שתי הקבוצות לא עשו עבודה טובה בקיץ. ליון אבדה שחקנים משמעותיים כמו טולאלן ופיאניץ' וגם את סזאר דלגדו שלא ממש פגע שם ובמקומם לא הביאה מחליפים, הם גם מינו את רמי גארד כתור מאמן סטייל פפ גווארדיולה, צ'ירו פרארה ואנטוניו קונטה והוא לא הצליח להעמיד קבוצה טובה מספיק. מארסיי דווקא עשו רכש טוב, הם הביאו מחליף ראוי לטאייו שעזב והביאו גם מורגן אמלפיטנו שהיה סגן מלך הבישולים בעונה שעברה. הם לא הביאו בלם מחליף להיינצה שסיים חוזה ועבר לרומא והם נתקעו עם רוד פאני המגן כתור בלם והוא גרם להם לאבד הרבה נקודות. אחרי שלדשאן נמאס ממנו הוא השתמש בניקולה נ'קולו הצעיר אבל עד שזה קרה הם איבדו יותר מדי נקודות בשביל להתמודד על אליפות.
מארסיי מאוד חלשים, ליון סבלו מפציעה ארוכה יחסית של ליצ'ה בתחילת העונה, דבר שהיה שובר כל קבוצה כמובן. לעזאזל, הפציעה של ליצ'ה אפילו ריסקה את ברסלונה והוא בכלל לא משחק שם, זה כמה גדול הוא.
אני חושב שהעונה הזאת של פ.ס.ז' היא כישלון אחד גדול, זה נכון שהם חוזרים לליגת האלופות אבל בעונה שבא מושקעים למעלה מ-100 מיליון יורו ומארסיי וליון לא מתפקדות, להפסיד את האליפות למונפלייה? בניגוד לספרד ואנגליה בהן ההשקעה היא לטווח ארוך ומובנת ההדרגה בה התוצאות מגיעות (מלאגה וסיטי) בצרפת רכש מסיבי כזה חייב להביא תואר.
לא ממש מדוייק, מי שמצוי בליגה הזאת מתקשה לזכור מתי הייתה פאריז במקום השני בשלב כזה של העונה ולמרות הסכומים הגדולים שהושקעו בשנה האחרונה אי אפשר לטעון שהגיע לקבוצה שחקן/ים מהטופ העולמי ואת זה אני אומר למרות שפסטורה יכול בהחלט להגיע לטופ העולמי בשנים הקרובות. ביום ראשון ראינו קבוצה נהדרת אשר למרות שאיבדה שלושה שחקנים חשובים ביותר {רמי,ג'רביניו,סו} לא רק שממשיכה להרשים ולנצח אלא אף עושה זאת תוך כדי הצגת יכולת אישית {האזארד} וקבוצתית גבוהה מאוד כפי שהתרגלנו לראות בשלוש השנים האחרונות. מילה על מונפלייה,אשתקד פתחה הקבוצה בצורה נפלאה ורבים בצרפת חשבו שהיא תיתן פייט רציני לליל, זה לא קרה בגלל מגוון של סיבות אך בעיקר בגלל חוסר ניסיון וספסל קצר. השנה מונפלייה לא רק מציגה יכולת נהדרת { ביחד עם ליל,אלו שתי הקבוצות האטרקטיביות ביותר בליגה}אלא אף מגלה אופי של אלופה ומנצחת גם במשחקים חלשים שלה ורק לחשוב שהבעלים {קצת "משוגע"} בהחלט מסתפק במקום השמיני. הולכת להיות לנו פינאלה מדהימה גם בצמרת וגם בתחתית ולפחות מבחינתי הליגה הזאת בצוותא עם הגרמנית מעניינות הרבה יותר מהדו קרב הקבוע בספרד,איטליה ואנגליה.
ועכשיו באמת העלילה מסתבכת! מונפלייה מוציאה בשיניים נקודה בבית מול אוויאן של קוריאה ואם ליל מנצחת בניס ופריז בבית מול אטיין או אז נקבל משולש צמרת מטורף עד השנייה האחרונה.
מי שהוציאה נקודה בשיניים היא אביאן ולא מונפלייה, שישבה על האורחת כל המשחק ואף החמיצה פנדל בסיום (העצבני) של המשחק. גם אם ליל תנצח היא תהייה במרחק 2 משחקים ממונפלייה (5 נק') ועם ההפריזאים בתווך בינתיים אם לא יפסידו, הנוכחות שלה במירוץ היא בעיקר על הנייר התיאורטי ולמרות התיקו הכל תלוי במונפלייה שיכולה להרשות לעצמה אפילו איבוד נקודות מול אותה ליל מחזור לפני הסיום.
