מגיע להם! תמיד כיף לראות קבוצה קטנה זוכה באליפות, במיוחד שמולה עומדת מפלצת הכסף פאריס סן ז'רמן אז זה בכלל תענוג... לפחות בצרפת הכסף לא קנה אליפות :aaa021:
אחרי שבשבועיים האחרונות ראינו את הכסף לוקח אליפות (מנצ'סטר סיטי) וגביע אירופה (צ'לסי) אני לפחות שמח שמונפלייה הצליחה להשאיר מאחוריה את הערבים/נאצים של פ.ס.ז. ברור שבמוקדם או במאוחר התואר ינחת בפריז, אבל בנתיים גם טוב לראות שהדיבילים המקומיים מאחורי השער באוקזר לא גרמו למונפלייה לאבד את התואר. אנחנו נראה מה האליפות ההיסטורית הזאת תעשה למונפלייה. קשה לי לחשוב שבעונה הבאה היא תוכל להמשיך במומנטום כי להשאר בפסגה תמיד יותר קשה מאשר להגיע לשם.
אם מוציאים מפאריז ומנ. סיטי את השחקנים שנקנו בעשרות מיליונים לא נשאר שם כלום, בברצלונה או יונייטד עדיין תישאר לך תשתית מעולה וזה למעשה ההבדל הגדול בין מועדונים עם מסורת וחממה של שחקני נוער לבין קבוצות אינסטנט.
בקשה קטנה מכל המשתמשים כאן - אנא אל תהפכו את הדיון הצרפתי לדיון הכסף הגדול של בארסה, ריאל ושות'. מי שרוצה מוזמן לפתוח נושא על כך בכל פורום. ברכות למונפלייה, תמיד היתה לי סימפטיה לקבוצה הזו, הקבוצה הראשונה של קרלוס ואלדראמה בסוף שנות ה-80 שאף זכתה בגביע והגיעה לרבע גמר גביע אופ"א, אבל עם השנים היא נעה בין הישרדות בליגה הראשונה לשנים בליגת המשנה והנה השנה היא טרפה את הקלפים, עשתה עונה גדולה מבלי להתחשב בכסף הגדול שהושקע בקבוצה הפריזאית ובשנה הבאה אני מחזיק לה אצבעות בליגת האלופות. בראבו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מזל טוב למונפלייה, עכשיו שיהיה לה בהצלחה במשימה לשמור על ג'ירו אצלה. אתמול היה אחד המשחקים הבודדים שראיתי מצרפת השנה, ולא זכור לי מזמן שראיתי בשידור ישיר כזה דבר מצד האוהדים. אני במקום השופט הייתי מפסיק את המשחק בפעם השלישית שהם פוצצו אותו.
תמיד נהנה לראות אוליגרכים ושייחים נכשלים. כל הכבוד למונפלייה ובהצלחה בליגת האלופות. אגב במונפלייה שיחק גם קינג אריק עונה אחת. http://2.bp.blogspot.com/--zO0scbNhFY/TnPcaBXVyaI/AAAAAAAATAo/vW2AyNgWv7g/s1600/Panini+Eric+CANTONA+Montpellier+1990.Xxx
וגם לורן בלאן שיחק שם. קבוצת נעוריו מ-1981-1983 ואז בוגרים עד 1991. אז הם עוד היו פקטור בליגה הצרפתית. הלוואי שיתחילו מסורת ושזו לא היתה עונה חד פעמית. http://2.bp.blogspot.com/_o3Pu7je179A/SydlP_axutI/AAAAAAAAPmA/2EhVa5-t9iA/s400/3.Xxx
האתגר שלהם עכשיו יהיה לשמור לפחות על 3-4 שחקני מפתח שהפכו לכוכבים העונה. אם ג'ירו, בלהאנדה, איט-פאנה, ג'ורדרן ואחרים יעזבו אין להם שום סיכוי להתברג פעם נוספת בצמרת. קשה להאמין שליון ומונפלייה יהיו כל כך גרועות עונה נוספת וכדי שמונפלייה תוכל ליצור מסורת הם יהיו חייבים לפחות לשמור על הבסיס הקיים. לגבי פ.ס.ז': למרות המקום השני שהוא הכי גבוה שלנו כבר הרבה מאוד שנים, הרבה זמן לא הייתה עונה כל כך מאכזבת. זה התחיל לא טוב, קומבוארה לא ידע מה לעשות עם היהלומים שיש לו ביד, התקשה לשלב את פאסטורה אבל מאז התחילה ריצה מצויינת. מנז וננה נכנסו לעניינים, לוגאנו (בלוף השנה) נזרק לספסל ומשם ליציע, ההגנה התייצבה, "אל פלאקו" פאסטורה הראה למה שילמו עליו 42 מיליון יורו וגאמיירו נזכר שהוא סגן מלך שערי הליגה. אחר כך הגיע המפלה המבישה באירופה (אם לא הגישה האידיוטית של קומבוארה שהמפעלים המקומיים מעל הכל היינו יכולים להגיע לגמר), התבוסה הכל כך משפילה 3-0 מול מארסיי אבל בכל זאת לינואר הגענו מהמקום הראשון. הקולות נגד קומבוארה התחילו להשמע, גם אני מתחתי עליו ביקורת אבל לאונרדו ונאסר לקחו את זה צעד אחד קדימה וקומבוארה פוטר אחרי תקופה לא רעה במועדון. ואז הגיע קרלו אנצ'לוטי. זה התחיל דווקא לא רע, למרות כמה תוצאות תיקו מאכזבות אנצ'לוטי לא הפסיד במשך תקופה לא קצרה, לאחר מכן הגיע גם הניצחון בקלאסיקו והמצב התחיל להיראות טוב, עד שהגיעו סדרת תוצאות תיקו וכמה הפסדים מול קבוצות הרבה יותר חלשות, מאוחר יותר גם ההדחה בגביע נגד ליון עד הסיום הדרמטי. 4 נצחונות רצופים בסיום העונה לא עזרו, אפשר להגיד שההפסד לליל גמר את הסיפור. בסופו של דבר האליפות הזאת הלכה על איבודי נקודות בחוץ, במקומות כמו אוקזר, נאנסי, קון. מקומות שקבוצה אלופה חייבת לנצח בהם. לא הפסדנו למונפלייה (ניצחון 3-0 ותיקו 2-2) וזה מה שמאכזב, מסתבר שעל טעויות שטותיות בהגנה או טיפה חוסר תיאום בהתקפה מאבדים אליפות. האכזבה גדולה אבל לפחות חוזרים לצ'מפיונס ליג, אולי דרך המפעל הזה גם ההצלחה המקומית תגיע. אני מקווה שלא ישתגעו שם, הקבוצה צריכה חיזוק בהגנה ואולי עוד קשר/חלוץ לחלק הקדמי וזהו, הבסיס שנבנה מצויין ואני מקווה ששנה הבאה זה יתחבר יותר טוב. להוציא עשרות מיליונים על היגוואין ולאנדרו דאמאיו אולי יעזור בטווח הקצר אבל זה לא יעזור לבנות אותנו לתקופה של שנים קדימה. התקציב של פ.ס.ז' בעונה הקרובה אמור להיות כ-200 מיליון יורו! אולי חסר תקדים בליגה הצרפתית, אבל בסופו של דבר התנהלות הגיונית ביחד עם שילוב של שחקני בית טובים (שאנטום, סאקו, אולי גם בהאבק יקבל יותר במה עונה הבאה) זה מה שיהפוך את המועדון הזה לגדול באמת.
הרבה בונים על הבאת כוכבים לצרפת בשנה הבאה,אבל אחרי שהולנד נבחר במקום סרקוזי אל תתפלאו אם אף כוכב לא יגיע לשחק בליגה הצרפתית וזה מהטעם הפשוט שהולנד מתכנן צעדים כלכליים רבים הכוללים הטלת מיסים גבוהים על בעלי ההכנסות הגבוהות במשק כולל כמובן קבוצות כדורגל. אני לא מאמין שקבוצות יעשו איזשהו רכש לפני שיידעו מה עומדת הממשלה לעשות, מה שעלול לגרום בעייה לא קטנה לכל המועדונים הגדולים המחפשים להתחזק.
נשיא מונפלייה קיים את הבטחתו: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/525774_391100324261684_119059038132482_1084395_1187300751_n.Xxx לקראת העונה הבאה הוא הבטיח שיגלח את כל שערו אם מונפלייה תזכה בצ'מפיונס... זה פחות ריאלי.