לא מכיר נבחרת מושלמת ומזאת הצעירה שלנו אני גם לא דורש מהם להיות. היו הרבה דברים שהיה קשה לחזות מראש היום, בעיקר בהגנה. בואטנג ופרידריך היו טובים ומרטאסקר ולאם היו חלשים. אם הקפטן שלנו נותן משחק כל כך חלש במשחק כל כך חשוב, אז באמת צריך לצפות לכל תרחיש קיים גם בהמשך. הבעיות בהגנה לא נולדו אתמול ומסתבר שמאוד מורכב למצוא להן פיתרון.
אני רוצה להוריד את הכובע בפני נבחרת גרמניה שהציגה משחק נפלא. ברור שהיו ליקויים במשחק שלה ולכו תדעו מה היה קורה לו הגול החוקי של לאמפרד לא היה נפסל על-ידי השופט - אבל אין עוררין על כך שגרמניה הייתה ראויה לניצחון ובהפרש של יותר מגול אחד. אנשים צריכים להבין את רמת הלחץ והקושי לתפקד במעמדים כאלה, בטח מול נבחרת כמו אנגליה שתמיד תיהיה שם גדול. גרמניה נקמנה באנגליה על אותו משחק ארור מבחינתה בברלין ב-2001. אנגליה אומנם הבקיעה חמישייה וגרמניה כבשה היום גול אחד פחות - אך גרמניה עשתה זאת בבמה המרכזית, במעמד מכובד. צריך להתחיל לקחת את גרמניה כמועמדת לזכות במונדיאל. הגרמנים לא הגיעו כפייבוריטים באף לא אחד מהטורנירים בשנות ה-2000 ובכל-זאת, הם עשו דברים יפים על-אף שלא זכו בתואר - גמר מונדיאל 2002, חצי גמר מונדיאל 2006 וגמר יורו 2008. ייתכן והפעם גרמניה בשלה ללכת עד הסוף. היופי בגרמניה הוא שכל שחקן נותן קצת עבור הנבחרת ואין כוכב אחד בלתי-מעורער כמו באלאק למשל. אני חושב שהקישור ההתקפי של גרמניה מגוון בצורה נפלאה וליואכים לאב יש כל-כך הרבה אפשרויות בקישור, אולי יש לו את הקישור האיכותי ביותר מבין כל הנבחרות. פודולסקי משחק בכנף שמאל אבל גם יודע להצטרף כחלוץ שני, אוזיל נע או יותר נכון רוקד על כל המגרש ומולר יודע את העבודה בכל משבצת. כששחקנים מחליפים מקום בלי הפסקה זה מקשה על היריבה. גרמניה מציגה רעננות, רעב, תשוקה, דבר לא שכיח במונדיאל הזה בקרב הנבחרות עם השם הגדול. הנבחרת הגרמנית לא שבעה או עצלנית וזה יתרון גדול. אני חושב שעצם כך שהעובדה שגרמניה משחקת טוב כל-כך על אף שעל הנייר ההרכב שלה כלל לא מרשים ויש ליקויים במשחק שלה, רק מאדירה עוד יותר את הקישור שיש לנבחרת הזאת. מהם למשל הליקויים? - נוייר שוער לא יציב מספיק. מוכשר כן, אבל אפשר להשוות אותו לאוליבר קאן הענק או אפילו ללהאמן שהיה יציב ואיתן במונדיאל 2006?; רק שחקן הגנה אחד בגרמניה(להאם) הוא מהרמה הגבוהה ביותר. פרידריך בינוני, מרטסאקר כנ"ל ובואטנג אפילו פחות טוב מהם לדעתי; קלוסה כובש שערים במונדיאל אבל אחוזי ההצלחה שלו נמוכים שבעתיים מבעבר. הוא עושה שער מכל ארבעה מצבים בניגוד לבעבר. אגב, לטעמי יש לזקוף לזכותו של יואכים לאב את היכולת של מולר, שהופך לאט-לאט להיות מפלצת כדורגל ולפי המשחק שלו היום מגיע לו ציון בין 9 ל-10. בבאיירן מינכן, מולר הוצב כקשר מאחורי חלוץ ובמשחקים הקשים בצ'מפיונס כמו מול יונייטד פעמיים או בגמר ליגת האלופות - הוא התקשה לבוא לידי ביטוי. לאב הציב אותו באגף ימין כעמדת המוצא, אך מולר חותך כל הזמן לאמצע. הוא מסוגל לבצע את הפעולה בקלות בגלל הזריזות, הטכניקה וקריאת המשחק שלו, וכך הוא יכול להיות אפקטיבי. מולר מנצל את העובדה שבאגפים יש יותר חופש פעולה מאשר במרכז המגרש שם יותר צפוף.
המשחק שעליו אתה מדבר 5-1 שוחק במינכן ולא בברלין. בקשר ליכולת של מולר,צריך לזקוף אותה לקלינסמן ועוד יותר ללואיס ואן חאל שגרם לילד לפרח. מי שעוקב אחרי הליגה הגרמנית יודע שלאב לא עשה פה הימורים אלא לקח שחקנים (האמנם צעירים) אבל עם קבלות. כל אחד בקבוצה שלו עשה חייל העונה. אם זה מולר ובאדשטובר שהגיעו עד גמר ליגת האלופות, מרקו מרין ואוזיל מברמן, טוני קרוס בלברקוזן וקדירה בשטוטגרט.
מה היה לנקום על 5:1? זה היה סתם משחק מוקדמות. אנגלים רבים עדיין נזכרים ומתמוגגים מאותה התוצאה, כי זה בערך ההישג הכי גדול שלהם בעשור האחרון, בעוד שהגרמנים הגיעו לגמר המונדיאל (באותו הטורניר), חצי גמר מונדיאל 4 שנים לאחר מכן, גמר יורו, ובקיצור - לא רואים ממטר את האנגלים. קורה שנבחרות חזקות מובסות מול נחותות מהן במשחקים לא מכריעים. מה שראינו היום אלה הבדלי הכוחות האמיתיים.
לקלינסמן אין שום יד ורגל בעניין מולר. אם כבר, קלינסמן לא היה רחוק מלקבור אותו. הוא צירף אותו במשחק אחד בליגת האלופות כמחליף, הילד (שאז עוד היה תחת חוזה של חובבן ולא חוזה מקצועני) היה טוב וכבש (אז הוא היה חלוץ) וקלינסמן, למרות שהיה לו רק חלוץ אחד בריא בסגל לא המשיך לתת לו עוד הזדמנויות. קלינסמן העדיף לשחק עם חלוץ אחד (דבר שעלה לנו במקום רביעי באותה העונה). בחור צעיר אחר אולי היה נשבר. מולר לא התייחס והמשיך. רק ואן חאל העלה אותו ממש לקבוצה הראשונה ולקבל חוזה מקצועני. (פשוט מדהים לחשוב שבדיוק לפני שנה מולר עוד היה חובבן ובשנה הזו הוא הספיק לקחת אליפות, גביע, להגיע לגמר ליגת האלופות וגם להיות בורג כל כך חשוב בנבחרת ולהבקיע 3 שערים במונדיאל - והכל כשחקן הרכב). מה שכן, כמו שאמרת, יוגי לא שינה כלום במולר. גם בבאיירן כשריברי או רובן לא היו בריאים מולר שיחק כקשר ימני או שמאלי (לפי הצורך) וגם כשהוא משחק חלוץ שני הוא עושה עבודה נהדרת. זה שהוא החמיץ מול ליון או בגמר לא קשור לעמדה שלו. דברים כאלה קורים לכל אחד.
וזו הגדולה של מולר. הוא מסוגל לשחק בכל עמדה שתשים אותו. גם במהלך המשחק הוא לא מפסיק להתרוצץ ולנוע מעמדה לעמדה.
גם מסוגל לשחק בכמה עמדות אבל מה שהכי אהבתי אצלו זה את חוכמת המשחק, התנועה ללא כדור והיכולת לזהות שטחים אליהם הוא צריך לרוץ כדי לקבל כדור ולסכן את השער.
אני חייב לצטט תגובה מ YNET של איזה מטקבק:" מסכים עם כמעט הכל (לא ממש הנבחרת הכי טובה במונדיאל, לבטח לא בהפרש עצום), כולל המשפט האחרון רק להוסיף עם את משחק ההתקפה בצד שמאל. לגבי ארגנטינה, זה הולך להיות הרבה יותר קשה, במיוחד על רקע משחק ההגנה הלא טוב של הנבחרת. היום עוד אפשר לצהול, מחר חוזרים לנתח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
"לגרמנים של את אוזיל התגלית של המונדיאל. ידעו גם לפני זה שהוא כשרון, אבל עכשיו הוא מתגלה כמנהיג שנותן הצגות בכל משחק. מי זוכר עכשיו את חסרונו של מיכאל באלאק גרמניה אולי איבדה שחקן מנוסה, אבל לא נראה שאיכות המשחק שלה נפגעה. לגרמנים יש דור חדש ומלהיב אוזיל, פודולסקי, מולר. במונדיאל ראינו מהם גם מגוון של צורות משחק טקטי ומאורגן מול גאנה, מהיר והתקפי מול אוסטרליה ואנגליה ומלא השראה מול סרביה (נכון שהם הפסידו, אבל מי שראה את המשחק ראה שהם לא נבהלו מההרחקה וגם החמיצו פנדל)". זה קטע מטור שכתבתי על המשחק אתמול. אשמח אם תיכנסו.
מסכים ב-100%. קשה להם עם העובדה שיבשת שלמה שאינה אירופאית השתלטה על המונדיאל הזה ונראית לא רע בכלל....אם רק הצ'ילאנים היו מסיימים ראשונים, יכול היה להיווצר מצב מדהים של 5 נבחרות ברבע גמר!! שתיים כבר בפנים, אחת תעלה היום ונקווה שגם פאראגואי תעשה את העבודה מול יפן. ובלי קשר, ברכות לגרמניה על תצוגת כדורגל נהדרת, עם או בלי השופט הליצן....
מסכים בהחלט עם הנאמר בציטוט מ Y-NET. ובקשר לארגנטינה,תמיד אפשר לסמוך על דמיקולו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
למרות שמותר לנו להיות באופוריה אחרי הניצחון הכי גדול שלנו אי פעם על אנגליה, אני בכל זאת מעדיף לחזור קצת לניתוח מצבנו מול ארגנטינה של מסי. הורדתי לראות דובלפאס שבעצם לקח חלק לפני המשחק מול אנגליה, אבל אפשר לקחת הרבה דברים שם מצוות המומחים. קודם כל, הם אמרו כטיפ שלהם כדאי להמשיך לעלות בהרכב הקבוע. אני מניח שגם מול ארגנטינה החזקה יותר כדאי שבכל זאת נמשיך באותו הקו. לגבי איך עוצרים את מסי, זה צרה כפולה בשבילנו כי אין לנו שחקני הגנה מהירים להציע מולו. החמישה קשרים החטיב קצב מול אנגליה ושליטה במרכז המגרש אבל מול ארגנטינה בכל זאת צריך ללכת אפילו יותר אחורה ולהמשיך להאמין במתפרצות. הכי חשוב זה להתמקד במסי ותוך כדי ציפוף עליו גם להזהר מכרטיסים, הוא די מרבה ליפול.
כמו שאמרת מרטזאקר ופרידריך לא מהירים או זריזים מספיק בשביל מסי. אבל אני מאמין שדווקא הבעיה איתו היא הנפילות שלו מחוץ לרחבה והחופשיות של ארגנטינה. כנ"ל לגביי טבז. אם נשמור על הדאבל פסים, אז הרגליים הארוכות של הבלמים כן יעיפו לו את הכדורים. אני דווקא אופטימי נגד ארגנטינה. לא ראיתי מהם הרבה כדורגל בטורניר הזה אלה הרבה גולים מקריים והענשות. אסור לטעות מול נבחרת שכזאת כי ב1-1 הם ירצחו אותנו. אני לא הבחנתי במרכז מגרש מאיים פסים חודרי הגנות אלא ביותר טעויות של מגנים ובלמים, הגבהות ויכולת אישית של שחקנים (כמו הגול של טבז אתמול). גרמניה מנוהלת יותר טוב ומשחקת משחק שוטף עם הרבה דאבל פסים וכדורים בנגיעה ראשונה. הכדורגל הקבוצתי מול האינדוודואל ראש בראש! Auf gehts Deutschland!
http://i48.tinypic.com/25s5w6r.Xxx פעם ראיתי מישהו עושה את זה במראה האחורית. מזל שזה היה ברמזור, אחרת הייתי עושה תאונה.