שובה של האימפריה? סוף סוף מארסיי פורצת את כל המכשולים - מקצועיים ומנטאלים - ובדרך לעשות את זה בגדול. ידעתי עוד בתחילת העונה שדשאן הוא האיש הנכון לקבוצה הזו, הביא שחקני רכש נכונים, בנה תלכיד טוב וגיבש הרכב שרץ הרבה זמן ביחד. איי, כמה מתגעגעים אליו ביובנטוס היום..... נ.ב חבל לי שמוריינטס לא כ"כ הצליח שם... דווקא בלעדיו, החלוץ שהובא כדי להיות מספר 1 בהתקפה, מארסיי מסתדרת מצוין.
צפיתי בדקות הראשונות של משחק הגביע בין הקבוצה מהליגה הרביעית, שאני אפילו לא מצליח לבטא נכונה את שמה, מול פאריס סן ז'רמן. האצטדיון בקון היה מפוצץ צהוב. כל הכפר (22,000) הגיע לעודד את הקבוצה המקומית בדרך לסנסציה. כל נגיעה של פאריס בכדור זכתה לשריקות בוז מהממות ומחרישות אוזניים. בסוף הניסיון והמקצועות עשו את שלהם ופאריס עולה מ0:1 קטן. אבל הרבה זמן לא יצא לי להתרגש ככה מכדורגל. בגמר יתמודדו מונאקו ופאריס.
השם שלה הוא קווילי (QUE כמו שזה נשמע בספרדית ו-VILLI כמו ווילי של וויליג'). או בשם המלא בצרפתית, כמו שיואב הביא מלמטה קה ווי לה (בלי לבטא את הדאבל אס. QUE-VI-LAISSE)
ואני כתבתי קודם שבורדו כנראה עברה את שיא התקופה הרעה שלה.. מסתבר שזה ממשיך להדרדר. מדהים שעכשיו גם המקום שלהם בצ'מפיונס ליג בסכנה. והמשחק הבא - מול ליון. לאוקזר עוד יש משחק מול מארסיי בעוד כמה שבועות. אם היא תצליח לשמור על הפער הזה או לקזז אותו עד למשחק הזה, אז מי יודע. לדעתי אם מארסיי לא תזכה באליפות זו תהיה אוקזר.
אוי כמה שזה קרוב...מזל של אלופים, האליפות הזאת הולכת להיום של אמרסיי אחרי שטאה טאיוו נותן להם ניצחון בתוספת הזמן בחוץ על בולון בפנדל. אוקזר השניה ניצחה והפער 5. אם בורדו וליון יעשו תיקו, שתיהן מחוץ למאבק האליפות, מי מהן שתנצח תבטיח לעצמה עוד שבוע במאבק.
צ'מאח מעלה את בורדו ליתרון במה שמסתמן כמאבק על הכרטיס השלישי והאחרון לליגת האלופות. אם בורדו תנצח היא תחליף את ליון במקום השלישי שכאמור מקנה השתתפות במוקדמות הצ'מיונס.
איך עד לפני שלושה שבועות כולם התלהבו שהיו 5 קבוצות במירוץ עכשיו הסיפור די גמור בכל מקרה, מארסיי כנראה תהיה אלופה וזה מגניב לגמרי. אפילו ב7 השנים בהן בכל שנה התחלפה האלופה בצרפת מארסיי לא השכילה לזכות בתואר (אפילו אוקזר ולאנס הצליחו) בכל מקרה בעוד שני מחזורים מארסיי יוצאת לאוקזר למשחק שאם היא לא תפסיד אותו, היא תהיה אלופה ב90% אחריו.
זה לא היה 7 שנים זה היה 12 שנה שכל שנה התחלפה קבוצה, נאנט לקחה אליפות, אוקזר לקחה אליפות מעולה, אני זוכר את העונה שהם לקחו בשנות ה-90, עונה שבה הם עשו בית ספר לכל הליגה...אם היא לא מפסידה נקודות באוקזר והפער עד למשחק הזה 5, מארסיי אלופה לא ב-90 אלא במיליון אחוז.
אתמול ליל הביסה בביתה 4:0 את מונאקו והעפילה זמנית למקום החמישי על חשבון בורדו, לה משחק חסר. מי שבלט בניצחון המרשים הזה הוא יוהאן קבאיי, הקשר הצרפתי, אשר כבש צמד במשחק. בסטאד גאופורי גיצ'ארד, אירחה סנט אטיין את פריז סן ז'רמן במטרה לקחת שלוש נקודות ולהחזיר את הפער שהיה בינה לבין לה מאן, שניצחה בחוץ את ולנסיין, אך בסיום הקבוצות התחלקו בנקודות ובעקבות התיקו של סנט אטיין והניצחון של לה מאן, הפער מצטמק ל14 נקודות כאשר נותרו עוד 15 בקופה. ללה מאן יש סיכוי מזערי מאוד להשאר בליגה אך עדיין קיים. במחזור הבא מצפה לשתיים מוקש מאוד גדול, לה מאן תארח את ליל ואילו סנט אטיין תתארח בסטאד ולודרום של מארסיי, ככל הנראה האלופה שבדרך.
בורדו מתרחקת עוד יותר מהמפעלים האירופאיים לאחר הפסד 0-1 ללוריאן. לעומתה ליל שניצחה את לה מאן מהתחתית 2-1 עלתה למקום השלישי. בורדו במרחק 3 מהמקום הרביעי שמוביל לליגה האירופית.