אכן כן, גרנובל הקטנה מביסה לא פחות מ-0:5 את אוקזר ! איזה תוצאה מטורפת.. ליל שוב נעצרת, הפעם בניס - ונראה שחלה נסיגה ביכולת שלה. בורדו עם תבוסה כואבת מתחילה לאבד גובה ואת היתרון הברור שהיה לה עד כה העונה. ומונפלייה ממשיכה להדהים שבוע אחר שבוע, מי היה מאמין? היום יש שלושה משחקים מעניינים, סנט אטיין מארחת את מונאקו, טולוז את ליון ומארסיי את ולנסיין - צרפת מתחממת קצת.
מונפלייה לא עוצרת, 1-0 קטן משער של מונטאניו (מי אם לא הוא) והיא נושפת חזק בעורפה של בורדו. גם מארסיי מנצחת, את מונאקו המתדרדרת, ונשארת בתמונת הצמרת.
בורדו ממשיכה לשמוט נקודות אך למזלה כך גם עושות מרבית הדולקות אחרייה. אלופת צרפת מסיימת בתיקו 1-1 עם מונפלייה שנמצאת במקום השני (תקציר המשחק), למרות ששיחקה בעשרה שחקנים כבר מהמחצית הראשונה ולמרות שנשרקו נגדה 2 פנדלים. מונפלייה אמנם החמיצה את שני הפנדלים אך הצליחה להשוות עמוק בתוספת הזמן. ליון ומארסיי, שנמצאות במקום ה-3 וה-4, סיימו גם כן בתיקו עם בולון ולוריין בהתאמה ופיספסו הזדמנות לצמצם את הפער מצמד המוליכות. למארסי התיקו קטע רצף של חמישה ניצחונות. ליל שבמקום החמישי גם כן סיימה בתיקו מאכזב, בעוד אוקזר השישית הייתה היחידה שניצחה במחזור זה מתוך שישיית הצמרת. צמרת הטבלה 1. בורדו-------52 נק' (25 משחקים) 2. מונפלייה---52 נק' (27 מ') 3. ליון---------50 נק' (27 מ') 4. מארסיי------49 נק' (26 מ') 5. ליל----------48 נק' (27 מ') 6. אוקזר-------48 נק' (26 מ') אחרי שנראה היה לפני כחודש שבורדו בורחת לליגה הפער כבר לא כזה גדול, גם אם לוקחים בחשבון את העובדה שלבורדו משחק או שניים פחות מהיריבות לתואר, המירוץ עדיין פתוח כשהרודפות מקוות שבורדו תתרכז באירופה ותמשיך להזניח את הליגה. במחזור הקרוב אוקזר ומונפלייה יפגשו, כך שלפחות אחת מהמשתתפות במירוץ תאבד נקודות.
הערב ב 20:00 בורדו תשלים את אחד המשחקים החסרים שלה, בבית מול אותה אוקזר שבינתיים דולקת אחריה. אם אוקזר מנצחת הערב זה יתחיל להיות באמת מעניין..
ואכן זה מה שקרה, אוקזר יוצאת עם שלוש נקודות מאוד חשובות מהסטאד שבן דלמס, לאחר מהפך של ז'לן, חלוצה הפולני, בדקות 65 ו84. בעקבות כך, אוקזר מעפילה למקום השלישי, כאשר היא מרחק נקודה מבורדו המוליכה, לה משחק אחד חסר. העונה הליגה הצרפתית צפויה להיות מותחת וצמודה עד תום העונה, יהיה מעניין זה בטוח.
המצב בטבלה כרגע מאוד מזכיר את המצב בטבלה באותו שלב בעונה שעברה. גם אז הראשונה בטבלה (ליון) שמטה נקודות, הקבוצות שמאחוריה התחילו לצמצם פערים, ופתאום נהיה מצב של 5-6 קבוצות שיכולות להתחרות על האליפות. בשלב ההוא ליון הייתה במקום הראשון ובסוף העונה הפסידה את האליפות. ואם מוסיפים לעניין את העליית שלב המדהימה של ליון אתמול בצ'מפיונס וקצת נוסטלגיה, אז במידה ובורדו עוברת את אולימפיאקוס נקבל שתי צרפתיות ברבע הגמר, ופעם אחרונה שזה קרה היה ב 2003/2004 אם אני זוכר נכון. אז בשלב הזה של העונה מונאקו הייתה במקום הראשון, ובסופו של דבר הגיעה לגמר של הצ'מפיונס והפסידה את האליפות.
מול לה מאן, יהיה באמצע אפריל. למארסיי עוד יש משחק חסר מול סושו (ומשום מה גם המשחק שאמור להיות להם מול סושו במחזור ה 30 רשום כמשחק שיידחה)
הייתה לי הרגשה שהבריחה של בורדו תעצר, אני שמח שזה קורה. גם בגלל שאני מעדיף מועדונים אחרים וגם בגלל שזה מוסיף לעניין. מבחינת השגי הקבוצות באירופה, מעבר לכך שככל הנראה יהיו 2 קבוצות ברבע גמר האלופות, גם בליגה האירופאית הצרפתים עדיין בחיים. אמנם קיבלו הגרלות קשות, רבל גם ריאל מדריד הייתה הגרלה קשה לליון...
זה באמת היה שבוע אדיר לצרפתיות באירופה. אמנם כל אחת כבשה רק שער אחד, אבל כל שער עם חשיבות עצומה. עכשיו יש סיכוי ל 2 צרפתיות ברבע גמר הצ'מפיונס ולשתיים גם ברבע גמר הליגה האירופית.
גם אני שמח שהבריחה של בורדו נעצרה ואני מקווה שהיא תפסיד גם את המשחק החסר. מאוד הייתי רוצה לראות את מונפלייה עושה את ההפתעה אולי הגדולה באירופה ולוקחת אליפות (למרות שבלאו הכי מה שהם עשו העונה הוא דבר אדיר), גם כי אני מאוד מסמפט את הקבוצה הזו מימי ולדראמה העליזים וגם כמובן בגלל ויקטור מונטאניו שנותן עונה נהדרת עד כה.
בינתיים גם במחזור הזה הצמרת צפופה, ויכולה להצטופף עוד יותר. בורדו סיימה בתיקו 0-0 עם מונאקו, אוקזר ומונפלייה נפגשו וסיימו בתיקו 1-1, ואם ליון (כרגע בפיגור 1-0 מול סנט אטיין), מארסיי וליל ינצחו, אז כבר כמעט כל השש יהיו עם אותן נקודות.
עוד מחזור שכל הצמרת עושה תיקו, פרט לליל שהשכילה לנצל קצת את המצב. נכון לעכשיו מצב הצמרת: בורדו 53 נקודות (משחק חסר) מונפלייה 53 נקודות אוקזר 52 ליל 51 ליון 51 מארסיי 50 (משחק חסר) שבוע הבא בורדו מארחת את ליל, מארסיי את ליון. נצחונות חוץ של ליל וליון והטירוף בצמרת יגדל.
לפחות זמנית, מוליכה חדשה! אוקזר ניצחה אתמול 1-2 את לה מאן (נחשו מי כבש..) ועלתה למקום הראשון. כל שאר הצמרת תשחק היום: בורדו תארח את ליל מארסיי את ליון ומונפלייה את ואלנסיין