צעירים חסרי באלאק

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏24/5/10.

1. dudi Member

איזה פאסימיות הרגתם אותי..

2. דנידין Member

עם כל האהבה לנבחרת, צריך להיות גם מציאותיים דודי. זה נבחרת של ילדים שיום אחד במצב רוח לשחק טוב וביום למחרת כלום. שלא נדבר על ההגנה, זה בכל קומבינציה שתבנה עדיין לא תיהיה הגנה של אלופת עולם וגם לא קרוב לזה.

אם לא תיהיה הפתעה, אנחנו מסיימים את הטורניר ביום ראשון. אם לא, אז בהמשך השבוע מול ארגנטינה ברבע לכל המאוחר. זה מה יש.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/10
  3. אוהד נבחרת גרמניה Member

ידעתי....שנפגוש את עופר קדוש וערן.תנו להם לדבר.אני בצום .ובתענית בסוף אדבר.בינתיים.מהריסותייך ומחרבך ממך יצאו.ביייי למנשפטים

4. Rudess Member

YES SIR.

אם לא ידעת, אז בכדורגל המודרני, שחקנים מחליפים עמדות ומיקומים במהלך המשחק. שחקן חייב לעשות תנועה כל הזמן וגם אם הוא חלוץ הוא לפעמים יילך לאגף אם ישלחו לו כדור, וקשר אחר ייכנס לתוך הרחבה במקומו.

פודולסקי עזר היום מאד בהגנה, אבל גם בלעדיו בואטנג הסתדר יפה כי הוא פשוט יותר מהיר ומתאים לעמדה הזאת מבאדשטובר גם אם זה לא העמדה האופטימלית של בואטנג.

כי לא שמים את קקאו חלוץ בודד במערך כזה, עדיף כבר לשים מישהו כמו גומז שיש לו מאסה ונוכחות ברחבה ומשחק ראש.
    נו באמת, ישבת עם הפנקס והזכוכית מגדלת בזמן המשחק כדי לכתוב לנו באייסוקר שיאנסן ופודולסקי לא ירדו? סלח לי אבל זה פשוט מגוחך, אם שניהם עלו למעלה בזמן התקפה (ואם זה ההתקפה שאני חושב שזה) אז יש שחקנים אחרים בקישור שיסגרו אותם. לא יאנסן ולא פודולסקי גרמו לחורים בהגנה.

בואטנג הוחלף בגלל שיש לו פציעה כלשהי בגב, ראו את זה כשהוא יצא מן המגרש, אבל אתה כנראה היית עסוק עם הפנקס והזכוכית מגדלת.

מה למען השם אתה רוצה מפודולסקי? יש לך מישהו יותר טוב לשים שם? אי אפשר רק לזרוק שחקנים צעירים ללא נסיון, ופודולסקי למרות הגיל הצעיר היחסי שלו כבר שיחק בכמה טורנירים ויש לו נסיון וזה חשוב במעמדים האלה. תפסיקו כבר אתה ואחרים להיטפל לפודולסקי.

החמצה איומה ונראה שהוא לפעמים מתנהג באדישות כשהוא מגיע למצבים כאלה. הוא החמיץ כי הוא לא הרים את הראש - אם היה מרים את הראש הוא יכול היה לתת בעיטה מסובבת מעל הידיים של השוער או לעבור אותו עם הכדור ולגלגל. אבל הוא כיפר עם שער ענק.

לא הגיע הזמן להפסיק לקטר? תהנה ממה שיש לך. אני לא יודע כמה מונדיאלים של גרמניה ראית בעבר, אבל הנבחרת הזאת משחקת כדורגל פתוח, יפה שמח גם אם לעיתים הוא נאיבי (בהגנה במיוחד).

5. Rudess Member

רוזנר, אתה אוהד הנבחרת או שאתה כותב כדי לזכות בפרס הכותב האובייקטיבי באייסוקר לשנת תרפפ"ו?

איזה סוף קרוב מתמיד, מאיפה הבאת את זה? בכל המשחקים גרמניה הפגינה עליונות על היריבות שלה, ספגה רק שער אחד ואלמלא ההרחקה המגוחכת של קלוזה, הייתה היום מנצחת בצורה קלה יותר.

