צרפת 2011-12: מונפלייה אלופת צרפת!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י cazzo, ‏6/8/11.

1. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועל הדרך יעשה קופה. לפריזיאן מדווח שבקהאם ירוויח בסביבות ה 14.5 מיליון אירו.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קראתי שמדובר ב-800 א' אירו לחודש.

בינתיים הקבוצה מסתדרת בלי "הכוכב" האנגלי ומתבססת לבד בפסגה אחרי ניצחון קשה מול סט אטיין. ליון נעצרת לאחר תקופה טובה עם הפסד מפתיע, חרף נוכחתו של האל ליצ'ה לופס על המגרש במשך 90 דקות (לראשונה מאז הפציעה?). כנראה החברים חירבו לו.

אוקסר המאכזבת מחלצת תיקו בייתי מול החרדל בתוספת הזמן, אבל אם להיות הוגנים הגיע לה לפחות תיקו והחרדלים באדום עקצו אותם במחצית הראשונה.

3. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

פחות מ 24 שעות לאחר שעלתה למקום הראשון והבטיחה אצת אליפות החורף, פ.ס.ז' פיטרה את מאמנה, אנטואן קומבוארה. התוצאות המאכזבות וההדחה המוקדמת מהליגה האירופית לא השביעו את הבעלים הקטארים שהודיע ללאונרדו המנג'ר שקומבוארה סיים את תפקידו. מועמדים להחליפו הם אנצ'לוטי, רייקארד ובניטס.

4. XabiAlonso Member

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם שיציל אותם מירידה לליגה השלישית. האמת שאין לי הרבה חיבה למועדון חסר הקהל הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/11
  6. ItayPBM Member

אני אוהד פריז סן ז'רמן וראיתי את רוב המשחקים העונה, ואני חייב להגיד שלמרות המצב הטוב יחסית של הקבוצה בליגה, אני יכול להבין למה קומבוארה פוטר.
    ראשית, בליגה האירופית הקבוצה פשוט הושפלה! הדחה מביכה כבר בשלב הבתים, הקבוצה היחידה שלא ניצחה פעמיים את ברטיסלבה. הופעות נפל בעיקר מול זלצבורג, ובקיצור כישלון צורב.
    בליגה הקבוצה אמנם מנצחת בשבועות האחרונים ונראית לא רע, אבל צריך לזכור שהקבוצה פתחה את העונה בצורה נוראית עם משחקים רעים מאוד והפסדים. שנית, המקום הראשון בליגה נובע בעיקר מהחולשה של הגדולות האחרות. ליון ומארסיי, הקבוצות שחזיתי שיהיו המתחרות הרציניות ביותר על התואר, נראות כמו הצל של עצמן ודווקא ליל עם ג'ו קול שהוסיף המון ומונפלייה המפתיעה של ג'ירו נמצאות ראש בראש עם פריז בראש הטבלה.
    עוד דבר זה המשחקים נגד הקבוצות הגדולות. את ליון פריז ניצחה 2-0 מרשים, אבל מול ליל זה נגמר בתיקו 0-0 ששייך כולו לשוער סיריגו, ומול מארסיי... 3-0 פשוט משפיל מול היריבה המושבעת עם משחק איום של כל הקבוצה. ההשפלה הזו תיזכר הרבה זמן.

אבל הסיבה המשמעותית לדעתי היא האשמה הבולטת של המאמן כשהקבוצה משיגה תוצאות לא טובות.
    הרכבים הזויים, מערכים לא מוסברים, חילופים לא מובנים. יש הרגשה שהשחקנים לא מציגים את היכולת שהם מסוגלים אליה, למשל ננה שבעונה שעברה היה הרבה יותר טוב, ואלה דברים שקשורים למאמן.

אני מקווה שימונה מאמן מתאים בהקדם (למרות שאני מעדיף שליאונרדו יעמוד על הקווים עד שיגיע מאמן מאשר שימונה מאמן לא מתאים), שהקבוצה תעשה את הרכש שלו היא זקוקה ותגיע לפוטנציאל שהיא יכולה להגיע אליו. אין הרבה קבוצות בעולם שיש להן אוכלוסית אוהדים פוטנציאלית כל כך גדולה.

אני חושב שהקבוצה צריכה עוד שחקן כלבו כזה באגף שמאל, משהו בסגנון גארת' בייל אבל מכיוון שהוא לא יבוא אולי כריסטיאן פוקס או ההוא מפיורנטינה (ורגאס?).
    גם שחקן שיכול לשחק בכמה עמדות בהתקפה ולסתום חורים יכול לעזור. האלק זה רעיון מצוין, אבל לא במאה מיליון יורו.
    ועוד נקודה אחרונה וחשובה: אני מקווה שיוחתמו שחקנים שהקבוצה צריכה, ולא סתם מותגים שימכרו חולצות. אמנם המכירות של חולצות פאסטורה איכזבו (בכל זאת שילמו עליו 42 מיליון יורו, צריך להחזיר חלק איכשהו) אבל האווירה בחדר הלבשה יותר חשובה.
    Allez Paris!

למי ששאל: ממאדו סאקו הוא אכן הקפטן. הקפטן השני זה די משתנה, לפעמים זומונה קאמרה, סילביאן ארמנד, אני חושב גם קלמנט שאנטומה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/11
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ברוך הבא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx

אנצ'לוטי הוא המאמן הבא של הקבוצה?

8. ItayPBM Member

כנראה שכן, אבל בינתיים אי אפשר לדעת.
    הלאקיפ מדבר עליו כמועמד העיקרי וזה מקור די אמין, אבל בכל זאת עד שהוא לא יחתום סופית זה לא יהיה בטוח.

9. JohnTerry26 Member

זה סופי, הוא המאמן החדש שלכם. לא חושב שכתבתי בדיון פה אבל אני די עוקב אחרי הפריזאים העונה(ובכלל משתדל לעקוב אחרי הצרפתית כל עונה), ואחרי שתמיד היתה לי חיבה לקבוצה מאוד מעניין לראות אם הפוטנציאל העצום אכן ימומש עם הכסף הגדול. לגבי המינוי, אני חושב שאנצ'לוטי זה בהחלט שידוך מוצלח. אמנם העונה האחרונה שלו אצלנו היתה נפילה גדולה אבל הוא מאמן עם ניסיון עשיר וידע מוכח שיכול לתרום לקבוצה כמו פ.ס.ז', ואני משוכנע שהוא למד הרבה בחופשה הארוכה שלו מעמדת האימון כמו שציפה מעצמו אחרי הפיטורים. הוא גם יעשה את המועדון הרבה יותר פופולרי בשביל שחקנים גדולים לדעתי, זה הרבה יותר מפתה להצטרף לקבוצה אמביציוזית כזאת כשזה שמוביל אותה זה אלוף איטליה, אנגליה ואירופה.

אני מקווה לראות אותם עולים ועולים. קבוצה צרפתית (ובעיקר בגלל שהיא מפריז) שתהווה איום תוך כמה שנים על הגדולות של אירופה זה דבר שיהיה מרתק לראות לדעתי.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב, מלבד ההשעיה ל-5 חודשים שקיבל הונסואלני, גם נפסק נגדו בבית משפט עונש של 5 חודשים בכלא על תנאי, כמו גם קנס של 10 אלף אירו ו-3 אלף נוספים ל"קורבן" לכיסוי טיפולים רפואיים. אין לי בכלל בעיה עם העונש, הוא אפילו קל במידה מסוימת להתחשב בתוצאות התקיפה, אבל מעניין שמי שהחל את האירוע לא הואשם בדבר ע"י ההתאחדות (פחות רלוונטי לבית המשפט) ועוד יוצא עם 3 א' אירו פיצוי (וסדרת שברים חמורה).

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/12
  11. Ricky van Wolfswinkel Member

בתור אוהד מארסיי, אני מאוד מופתע מהקבוצה.
    אחרי הפתיחה המזעזעת של הקבוצה הייתי בטוח שאנחנו בדרך לליגה האירופית אבל עכשיו אנחנו מקום שישי, תשע נקודות מפ.ס.ז' הממש לא יציבה ואנחנו לא פחות טובים מראן או ליון, אני גם חושב שאנחנו יכולים להיות יותר טובים מליל.

השאלה האמיתית היא איך נתחזק בינואר, חייבים קשר אחורי חדש במקום אלו דיארה המאכזב וגם חלוץ.

12. Ricky van Wolfswinkel Member

13. Ricky van Wolfswinkel Member

בטח שמתם לב לחזרה הקרבה ובאה של המועדון המיתולוגי, סטאד ריימס לליגה הצרפתית הראשונה.
    להזכירכם, ריימס הייתה אימפריה צפרתית, באמתחתה שש אליפויות צרפת, שני גביעים ושני גמרים של גביע אירופה לאלופות בתחילת דרכו (ב-1956 וב-1959) כאשר בשניהם היא הפסידה לריאל מדריד הגדולה. שני השחקנים הבולטים ששיחקו אצלה הם ריימונד קופה וז'יס פונטיין.
    ב-1979 היא ירדה ליגה מאז לא חזרה לשם, בדרך היא גם התפרקה והתאחדה מחדש. היום היא ניצבת במקום הראשון של הליגה הצרפתית השנייה ובדרך הבטוחה לעלות שוב לליגה הראשונה.

14. Mellow29 Kopite

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בורדו ליל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx