהם מגיעים כמורשעים לבית הדין וחובת הוכחת חפותם מוטלת רק עליהם. התשובה לשאלה, מה הסיבה למשל שדניאלה פורטנובה, בלמה של בולוניה סירב לחתום על עסקת טיעון, טמונה בכך שהתביעה רוצה להשעות אותו לשנה וחצי מהמגרשים במקום שלוש שנים בגלל שיחת טלפון שלטענת התביעה הוא ביצע במטרה לנסות להטות משחק של בולוניה. אולם, אין כל ראיות על ביצוע שיחה שכזו. והוא נמצא במצב בו התביעה מעמידה אותו עם הגב לקיר: קבל עונש מופחת בלי שתודה באשמה כי אנו חושבים שאתה אשם. או שתקבל את העונש החמור ביותר כי אתה גם אשם וגם לא הסכמת לקבל את הקביעה שלנו. אולי זה יעזור לכם להבין קצת למה בית המשפט של ההתאחדות הוא מגוחך.