צעירים חסרי באלאק

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏24/5/10.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא נוהג לכתוב במחצית, אבל יש גבול.

יחד עם קדירה הם היחידים שאי אפשר לבוא אליהם בטענות בנתיים.

מקרה הפוך מפולדי ושוויני שלהם החולצות של הקבוצה לא נוחה.

כל נגיעה שלו בכדור בתפקיד קשר הסתיימה באיבוד כדור. פעולה אחת חיובית שלו - הבעיטה למשקוף - כשהוא בעמדה של חלוץ שני.

מעבר לזה -
    פעמיים מרטסקר מצליח להראות לנו את מלוא הרפרטואר שלו. בשער הרחקה לא טובה ואז הוא כמובן גם לא עומד בעמדה שלו והכדור עובר בדיוק מעל הראש שלו למקום שבו אין בלם. ואחרי זו אותן שתי פעולות שוב, רק שפרניץ' (או איך שלא קוראים לו ההוא מליון) בועט חלש.

קלוזה (שוב מסכן) עם שתי נגיעות בכדור בכל המחצית. אחת הוצאת חוץ (לא תפקיד של חלוץ, בטח לא כשהוא חלוץ בודד) השניה פעולה מצויינת רק מה, בגלל השיטה אין עוד חלוץ. היחידי שאיתו ברחבה הוא ... סמי קדירה. ובשאר המשחק מירו המסכן בודד לגמרי ומוקף אוייבים בלי כדור ובלי שום יכולת לעשות משהו.

דקה 27 אוזיל מתחיל להתייאש מאי ההתאמה שלו למקום ששמו אותו ומתחיל לעבור יותר ויותר לקישור בצד ימין. שם הוא צריך להיות באמת. מצד שני טרוכובסקי עם בדיוק שתי תרומות למשחק. שתיהן כשהוא עומד בעמדת הקשר השמאלי - המקום בו הוא רגיל לשחק.

דקה 28 והבלגאן והתסכול של השחקנים גובר. ארנה פרידריך (בלם), בזמן של התקפה מסודרת מוצא עצמו בעמדת הקשר הימני בתוך הרחבה.

חוסר סדר מוחלט במשחק, חוסר ארגון וחוסר ביטחון של כל השחקנים. שימו לב שכל הרביעיה הקדמית משחקת בתפקידים זרים לה. טרוכובסקי קשר ימני במקום שמאלי, אוזיל חצי חלוץ חצי מס' 10 במקום קשר בצד, פודלסקי קשר שמאלי במקום חלוץ וקלוזה חלוץ בודד.
    לדקה או שתיים בשלהי המחצית הנבחרת שיחקה הרבה יותר טוב, פולדי הלך ליד קלוזה, אוזיל הלך ימינה וטרוכו שמאלה. חשבתי שזו הוראה של המאמן ונראה את עשר הדקות האחרונות כך, אבל מסתבר שגם זה היה סתם בלאגן רגעי של דקה או שתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/10
  2. דנידין Member

שחוגגים על לאם, נדב לעולם לא יודה שהוא יצא חלש (למרות שתיקן יפה). גם בגמר היורו הוא הרג אותנו.

פדולסקי היה טוב והבעיטה הייתה מעמדה של חלוץ, נכון, כי הוא חצי קיצוני שמאלי חצי חלוץ.

מארין היה גם מצויין בעמדה.

באדשטובר לספסל מהר, יש בעיית מגן שמאלי, אבל לא הוא הפיתרון לה.

בסך הכל המון המון הזדמנויות היום לנבחרת, התקפה חזקה, אבל ההגנה עדיין החלק החלש.

3. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נדב, למה אתה מתרגש?

אני לא הולך להתייחס לדני, כי הוא הוכיח פה היום שהבנת הכדורגל שלו לקוייה. סליחה, אבל זה המצב.

כל מה שפודולסקי ה"אדיר" עשה זה לעשות רוח. חוץ מזה פעולה וחצי טובות. מארין יכול לעשות את אותו הדבר רק פי 100 יותר טוב. הבעיה שלאוו כמו דני חולה על התחת של פולדי, ככה שנקווה שלוקאס יקח את עצמו בידיים ויתחיל להראות כדורגל כקשר שמאלי.

מעבר לזה, במחצית השניה ראינו את גרמניה שכולנו רוצים לראות, בעיקר עם מולר ומארין.
    קקאו שחקן נחמד, אבל גומז לא רואה אותו ממטר. הורג אותי שלאוו הפך אותו לחלוץ הראשון של גרמניה, שוב טעות פטאלית כי לבוסניה יש הגנה חלשה מאד ואת זה ראינו כבר במחצית הראשונה החלשה של הנבחרת ואיך לוקאס פודולסקי החלש חוגג עליהם.
    גם קיסלינג לטעמי עדיף על קקאו.

קלוזה, הסיפור העצוב עד כה, פשוט לא מעורב מספיק, לא טוב.

מרטסקר היה לא טוב היום, אין פה מה להתווכח, אבל עדיין אין היום פיתרון טוב יותר.

נדב, בדשטובר רע מאד ביציאה קדימה, פעמיים ראינו את זה במחצית הראשונה. הוא שחקן נהדר, אבל בלי שום יכולת התקפית שתצדיק את העמדה שלו כמגן שמאלי. כבלם הוא הפיתרון האידיאלי.

ארנה פרידריך, ואני מקווה שזה לא פטה מורגנה, פשוט עושה עבודה שקטה וטובה.

וסמי קדירה ושוויני, זה לקח קצת זמן, אבל הצמד הזה = יהלום
    קדירה בכלל מתפתח נפלא!

וד"א מי שחושב שגונטר נצר הוא טמבל שירים את היד.
    אין לבחור מושג!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/6/10
  4. אפנברג Member

אני מאוד נהניתי מהנבחרת הערב מול בוסניה: יש למה לצפות במונדיאל! מרקו מרין פנטסטי ולדעתי יגיע מתישהו לבאיירן. לאם שם גול נהדר (למה הוא לא בועט יותר לשער?!) ועם איך שנבחרות בכירות אחרות נראות במשחקי ההכנה אני רואה את המאנשפט מגיעה רחוק בדרא"פ.

5. דנידין Member

ההתקפה תמיד נראת טוב בשיטת משחק של הנבחרת, אבל הבעיה שאנחנו סופגים גולים כאלו. קשה ללכת רחוק ככה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר'ה, אני יושב פה בהולנד ובהחלט רואה שגרמניה שינתה את פניה. כרגע נראה שהנבחרות האפורות והכל כך יעילות נעלמו, כתמורה קיבלתי נבחרת תוססת עם מלא מהגרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx קלינסמן ויואכים לאוו עשו משהו נהדר לכדורגל הגרמני!

ברצינות, הנבחרת הזאת כל כך שונה מהנבחרות של קלינסמן, מתיאוס, ברהמה ולפני זה של רומיניגה וליטברסקי. אני ראיתי בחצי עין את המחצית הראשונה, אבל גם אז קיבלתם הזדמנויות. במחצית השנייה כבר הלכתי ממש לשבת מול הטלוויזיה וראיתי נבחרת תוססת ומהירה. מרקו מארין מזכיר לי יותר קיצוני הולנדי טיפוסי מאשר שחקן גרמני שבא מהסרט הנע של וולקסווגן...

סביר להניח שהנבחרת מגיעה לפחות לרבע הגמר, אידיוט מי שיגיד משהו אחר, אבל אין לי כרגע מושג עם הקבוצה הזאת מספיק טובה בשביל השלבים הבאמת אחרונים. אני חש שמדובר בנבחרת צעירה שאפשר לזכות איתה בתואר, אבל ביום נתון היא גם יכולה אולי לקבל בראש בנבחרת פחות טובה. בכל מקרה אני נהנתי היום לראות את השכנה שלי ממזרח.

לירן, עזוב את גינטר נצר, גם השדרן של ה-ARD בלבל ללא הפסקה את המוח...בשביל האיזון, השכנים שלך ממערב לא יותר טובים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עזוב השדרן בכלל טמבל. הוא נראה לי מקבל SMS מדנידין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ובדיוק באתי להגיד את זה על מארין, הוא מזכיר לי את האחד והיחיד מארק אוברמארס!

רק לאוו רואה רק פודולסקי

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן, אם יש מדינה אחת שמסוגלת לקחת תואר עם נבחרת 'בינונית' זאת תהיה גרמניה. כוכבים לא מבטיחים לך שום דבר, ואתה יודע את זה. אתה בדיוק יודע מה קרה ב-1974 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לא סתם, גרמניה תתגבש במונדיאל לכן אתם לא צריכים לדאוג יותר מדי. ראיתם את הבית שלכם? אוסטרליה נבחרת נחמדה, אבל אם ניצחתם את בוסניה תנצחו גם את ה-aussies אפילו אם המאמן הולנדי (...). סרביה נבחרת בהחלט לא רעה, אבל בסופו של דבר אתם יותר טובים וגאנה? שיחקה לפני יומיים מול הולנד ולא רצתה לעבור את החצי. מדובר בנבחרת מאד אתלטית וכל שחקן שם נראה כמו סוס, אבל אני לא התרשמתי מהאפריקאיים.

אז במקרה הכי גרוע אתם עוברים מהמקום השני ואז כמו תמיד אתם מתחילים להכנס לכושר. לדעתי תסכים איתי שעל הנייר ברזיל וספרד יותר טובים, אבל ביום נתון תוכלו להתגבר על כל נבחרת אחרת כולל השכנים שלך...

לגבי מארין, אוברמארס היה יותר מוצק, אבל מה שמארין עשה בכמה דקות פשוט הרשים אותי. אתה לבטח מסכים איתי ששחקן כמו מארין לא רואים כל יום בגרמניה, נכון? לדעתי הוא דווקא מזכיר יותר את רובן למרות שההולנדי של ביירן קצת יותר פיזי. אני בדיעה שהדם הלא גרמני של בין היתר מארין, קאדירה, אוזיל, פודולסקי, קקאו, וגומז עוזר ליואכים לאוו לבנות נבחרת שתהפוך להרבה פחות שנואה מאשר בעבר. אני בחיים לא יכולתי לתאר לעצי שאני יכול להנות מהמכונות ההגנתיות שבדקה ה-91 כובשים ממצב נייח...לדעתי משחק בין גרמניה להולנד יכולה להיות קונצרט אמיתי בשביל אוהדי הכדורגל!

9. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לא ראיתי בכלל את גרמניה במשחקי הידידות האחרונים, אבל אני יכול לנחש שנראה הרבה מאוד שערים במשחקים שלהם המונדיאל הזה. כמו שהיה ביורו האחרון....

10. דנידין Member

שלהם ושל היריבות שלהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

בדיוק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. Bayern Straße nach sechs

מחצית ראשונה חושך, אם היינו משחקים ככה גם במחצית השנייה זה היה ביזיון.
    מחצית שנייה עם כניסה של מולר שהיה מצויין, כמו גם באסטי שהעלה הילוך, והפלא ופלא שטפנו את המגרש.
    מארין נהדר, אבל לטעמי מהספסל, הוא נכנס ונותן אנרגיות מטורפות מול מגנים עייפים, מספיק חצי עייפים, ועם זריזות רגליים ומהירות מטורפת עושה דברים נפלאים. בשבת הוא עשה את זה באגף ימין היום הוא עשה את זה באגף שמאל, אך אני לא בטוח שהוא צריך לפתוח, כחילוף התקפי הוא צריך להיות הבחירה מספר אחת.
    הסגל סופר כשרוני התקפית, אבל יש הרגשה שקצת בוסרי, מאוד מתלהב ומאוד לא סבלני לפעמים, ההתלהבות טובה אבל יכולה לעלות לעיתים ביוקר. שחקנים בועטים פצצות (כדי לככב ביוטיוב) כאשר חצי מהחוזק מספיק כדי להכניע את השוער ובסך הכל צריך טיפונת לדייק. בנוסף לדריבלים מיותרים או חוסר ריכוז בעצירת כדור, כמו גם בעיטות ממרחק (כל כך הרבה שחקנים שיודעים לאיים על השער מרחוק זה נהדר) אבל לא פעם ולא פעמיים שחקנים התלהבו והחליטו לבעוט מרחוק במקום מסירה לשחקן פנוי.

ודני, לאהם לא אשם בשער, הבחור מגיע לפופיק של דז'קו ועדיין כמעט הציל. מרטרסקר שהיה חלש להחריד היום הוא האשם, מה הוא עושה? זה לא ברמן שכל אחד "יוצא לנבדל" מתי שמתחשק לו. מה שבטוח זה ששאף לא עושה לו טוב.
    וכמה פעמים צריך לראות שבאדשטובר הוא לא מגן שמאלי?

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דני - 1. איפה ראית שחגגו על לאם במשחק? במחצית הראשונה הבוסנים הגיעו לשני מצבים, שניהם זהים שניהם כשמרטסקר היה לא במקום. במחצית השניה עוד בעיטה טובה מרחוק במתפרצת מאיבוד כדור של פולדי.
    2. באמת אני לא רואה איפה ראית משחק טוב של פולדי. בעיטת פצצה לקורה מעמדת החלוץ ועוד הכנסת כדור חצי טוב מעמדת החלוץ. שני אלה במחצית הראשונה. בשניה שום דבר.