תתפוצצו אבל פודולסקי עזר היום יפה מאד בהגנה (הרס לכם את "התיאוריה" על האגף השמאלי הפרוץ) וגם בואטנג נראה טוב יותר מבאדשטובר הגמלוני. מרטסקר בהחלט במשחק גרוע, פספס לא מעט כדורי גובה והיה מאד הססן , מולר דווקא עשה כמה מהלכים טובים אבל לא תמיד היה מי שיהיה ברחבה לסיים. לא סתם אמרתי שקקאו לא מתאים לשיטה הזאת ואני שמח שקלוזה חוזר משחק הבא.

איך אנגליה פייבוריטית? אפילו אחרון האוהדים הפנאטים שלהם מכין כבר את תירוצי ההדחה בשמינית הגמר.

נבחרת צעירה שמשחקת כמו גברים, התגוננו יפה ובקור רוח, ידעו לשמור יפה על הכדור. ההגנה לא משהו, אבל גם לארגנטינה אין הגנה משהו וגם ההגנה הספרדית חדירה וברזיל כבר ספגה 2 שערים, אין שום נבחרת מושלמת בטורניר הזה, אז תפסיקו כבר להתבכיין ותעריכו מה שיש לכם.

מספיק כבר עם הגישה הלוזרית הזאת, זה לא יאה לאוהדים אמיתיים של נבחרת גרמניה.

6. C-J Member

Rudess, פלאברות ברמה האישית זה לא הסגנון שאנחנו מתדיינים איתו פה. לפחות לא איתי. וזה ממש לא עושה רושם. לידיעתך!

בקשר לטענות שלי בעד או נגד הנבחרת, אני יכול לרשום רק מסיבה אחת: הרצון בהצלחת המאנשפאט. ואני לא רואה להצלחה סימנים באופק.

האם מישהו שראה את המשחק מול גאנה יכול לבוא ולטעון שההתקפה תקתקה כמו מכונה, ושההגנה דפקה כמו שעון שויצרי?! הרי אם לא הרגל הקצרה ארוכה של פיליפ לאם, הדיון הזה היה נהפך לדיון הטיסות חזרה של לופטהנזה.

אני אתן לדיון הזה להתקדם כדי שתופצנה פה הבעיות שראינו מול גאנה. אם יישאר עדיין משהו חסר, אני אשמח לפרט, ולהפנות למהלך הספציפי במשחק (בתנאי שמישהו יידאג ללינק של המשחק).

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רק אתמול. זה כבר מזמן.

אין מה לבוא בטענות לקקאו. המסכן, השתדל והתאמץ אבל הוא לא שחקן שיכול לשחק כחלוץ בודד או אפילו כחלוץ שפיץ. בפעם היחידה שהוא היה בערך במקום הטבעי שלו (היה לו קצת מקום לרוץ) הוא הוציא מצב יוצא מן הכלל שקינגסון בקושי הדף. בשביל שקקאו יהיה איכשהו אפקטיבי הוא צריך אחד כמו גומז לידו או אפילו מאריקה. כחלוץ בודד הוא גם יכול לשבת מחוץ לקווים ויתן את אותה התרומה. באמת לא אשמתו שלו.

לצערנו, אין בכלל קשר בין השניים. תיאו צוונציגר אמר שאפילו אם לא נעבור את שלב הבתים זה לא אומר שיוגי יעזוב. לכן, בטח ובטח שהפסד לאנגליה לא מבטיח לנו דבר כזה. ככה או ככה אנחנו עם יוגי לפחות עד לסוף מוקדמות היורו. אם משם לא נעלה, וכמו שהנבחרת משחקת בשיטת יוגי ועם הנבחרות שיש לנו שם, יש מצב שבאמת לא נעלה.

כנראה זה היה בדיוק ההתקפה שהבת הקטנה שלי בכתה ועליתי לראות מה קרה לה, כי בכל המשחק לא ראיתי אותו עושה אפילו פעולת הגנה אחת. (לא, זה שהוא עומד 30 מ' מהשער שלנו זה לא נקרא לעשות הגנה).

דרך אגב, אם כבר העילוי כבר הוזכר כאן -
    מישהו שם לב (שוב) כמה מסירות לא מדויקות היו לפודולסקי? (ואני לא מדבר על מסירה לשוויני או קדירה שועמדים 2 מ' ממנו).
    מצד שני מוכרחים להגיד שהיה שיפור אצלו לעומת המשחק הקודם. אתמול רק 2 בעיטות שלו ואף אחת מהן לא למסגרת (שיפור עצום לעומת 0 מ - 6).

רבותי, אתמול היה המשחק הכי גרוע של נבחרת גרמניה שאני זוכר. (ואני זוכר חלק גדול מהמשחקים מאז הגמר ב - 74).

8. דנידין Member

נדב, אוזיל לא הצליח לחבר מסירה מדוייקת אחת, וזה כמעט נכון גם לגבי מולר וקאדירה. הגנאים צופפו מאוד והיה מאוד קשה לפתח משחק. זה לא מסוג המשחקים שאתה שורף שטחים פתוחים מול קבוצה שמזניחה, אלא אתה במשחק חפירות (מזכיר את המשחקים של באיירן בארינה מול קבוצות קטנות שבאות להסתגר. תזכיר לי כמה פעמיים נפלתם בגלל משחקים כאלו? הרבה. ותמיד הזכרת לכולם שזה קשה לשחק מול יריבה שעומדת רק בהגנה. אם התירוץ היה טוב לקבצה שלך, אז הוא טוב גם לנבחרת שלך). גם פודולסקי כמו שאר הקישור היו סטטיסטית, אם תחשב את כמות המסירות המדוייקות, על הפרצוף. שלא תבין לא נכון, מול קאפלו וככל שהנבחרות מתחזקות, המאבקים הופכים יותר צמודים ויהיו יותר משחקי חפירות.

הציונים של הקישור לפי ספורט1:

Khedira (Note: 3,5)

Schweinsteiger (Note: 2,5)

(81. Kroos: Note: 3,5)

Özil (Note: 4)

Podolski (Note: 4)

Müller (Note: 4,5)

(67. Trochowski: Note: 3,5)

למה לא לעלות את מולר על הגרדום? למה לא את אוזיל ואת קאדירה? פדולסקי לא הצליח לתפקד מול הציפוף הגנאי כמו שהם לא הצליחו. אני לא חושב שיש מישהו טוב יותר בשמאל מפודולסקי כמו שאני לא חושב שיש מישהו עדיף כרגע בימין מאשר מולר ואוזיל.

9. דנידין Member

ככה זה, הם כבר שכחו את הנבחרת האפורה שעפה בשלב הבתים ביורו 2000 ו ב 2004, חושבים שלעלות במאזן מרשים משלב הבתים למונדיאל זה דבר מובן מאליו, חושבים שהלגיע לגמר היורו עם הגנה חלשה ובכל זאת לכבוש הרבה שערים זה מובן מאליו, למה אתה מצפה?

למוק' המונדיאל גרמניה רשמה את אחד המאזנים הטובים שלה אי פעם במוקדמות. גם את היורו בטח שכחת, אבל ככה זה שממורמרים נגד שחקן ספציפי זה או אחר או מאמן זה או אחר. מפספסים את התמונה כולה שכולם רואים ונהנים ממנה. הכדורגל של נבחרת גרמניה בעידן הנוכחי עשה לגרמניה מסע הסברה אדיר וכולם קיבלו חיבה אלינו. אז כמובן לא כל משחק אתה תתן שלישיה, אין דבר כזה, אבל ברמה הכללית ובקו מחשבה שיש בנבחרת בשנים האחרונות, גרמניה משחקת כדורגל טוב ויפה יותר מרוב הנבחרות בעולם.

10. Rudess Member

יש לך עוד מה לפרט אחרי רשימת המכולת המגוחכת שהבאת מהפנקס שלך? אתה עדיין לא מבין למה בואטנג הוחלף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

ב-ד-י-ו-ק!

בקלות אני מוצא לך יותר משחקים מאז הגמר ב-74, שכחת את המשחק למשל שהפסדנו לקרואטיה 3:0?

11. דנידין Member

כנראה שאתה חושב שכל יום אוסטרליה. מי שחי בסרט כזה לא יכול ולא צריך לראות כדורגל בכלל. אתה במונדיאל ריבונו של עולם, כל הנבחרות החזקות כובשות שערים בדם יזע ודמעות. אין שום דבר מובן מאליו וזה לא משחק ליגה שאתה יכול לדרוס בקלות יריב שפותח לך רגליים. הגנאים צופפו והתסגרו בהגנה ואין לי מושג למה אתה מצפה (וספק אם אתה יודע מה אתה בעצם רוצה גם). הרי גם אחרי ה 4-0 מול אוסטרליה עדיין הייתם ממורמרים, אז למה שתשמחו אחרי ניצחון קשה? אולי לא מגיע לכם בכלל את הנבחרת המוצלחת של השנים האחרונות ובכלל נבחרת מוצלחת.

לך תראה כמה משחקים הושפלנו בתחילת העשור הזה (5-1 מול אנגליה), הדחה ביורו 2004 ו 2000 ומי שיכנס באמת לחפור, יצא מפה עם חתיכת רשימה.

אין אף נבחרת שתמיד בפורמה טובה, זה לא קיים. אבל הנבחרת הזאת כמעט ולא נותנת משחקים רעים, המינימום של המינימום. אכן עידן טוב הוא עידן לאוו.
    שימשיך כך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. C-J Member

דני, אין לנו שום עניין אישי נגד הנסיך. הבעיה שלנו היא יוגי.

אם נסכים שמולר היה חלש (למרות שהגול כמו גם רוב ההתקפות באו ממנו), אז גם נסכים שהצעד הנדרש היה להחליף אותו, והוא אכן כבר הוחלף פעמיים.
    אוזיל אתמול היה חלש להחריד לדעתי (למעט הגול), והוא נשאר. אבל לפחות מול סרביה הוא זכה להיות מוחלף.
    באדשטובר היה חלש מול סרביה? סבבה. אז הוא בכלל לא שיחק אתמול.

אבל למה נדמה לנו שפודולסקי בהרכב של יוגי הוא טאבו?

שים לב לאמרה המאוד נכונה שלך: גרמניה מתקשה מול קבוצות מסתגרות. מדויק מאוד. גם אתה שמת לב ש"פודולסקי לא הצליח מול הציפוף הגנאי". מצוין. אבל אז מה עושים?!
    כלום? אז בוא נסכם עם אנגליה מראש שאנחנו מוותרים על 120 דקות, וניגשים ישר לבעיטות עונשין.

למה המאמן לא מבקש מפודולסקי דברים אחרים? אולי להסיט עמדה? שלא לדבר על להחליף אותו במישהו עם רעיונות.

13. דנידין Member

CJ, בצורה כזאת אני אשמח להתדיין איתך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    אין לנו ממה להיות ממורמרים ואפשר לעשות הכל בצורה מכובדת.

אז ככה: בשנתיים האחרונות, מהיורו האחרון שפולדי היה טוב, דרך המוק' שגם שם הוא היה מצויין בעמדה וגם במשחקים מול אוסטרליה וסרביה שהוא היה השחקן המסוכן ביותר על המגרש והמעיז ביותר (למרות שהחמיץ), אין שום סיבה למה שהוא לא ישחק שם.

אני לא חושב שמרין באמת כזה שחקן עצום שיצליח לעשות יותר ממה שפולדי הצליח לעשות עבור הנבחרת עד היום (כן בקישור השמאלי). צריך באמת לחשוב אם האופציות בספסל באמת אבל באמת עדיפות.

אני מסכים איתך ועם נדב שבהבט ההגנתי של העניין הוא לא מספיק טוב. מקבל את זה לגמרי. רואים אבל שעובדים איתו על זה, הוא מתפתח בהבט הזה. זמן יגיד.

בכנות? גם אני לא חושב שהוא צריך להיות טאבו בהרכב. אבל יוגי רוצה לתת לשחקנים את ההגנה של הביטחון ולכן קלוזה גם כן בכל מחיר בהרכב. בסופו של דבר הם מתגמלים בחזרה על אותו ביטחון שאתה נותן בהם. אם פודולסקי יתחיל להחלש בעמדת שמאל, אז לא מן הנמנע שיוגי כן יחליף אותו. שים לב כמה פעמיים יוגי החליף שחקני הרכב באחרים, הוא מאוד גמיש בעניין הזה, אוהב צעירים, נותן הזדמנויות לכולם, גם ביורו וגם במוק', לכן אף פעם אל תגיד אף פעם (גם אם פודולסקי כן ירשים אותך בהמשך, מי יודע) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אז ככה,

בא לי להקיא.

לא רק בגלל הזבל שאני קורא כאן, אלא בגלל שיש פה הרבה אנשים שאשכרה מאמינים לשטויות שהם רושמים.

בואו נתחיל אחד אחד:

נוייר: מספר אחד על המגרש :aaa8:

לאם: הציל את הנבחרת פעמיים מספיגה, ועשה התקפית מה שיכל, אבל בתוהו ובוהו של לאוו גם הוא צריך כנראה משקפי תלת מימד

מרטסקר: חושך, חושך, הגיע זמן בדשטובר ובעמדה שלו!

