כל הקבוצות ששיחקו נגדם עד עתה התבנקרו בהגנה וזה כולל את פורטוגל. בטח שזה הפך את החיים של ספרד לקשים והם הניעו כדור כל הזמן ולא מצאו פירצה. בדיוק בגלל זה אתם חושבים שהמחץ של ספרד לא קטלני, אבל הראשונה שתנסה לשחק פתוח מול ספרד תקבל תצוגת מחץ. אם גרמניה תפתח את המשחק ותשלח שחקנים למעלה, אז לספרדים יהיה חיים קלים יותר דווקא מול גרמניה מאשר מול כל אחת אחרת. לא רואה את זה קורה, יהיה טיפשי לפתוח להם רגליים. יהיה משחק על מתפרצות.
גרמניה צריכה לתת חופש פעולה לספרד. גרמניה תצטרך להמר ולהמר בהתקפה אפילו יותר ממה שהימרה עד עכשיו. הייתי אפילו מכניס את קאקו לצד קלוסה ושם את אוזיל במשבצת של מולר. עד עכשיו לאב הוכיח שהוא מאמן משכמו ומעלה ואני לא אתפלא אם הוא אכן יעשה את זה. הוא יודע כמו כול בנאדם שמכיר את ספרד של דל בוסקה שמערך הזה ספרד לא מסוכנת התקפית והדרך הכי נוחה להשאיר אותה עם המכנסיים למטה זה לשחק התקפה,התקפה ועוד פעם התקפה.
קודם כל אני לא נרגעתי מהניצחון המטורף הזה על ארגנטינה, ובכלל מהשבוע האחרון, שפעמיים הישחלנו רביעיות גם לאנגליה וגם לארגנטינה, ומה שלא יהיה, אני יזכור את המונדיאל הזה עוד שנים. ועכשיו בחזרה למציאות (כמה שזה קשה, כי אם היה אפשר הייתי מבקש שלא תעירו אותי..) , דווקא ספרד שמשחקת מגעיל ולא משכנע היא מסוכנת לנו, ולרגע אני חוזר לשני משחקי הבית האחורנים (סרביה וגאנה) כי לדעתי המשחק הקרוב יראה בערך ככה, אך יחד עם זאת צריך לזכור שבשני המשחקים הנ"ל קלוזה לא שיחק (הורחק בתחילת המשחק מול סרביה) ולמה אני מזכיר אותו, כי הוא עושה ברדק לההגנות וככה מאפשר לשני החלוצים(!) פודולסקי ומולר לתקוף, ולכן הוא התקווה לחשש שלי, ובנוסף השחקן הזה בשבילי הוא המזל כל כך אוהב ומעריץ אותו שהוא במדי הנבחרת, פשוט ענק!
בדיוק הפוך. גרמניה צריכה להמשיך עם 5 קשרים עוד יותר מתמיד, כי ספרד חזקה בשליטה במרכז המגרש וזה הקרב האמיתי על הניצחון. חייבים איכשהו לצמצם את חופש הפעולה של הספרדים ולעלות 2 חלוצים זה לעשות להם חיים קלים יותר לשלוט במשחק. במערך חמשת הקשרים גרמניה מתקיפה טוב יותר אפילו מאשר עם 2 חלוצים ואין שום סיבה לפתוח רגליים לספרדים ולשנות את המערך ל4 קשרים.
אפשר לנצח את ספרד גם במשחק התקפי וזה לא בשמיים לדעתי(כמו שזה בשמיים לעשות זאת נגד ברצלונה).היא לא מכונה,היא לא מניעה את הכדור כמו ברצלונה והלחץ שלה במגרש עלוב ככה שאפשר לתקוף נגדה.אבל כמובן שזה יהיה מאוד קשה לנצח ככה וזה הימור גדול מדי כי עדיין ספרד תהיה שווה 2 גולים לפחות לטעמי.
צודק דנידין. עם קשרים כ"כ איכותיים כמו שיש לספרד, הכרחי לשחק עם קישור מעובה שיוכל לסגור בצורה האבסולוטית ביותר את צ'אבינייסטה ואת אספקת הכדורים שלהם לטורס ובעיקר לדויד וייה הקטל(ו)ני. הקישור שלנו הוכיח כי הוא יכול להתקיף בסגנון של 4-3-3 ויכול גם להגן כשהקשרים עוזרים למגנים (ראינו את פודולסקי עוזר בצורה נהדרת ללאם נגד ארגנטינה). לכן, לדעתי אסור לוותר על אף קשר, להעלות את קרוס במקום מולר, ולתת לכישרון שלנו להמשיך לדבר. VORWARZ DEUTSCHLAND http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אתה טועה. אתה יודע למה? כי במערך הזה ספרד חלשה התקפית (ואני אומר לך את זה במאה אחוז,סמוך עליי) ואמנם פחות פגיעה הגנתית ממה שהיתה במערך ההזוי שהוא עלה עם טורס,אבל עדיין פגיעה למתפרצות כמו כול קבוצה בעולם. גרמניה חייבת לעלות עם שני חלוצים,ככה הסיכוי שלהם להכריע את המשחק יגדל. אני אומר לכם שבמערך הזה קשה מאוד לנצח את ספרד,גם לגרמניה,אבל עוד יותר קשה לספרד לכבוש במערך הזה. אם דל בוסקה לא יעלה שוב עם טורס לבד וויה קיצוני שמאלי יהיה משחק מטורף,אחד הגדולים בהיסטוריה.
זה סותר עם המציאות כמו שהיא כרגע ידידי. גרמניה כובשת כמו שהיא משחקת כרגע, אז למה הם צריכים שינוי או עוד שערים? רוצה לתת שישייה לספרד? לגרמניה נוח עם חמשת הקשרים כאשר יש להם את האופציה לשחק משולשים שזה יחודי רק למערך חמשת הקשרים. שינוי שיטה כל כך בוטה בשלב הזה של הטורניר רק יזיק לכל הכימיה שהם בנו. אין שום הגיון בדברים שלך.
בסדר אבל אם גרמניה לא תגיע למספיק הזדמניות מול הקישור המעובה של דל בוסקה הפחדן אל תגיד אמרתי לך. דל בוסקה הוא פחדן ויוגי לאב הוא בדיוק ההפך. בשביל לנצח מאמנים פחדנים כמו דל בוסקה צריך להיות אמיץ יותר,לא כול כול המאמנים ששיחקו נגד ספרד עכשיו (והדגש על קיירוש). החיסרון של מולר הוא משמעותי לכוח ההתקפי של גרמניה ולכן הם צריכים לשחק עם שני חלוצים. ספרד לא מאיימת בהתקפה,אין לה חוץ מוייה שום מנייה בטוחה לשערים ו\או שחקן שמהווה סכנה על שער היריב. במערך הזה הם פשוט שולטים בכדור סטייל ברצלונה ובניגוד לברצלונה הם 50 אחוז פחות מסוכנים בהתקפה כי אלונסו תופס מקום של עוד חלוץ. לאב חייב להמר על שני חלוצים,חייב! תזכור מה אמרתי. אני ביקרתי את המאמן של ספרד כול הטורניר אבל אני רק רוצה להוסיף שם הוא עשה החלטה שהיא נורמטיבית יחסית לעומת שאר הדברים שהוא עשה עד היום. אנשים פה שלא בקיאים מספיק בנבחרת ספרד,שידעו שמאוד קשה לשחק נגד ספרד במערך שהם מתכוונים לעלות וספרד ביום טוב עם מזל מסוגלת להבקיע שערים גם במערך הזה. לאב צריך להגיב עם שני שחקני התקפה.
גם אני הייתי אומר שעדיף לפתוח עם שני חלוצים, לדלג על הקישור הספרדי וללחוץ על ההגנה השבירה שלה. אבל ויתור על כל אחד משלושת קשרי האמצע של גרמניה לא בא בחשבון. אני רק מצפה מאוזיל שיעזור כמה שיותר לקלוזה ולא לשוייני וחדירה.
רגע לפני החצי גמר, באלאק עזב בגלל הפציעה את המחנה http://www.transfermarkt.de/de/nach-90-wm-...igen_42287.html זה יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי :aaarofl:
עניין באלאק הוא בכלל לא פשוט. אחרי ואחרי מתיאוס (ובעצם גם הונס שקרא לבאלאק לפרוש מהנבחרת לקראת היורו הבא) היום גם ברנד שוסטר אומר שחוסר המזל של באלאק (הפציעה שלו) הוא המזל של הנבחרת. אישית, כואב לי על כל שחקן שנפצע ואני לא יכול לאחל לאף אחד להיפצע אפילו אם אני חושב שהעדרו יעשה טוב לקבוצה/נבחרת שלי. כל שכן, כאשר זה שחקן שאני בסה"כ די אוהב (למרות שהוא איש חרא שעשה לנו גם חרא). העניין של באלאק ממשיך לתפוס תאוצה ויותר ויותר תאוצה ונשאלת השאלה מה עושים איתו. האם יש לו מקום בנבחרת שנבנתה והתגבשה? האם מחזירים את הקפטן לנבחרת לקראת הטורניר הבא (מה גם שצריך לזכור את הגיל שלו)? העניין בכלל לא פשוט. (אם כי לי יש כמובן תשובה משלי).
לא יודע אם זה כזה פשוט שהוא יודיע על פרישה. אני גם לא חושב שזה כזה פשוט "להפריש" אותו מהנבחרת. מה שכן, ברור לי שאין לו מקום בנבחרת אחרי האליפות הזו. השאלה היא איך עושים את זה עם מינימום פגיעה באיש (למרות שלא בטוח שמגיע לו שלא יפגעו בו). לגבי המשחק ביום רביעי. אני חושב שחסרונו של מולר הוא מאוד בעייתי. זה לא שטרוכו או קורס או מארין (המחליפים האפשריים שלו) כאלה גרועים. הם לא, הם מצויינים. העניין הוא שמולר הוא במקורו חלוץ שהוסב לקישור ועושה שם דברים נפלאים. בגלל שבמקורו הוא חלוץ והוא יודע את עבודת החלוץ מצויין הוא יודע לעשות דברים שאף אחד אחר מהשלושה האלה לא יודעים לעשות. וכאן אני מצטער לערבב את עניין השופטים והטענה העיקרית שלי אליהם. איך יתכן שבערך 10 דקות או רבע שעה לפני הצהוב של מולר אדון די מאריה עשה יד מכוונת הרבה יותר מכוונת ממולר והוא רק קיבל מהשופט חיוך בעוד שמולר, שספק רב אם היד שלו היתה מכוונת (ואולי שופטים אחרים בכלל לא שורקים על זה) מקבל צהוב שמרחיק אותו מחצי הגמר. איך זה שסוארז שעצר שער ודאי, הדיח בכך את גאנה, קבע תוצאת משחק והכל במעשה מכוון מאוד ותומאס מולר שספק אם היד שלו היתה מכוונת מקבלים למעשה את אותו העונש - הרחקה ממשחק חצי הגמר? ועוד עניין אחד - איך זה שבפיפ"א חושבים שלקבל שני צהובים ב - 5 משחקים זה כל כך חמור שמצדיק הרחקה ממשחק חצי הגמר?