עכשיו כבר כן, האלופה שבדרך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מנצחת את הראשון במשחקי ההשלמה שלה בצורה מרשימה. תומר הזכיר את העונה הטובה של הגרינגו הארגנטינאי של מארסיי והוא גם חגג הערב שער ראשון מאז חזר מהפציעה במדי הנבחרת.
אכן, נצחון 0-3 על סושו ממקם את מארסיי במקום הראשון. בורדו - תוך 11 ימים הפסידה בגמר הגביע, עפה מהצ'מפיונס וירדה מהמקום הראשון בליגה. זה כנראה היה השיא של התקופה הרעה שלהם. אולי דווקא מפה יתחילו להשתפר.
ראיתי חלקים מהמשחק הזה בזמן שרוב האנשים כבר היו עסוקים עם המשחקים של ליגת האלופות. השער הראשון במשחק כמו שאמרתם, הגיע מקרן בצד שמאל שאותה בעט לוצ'ו גונסאלס ואת הכדור נגח לרשת של סושו, גבי היינצה. אחר כך בדקה ה27 הייתה עבירה על לורן בונאר ברחבה וחאתם בן ערפה כבש את הפנדל. המשחק לא היה מלהיב במיוחד, היו יציעים רבים ריקים עקב הגשם וגם עקב הסיבה שזהו למעשה משחק השלמה מהמחזור ה14 שנערך באמצע שבוע. סושו הגיעה לכמה מצבים להבקעה, אך לא הצליחה לנצל אותם. המשחק נגמר בשער של באקארי קונה, שנכנס כמחליף של בן ערפה לפני הסיום: הוא הקפיץ כדור מעל השוער הצעיר של סושו, מת'יו דרייר שספג את כל השלושה. המצב בצמרת הצרפתית מאוד מסובך כרגע ואני מאמין שיתבהר באמצע השבוע הבא. ביום שבת 7 משחקים, אחד מהם יתקיים בבירת הרפובליקה, שם בורדו תתארח אצל פ.ס.ז'. ביום ראשון ליון תארח בביתה את ליל, נאנסי תארח את אוקזר, והמשחק שינעל את המחזור ה32 הוא מארסיי שתארח את ניס. אחר כך ביום רביעי עוד צמד משחקי השלמה, אחד מהמחזור ה26, בו לה מאן תארח את בורדו והפעם סושו תארח את מארסיי.
צריכים להבין את הלך הרוח אצל כל המוליכות. מארסיי, ליון ובורדו הן אלה שלמעשה מתחרות באמת על האליפות, אבל יותר מכל חוששות לאבד את הכרטיס לליגת האלופות עליו הן בונות את העונה הבאה מבחינה מקצועית וכלכלית. אוקזר, מונפלייה וליל עשו את שלהן העונה בניגוד לתחזיות (בעיקר שתי הראשונות, לליל יש כישרון בכמויות) ומקוות להשתדרג בעזרת מקום בליגת האלופות. צריך לזכור שמקום שישי נשאר רק עם המחמאות ובלי אירופה. מקום חמישי יוביל למוקדמות הליגה האירופית כל עוד מארסיי בין ארבע הראשונות. שימו לב מה מצפה בשבועות הקרובים: מחזור 32: ליון - ליל מחזור 33: בורדו - ליון מחזור 35: מונפלייה - ליון, אוקזר - מארסיי מחזור 36: ליון - אוקזר מחזור 37: ליל - מארסיי כמעט כל שבוע משחק עונה כזה או אחר, וזה מבלי להחשיב מפגשים מול פריס סן ז'רמן או משחקי דרבי למיניהם.
אני מאוד מקווה שליון יקחו את האליפות אבל אני לא מאמין שזה יקרה מכמה סיבות, חלקן משמעותיות יותר מהאחרות: 1. למרות התוצאות הטובות הקבוצה לא משכנעת ביכולת שלה. 2. לוח המשחקים הכי קשה, מלבד המשחקים שתומר ציין זכור לי עוד משחק או שניים לא פשוטים. 3. חצי גמר ליגת האלופות על הראש (פחות משפיע). 4. אחרי הכל נמצאת בפיגור בנק' ומשחקים מול מארסיי ובפיגור במשחקים מול בורדו, להשלים את הפער מול ה-2 לא יהיה פשוט. כמו שאמרתי אני חושב שמארסיי תקח אליפות, היא נמצאת במומנטום טוב יותר משל בורדו וכל עוד לוצ'ו לא יפצע (בפעם השלישית-רביעית העונה) אני מאמין שזה לא ישתנה.
לי קצת כואב על מונפלייה בגלל היכולת הירודה במשחקים האחרונים שיכולה להרוס אתכל מה שבנו עד עכשיו. ללא ספק הסינדרלה של העונה, שלא משנה איך העונה תסתיים היא הצליחה מעל למצופה. כולם ניבאו לה קרבות תחתית, אבל החבר'ה האלו הראו שיש שם קבוצה טובה, אני רק מקווה שתהיה לזה המשכיות גם בשנה הבאה. קשה לי לראות אותם זוכים באליפות, בעיקר בגלל הקרטוע בשבועות האחרונים וגם בגלל שכשהיה להם את ההזדמנות להעפיל למקום הראשון, הלחץ גמר אותם. אני כן מקווה שהם יצליחו להתברג לצ'מפיונס שנה הבאה, כי לאור העונה שנתנו, בהחלט מגיע להם.
"קבוצתך" נופלת עידן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ראיתי חלקים מהמשחק של מונפלייה בעיקר מהמחצית הראשונה עד שהצליחה לחזור מהפיגור המוקדם ולהוביל, עכשיו אני רואה שהיא סיימה את המשחק בתיקו מאכזב (אולי). עדיין לא מוריד מהעונה הנהדרת והמפתיעה של הקבוצה. הקולומביאני מאוד מוכשר ממה שראיתי בינתיים (מעט משחקים האמת), אבל גם הארגנטינאי שלא שמעתי עליו עד העונה עושה רושם טוב (אלברטו קוסטה), קריירה מעניינת הייתה לו. אני מבין שברחסיו חזר לכובש, תענוג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx עריכה: בורדו ממשיכה בצלילה החופשית...
לא הולך דבר לקבוצה של לורן בלאן לאחרונה, כל העונה המעולה שפתחו בליגת האלופות הסתיימה הדחה לליון ברבע הגמר, בגמר גביע הליגה הם הפסידו למארסיי, ועכשיו בליגה הצרפתית עושה רושם שהיא ממש מתחילה לקרוס. הערב היא התארחה בבירה של הרפובליקה והפסידה לפ.ס.ז'. 3-1. השוער הראשון סדריק קאראסו לא היה בסגל בכלל עקב פציעה טורדנית, לכן מי שפתח בשער הוא אולריך ראמה השוער המנוסה. בחצי השעה הראשונה המשחק היה די מאוזן בשליטה ובמספר ההזדמנויות, ואז בדקה השלושים בערך אולריך ראמה הורחק עקב נגיעה ביד על גבול רחבת ה16 מטר, בינו לבין מיקאל סיאני הייתה אי הבנה ולכן השוער השלישי של בורדו נכנס למשחק, עבדולאייה קייטה נכנס במקומו של יואן גופראן שנאלץ לשלם את המחיר של הטעות. במקום שבו נגע ראמה ביד, הוענקה בעיטה חופשית ואותה סילבאן ארמאן כבש לאחר שוונדל הברזילאי נגע ושינה את הכיוון של הכדור במעט. הביטחון של הקבוצה האורחת התערער והפריזאים ניצלו זאת לאורך המשחק. אומנם אלופת צרפת הגיעה לכמה מצבים טובים להבקעה, אך בדקה ה74 הגיע השער השני של המארחים: מבלוט ארדינץ' הצרפתי ממוצא טורקי בעט בחוזקה לפינה הגבוהה של הרשת. לאחר חמש דקות בערך הגיע השער היחיד של בורדו במשחק שנתן לה קצת תקווה, בעיטה חופשית של וונדל והגיעה לראשו של לודוביק סאנה שכבש את ה2-1. הקבוצה בעשרה שחקנים כולה הייתה בהתקפה ולכן סן ז'רמיין מצאה את ה3-1: גיום הוראו נגח גם שער משלו, לאחר שקלוד מקללה הרים כדור רחוק. כעת מארסיי יכולה לנצל את המצב הזה כדי לדהור לאליפות...סוף סוף אליפות?
בורדו אם לא תנצח את המשחק ביום רביעי, תגיד שלום שלום יפה לתואר...מה שכן למארסיי יש עמדת זינוק ענקית, הכל אצלה בידיים, אם תנצח עד הסוף היא תהיה אלופה.
משחק מצוין בסטאד ולודרום, מארסיי תוקפת ללא הרף את השער של ניס ולפני 3 דקות מצאה את הרשת כאשר לוצ'ו גונזאלס הארגנטינאי נותן אסיסט יפה שחולף בין הרגליים של בלם ניס ומגיע היישר לבקארי קונה שנמצא ללא שמירה והאחרון מכניע את השוער הקולומביאני של האורחים, דיוויד אוספינה. אני מאוד נהנה לראות את מארסיי משחקת, הלוואי והיא תקח את האליפות בתום העונה. שאר תוצאות: שער מכריע של דניאל ניקולאי בדקה 88 העניק לאוקזר ניצחון חשוב מאוד בנאנסי, בהמשך המאבק על האליפות. ליון לא הצליחה לנצח בביתה את השישית בטבלה, ליל, לאחר שסיימה איתה בתיקו 1:1. זו כמובן תוצאה ששאר קבוצות הצמרת שמחו לשמוע. עוד קבוצה שמפשלת והפעם בצורה לא אופיינית היא מונפלייה, שהוציאה רק נקודה בחוץ מול לה מאן שכבר הבטיחה את ירידתה לליגת המשנה. בשבת הקרובה, מארסיי תתארח אצל בולון ותנסה לא למעוד מולה. בסטאד דה ז'רלן, יתקיים משחק מרתק בין ליון המקומית לבורדו, שיחזור של רבע גמר ליגת האלופות, בו ידה של ליון היתה על העליונה. אוקזר תארח בביתה את לוריין ובשני, מונפלייה תארח את טולוז. - מי שמעוניין לצפות במחצית השניה של מארסיי-ניס, Channel - 93234 בסופקאסט. לא האיכות הכי טובה שיש אך יותר טוב מכלום.
זכיתי לראות עוד ארבעה שערים (שלושה למארסיי ואחד לניס), כאמור התוצאה בסיום 4:1 למארסיי ששבה לפסגה, כאשר יש לה משחק חסר ויכולה להגדיל את הפער, שכעת עומד על שתי נקודות מאוקזר. השער הראשון נכבש ע"י בקארי קונה 3 דקות לסיום המחצית הראשונה, כאשר קיבל אסיסט גאוני מלוצ'ו ונותר ללא שמירה ברחבת ה16 של ניס והכניע את אוספינה. השני נכבש 7 דקות לאחר פתיחת המחצית השניה ע"י סטפן אמביה. בדקה 67 קונה הוכשל בפראות ע"י קפומבה קוליבאלי, שיצא בזול רק עם צהוב. בעקבות הפגיעה קונה נפגע קשה והוחלף בממדו ניאנג. 3 דקות לאחר מכן ולבואנה כובש את השלישי לעיני הקהל הביתי הצוהל. את הרביעי כובש סולימאן דיאוורה מבישול של, לא אחר מאשר, לוצ'ו. למרות הרביעייה, ניס לא נשברה והמשיכה לתקוף ובתוספת הזמן היא גם כבשה, מרגלו של אמרס פאה לאחר מבצע יפה של השחקן, אך זה היה מעט מדי מאוחר מדי. אומן! http://www.theoffside.com/files/2009/03/gonzalez.Xxx
שער בדקה ה-88 של מבייה נותן למארסיי ניצחון ענק בסושו ומנצל עד תום את ההפסד של האלופה היוצאת (אפשר להגיד את זה כמעט בפה מלא) בורדו שמפסידה 1:2 ללה מאן, למרות שהובילה 1:0. מארסיי משלימה את המשחקים החסרים שלה ומקדימה את אוקזר השניה ב-5 נקודות יתרון ואת ליון ומונפלייה ב-6. בורדו אתם שואלים? היא נמצאת בפיגור של 9 נקודות, אומנם עם משחק ביד, אבל כרגע הדבר היותר חשוב מבחינתה הוא להשיג את המקום השלישי שמבטיח העפלה למוקדמות ליגת האלופות לסגניות, ואיך שזה נראה עכשיו, היא תסתפק בליגה האירופאית. 1. מארסיי 65 2. אוקזר 60 3. ליון 59 4. מונפלייה 59 5. בורדו 56 * * משחק חסר