צעירים חסרי באלאק

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏24/5/10.

1. piston Member

בניגוד לדעה הרווחת, אני אישית חושב שההעפלה של ספרד לחצי גמר טובה לגרמניה יותר מההעפלה של פאראגוואי, ואני אסביר.

שיטת המשחק ההתקפית של הגרמנים בנויה על הנעת כדור מהירה לאחר איבוד כדור של היריב, וניצול שטחים פנויים נרחבים עקב חוסר המוכנות ההגנתית של היריב. בכדי שזה יבוא לידי ביטוי, הגרמנים צריכים שהיריב יבוא לתקוף ולשלוט במשחק. ככל שהיריב תוקף בצורה יותר מאסיבית ויותר פראית, כך הגרמנים יותר מסוכנים.

פאראגוואי היא קבוצה שמתבססת על ציפוף מאוד עמוס של ההגנה, ובנייה על מתפרצת של 2-3 שחקנים שיפתיעו ואולי יכבשו (ואכן כבשו גם מול ספרד, אך שערם נפסל בטענת נבדל לא מוצדקת). בשיטת המשחק הזו, אין לגרמניה שטחים פנויים לנצל, והיא תתקשה מאד לכבוש. דוגמה לכך נוכל למצוא במשחק השני של הגרמנים במונדיאל. גרמניה שיחקה מול סרביה שבאה לסגור את המשחק, ושלחה שחקנים בודדים לתקוף במתפרצות. התוצאה הסופית היא ניצחון 1-0 של סרביה (אם כי גרמניה החמיצה פנדל, ושיחקה ב 10 שחקנים דקות רבות). זה היה המשחק היחיד במונדיאל בו גרמניה מעטה להגיע למצבים, ולא כבשה. גם גאנה אגב ניסתה לסגור את המשחק, וגרמניה בקושי רב ניצחה 1-0 כשהייתה עם הגב לקיר.

ספרד מנגד, מאוד דומיננטית במרכז המגרש, ומפעילה המון לחץ בחצי המגרש של היריב. שיטה זו משאירה שטחים נרחבים מאחור, המאפשרים לגרמניה לתקוף בצורה שהיא מאומנת ואוהבת לתקוף. נכון, ספרד הרבה יותר מאורגנת ויעילה מארגנטינה בשיטת המשחק שלה, ולכן לא צפוייה רבעייה של גרמניה, אבל סגנון המשחק של הספרדים משחק לטובת גרמניה, כשם שסגנון המשחק של האנגלים והארגנטינאים שיחק לטובתם.

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קדירה, קדירה. ולא חדירה.

ובוא תסביר לנו, כפיר, מה בדיוק עשה שוויני (חוץ מסלאלום אחד נחמד) אתמול שהוא לא עשה כל העונה הזו (וגם אחרות) בבאיירן. הרי גולים הוא לא הבקיע גם אתמול.
    ועוד יותר אני אשמח איך בדיוק עם שוויני כמו אתמול אנחנו לא צריכים ריבריים. מה הקשר של שוויני לריברי.

ראיתי פה כמה טענות לסמי קדירה. שהוא היה בינוני או טוב אבל לא יותר מזה. אז בואו נעמיד דברים על דיוקם.
    סמי נותן מונדיאל ענק. פשוט ענק ואתמול גם. נכון, לירן, אתה רגיל בשטוטגרט לקבל ממנו יותר התקפה. העניין הוא שכאן לא שטוטגרט. בשטוטגרט הוא המוביל של הקישור המרכזי של הקבוצה, כאן זה שוויני. וסמי יודע ומבין את זה יופי ועושה בדיוק את שנדרש ממנו. הוא תמיד נמצא ליד שוויני כששוויני צריך אותו למסירה הקטנה לשיחרור הלחץ, הוא תמיד נמצא ליד שוויני לעזור לסגור את הקשרים היריבים והוא תמיד נמצא לעזור לבלם או המגן לסגור את החלוץ. הוא לוקח המון כדורים באמצע המגרש ומעביר אותם לאן שצריך. הוא נותן לשוויני את כל השקט לעשות את מה ששוויני יודע. דרך אגב, הוא גם מגיע קדימה וקצת חסר לו מזל להבקיע גם. אבל לסיכום, בלעדיו לא היינו מקבלים את שוויני הנפלא הזה, כמו שאנחנו מקבלים אותו. וכל זה בשקט ועם כרטיס צהוב אחד ב - 5 משחקים. לא סתם אמרתי כבר לפני המונדיאל (וגם מתיאוס אמר את זה) שמזל שלנו שבאלאק נפצע. עם באלאק על המגרש לא היינו מקבלים לעולם את הצמד שוויני + עוד מישהו. הצמד הזה שנוצר נהפך לצמד מפחיד.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/10
  3. FC_Bayern Member

אח, נדב נדב, אני מת על הציניות שלך לפעמים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לגבי המשחק אתמול - מה אני יכול להגיד שלא נאמר?
    מושלם? נדיר? חסר תקדים? משחק שאספר אותו גם לנכדים שלי? הכל כנראה נכון, כי מה שעשינו בשבוע האחרון, עם 2 רביעיות לרשתות של אנגליה וארגנטינה, 2 הנבחרות הכי שנואות עליי בכל הכדור הגלובלי הזה, זה דבר שאזכור כל חיי, וזה בכלל לא משנה איך ייגמר המונדיאל מבחינתי.

אין שחקן אחד שאפשר להגיד שהיה בינוני אתמול, אין! החל מהשוער ועד החלוץ - כולם נתנו משחק של ציון 8 ומעלה, וזה מסביר הכל. המונדיאל הזה גורם לי להרגיש שוב, כמו כל מונדיאל מאז 94', הרגע שבו אני חייב לאלוהים תודה על זה שגרם לי לאהוד את הנבחרת הזו (בגיל 7) כמה אני אוהב את הכדורגל הזה.
    מה שגרמניה משחקת זה טוטאל פוטבול, לא נראה דבר כזה המון זמן בגזרת הנבחרות, היא מגנה עם 10 שחקנים ותוקפת עם 10 שחקנים. זה פשוט לא נורמלי.

היום, בגיל 23, בדיוק 16 שנה מאז אותו מונדיאל בארה"ב, שממנו הילדות הפכה למאושרת יותר, אני גאה יותר מתמיד בנבחרת הענקית והמדהימה הזו! תודה לך גרמניה!

4. wings Member

אז מתסבר שלבואטנג ש"בחר" לשחק בגאנה יש חלק לא מבוטל בהצלחת הנבחרת.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נדב, לגבי סמי אני מאד ביקורתי, כי הוא יכול להיות הרבה יותר מדהים.
    ולא, אין לי בעיה עם ההתקפה שלו, יש לי בעיה עם תיקולים לא טובים ואיבודי כדור מיותרים.

הילד הזה חשוב לי!

6. שלו Guest

כמה שערים יש לקלוזה עד עכשיו במונדיאל? (בכללי, לא רק השנה)

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשכח ממנו, כי הוא בעונה הבאה (לא זו הקרובה) אצלנו.

14

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נדב, זה יקרה רק אם הוא יאריך את החוזה שלו בשטוטגארט עם תנאי העברה עתידים.

גרוס כבר הבהיר שלנוכח הביקוש שלו זה יהיה טיפשי מאד לאבד אותו שנה הבאה במחיר אפסי.

קיצר תתפלל שסמי יאריך את החוזה ותכינו עוד פעם 30 מיליון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אודו לאטק האגדי: "אם יוגי לאוו ידרוש 3 מיליון לעונה, תנו לו מהר 4 מיליון ותחתימו אותו."

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

צריך לומר לזכותו ולזכות שאר הצוות בדובלפאס שהם האמינו בו והעריכו את העבודה שלו עוד לפני המשחקים ההיסטורים מול אנגליה וארגנטינה. הם תמיד ידעו להעריך את העבודה שלו ושסגנון המשחק המרהיב מאי פעם של הנבחרת והתוצאות המשכנעות לא היו בידי המזל ומקריים, אלא עבודה מחושבת של "הפרפקציוניסט" (כמו ששווינישטייגר כינה אותו).

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/10
  11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה כיף לנו.

12. סטפן אפנברג Member

עם כל הכבוד ... בתור מישהו שמדבר ערבית , עברית , גרמנית , אנגלית וצרפתית סלח לי הפעם ...
    השם הערבי(טוניסאי) שלו זה ח'דירה מהשורש ח'.ד.ר , ונכון שבגרמניה מבטאים את השם כקדירה אבל זה לא עושה את זה נכון

13. אלי מתחן Member

הוא גרמני לא טוניסאי, זה שהמקור של השם שלו בערבית לא אומר שמבטאים את זה כמו שהמקור.

14. סטפן אפנברג Member

פשוט גאון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

זה השם שקיבל מהאבא הטוניסאי שלו ולא מהאימא הגרמניה שלו , אפשר לתרגם כל דבר בעולם רק לא שמות ...

15. אלי מתחן Member

אני קיבלתי את השם מהסבא הפולני שלי, וכותבים את השם אחרת משמבטאים אותו.