לירן - אני מסכים שבאדשטובר לא המגן התוקף המצטיין בעולם. רחוק מזה. אמרתי את זה הרבה יותר מפעם אחת בבאיירן. מנגד, הוא המגן השמאלי (בהנחה שלאם משחק בימין) הכי סולדי, הכי שקט והכי טוב מבחינה הגנתית שיש לנו. ואם לאם בשמאל אז גם המגינים הימניים האחרים שלנו לא יותר סולידים שקטים והגנתיים ממנו. גם אאוגו וגם בואטנג תורמים יותר ממנו להתקפה, אבל מנגד פחות אפשר לסמוך עליהם מאשר עליו מבחינת עבודת הגנה. אז זה ממש בסדר. אם כי, גם אני מעדיף לראות אותו בעמדת הבלם במקום מרטסקר ואת אאוגו בשמאל (או לאם בשמאל ובואטנג בימין). הבחור היום עם 70% בניצחונות בדו קרבים.

ובאופן כללי -
    1. כולם (כולל אותי) יצאו על הנבחרת במחצית הראשונה ואני כתבתי שזה מה שקורה כש - 4 השחקנים הקדמיים שלנו לא משחקים בעמדות שלהם. המחצית השניה היתה שונה לגמרי מתחילתה. וזה כשרק שחקן וחצי מתוך ה - 4 שיחקו בעמדות שלהם. לא להאמין ההבדל כשאתה משחק עם קשר ימני שזה התפקיד שלו לעומת כשלא.

2. את המשפט "לשים את שם התואר מאמן לפניקלינסמן ולפניואן חאל זה בדיחה" (או משהו כזה) אפשר לשנות אחרי 20 הדקות האחרונות היום ל:"לשים את שם התואר קשר שמאלי לפני פולדי ולפני מארין זה בדיחה". מה שפודלסקי לא עשה בכל חייו ביחד כקשר שמאלי מארין עשה פי 10 ב - 20 דקות. לצערי. זה לא יקרה.

3. אם עוד היו לי ספקות לפני המשחק, אז המשחק היום הוכיח לי שיוגי עדיין לא יודע מה הוא רוצה. היה רגע אחד במחצית השניה (אחרי הגול השלישי) שבשפת הגוף שלו ראיתי שעכשיו הוא הבין והוא יודע. לצערי, אני לא כזה תמים, הרגע הזה חלף ואני עדיין חושש שהוא לא יודע מה הוא רוצה.

14. אוהד נבחרת גרמניה Member

ראיתי .ניסוי טוב.....השגות יש.קודם פולדי צויין מהיר כוחני חד היו רגעים שאמרתי. יוגי תשמור לי אותו למונדיאל.קדירה מצויין היציה שלו קדימה מעולה.באדשטובר בלם ורואים שהוא בלם.אאוגו עדיף בשמאל.קלוסה מה זה גרוע בלתי נסבל.גם הדור שלו בחוץ אנחנו שומעים שהנרי לא יפתח בצרפת.ראול לא שיחק בריאל.וקלוסה גם לא שיחק אצל הבווארים.רק יוגי מבין יותר מכולם אז לא.....מריו גומז עדיף .מולר אני לא אוכל אותו עדיין יותר מידיי צנוע לי במשחק שלו.אחרי ההכנה יוגי בטוח עם נוייר.לאם.מרטסקר.פרידריך.קדירה.שוויני.אוזיל.פולדי.סימני השאלה מגן שמאלי [בכל זאת אני מבין תראש של המאמנים ושל יוגי בפרט.אתם יכולים לדבר עד מחעל באדשטובר בלם או יוצא איטי הכל נכון]יוגי רואה את זה אחרת.הגול לא בא מהצד שלו.הוא מוסיף מימד של משחק ראש ואגרסיביות.חברה יש מגן שמאלי לאוסרליה באדשטובר.נשארנו עם הקשר הקידמי לצד אוזיל.יוגי חולם את טוני קרוס קשר אחורי ובאין מחליף לקדירה זו המשבצת של קרוס.אז....למגינת לבו של רוזנר טרוכו עם השמאלית ישחק על הקו הימני.נשארנו עם סימן האלה הגדול.מולר או קלוסה[יוגי לא ירכיב את גומז לצערי חילוף שלישי]זה ההרכב בפתיחה.רוזנר אל תיהיה דואג נקווה לטוב סעו והביאו

15. אוהד נבחרת גרמניה Member

הלכתי לאתרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx