צעירים חסרי באלאק

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏24/5/10.

1. דנידין Member

אגב טרכו עוד היה טוב יותר מקרוס בצד ימין. הוא היה בכלל לא רע. קיבל גם כמה מחמאות וזה די נדיר שמישהו אתמול קיבל מחמאות מול ספרד, לא יכלנו להוציא להם את הכדור מהרגליים.

כולם היו חלשים אתמול כולל פולדי, אבל בסך הכל כולם נתנו טורניר טוב וגם פולדי. תמיד שמגיעה ספרד הכל נגמר, ככה זה.

לירן, מה אתה היית עושה כדי שקלוזה יקבל כדורים? יש לך נוסחה יותר טובה איך מנצחים את ספרד (בחלומות)? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/10
  2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשים לב שיוגי לא קיבל ממני מחמאות אחרי אנגליה וארגנטיה. ולא סתם. לא הגיעו לו שום מחמאות.
    אנגליה, ויסלחו לי אוהדיה, היא נבחרת חלשה מאוד (לא לחינם היא בקושי סיימה שניה מהבית אולי הכי קל במונדיאל) וארגנטינה של מארדונה היא אוסף של 11 ארגנטינאים. עם שחקנים כל כך טובים כמו שיש לנו, לא פלא שניצחנו אותם.
    ואתמול בעצם לא גילנו שום דבר חדש שלא ראינו נגד נבחרות ברמה בינונית ומעלה שגם משחקת מסודר (ארגנטינה של 2006, איטליה של 2006, קרואטיה, טורקיה, פינלנד לא מזמן במקודמות, סרביה, גאנה וספרד פעמיים).

שאל את היצפלד ואת ברדלי, הם יספור לך. אתה יודע מה, גם המאמן של פרגוואי יכול לספר לך.

נכון, אין קסמים. יש שכל ועבודה. מה שאין למאמן שלנו. ואם מישהו צריך להפנים משהו זה אתה. תפנים, דני, אנחנו נבחרת גרמניה אנחנו (עד עידן הנחמדות של יוגי) היינו מנצחים נבחרות לא פי 2 יותר טובות מאיתנו, אלא פי 10 יותר טובות מאיתנו. ולא עם דור שחקנים סופר מצויין כמו שיש לנו היום, אלא עם שחקנים הרבה הרבה פחות טובים. אבל עם עבודה נכונה, עם שכל ועם מאמן.

3. דנידין Member

גרמניה לא פגשה נבחרת טובה ממנה כבר 20 שנה עד שהגיע ספרד. לא זכור לי במונדיאל 94 ו 98, יורו 2000 או יורו 2004 פגשנו נבחרות יותר טובות מאיתנו ובכל זאת עפנו. גם ביורו 96 היינו הטובים ביותר וניצחנו.

יודע מה, אולי כן:
    במונדיאל 2002 קיבלנו הגרלות הכי נוחות עד הגמר ואז הגיע נבחרת יותר טובה מאיתנו שנתנה לנו בראש, ברזיל.
    מונדיאל 206 איטליה גם הייתה טובה מאיתנו והסיפור ידוע.

כולם ראו את הנגיעה של יוגי, אפילו לירן רוזנר כאן להחמיא לו, אולי הונס, אודו לאטק, רומניגה ורוב המומחים בענף משבחים את מה שלאוו עושה, ואתה בשלך. תמשיך בשלך ולאוו ימשיך איתנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני רואה את הנגיעה של יוגי. הנגיעה שהפכה אותנו מנבחרת שמשחקת 90 דקות ומנצחת לא משנה את מי לנבחרת שגאה להיות במקום השלישי וחוגגת את זה.

וכמה מזל שהתחילו לשחק מונדיאלים רק בשנת 94, עם בעיותיה שלה.

5. דנידין Member

עם כל הכבוד, אין לך להעמיד נבחרת כמו זאת שבמונדיאל 90. הדיון כאן היה נגד מי הפסדנו ואם הוא היה חזק מאיתנו, אז אל תשחק אותה ראש קטן. מאז אותו מונדיאל אנחנו מפסידים גם לנבחרות חזקות מאיתנו ואף יותר גרוע, גם לנבחרות שחלשות מאיתנו ובהרבה.

אם להפסיד לספרד ולברזיל זה לא הגיוני לך, אז מה תגיד על קרואטיה וכל קבוצות שלב הבתים ביורו 2000 ו 2004?

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. אני מסכים איתך. מה שהיה ביורואים ההם זה בזיון. מסכים איתך, רמת המאמנים שאימנו אותנו באותם היוראים היא גם רמת המאמן שיש לנו היום. מה שכן, אז לא היו לנו שחקנים חצי טובים ממה שיש לנו היום. ולכן, גם מה שקרה בשני המונדיאלים האחרונים וביורו האחרון זה בזיון. ומה שהיה במונדיאל הזה זה ביזיון רבתי (לאור טיב השחקנים)

ב. ספר את זה לארה"ב ושוויץ וגם לברטי פוגטס שלא היו לו 3 שחקני שדה מחליפים לגמר ההוא ביורו 96 (שלא לדבר על השחקנים שעמדו לרשותו).

בקיצור, דני, אתה לא מכיר את גרמניה האמיתית. זו שאין אצלה אי אפשר. זו שמוצאת פיתרון לספרד ולאלופת העולם המכהנת ארגנטינה (אמיתית ולא אסופת שחקנים), לאלופת אירופה המכהנת ששולטת ביד רמה בכדורגל העולמי (בדיוק כמו ספרד של היום (2:1 בשמינית גמר איטליה 90)) לקבוצה הכי מדהימה בהיסטוריה של הכדורגל עד לאותו המפגש (הונגריה והולנד ב - 74). לצערי הרב, אני מכיר אותה וכל עוד יוגי איתנו (דרך אגב, גם הוא חושב כמוך שאין לנו טעם לשחק נגד נבחרות גדולות כי אין לנו סיכוי) נמשיך להתגעגע. הבעיה היא שהתפיסה שלך היא של קבוצה קטנה, של אנדרדוג - גרמניה מעולם, אבל מעולם לא הייתה כזו (מאז שנת 54) ויוגי הפך את הלך הרוח לכזה.
    ולא, אני לא אומר שאסור להפסיד. מותר וחובה להפסיד - אבל אי אפשר שלא לנצח שום נבחרת גדולה, אי אפשר שכל פעם שבאים מול נבחרת גדולה אנחנו מתבטלים בפניה והכי גרוע שאי אפשר לבוא מראש בגישה שאין מה לעשות. הלו, פרגוואי היתה הרבה יותר קרובה להדיח את ספרד ואם לא טעות שיפוט מטומטמת גם היתה עושה את זה. אנחנו אפילו לא היינו קרובים.

ואם אני אתחיל למנות את הטעויות של לאו (שחלקן כבר כתבתי) הפוסט יהיה כל כך ארוך שאנשים כאן ירדמו.

ל - שול (סלח לי שלא זוכר את שמך) ששאל לגבי נוייר ובאיירן. אני אענה לך במקום הנכון - בדיון של באיירן.

7. דנידין Member

אני דווקא כן מכיר את הגרמניה הזאת וגם היא לא תמיד הצליחה מול הפייבוריטיות. במונדיאל 86 לא הצלחת להכניע את ארגנטינה וגם ב 82 שהיה דור שחקנים מצויין הודחנו.

מול ארגנטינה וספרד ניסינו לשחק הגנה, כמו הגרמניה ההיא, לשחק חכם, עבד מול ארגנטינה, אבל הספרדים רמה וחצי מעלינו לפחות ופשוט אי אפשר להוציא להם את הכדור מהרגליים. אני חושב שאתה פשוט לא מבין את הגדולה של ספרד כאן וממעיט מערכה של הדאבליסטית העתידית.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

צר לי דני, אבל לפי התגובה שלך, אתה לא ראית את המשחקים של 82 ו - 86 או אם ראית אתה לא זוכר או שהיית צעיר כדי להבין אותם ואתה ניזון ממה שכותבים כאן בעיתונות. אני זוכר את הטורנירים האלה כאילו הם נערכו בחודש האחרון ואת המשחקים האלה (צרפת 82 ו - 86 וארגנטינה 86) כאילו נערכו אתמול (וגם בגלל נסיבות שסבבו אותם בשבילי ולא רק בגלל המשחקים עצמם) ב - 82 ו - 86 שיחקנו עם שחקנים בינוניים במקרה הטוב. אם היית יכול להשתמש במכונת זמן, אז ארנה פרידריך עם היכולות הטכניות (לא רק כידרור, אלא עצירה, מסירה, בעיטה וכדרור וראיית משחק) היה יכול להיות פליימייקר בכל אחת מן הנבחרות האלה. עד כדי כך היינו חסרי כישרון. וחביבי, גרמניה ההיא לא שיחקה הגנתי (למרות הקישקושים בעיתונים כאן). ב - 82 ו - 86 עברנו במשחקים הבלתי נשכחים את צרפת שהייתה אז לא פחות גדולה מספרד של היום (אלופת אירופה בקלות מ - 84). למזלנו אז לא דיברו על אין לנו סיכוי. במונדיאל 86 שיחקנו נגד ארגנטינה הענקית שבענקים עם שחקן שעשה על המגרש מה שהוא רוצה ובכל זאת בגמר חזרנו מפיגור 2:0 לשיוויון 2:2, רק כדי להיכנע למסירה גאונית של מארדונה. ואת הקאמבק הזה עשינו עם חילופים יוצאים מגדר הרגיל של המאמן על הקווים אז ולא חילופים הזויים של בואטנג החוצה ויאנסן פנימה (אותו יאנסן שנבעט מעמדת המגן השמאלי ביורו הקודם ע"י לאוו, בנתיים חווה שתי עונות בינוניות, פציעה קשה שחזר ממנה רק לפני המונדיאל ושכבר שיחק בקבוצה שלו בכלל שיחק כקשר שמאלי ולא כמגן).

בקיצור, דני, אני לא מתכוון להתווכח יותר בעניין. אני מכיר גרמניה שלא מדברת על יותר טובים ממני בשני מספרים, כזו שמוצאת את הפיתרון לנבחרות גדולות (יש גרמני אחד שעשה את זה עם נבחרת שקטנה מספרד ב - 4 מספרים ולא שניים). אתה חושב שהפקנו את המקסימום. זכותך.

אין לי חשק ואין לי כוח להתחיל לנתח את הכישלון הידוע מראש והטעויות שנעשו. כמו שאמרתי זה יהיה ארוך ומייגע וספק בעיניי אם מישהו כאן ירצה לקרוא כל כך הרבה.

9. dudi Member

אנשים ילכו לבית עם גביע הזהב, דור זהב, והרבה שמחה בעיניים,
    ואני?!! אני הולך הביתה מאוכזב, ממרר בבכי, אבל אוהד שלך!!! Viva Deutschland!!!

10. שגיא Guest

לפני פתיחת הטורניר, ואחרי פציעתו של באלאק, אני חושב שרבים כאן היו שמחים אם היו מבטיחים להם חצי גמר והדחה מול ספרד (אולי המועמדת הבכירה לזכיה, עוד לפני תחילת הטורניר), תקנו אותי אם אני טועה. מצד שני, ברור שאפשר להבין את האכזבה כי גרמניה, בלי צל של ספק, נתנה את הכדורגל הטוב ביותר בטורניר, אבל בטורניר כמו גביע העולם לא מספיק להיות טוב. צריך להיות יעיל. גרמניה שיחקה טוב, שיחקה יפה, דרסה נבחרות כמו ארגנטינה ואנגליה אבל לא יכלה ליעילות של הספרדים.

מצד שני, אני חושב שיש הרבה מקום לאופטימיות אצל הגרמנים לקראת היורו הקרוב והמונדיאל הבא. שחקנים כמו מולר, אוזיל, קדירה יהיו הרבה יותר משופשפים, ושחקנים כמו להאם ושוויינשטייגר יגיעו מלאי נסיון בשביל להסתער על שני הטורנירים האלה ואין ספק שגרמניה כנבחרת הולכת למקום טוב מאוד לדעתי. זו רק תחילת הדרך.

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

דני, לא דיברתי על שיטת משחק (אם כבר, פודולסקי לדוגמה, שחקן התקפי לגמרי, עשה כל המשחק הגנה ואני לא בטוח שעל הצד הכי טוב), דיברתי על גישה למשחק, על הכנה מנטלית, לא לחכות לשאבי ולאינייסטה, אלא לתקוף אותם, לא להסתכל עליהם שהם מחזיקים בכדור! למה לאו צריך לפני המשחק להגיד שוייה יותר טוב מקלוזה? למה לחשוב על לנטרל את שאבי ואת אינייסטה שבכל שאר המשחקים מה שגרמניה עשתה זה לתקוף? נבחרת גרמניה זאת נבחרת ניו זילנד?

אני מעדיף את "דביל ויסנטה דל בוסקה" על יוגי לאו. עדיף לנצח מאשר לחזור עם מחמאות.

12. Raulito Madridista

אומנם גרמניה לא תביא גם הפעם גביע והמקסימום שהיא תוכל לעשות זה להשיג את המקום השלישי כמו לפני ארבע שנים, אבל אני חושב שהתצוגות האדירות שלה נגד אנגליה וארגנטינה לא ישכחו. אתמול גרמניה הציגה משחק חלש ומאכזב והיעדרותו של מולר בלטה, אבל אל דאגה - הנבחרת הגרמנית ממש לא בלוף והיא תגיח שוב באותו אופן ליורו הבא. הרבה שחקנים בנבחרת נמצאים רק בתחילת הדרך כמו מולר ואוזיל הפנטסטיים, ויש את שוונשטייגר ולהאם ועוד חבר'ה 'בגיל המעבר' שהם טובים לא פחות ויהיה להם מה להגיד גם בטורניר הבא. לי אין ספק בכלל שיואכים לב צריך להמשיך לקדנצייה נוספת.

לטעמי אגב מיכאל באלאק לא יהיה חלק מנבחרת גרמניה בעתיד. הנבחרת כבר התקדמה וזה קרה בלעדיו וכרגע הוא לא נחוץ. גם אם יילקח בחשבון בסגל - אני בספק אם יהיה בתמונת ההרכב.

ברצוני גם להתייחס לשני שחקנים ספציפיים:
    בסטיאן שוונשטייגר - אתמול הוא לא התעלה ואולי זו הסיבה לחולשה של גרמניה. שוונשטייגר הציג עונה ענקית אך כפי שנעלם בגמר ליגת האלופות, כך קרה גם אתמול. על-אף השידרוג האדיר שעשה, לטעמי עדיין חובת ההוכחה עליו. הקשר של באיירן צריך להוכיח שהוא מסוגל לתפקד גם כאשר נצמד אליו שומר הדוק במשך כל 90 הדקות. שוונשטייגר לא מפסיק לנו, הוא מזהה שטחים מתים, אבל אסור לו שינטרלו אותו בצורה כזאת.
    מירוסלב קלוסה - אני מאוד מקווה שהוא לא יכבוש במשחק על המקום השלישי מול אורוגוואי. אסור שקלוסה יעקוף את רונאלדו ולא משום שיש לי משהו נגדו, להיפך - אני מאוד מעריך אותו כחלוץ והוא תותח אמיתי. העניין הוא שרונאלדו פנומנו הוא שחקן של פעם בדור והוא פשוט היה פספוס אדיר. בקושי זכה בתארים קבוצתיים, לא הספיק להיפצע ואיבד חלק מהקסם. לרונאלדו יש ממוצע כיבושים מדהים וגם אינסוף מבצעים אישיים שהשאירו את האוהדים עם פה פעור - אבל הנתון המשמעותי ביותר הוא 'מלך השערים של המונדיאל בכל הזמנים', ולפחות הטייטל הזה מגיע לרונאלדו, אולי החלוץ הטוב ביותר ב-20 השנים האחרונות וללא הפציעות הבלתי-פוסקות - אולי אחד מהגדולים בהיסטוריה.

13. Rudess Member

אני דווקא מאד מקווה שהוא יכבוש, חלוץ ענק ואנחנו לא בלשכת הסעד פה כדי לעזור לרונאלדו. הנבחרת צריכה לשחק במיוחד בשביל קלוזה כדי שישווה לפחות את השיא ואם אפשר לשבור אותו, מה טוב!

14. T0XiN Member

אי אפשר לתאר את האכזבה. וגם אי אפשר לתאר את החוויה המזוויע שהיתה אתמול בכרמלה בנחלה. אני יכול להאשים את התמנון. את העמודים שהסתירו לי את המסך,את זה ששתינו גולדסטאר מהקיוסק.
    אבל דבר אחד אי אפשר לקחת - את הרביעיות וצורת המשחק הנפלאה של הנבחרת הזאת. חוויה מרהיבה שעוד אזכור שנים רבות.

חבר'ה הרימו ראש ותהיו גאים כי מפה אפשר רק לעלות,יש לנו סגל שחקנים שהולך להיות מהטופ העולמי. שחקנים עם כשרון פשוט מדהים.
    אני רק מאחל להם להשאר בגרמניה.

15. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם רוב האנשים צחקו ממני בתחילת העונה האחרונה כשאמרתי שלבאיירן יש סגל שמסוגל לקחת את ליגת האלופות. אז מה.

ושמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד את העניין הזה "הם יצברו נסיון".

בגדול, ושלא יווצר מצב שאולי יש אנשים שלא מבינים אותי נכון. יש לנו סגל שחקנים (כולל כאלה שלא שיחקו אפילו דקה וכולל כאלה שלא זומנו) יוצא מן הכלל, שיכול לקחת כל תואר אפשרי (כולל כולל בקבוצות וכלל שהיה יכול לעשות את זה גם במונדיאל הזה). השאלה היא מה יעשו איתו. כל עוד יוגי או דומיו ימשיכו, אנחנו נמשיך לחגוג את הזכיה במקום השלישי, ברגע שיבוא מאמן (אפילו 50% מדל בוסקה) אנחנו נזכה בתארים על ימין ועל שמאל. אין לי שום טענה לשחקנים עצמם (חוץ מדברים מכמה דברים נקודתיים, אבל באמת לא רציניים).