ברור שליל לא באמת בעלת סיכויים גבוהים לזכות באליפות אבל עם משחק בית מול ליל ו2 משחקי חוץ בראן ובאוקזר ובהתחשב בחוסר הניסיון של מונפלייה.... מה אגיד לך? לא אתפלא לראות את פאריז אלופה אלא אם כן יתרחשו דברים מאוד בלתי צפויים במשחק היום מול סט אטיין...
תסריט בו פ.ס.ז' אלופה הוא אכן סביר עדיין לאור לוח המשחקים והמצב הנוכחי, על זה אני ממש לא מתווכח, התכוונתי לומר שהסבירות שליל תזכה בתור ("משולש צמרת") היא נמוכה מאוד גם אחרי התיקו אתמול. לא שאני אתנגד להפתעה כזאת, ליל קבוצה מהנה למדי.
פ.ס.ז' מנצחת את סט אטיין 2-0 מפנדל מאוד מפוקפק בתחילת המשחק ושער של פאסטורה בסיום. 12 שערי ליגה לבחור, לצד הביקורת המוצדקת על היכולת שלו באמצע העונה מגיעה גם מילה טובה. גם ליל מנצחת, כך ששלושה מחזורים לסיום המצב בצמרת הוא כזה: מונפלייה 73 פ.ס.ז' 70 ליל 68 אחד מהמחזורים הנותרים כולל גם מפגש בין מונפלייה לליל, ככה שכמו שדונדון ציין הכל פתוח. במאבק על המקום בליגה האירופאית תופסת ליון את המקום הרביעי אחרי ההפסד של ראן לבורדו, מה שלא נראה לי משנה כל כך מכיוון שאני משער שהזכייה בגביע הבטיחה לליון את מקומה במפעל זה. אבל עדיין, נחמד לראות שליצ'ה ממשיך לכבוש ועוד כבר על 15 שערי ליגה ב-24 הופעות (לא כולן בהרכב). חבל שהוא פספס כמה חודשים בגלל פציעה. באתר של ליון כתוב את יחס השערים לדקה בכל מפעל, אני לא יודע איך אפשר לבדוק את זה לשער הכובשים המצטיינים בליגה אבל אני בטוח שבמדד זה ליצ'ה ממוקם גבוה מאוד אם לא ראשון.
לא נתפס שאוקזר התרוממה ולו במעט מעל הקו האדום, קבוצה שהייתה עם רגל וחצי בליגה השנייה הצליחה להעביר הילוך בדיוק בזמן והנצחון אתמול בדיז'ון היה נצחון של אופי. נדמה לי שבמחזור הקרוב עשויות להיקבע עובדות בצמרת, מונפלייה ללא בלאנדה המורחק ועם לא מעט בלאגן אחרי התיקו הביתי מול אוויאן עלולה להיכשל בחוץ מול ראן שביום נתון מסוגלת לנצח כל קבוצת צמרת ומאידך להפסיד לכל קבוצת תחתית... ואילו פאריז אם תנצח בוולנסיין {לה יש מאזן ביתי השישי בטיבו בליגה} מול מעידה אפשרית של מונפלייה תסגור כנראה את סיפור האליפות עם נצחונות על ראן בבית ולוריין החלשה בחוץ.מתקב בגדול אם הייתי צריך לחלק את מאת אחוזי הסיכויים לאליפות,זה מה שהיה מתקבל : פאריז 50% מונפלייה 40% ליל 10% בתחתית נאבקות שמונה קבוצות נגד הירידה והתחזית שלי : סושו,ברסט ו לוריין יורדות לליגה השנייה. כך או כך סיום מרתק לליגה כביכול אפורה {למי שלא ממש מכיר}.
הביקורת שלי על אנצ'לוטי, מלבד ההידרדרות של הקבוצה בטבלה זה שלמרות שהגיעו יחד איתו שלושה שחקנים טובים ומוכחים, הקבוצה נראית פחות טוב מאשר בתקופת קומבוארה. מבחינתי כל דבר פרט לאליפות יהיה כישלון צורם, אמרתי את זה בקיץ ואחרי הפתיחה הגרועה ואני אומר גם עכשיו. אין ספק שיהיה כיף גדול לראות את הקבוצה בצ'מפיונס אחרי כל כך הרבה שנים, אבל רבאק, שמתם מעל מאה מיליון יורו, גם התשתית שהייתה לפני לא רעה בכלל, 18 שנים בלי אליפות, תנו לחגוג! עוד יותר מרגיזה העובדה שמי שהיו אמורות להיות המתחרות הגדולות על האליפות (ליון ומארסיי) נראות כל כך רע ובכל זאת לא מצליחים לנצל את זה. אני תולה הרבה תקווה בראן, להתארח אצלם זה אחד המשחקים הכי קשים בליגה, רק שננצח ביום ראשון את ולנסיין בחוץ (גם משחק לא פשוט בכלל) כדי שיהיה איזה טעם לראות את המשחק הזה בכלל. אם אין אליפות אנצ'לוטי יעוף על טיל ויזכר כאחד ההחתמות הגרועות ביותר של מאמן באירופה בשנים האחרונות. שמתי לב שלאחרונה הקבוצה נראית הרבה יותר במערך של עץ האשוח (4-3-2-1) בלי חלוץ טבעי בהרכב. גאמיירו והוארו לא פוגעים בזמן האחרון ואני אשמח לראות יותר הרכב ללא אף אחד מהם. קרבות התחתית מרתקים אפילו יותר מהמלחמה בצמרת, לראשונה זה מספר שנים הכל פתוח בתחתית בשלב כל כך מאוחר ואין את המצב שראינו כמה פעמים שבו קבוצה אחת או אפילו שתיים ירדו ליגה כבר בתחילת אפריל. למרות הריצה המדהימה של אוקזר, קשה לי להאמין שהיא תשאר בליגה. לדעתי ברסט תצליח בשיניים להשאר, ואוקזר תצטרף לדיז'ון וסושו בליגה השניה. אגב, במקרה שסושו תרד (וזה יהיה מפתיע מאוד אם לא) מעניין לראות מה יעשו הכוכבים שלה, שחקנים כמו מרווין מרטין וריאד בודבוז שהם שחקנים מצויינים. קשה לראות אותם ממשיכים לליגה השניה.
אנצ'לוטי לא בדיוק מאמן של ליגה עם 2 אליפויות בלבד ב - 12 שנים בקבוצות גדולות(אני סופר מ - 99-00, אז קיבל את יובה). הוא עשה את שמו בעיקר בצ'מפיונס. הבעיה הגדולה שלו זה חוסר התמודדות עם משברים רציניים שיכולים לקרות באמצע של העונה.
גם זכייה באליפות לא תשנה את זה שאנצ'לוטי הוא כשלון מבחינתי. הקבוצה נראית הרבה פחות טוב מאז שהוא הגיע, שחקנים הפסיקו לתפקד והאליפות התרחקה. גם המאזן שלו פחות טוב משל קומבוארה. למרות הכל, אני כרגע אופטימי - המשמעות של החזרה של אוקזר מהקבר היא שלמונפלייה יש שלושה משחקים סופר-קשים עד סוף העונה (רן בחוץ, ליל בבית ואוקזר בחוץ) ואני לא מאמין שהיא תצליח לנצח יותר ממשחק אחד. שלושה נצחונות עד סוף העונה ויש אליפות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx
ליון ומארסיי לא היו ממש מועמדות לזכות באליפות, במארסיי השמיכה הייתה מלכחילה קצרה מידי על מנת להמודד בצ'מפיונס ובליגה במקביל ועכשיו עם הצרו הכלכליות לך דע אם לא יהיה גרוע יותר בשנה הבאה ללא דשאן { מדברים על אנטונטי של ראן}. לגבי ליון, הקישור וההתקפה סבירים ומעלה אבל ההגנה פשוט גרועה וקריס למרות רצונו גמר מזמן את הסוס כשהצעירים פשוט לא טובים דיים. מי שהייה אמורה להתמודד מול פאריז הייה ליל לה נותר עדיין סיכוי קלוש, למרות שאיבדה את ג'רביניו סו ואוברניאק וללא בלמה הנהדר בסה ברוב העונה הציגה יכולת משובחת ולולא השמטת של 7 -8 נקודות בדקות האחרונות של לא מעט משחקים הייה עשוייה להיות כבר עכשיו אלופה.ן לגבי ברסט, הפיטורים של דופון לא עברו בשקט לא אצל השחקנים ולא אצל האוהדים, זה היה מהלך דבילי לעשות חודש לפני סיום הליגה ונראה לי שהעונש בוא יבוא. סושו לטעמי רד לליגה השנייה במיוחד אחרי 4 האדומים שחטפה בשני המשחקים האחרונים כשגם חוסר הניסיון ידבר כאן, מרטין עד כמה ששמעתי סגור כבר בליל.