א. פרידריך: אני כבר אכלתי הרבה כובעים עם פרידריך, טוב מאד אתמול

בואטנג: מבחינה הגנתית טוב יותר מבדשטובר בעמדה, אבל זה לא העמדה שלו לעזאלזל! מבחינה התקפית ולא רק בגלל זה, לא בא יותר מדי לידי ביטוי. צריך להחליטף יאנסן או אווגו או שלאם משמאל ובואנטג מימין, אהה בעצם זה הסדר הנכון

סמי קדירה: לא טוב אתמול, ובמחצית היה מקום להוציא אותו ולהכניס את גומז או קיסלינג. אפשר לבוא בטענות לסמי, אפשר, אבל אף אחד לא ממש מבין את התוכנית משחק של לאוו, אף אחד. סמי מנסה אבל זה לא זה. באיזשהו מקום אני לאט לאט מודה שעושים ממנו קצת יותר מדי ממה שהוא.

בסטי: היה לא רע, אבל גם אצלו הבחנתי בהרבה טעויות בבניית המשחק, או יותר נכון גם הוא צריך קסוטו שיבהיר לו מה לעזאלזל לאוו צייר על הלוח. בסטי נפצע ואני מקווה שיהיה כשיר למשחק הקרוב, זה יכול להיות מאד קריטי אם נראה פתאום את ....הקשר הימני קרוס בתור ...קשר אחורי

מולר: היה חלש מאד אתמול ועם זאת הבישול בא ממנו. היה מקום להכניס את קרוס לעמדה או אפילו מארין שיכול לשחק בשני הצדדים. דווקא טרוכובסקי נכנס. פיוטר הוא קשר שמאלי אולי אפילו מרכזי. קשר ימני הוא לא. אני לאט לאט חושב ששחקני הקאדר צריכים אחרי המונדיאל חופשה ארוכה כדי לחזור להבין מי הם ואיך קוראים להם.

אוזיל: המשחק הכי חלש של אוזיל. ולמרות זאת לצד בסטי השחקן היחידי שלטעמי תמיד יהיה באנקר בהרכב.
    מה שכן אני רואה פה הרבה דימיון לנסרי מארסנל. המון כישרון, אבל יש לי הרגשה שזה לא ממש בא החוצה. בכל אופן, אין לגרמניה כלי קריאטבי טוב יותר.

פודולסקי: גורנישט ושום דבר. לא תרם לא התקפית ולא הגנתית. הבחור פשוט שוטט על המגרש. כולם ראו זאת ואתמול בפאבליק וויואינג בלייפציג הבנתי שאני לא לבד בדיעה שלי.
    פתאום נשמעה קריאה: poldi raus כמה שניות אחר כך עשרות מחאו כפיים לקריאה. 5 דקות חלפו והקריאות להוציא את פודולסקי נמשכו לצד קריאות להכניס סוף סוף את מארין. אז כן, מתברר שעשרות אם לא מאות הבחינו במה שטל ודני ממאנים לראות. השחקן הכי מיותר בהרכב הגרמני, נכון לעכשיו.

קקאו: כבר הסבירו למעלה את השאלה הצינית שלי. ניסה, עמל, נלחם ורץ עשרות קילומטרים. אני חושב שחלק מזה בגלל שהוא לא ידע בדיוק מה לעשות ואיפה לעמוד.

לאוו: יש לי סרט נפלא בשבילו: תיאוריית הכיאוס
    כל השחקנים סובלים מהשיטה/מערך/גורנישט. יש בגרמניה הרבה מומחי כדורגל שבנתיים לאט לאט מתחילים להבין זאת. ברגע של הדחה מול אנגליה נשמע אותם יותר.

ועכשיו אנגליה, למרות כל הכעס במשחק הזה לא מדובר בפודולסקי, לאוו או וואטאוור, מדובר בגרמניה נגד אנגליה ופה אני כמובן בוחר לעמוד לצד המנשפט, ככה שאני מקווה שאחרי המשחק נשמע טונים אחרים גם ממני.

15. דנידין Member

אמרת בעצמך שאי אפשר יהיה לבוא בטענות להדחה מול אנגליה עם הסגל הצעיר שלנו.
    תתכונן לעוד קדנציות עם יוגי לאוו מותק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

אל תיהיה ממורמר על הקישור, זה לא היה משחק פשוט בכלל. המשחק הבא מול הקישור של קאפלו הולך להיות אפילו עוד יותר קשה וספק אם הצעירים יחזיקו מעמד. על ההגנה באמת אין מה לומר, חושך.

בכל זאת, צעירים ולא צעירים, אני גאה בנבחרת שלי ואתמוך בה עוד יותר מתמיד מול אנגליה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx